ВладаВ Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Nema potrebe da se pravis nevest, znas dobro na sta mislim... ovde je situacija sasvim realna i vec mnogo puta vidjena - srbe su tukli i mucili mnogo puta cak i u najnovijoj istoriji, a ovo sa odzom se nije desilo nikad, tako da je naivno i cak bezobrazno da se takav laz-primer koristi u razumnom razgovoru... Молим те ако може без алузија типа да се „правим невешт“ и да сам „чак безобразан“ (итд.) у циљу моје моралне дисквалификације и застрашивања. Ја знам добро шта ти мислиш (читајући твоје постове) и немам нимало лепо мишљење о томе, нити се са тиме слажем, али ти нисам упутио никакве погрдне речи. (Што не значи да то не бих можда урадио када бих се изнервирао.) Ти си дао једну нормативну и начелну изјаву да: „Svaki mucenik namucen pravde radi je mucenik Hristov, jer nema pravde mimo i izvan Hrista.“ Ја сам на то одговорио начелним примером: „Неки Србин намучио неког хоџу и пошто нема правде мимо и изван Христа, хоџа је мученик Христов. Јел'?“ Дакле, не нечим конкретним, па да расправљамо да ли се то некада и негде догодило или није, него је моја примедба била начелна. Из мог примера се види да не можемо све људе којима је учињена неправда аутоматски сматрати за Христове мученике (већ само неке страдале хришћане). Можемо се са њима саосећати, јер им је учињена неправда. Али неког ко нема благе везе, као рецимо хоџа, са хришћанством, па да му је учињена и не знам каква неправда не можемо сматрати за хришћанског мартира – па то ти је. Ово ти је индиректан одговор и за Авганистанце и Вијетнаме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ne ispada to tako, nego to jeste tako. Zahvaljujući našim hrabrim i Svetim precima, njihovom mučeništvu i stradanju, mi jesmo izabrani Božji narod, i Bog nas voli i usmjerava jer je sušta ljubav, poput dobrog roditelja. On će uvjek biti uz nas i Njegova milost. Mogao je sveti Knez Lazar, tada, se privoliti zemaljskom carstvu, i danas nas više nebi bilo. On je izabrao nebesko od tada pa do vijeka. Koje ćemo mi iazbrati pojedinačno ili kolektivno, vreme pokazuje. Ja, lično, uvjek uz Hrista i svoj narod. Znači, mi smo povlašćena nacija pred Bogom? :291291291: Nisam znala, hvala na obaveštenju 0102_laugh P.S. Tako priča i moj kum koji je opsednut time da smo mi nebeski narod, mučenici Božji i znaš šta je bilo s njim? Skroz je otišao u paranoju i flipnuo je skroz stadaradim Можда је био склон игрању флиперима... Реалност је да су Срби мученички народ , то потврђује цела наша историја, страдања су ту све једно да ли идемо за Христом или мимо Христа . Политичари су у стању да искористе и страдања сопствене породице а не камоли свог народа кога не цене и непоштују нимало. Али то не значи ми нисмо страдалнички народ. Зар не ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 LOL Kako The Little Perica zamišlja rat. 20 godina niste mogli da kontrolišete KiM, sad ćete za 3 dana da "stavite pod kontrolu" 2 mil. do zuba naoružanih, neprijateljski raspoloženih i ratu sklonih ljudi... da, da Јел ти имаш тли године.. Шта лупаш бре.. КиМ је контролисан од када је краљевска војска вратила КиМ у Србију...осим део за време 2 светског рата..а и тада су Срби нападали арбанасе и балисте где год су могли.. арбанаси нису смели да писну...ни тада ни данас...осим ако није одмер 1 Србин на према 1000 арбанаса а нема ни милион арбанаса ..а не 2 милона... Cool! Onda pravo u oslobađanje...i javite kako je prošlo! :291291291: https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ne ispada to tako, nego to jeste tako. Zahvaljujući našim hrabrim i Svetim precima, njihovom mučeništvu i stradanju, mi jesmo izabrani Božji narod, i Bog nas voli i usmjerava jer je sušta ljubav, poput dobrog roditelja. On će uvjek biti uz nas i Njegova milost. Mogao je sveti Knez Lazar, tada, se privoliti zemaljskom carstvu, i danas nas više nebi bilo. On je izabrao nebesko od tada pa do vijeka. Koje ćemo mi iazbrati pojedinačno ili kolektivno, vreme pokazuje. Ja, lično, uvjek uz Hrista i svoj narod. Znači, mi smo povlašćena nacija pred Bogom? 0102_laugh Nisam znala, hvala na obaveštenju stadaradim P.S. Tako priča i moj kum koji je opsednut time da smo mi nebeski narod, mučenici Božji i znaš šta je bilo s njim? Skroz je otišao u paranoju i flipnuo je skroz stadaradim Можда је био склон игрању флиперима... Реалност је да су Срби мученички народ , то потврђује цела наша историја, страдања су ту све једно да ли идемо за Христом или мимо Христа . Политичари су у стању да искористе и страдања сопствене породице а не камоли свог народа кога не цене и непоштују нимало. Али то не значи ми нисмо страдалнички народ. Зар не ? Da, stradamo ali mimo Hrista. Što, priznaćeš, nije nimalo pohvalno. Ovo što se sada dešava na Kosovu je borba za odbranu teritorije a ne stradanje zbog Hrista. Ne mešajmo babe i žabe, politiku i Hrista, jer to je uvreda za Boga i za svakog ko iskreno veruje u Njega i Njegovu ljubav. Preplitanje politike i vere nikad nije donelo ništa dobro, o tome sve vreme pričam. Jer dobro znamo kakvi su "hrišćani" kad zarate- sačuvaj me Bože takvih hrišćana :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ја сам свакаквих људи срео...кроз посао и сл... али каквих ликова има на овом форуму...стварно нисам могао ни сањати... више морала и самосвејсности има једноћелијски организам од појединих Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ne ispada to tako, nego to jeste tako. Zahvaljujući našim hrabrim i Svetim precima, njihovom mučeništvu i stradanju, mi jesmo izabrani Božji narod, i Bog nas voli i usmjerava jer je sušta ljubav, poput dobrog roditelja. On će uvjek biti uz nas i Njegova milost. Mogao je sveti Knez Lazar, tada, se privoliti zemaljskom carstvu, i danas nas više nebi bilo. On je izabrao nebesko od tada pa do vijeka. Koje ćemo mi iazbrati pojedinačno ili kolektivno, vreme pokazuje. Ja, lično, uvjek uz Hrista i svoj narod. Znači, mi smo povlašćena nacija pred Bogom? :291291291: Nisam znala, hvala na obaveštenju 0102_laugh P.S. Tako priča i moj kum koji je opsednut time da smo mi nebeski narod, mučenici Božji i znaš šta je bilo s njim? Skroz je otišao u paranoju i flipnuo je skroz stadaradim Можда је био склон игрању флиперима... Реалност је да су Срби мученички народ , то потврђује цела наша историја, страдања су ту све једно да ли идемо за Христом или мимо Христа . Политичари су у стању да искористе и страдања сопствене породице а не камоли свог народа кога не цене и непоштују нимало. Али то не значи ми нисмо страдалнички народ. Зар не ? Има много мученичких народа, нису само Срби мученички народ. Страдали смо највише мимо Христа, ради политичких циљева, од руке тиранина, али и због својих грешака. Уствари не знам може ли се пронаћи код Срба иједан моменат да се може рећи да су страдали колективно Христа ради. Не постоји и није никад постојао народ који је страдао Христа ради. Христа ради страдају појединци. О некој колективној страдалности Христа ради можда се могло говорити само у вријеме прогона хришћана првих вијекова који су живјели и понашали се као један засебан народ. Косовски Бој не може да се узме као примјер страдања Христа ради, јер онда би политика Деспота Стефана била издјаничка. Косовски бој је била неминовност и једино што је цар Лазар могао да уради у том тренутку. Дакле ми је јесмо страдалнички народ, али не Христа ради него ради вртлога овог света. Небески народ одавно нисмо, јер нимало се не разликујемо од неправославних народа по понашању у животу. Можемо се ми сматрати страдалницима који ни муве нису згазили, против кога се читав свет заверио, али то је илузија коју неко ако хоће може да гаји. Углавном ништа нисмо повлаштени пред Богом од осталих народа. Нас су други тиранисали, и ми смо друге тиранисали. На нама је ако хоћемо да водимо политку 100% стотне невиности Срба, али то онда нема никакве везе са Богом, него чисто да се свету покажемо другачији него што нас сад види. Дакле ради престижа у овом свету можемо се сматрати невинашцима, али пред Богом нема такве политике. Свако је према делима одговоран, нема ниједне ствари која се може сакрити пред Њим. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ја сам свакаквих људи срео...кроз посао и сл... али каквих ликова има на овом форуму...стварно нисам могао ни сањати... више морала и самосвејсности има једноћелијски организам од појединих Ja mislio ti se z******š, a ti si ozbiljan. OK, šta je ono rekao bivši nač. general. Ponoš? 'Vojska Srbije može za 72h da preuzme kontrolu nad KiM.' Vojska Srbije=37.000 aktivnih pripadnika Kosovo i Metohija=1.700.000 stanovnika (a znaš i sam koliko od tog broja su Srbi i nealbanci) (podaci sa Vikipedije) Ajd sad ti meni objasni kako će to da se izvede, i ja ću prvi da priznam da sam lupetao... :291291291: 0102_laugh https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ја сам свакаквих људи срео...кроз посао и сл... али каквих ликова има на овом форуму...стварно нисам могао ни сањати... више морала и самосвејсности има једноћелијски организам од појединих Ja mislio ti se z******š, a ti si ozbiljan. OK, šta je ono rekao bivši nač. general. Ponoš? 'Vojska Srbije može za 72h da preuzme kontrolu nad KiM.' Vojska Srbije=37.000 aktivnih pripadnika Kosovo i Metohija=1.700.000 stanovnika (a znaš i sam koliko od tog broja su Srbi i nealbanci) (podaci sa Vikipedije) Ajd sad ti meni objasni kako će to da se izvede, i ja ću prvi da priznam da sam lupetao... :291291291: 0102_laugh Imaju 1.700.000 aktivnih pripadnika? K'o kinezi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Ја сам свакаквих људи срео...кроз посао и сл... али каквих ликова има на овом форуму...стварно нисам могао ни сањати... више морала и самосвејсности има једноћелијски организам од појединих Ja mislio ti se z******š, a ti si ozbiljan. OK, šta je ono rekao bivši nač. general. Ponoš? 'Vojska Srbije može za 72h da preuzme kontrolu nad KiM.' Vojska Srbije=37.000 aktivnih pripadnika Kosovo i Metohija=1.700.000 stanovnika (a znaš i sam koliko od tog broja su Srbi i nealbanci) (podaci sa Vikipedije) Ajd sad ti meni objasni kako će to da se izvede, i ja ću prvi da priznam da sam lupetao... :291291291: 0102_laugh Imaju 1.700.000 aktivnih pripadnika? K'o kinezi? Шта се десило у Грузији? Јел нису кренули војно да ослободе окупирану територију, и онда су Руси улетјели и потукли их? Тако би било и да се покушав војна интервнеција. За 24 сата, можда и мање, би полетјли авиони из Авијана. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Шта се десило у Грузији? Јел нису кренули војно да ослободе окупирану територију, и онда су Руси улетјели и потукли их? Тако би било и да се покушав војна интервнеција. За 24 сата, можда и мање, би полетјли авиони из Авијана. Pa? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Poletali su avioni iz Berlina, pa su nadirali austrijanci, pa su nadirali turci, pa .... I sta s'tim? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Шта се десило у Грузији? Јел нису кренули војно да ослободе окупирану територију, и онда су Руси улетјели и потукли их? Тако би било и да се покушав војна интервнеција. За 24 сата, можда и мање, би полетјли авиони из Авијана. Pa? Грузијци нису ништа постигли. Нису повратили контролу над Осетијом и Абхазијом, претрпјели су цивилне и материјалне губитке. Шта би Србија добила са војном акцијом и како би било уопште могуће да се ишта добије војном акцијом? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Mi bi trebali da kapituliramo na nevidjeno? Poletali su i avioni iz Beograda pa albanci nisu dizali ruke pa sada imaju to sto imaju. Polecu avioni i na Tripoli pa se ljudi ne predaju. 10 godina su padale bombe po Vijetnamu pa se ljudi nisu predali. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Nema potrebe da se pravis nevest, znas dobro na sta mislim... ovde je situacija sasvim realna i vec mnogo puta vidjena - srbe su tukli i mucili mnogo puta cak i u najnovijoj istoriji, a ovo sa odzom se nije desilo nikad, tako da je naivno i cak bezobrazno da se takav laz-primer koristi u razumnom razgovoru... Молим те ако може без алузија типа да се „правим невешт“ и да сам „чак безобразан“ (итд.) у циљу моје моралне дисквалификације и застрашивања. Ја знам добро шта ти мислиш (читајући твоје постове) и немам нимало лепо мишљење о томе, нити се са тиме слажем, али ти нисам упутио никакве погрдне речи. (Што не значи да то не бих можда урадио када бих се изнервирао.) Ти си дао једну нормативну и начелну изјаву да: „Svaki mucenik namucen pravde radi je mucenik Hristov, jer nema pravde mimo i izvan Hrista.“ Ја сам на то одговорио начелним примером: „Неки Србин намучио неког хоџу и пошто нема правде мимо и изван Христа, хоџа је мученик Христов. Јел'?“ Дакле, не нечим конкретним, па да расправљамо да ли се то некада и негде догодило или није, него је моја примедба била начелна. Из мог примера се види да не можемо све људе којима је учињена неправда аутоматски сматрати за Христове мученике (већ само неке страдале хришћане). Можемо се са њима саосећати, јер им је учињена неправда. Али неког ко нема благе везе, као рецимо хоџа, са хришћанством, па да му је учињена и не знам каква неправда не можемо сматрати за хришћанског мартира – па то ти је. Ово ти је индиректан одговор и за Авганистанце и Вијетнаме. Ne slazem se sa ovakvim misljenjem, narocito sto je u Boga pre svega milost... I naravno, kad se kaze "stradao pravde radi" sasvim jasno se podrazumeva da je to neko mucen ili nastradao nepravedno, mimo zakona, a braneci ono sto je pravedno i dostojno coveka... Prema tome, nema veze sta je covek u ovom zivotu ako ga nekad Bog pozove u spasenje kroz stradanje ili mucenistvo... Zar je malo dzelata i ubica ranih mucenika Crkve koji su trenutno gledajuci muke svojih zrtava bivali obraceni? Zasto to ne bi moglo da bude danas sa bilo kojim covekom ciste savesti i dobrog srca? Ovo sto ti tvrdis je u najmanju ruku cudno, da ne idem dalje od toga... Молим те ако може без алузија типа да се „правим невешт“ и да сам „чак безобразан“ (итд.) у циљу моје моралне дисквалификације и застрашивања. Ја знам добро шта ти мислиш (читајући твоје постове) и немам нимало лепо мишљење о томе, нити се са тиме слажем, али ти нисам упутио никакве погрдне речи. (Што не значи да то не бих можда урадио када бих се изнервирао.) Nisu to nikakve aluzije, a za mene jeste bezobrazno ciniti ovakva poredjenja, i ukljucivat i u prost razgovor o terenskim cinjenicama jedan obican silogizam... Sto se mog misljenja tice uopste nije ni obavezno da ti se dopadne i da imas o tome lepo misljenje, naprotiv... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 27, 2011 Пријави Подели Написано Јул 27, 2011 Kako pobunjenici u Libiji misle da se moze nesto dobiti vojnom akcijom? Kako su to mislili albanci, hrvati, muslimani? Samo Srbi to ne misle. Kako mislio da dobijemo bilo sta u zivotu bez truda, odricanja, znoja? Donece nam Deda Mraz? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука