Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

За, наравно.

Прво и основно, Бог нам заповеда да морамо спроводити правду. Ако не кажњавамо криве, саучествујемо у њиховим злочинима. Судија који је пустио на слободу двоструког убицу који је пре неки дан усмртио полицајца одговараће за ту крв једеног дана, било у овом или оном свету, а и сви они који су му омогућили да буде на том положају и они који доносе законе који су ''гад пред Господом''. Народ је те законодавце довео на власт, тако да ће сви сносити одговорност.

Није ми јасно зашто ви хришћани не избаците из црквеног календара Немањиће који су итекако кажњавали смрћу? С обзиром на ваше ставове, како су они свети?

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

@Teleskop        

Stvarno ne bih znao, nisam nikada bio u zatvoru 301  Samo sam čitao više puta da su zatvorenici osuđeni za najmonstruoznije zločine, a pogotovu ubice dece kao ovaj, nagrabusili iza rešetaka jer su ih drugi osuđenici likvidirali. Verovatno postoji razlika u nečemu između 'običnih' krimosa i manijaka ovakvog ranga, pa ovi prvi ne podnose ove druge, ne znam   womens

ne da ih ne podnose nego su svesni koja je to monstruoznost, i ne mogu da se kontrolisu pa ih eliminisu

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Inace u Norveskoj postoji dozivotni zatvor samo niko na njega jos niko nije osudjen/ Ovaj patriJota je definitivno materijal da i to isprobaju.

By law it is possible to receive life imprisonment in Norway, but there are no examples of such after the latest correctional law passed in 2002

Not Available 

Подели на овим сајтовима

За, наравно.

Прво и основно, Бог нам заповеда да морамо спроводити правду. Ако не кажњавамо криве, саучествујемо у њиховим злочинима. Судија који је пустио на слободу двоструког убицу који је пре неки дан усмртио полицајца одговараће за ту крв једеног дана, било у овом или оном свету, а и сви они који су му омогућили да буде на том положају и они који доносе законе који су ''гад пред Господом''. Народ је те законодавце довео на власт, тако да ће сви сносити одговорност.

Није ми јасно зашто ви хришћани не избаците из црквеног календара Немањиће који су итекако кажњавали смрћу? С обзиром на ваше ставове, како су они свети?

dali je i njemu zapovidio ,pa on je krist ,  se izjasnjavao ,kad su ljudi znali sta je pravda kad je sprovode
Подели на овим сајтовима

У кривичном праву постоји једна изрека, а то је да је боље и да 10 кривих буду пуштени на слободу, него да један невин буде осуђен. Па у том светлу смртна казна свакако не долази у обзир. И ја сам раније, док нисам дубље ушао у ту проблематику мислио да је оправдано за најтежа дела изрицати смртну казну, али питање је много компликованије него што се чини. Ту постоје бројни фактори, типа где повући границу, јер са субјективног аспекта свако кривично дело је најтеже, али објективно постоји проблем. Онда нпр. да сам ја судија, не знам како бих се осећао, и да ли бих могао некога да осудим на смрт. Постоји и податак да људи који припремају извршење смртне казне, временом у већем броју оболе од различитих психичких обољења... Тако да ми се данас чини да је казна затвора ипак довољно оштра и за најтежа дела.

Подели на овим сајтовима

Нисам за смртну казну, јер изрицање смртне казне никад не може да надокнади начињену штету. Са друге стране увек имаш људи који се кају за почињено злодјело, и оне који се не кају попут овог монструма из Норвешке.

За оне који почине ужасна дела, а имајући одређену дозу жаљења због почињеног, једноставно треба осудити на доживотну робију, без могућности помиловања, а за оне који су на врхунцу безумља починили неке злочине и немају ни трунку кајања, треба осим на доживотну робију ставити у неку рупу да не види светлост дана до краја живота.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ovo je jako lepo i hriscanski sa tvoje strane, ali da se OVO desilo mom detetu, ovaj ziv ne bi ostao.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/123487/Ogulinac+pred+sudijom+-+Manijak+sve+priznao!.html

Lako je komentarisati na forumu, ali da se vama desi, ne daj Boze, neka nesreca, ko zna kako biste razmisljali. Ne dao Bog nikome da sazna.

А шта би било да ТО није десило Вашем детету, већ да је Ваше дете (наравно, као одрастао човек) ТО учинио неком детету?

Да ли бисте молили Бога за доживотну, која би њему дала могућност да се покаје, а Вама да мопжете, макар кроз решетке, да видите своје дете, или бисте рекли:"Ма, треба убити чудовиште!"?

Лично сам ПРОТИВ смртне казне,  али ЗА доживотну,без могућности за помиловање, и ЗА трајни смештај у неки центар уколико је у питњу умно поремећена особа.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

нисам за убијање људи, ал нисам ни да пусте човека док се не рехабилитује ...

шта ће ми човек на улици који ће опет исто да уради, поготово ако су неки трипови у питању ... мање-више те крађе и слично, једино ако нису подразумевале физичке нападе.

пошто сам ја из фазона да затвор треба да служи за рехабилитацију, а не за кажњавање.

Подели на овим сајтовима

Ovo je jako lepo i hriscanski sa tvoje strane, ali da se OVO desilo mom detetu, ovaj ziv ne bi ostao.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/hronika/story/123487/Ogulinac+pred+sudijom+-+Manijak+sve+priznao!.html

Lako je komentarisati na forumu, ali da se vama desi, ne daj Boze, neka nesreca, ko zna kako biste razmisljali. Ne dao Bog nikome da sazna.

А шта би било да ТО није десило Вашем детету, већ да је Ваше дете (наравно, као одрастао човек) ТО учинио неком детету?

Да ли бисте молили Бога за доживотну, која би њему дала могућност да се покаје, а Вама да мопжете, макар кроз решетке, да видите своје дете, или бисте рекли:"Ма, треба убити чудовиште!"?

Лично сам ПРОТИВ смртне казне,  али ЗА доживотну,без могућности за помиловање, и ЗА трајни смештај у неки центар уколико је у питњу умно поремећена особа.

Upravo tako. Svakom treba dati šansu da se promeni i pokaje facenew22222222

Budi gospodar svoje volje i sluga svoje savesti.

Подели на овим сајтовима

U TOM slucaju ne bih razmisljala o tome, bila bi mi isuvise suzena svest. I ja sam za dozivotnu bez mogucnosti pomilovanja u ekstremnim slucajevima, ali toga u nasoj zemlji nema. Neke kazne, kao na primer za silovanje su isuvise kratke i jos uz to ih ranije puste zbog "dobrog vladanja". Uglavnom se vracaju svojim izopacenostima. Lepi su hriscanski stavovi o pokajanju, ali ne treba biti naivan. Ima raznih psihopata, pedofila, silovatelja, sadista...neki se cak i ne kaju, uopste ne pokazuju emociju, sazaljenje...Npr. banda Charlsa Mansona, kad su ubili trudnu Sharon Tate dok je molila za milost  :291291291:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...