Sherlock H. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 To je isto rekao i sotona kada je podbunjivao andjele. Ako mislis suprotno, ja bih voleo da mi objasnis gde je pravda u ovom jevandjelskom principu: Tada mu pristupi Petar i reče: Gospode, koliko puta ako mi zgriješi brat moj da mu oprostim? Do sedam li puta? Reče mu Isus: Ne velim ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam. Ja ovde vidim samo ljubav. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Petre, zar ti nisi ateista :unsure: , ili sam ja pobrkala loncice :wacko: То се и ја питам Човек рече скоро да је атеиста тј. да је постао атеиста. Атеиста који верује у утелотворење БОЖИЈЕГ Логоса? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Apostol Jovan je u toj knjizi malo pisao svoja licna zapazanja vec je puno vise zapisivao vizije i Bozije reci.Ta knjiga jes da je teze usla u kanon Pisma,ali je ipak njegov sastavni deo i to zavrsni i njegova "tacka". Teska je za razumevanje. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Ja sam pravoslavni ateista. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Ja sam pravoslavni ateista. Svidja ti se Pravoslavlje, ali ne verujes u to ? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Ne tvrdim da ce svi Bogu reci "da". Ali tvrdim da ce uvek postojati takva mogucnost za one koji ce biti u paklu. Ако се нису покајали на овом свету, зашто би се кајали на оном. Због патње ? Па и робијаши пате у затвору па се већина не каје што су извршили злочин него што су ухваћени .Кога сопствена патња може да натера да схвати патњу других и да се покаје добиће је још на овом свету. Дијана. and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Да ли сте се некад питали како је могуће блаженствовати у вечности свестан да се неко или нешто вечно мучи? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Naše večno postojanje je stvar odnosa sa Bogom... ovo je mislim Aca negde napisao i vrlo je bitno da upamtimo DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Да ли сте се некад питали како је могуће блаженствовати у вечности свестан да се неко или нешто вечно мучи? Колико сам ја схватио, бити избрисан из књиге живих значи бити избрисан из личносног односа(надам се да сам се добро изразио) са Богом и другим људима, што ће рећи неће постојати за друге. Тако сам ја разумео Ацину онтологију, с друге стране ја нисам теолог па је врло могуће да грешим или чак износим неке јеретичке ставове. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Колико сам ја схватио, бити избрисан из књиге живих значи бити избрисан из личносног односа(надам се да сам се добро изразио) са Богом и другим људима, што ће рећи неће постојати за друге. Тако сам ја разумео Ацину онтологију, с друге стране ја нисам теолог па је врло могуће да грешим или чак износим неке јеретичке ставове. Nismo teolozi to jeste tacno ali kako da shvatimo one pojmove iz Pisma kao sto su jezero ognjeno,vatra neugasiva,crv koji ne umire,plac i skrgut zuba,dim mucenja koji ce izlaziti vavek veka i ostalo da ne nabrajam.Mi mozemo to da tumacimo na simbolicki nacin,ali to je ipak ljudsko mudrovanje.Isus je puno govorio u pricama ali ih je i tumacio da bi bile jasne,ali gore pomenute stvari nisu tumacene na neki ontoloski ili simbolicki nacin,barem koliko je meni poznato. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 mislim da je baš suprotno 5,37 Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 mislim da je baš suprotno 5,37 Bas je super klip, vrlo kreativno . http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Bas je super klip, vrlo kreativno . Nadajmo se da oslikava stvarnost. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 6, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Nadajmo se da oslikava stvarnost. Nadajmo se. Zbog ovakvog nacina razmisljanja sam se i krstila, inace ne bih ni pomisljala. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2011 Ako mislis suprotno, ja bih voleo da mi objasnis gde je pravda u ovom jevandjelskom principu: Tada mu pristupi Petar i reče: Gospode, koliko puta ako mi zgriješi brat moj da mu oprostim? Do sedam li puta? Reče mu Isus: Ne velim ti do sedam puta, nego do sedamdeset puta sedam. Ja ovde vidim samo ljubav. Ne nego ti objasni ovaj citat posto si Boga nazvao tiraninom. Ovde je Hristos jasno pokazao na koji nacin ce ljudima bitioprosteni gresi. Ako oprostis bratu svom oprostice i Bog tebi, ako ne ne nadaj se oprostaju. Ovim je Bog pokazao da je ljubav ali samo za one koji prihvate ovo sto je kazao i oproste. A za one koji nikome nista nece da oproste ni najmanju uvredu, za njih ce da bude neumoljiva pravda tj nece im oprostiti grehe. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука