Avocado Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Sad me mrzi da trazim, bilo je istrazivanje po kome je procenat ljudi sa psihoptskim sklonostima drasticno veci medju rukovodiocima, menadzerima... U pravu ste i ti i Ivica... ima i jedan dokumentarac iz 2003 "Corporation", previse levicarski za moj ukus ali svakako izuzetno zanimljiv... u kojem analiziraju jednu po jednu osobinu korporacije, sa tezom da ako je korporacija pravno lice, to lice je psihopata. Insert iz filma: Ceo film: http://www.youtube.com/watch?v=DIR9n_YnOn8&feature=player_embedded А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 "Seme koje je palo u trnje - ti su čuli, ali ih tokom života uguše: 1. brige, i 2. bogatstvo, i 3. životna uživanja, te ne donose zrela roda." Da li grešim ako verujem da dok god se brinem - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? Da li grešim ako verujem da dok god uživam i samo k'tome stremim - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? Da li grešim ako verujem da dok god sam bogat i bogato-centričan - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? A negde sam čitao da ovo sa kamilom i "Iglenim vratima" se odnosi na neku malu kapiju na ulasku Jerusalim, kroz koju je kamila mogla proći tek ako se sa nje skine sav teret i samar, i na kolenima se životinja provede kroz nju. Sumnjam da je to baš tako bilo (u mom selu nema kamila zato ne verujem da ta životinja može na kolenima 'hodati') ali kapiram pouku namenjenu onim vernicima koji imaju više para nego njihova (naša) braća i sestre... Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Visa novca = manja zavisnost od drugih = manja potreba za saradnju i razumevanje sa drugima. ne, nego zato sto je natovaren ko kamila, istripovan i misaono upravljen samo na pare, ko konju kad stavis ono sa strane ociju(nikad ne znam kako se to zove) pa da gleda samo pravo tj kako gazda(novac) naredjuje, to je isto vrsta zavisnosti jedna od gorih, al ima leka i za to- zove se bankrot, instant delujuci :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Idolizovali su novac i to je njihov "Bog", smisao, i svrha postojanja Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 A negde sam čitao da ovo sa kamilom i "Iglenim vratima" se odnosi na neku malu kapiju na ulasku Jerusalim, kroz koju je kamila mogla proći tek ako se sa nje skine sav teret i samar, i na kolenima se životinja provede kroz nju. Sumnjam da je to baš tako bilo (u mom selu nema kamila zato ne verujem da ta životinja može na kolenima 'hodati') ali kapiram pouku namenjenu onim vernicima koji imaju više para nego njihova (naša) braća i sestre... tacno, taj izraz se odnosio na kapiju koja se i danas vidi. rec je o rupi koju vidis sa leve strane ove vece "kapije". na ime gradske kapije Jerusalima su se zatvarale povremeno (mislim nocu ili pred nekom opasnoscu), onaj ko zakasni imao je sansu da udje u grad samo kroz tu rupu koja je ujedno knapirana da i teretne zivotinje mogu proci ali jedva. inace to mesto je sada u okviru ruske pravoslavne Crkve a granice grada su naravno znacajno prosirene ka spolja. Crkva je vrlo blizu "centra" i u opste sva znacajna mesta iz Jevandjelja kao sto su zatvor gde je Hristos bio zatvoren, golgota, banja sa pet tremova, i mnoga druga su vrlo blizu jedno drugom, u rasponu od mozda 100tinak metara. slika: http://t3.gstatic.co...c4UII2mfeIhTa9Q (nisam citao temu ali izgleda da je neko uradio lep i opsiran putopis na ovom forumu http://www.putovanja...em/page__st__15 ) Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Новембар 19, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2011 Uopste nisam uveren u rezultate tih studija. Sreo sam ogroman broj "siromasnih" koji su ekstremno sebicni i pokvareni. Tesko je reci da neko ima vise saosecanja i sl. Slažem se i smatram predrasudom mišljenje da su siromašni saosećajniji i bolji prema drugim ljudima od onih koji su bogati. Takođe sam i ja srela mnoge siromašne koji su se pokazali ekstremno sebični i samoživi, a i mnoge bogate koji su rado pomagali drugima. Sve je to individualno. anajrim је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 "Seme koje je palo u trnje - ti su čuli, ali ih tokom života uguše: 1. brige, i 2. bogatstvo, i 3. životna uživanja, te ne donose zrela roda." Da li grešim ako verujem da dok god se brinem - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? Da li grešim ako verujem da dok god uživam i samo k'tome stremim - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? Da li grešim ako verujem da dok god sam bogat i bogato-centričan - ne donosim 'zrela roda' i to - mene guši? A negde sam čitao da ovo sa kamilom i "Iglenim vratima" se odnosi na neku malu kapiju na ulasku Jerusalim, kroz koju je kamila mogla proći tek ako se sa nje skine sav teret i samar, i na kolenima se životinja provede kroz nju. Sumnjam da je to baš tako bilo (u mom selu nema kamila zato ne verujem da ta životinja može na kolenima 'hodati') ali kapiram pouku namenjenu onim vernicima koji imaju više para nego njihova (naša) braća i sestre... јесте, то је једна од девет капија које су водиле у Јерусалим, а да би се спречили напади током ноћи из заседе, од путујућих намерника се тражило да растерете камиле и да их провлаче кроз ту капију, да не би отварали велика врата ... ради се о понизности и смерности. http://amazinggospelinsights.blogspot.com/2011/02/symbolism-of-eye-of-needle.html Arsenija and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Новембар 20, 2011 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2011 Нема правила. Богати често немају саосећања ни солидарности, но има богатих који су до иметка дошли радом и то поштеним радом. Са друге стране имамо сиромашне који могу бити врло завидни (што они нису богати) и склони крађи. Цане Партибрејкерс је лепо рекао: "Ако имаш ти дај, ако немаш ти не отимај"! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zlata Написано Јануар 11, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 11, 2012 Ne zavisi to ni od bogatstva ni od siromastva... To iskljucivo zavisi od odnosa koji imamo prema novcu i koje nam on mesto zauzima medju zivotnim prioritetima. "Видети свет у зрнцу песка, И небо у дивљем цвету, Држати бесконачност на длану А вечност у једном часу" В.Блејк Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Zavisi, zavisi. Da ne zavisi ne bi Gospod rekao - tesko je puniši ući u Carstvo Božije. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 A koji je koren reči bogat ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Naravno, u vremja ono nije se pod ovim- bogataš - smatralo ko ima da jede, da se pristojno obuče i ima krov nad glavom, što je danas postalo, nažalost, luksuz, a nije se ni masovno umiralo od gladi kao danas (a čemu su krivi najvise pohlepni bogatasi koji vladaju svetom). ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 3, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 A koji je koren reči bogat ? Bog. Imati Boga - tj. zadobiti blagodat Duha Hristovog, bogatstvo koje moljac i rdja ne mogu unistiti, niti lupeži potkopati i ukrasti. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Николa Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Отац Александар Јелчанинов говори: "Не треба мислити да је само један вид богатства – новац. Мoгуће је бити богат и младошћу, имати ризнице талената, надареност, владати капиталом здравља. И сва ова богатства су исто тако препрека за спасење. Материјално богатство нас поробљава, погоршава наш егоизам,смућује наше срце, угњетава нас бригама, страховима, тражи жртву себи као неки ненасити демон. Не служи оно нама, него обично ми служимо њему. Али није ли исто тако са богатствима здравља, снаге, младости, лепоте, талената? Не подстичу ли и она исто тако нашу гордост, заплењују нам срце, одводећи га од Бога? Али шта ако нам је Бог послао ово или оно од земних богатстава? Да ли је могуће да се спасемо, док се не ослободимо од њега? Може се богатство оставити код себе, али не за себе и спасити се, али једино је потребно изнутра се ослободити од њега, оделити своје срце од њега, владати својим богатством, а не бити савладан, овладати њиме, али му не допустити да овлада тобом, принети га Христовим ногама и послужити Му њиме." Иван ♪♫ and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Apis Написано Мај 3, 2012 Пријави Подели Написано Мај 3, 2012 Sujeta-izvor svakog greha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука