winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 http://vimeo.com/22732194 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 End ne troluj temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 http://vimeo.com/22732194 I sto me smaras da gledam ova sranja? "naucni pogled na svet koji se bazira na veri u stvoritelja" NE ZELIM AVION NAPRAVLJEN U NAUCI BAZIRANOJ NA VERI U STVORITELJA. NE ZELIM LEK NAPRAVLJEN BAZIRAN NA VERI U STVORITELJA. Zelim kvalitetan odgovor baziran na EMPIRIJSKOM ZNANJU ne SLEPOJ VERI. Dosadan si vise ovo ti je sad obecanje necu vise da ti odgovaram jer mi konstatno namecujes nesto sto NAZIVAS NAUKOM a trazish na veri. Jednostavno ti moras da se pomiris prvo sa cinjenicom da to nije nauka jer nema znanja vec vere. Ako iz nauke odbacis Empirizam i Racionalizam - mozes da je bacis u djubre. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Само ћу једно додати везано за појам "вера", било да је реч о науци или религији или било ком другом сегменту живота, претпостављајући да си, као вероватно и остали атеисти, читао онај део разговора између мене и Авокада где објашњавам шта вера јесте (мада сам то већ више пута објашњавао на појединим местима), која је њена природа, на чему се заснива, у чему има извор и на чему се суштински темељи однос познат под именом "вера", и нећу више дужити са тим. Ово сам напоменуо само зато да бих по ко зна који пут нагласио да је олако коришћење израза "слепа вера", ако се појам "вера" схвати у њеном једином могућем и припадајућем контексту који сам, како рекох, већ много пута дефинисао, у ствари не представља ништа друго него израз неразумевања или намерног значењског пренебрегавња тог појма, и да са аспекта реченог не представља ништа друго него contradictio in adjecto... . ..чисто да још једном напоменем и молим за обазирвост при употреби појма "вера". Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 NE ZELIM AVION NAPRAVLJEN U NAUCI BAZIRANOJ NA VERI U STVORITELJA. NE ZELIM LEK NAPRAVLJEN BAZIRAN NA VERI U STVORITELJA. Ko pravi avion baziran na veri u stvoritelja? Svi znaju za zakone fizike. a odakle ti zakoni? Zelim kvalitetan odgovor baziran na EMPIRIJSKOM ZNANJU ne SLEPOJ VERI. Pa u videu se nalazi kvalitetan naucni odgovor, a ne slepa vera. Kazem ti to je predavanje od bivseg ateiste. Dosadan si vise ovo ti je sad obecanje necu vise da ti odgovaram jer mi konstatno namecujes nesto sto NAZIVAS NAUKOM a trazish na veri. Nije tacno Jednostavno ti moras da se pomiris prvo sa cinjenicom da to nije nauka jer nema znanja vec vere. Ti verujes u energiju a ne znas sta je. Jel znas razliku izmedju pojma vera i slepa vera? Ako iz nauke odbacis Empirizam i Racionalizam - mozes da je bacis u djubre. Ko trazi da to izbacis iz nauke? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Auuuuu! Winux jel se ti zezas? Ti si tek tako odlucio da godine astronomskih istrazivanja i potvrdjenih naucnih teza i teorija jednostavno nisu tacne Naucnici procenjuju da u univerzumu u kojem mi zivimo ima 100 000 000 000 galaksija a svaka je velika 100 000 x 9 500000000000 km razdaljina od dve susedne galaksije je 2 000 000 svetlosnih godina. Ovo ti malo konfuzno napisano... prvo nije tacno da je svaka galaksija velika "toliko i toliko" ima ih svakakvih velicina, boja, oblika i ukusa. Neke su spiralne, neke su loptaste, neke su totalno nepravilnog oblika, a imas i tzv. patuljaste Drugo, odakle ti ideja da je razdaljina izmedju svake dve susedne 2 miliona SG? TO jdnostavno nije tacno... imas merenja astronoma pa proveri brate... nema sta da mozgas kad ljudi vec sve lepo izmerili umesto tebe. Na razdaljini od "samo" 10 miliona SG imas oko stotinak galaksija. A nama najbliza , nije andromeda kako se do skoro mislilo, vec galaksija koja se naziva "Canis Major" patuljasta galaksija koja se nalazi unutar samog mlecnog puta. 42.000 SG od centra nase galaksije i samo 25.000SG od nas! http://www.universetoday.com/21914/the-closest-galaxy-to-the-milky-way/ a za ostale evo ti... pa izbroj A mozes i da podesavas radaljinu. http://www.atlasoftheuniverse.com/virgo.html Ovo sto ti iznosis kao "naucne cinjenice" stvarno nema veze sa naukom i cinjenicama koje znamo... Sta je sa jatima galaksija koja se ne udaljavaju istom brzinom od nas? Sta s njima? Sto je objekat dalji to se brze udaljava od nas... zato se nista ne udaljava istom brzinom. To je potvrdjena cinjenica, samo mi nije jasno sta je nejasno u vezi sa njom. Kako tela koja su medjusobno fizicki povezana mogu da imaju veoma razlicite crvene pomake? Kako dva kosmicka tela mogu da budu "fizicki" povezana? Mostom? Ako svetlost ne moze da promeni brzinu menja frekvecniju talassa iruise Ovo nista ne razumem sta si konstatovao... Nego zbog toga sto ogromna gravitacionia sila deluje na nebeska tela i drzi ih okupu. A mrmot je zavio cokoladu u foliju... Sorry but - facepalm ... PS. E da... im back Pozdrav пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Winux jel se ti zezas?Ti si tek tako odlucio da godine astronomskih istrazivanja i potvrdjenih naucnih teza i teorija jednostavno nisu tacne Naravn oda ne ja vec astronom Tomislav Terzin i njegove kolege, koji je dok je studirao i kasnije bio ateista dok nije dosao do zakljucaka koji su mu promenili zivot. Sta ja tu mogu? Ovo ti malo konfuzno napisano... prvo nije tacno da je svaka galaksija velika "toliko i toliko" ima ih svakakvih velicina, boja, oblika i ukusa. Neke su spiralne, neke su loptaste, neke su totalno nepravilnog oblika, a imas i tzv. patuljaste Naravno da ih ima svakakvih, al taj astronom tvrdi da je prosek taj sto je on naveo, nisam ja izmislio brojke. Drugo, odakle ti ideja da je razdaljina izmedju svake dve susedne 2 miliona SG? TO jdnostavno nije tacno... imas merenja astronoma pa proveri brate... nema sta da mozgas kad ljudi vec sve lepo izmerili umesto tebe.Na razdaljini od "samo" 10 miliona SG imas oko stotinak galaksija. A nama najbliza , nije andromeda kako se do skoro mislilo, vec galaksija koja se naziva "Canis Major" patuljasta galaksija koja se nalazi unutar samog mlecnog puta. 42.000 SG od centra nase galaksije i samo 25.000SG od nas! Naravno da ja ne mogu to da izmerim, al je izmerio taj astronom. http://www.universet...-the-milky-way/a za ostale evo ti... pa izbroj A mozes i da podesavas radaljinu. http://www.atlasofth....com/virgo.html Ovo sto ti iznosis kao "naucne cinjenice" stvarno nema veze sa istinomo niti naukom... o mozgu da ne govorimo ne iznosim ja, ja prenosim, da li ces i ti kao i irus da kritikuje taj video a da ga ne pogledas, pogledaj bar prvo video i onda kazi da to nema veze s mozgom. Sta s njima? Sto je objekat dalji to se brze udaljava od nas... zato se nista ne udaljava istom brzinom. To je potvrdjena cinjenica, samo mi nije jasno sta je nejasno u vezi sa njom. nejasno mi je ako su dva objekta fizicki povezana kako mogu da imaju razlicit crveni pomak. Kako dva kosmicka tela mogu da budu "fizicki" povezana? Mostom? Naravno da ne, ne znam ja te strucne termine, lepo kaze astronom u video, cak navodi slike huble gde se vidi da su povezane, to nije ni on izmislio vec se lepo vidi na snimcima. A mrmot je zavio cokoladu u foliju... Sorry but - facepalm ... A jel pojeo cokoladu sa folijom il bez? PS. E da... im back PS im new Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 PS. E da... im back Pozdrav Ma ko da nisi ni odlazio . The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bora Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Galaticki oblaci/repovi/ daju sliku "fizicke "veze.Dogadja se prilikom sudara ili preciznije stapanja dve galaksije. Razlicite razdaljine, .dve "fizicki" spojene razdaljine , je prouzrokovano sa tim da se jedna galaksija nalazi dublje u kosmosu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Само ћу једно додати везано за појам "вера", било да је реч о науци или религији или било ком другом сегменту живота, претпостављајући да си, као вероватно и остали атеисти, читао онај део разговора између мене и Авокада где објашњавам шта вера јесте (мада сам то већ више пута објашњавао на појединим местима), која је њена природа, на чему се заснива, у чему има извор и на чему се суштински темељи однос познат под именом "вера", и нећу више дужити са тим. Ово сам напоменуо само зато да бих по ко зна који пут нагласио да је олако коришћење израза "слепа вера", ако се појам "вера" схвати у њеном једином могућем и припадајућем контексту који сам, како рекох, већ много пута дефинисао, у ствари не представља ништа друго него израз неразумевања или намерног значењског пренебрегавња тог појма, и да са аспекта реченог не представља ништа друго него contradictio in adjecto... . ..чисто да још једном напоменем и молим за обазирвост при употреби појма "вера". Mislim da cu pre da poslusham psihologe i brainscinteste nego tebe po tom pitanju. Da prostis. Slepa vera je vera bez dokaza. Vi dokaze po meni nemate dok nemate materijalne t.j empirijske dokaze jer drugi dokaz ne uvazavamo ni na sudu ni u nauci niti bilo gde. Ne vidim zasto bi religije tu bile izuzetak. JA tu stavljam tacku - a ti ako hoces to da nazivas dokazom ok.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Naravn oda ne ja vec astronom Tomislav Terzin i njegove kolege, koji je dok je studirao i kasnije bio ateista dok nije dosao do zakljucaka koji su mu promenili zivot. Sta ja tu mogu? Obicno kad mi postavis link a da nisi shvatio sta u njemu pise, ja ti kazem da naucis da citas... ne znam sta sad da ti kazem... da naucis da slusas?... pa covek ti u klipu jasno kaze da je biolog... veze nema sa astronomijom... eto, odgledao sam samo nekoliko minuta klipa ali sam bar toliko uspeo da cujem... A pokusao sam i da proverim sta je, pa sam naleteo i na ovu interesantnu izjavu: The U of A Augustana Campus offered him the perfect fit last summer. As a professor of developmental biology and genetics, Terzin teaches the material he knows best and can build a course in the evolution of biological development. Best of all, the research he will conduct on his enormous collection of specimens is not impacted by the lower-value grants typically awarded to undergraduate faculties. “I want to correlate the evolutionary formation of new species, called speciation, with the diversification of patterns on wings, carapaces or seashells,” said Terzin. He will track colour and pattern differences between similar species in order to reconstruct the processes of evolution. Other research plans include defining the parameters for biological mimicry that occur in convergent evolution and an interdisciplinary effort to understand objective rules for “false eye” patterns. Link: http://www.folio.ualberta.ca/article.cfm?v=94250&i=97019&a=13 Znaci, kao i Sneling, kada treba da se profesionalno bavi naukom, onda se bavi naukom i zaboravi sve gluposti koje prodaje naivcima na kreacionistickim predavanjima... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 8, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 Obicno kad mi postavis link a da nisi shvatio sta u njemu pise, ja ti kazem da naucis da citas... ne znam sta sad da ti kazem... da naucis da slusas?... pa covek ti u klipu jasno kaze da je biolog... veze nema sa astronomijom... eto, odgledao sam samo nekoliko minuta klipa ali sam bar toliko uspeo da cujem... I onda me pita STO NE POGLEDAM? A sto da pogledam? Dobro pa nisam uzeo da gledam. Po hiljaditi put da gledma nekog lazova koji mi u sustini na kraju uvek kaze isto "iii eto vidite kako ova evolucija nije tachna nije empirijska nije naucna al zato ansa nauka koja ukljucuje veru u tvorca ee thats the stuff! " oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 ne iznosim ja, ja prenosim, da li ces i ti kao i irus da kritikuje taj video a da ga ne pogledas, pogledaj bar prvo video i onda kazi da to nema veze s mozgom. izvinjavam se... pregledao sam temu poslednjih par stranica i ne znam o kom videu je rec... ako ti nije problem daj mi link do tog posta ili stavi ponovo. Ali jel moze jedno pitanje na "nevidjeno"? Pretpostavlajm da je to klip o nekom naucniku koji iznosi neke naucno neortodoksne cinjenice... pa cu da te pitam... ako ja taj lik u pravu, zasto se njegove teze ne nalaze u fakultetskim udzbenicima? Nego nekek sasvim suprotne od toga sto on govori? Jer, verovatno ne znas da je najlepsi trenutak u nauci kad neko dokaze da je nesto pogresno... ako je ovaj tvoj lik to dokazao, zasto se ne nalazi na listi za Nobelovu nagradu, nego uploaduje klipove po youtubetu? пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 I onda me pita STO NE POGLEDAM? A sto da pogledam? Dobro pa nisam uzeo da gledam. Po hiljaditi put da gledma nekog lazova koji mi u sustini na kraju uvek kaze isto "iii eto vidite kako ova evolucija nije tachna nije empirijska nije naucna al zato ansa nauka koja ukljucuje veru u tvorca ee thats the stuff! " Sto bi ja onda citao ono sto ti pises? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
winux59 Написано Јануар 8, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 8, 2012 izvinjavam se... pregledao sam temu poslednjih par stranica i ne znam o kom videu je rec... ako ti nije problem daj mi link do tog posta ili stavi ponovo. Ali jel moze jedno pitanje na "nevidjeno"? Pretpostavlajm da je to klip o nekom naucniku koji iznosi neke naucno neortodoksne cinjenice... pa cu da te pitam... ako ja taj lik u pravu, zasto se njegove teze ne nalaze u fakultetskim udzbenicima? Nego nekek sasvim suprotne od toga sto on govori? Jer, verovatno ne znas da je najlepsi trenutak u nauci kad neko dokaze da je nesto pogresno... ako je ovaj tvoj lik to dokazao, zasto se ne nalazi na listi za Nobelovu nagradu, nego uploaduje klipove po youtubetu? naravno u pitanju je ovaj video http://vimeo.com/22732194 na koji se nadovezuje ovaj http://vimeo.com/22743012 dakle on je bivsi ateista, po zanimanju molek biolog i astronom, to molek biolog nije bitno za nasu pricu zato nisam to stavljao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука