Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Тачно, не можемо ни ти ни ја да то одређујемо. Али може Бог који је дао јасна упутства како да судимо.

Хришћани, с друге стране, дају себи за право да праштају неопростиво и на тај начин бивају сурови према невинима. Као што сам поменуо у првом посту на овој теми, судија је себи дао за право да пусти двоструког убицу на слободу и на тај начин лишио живота невиног полицајца, оца једногодишњег дечака.

Али док је твоја савест мирна, добро је.

Грешке се дешавају, исто се тако дешава да буде погубљен неко ко није крив. Ако је твоја савест мирна, нема проблема.

Оно што јесте јасно - ми нисмо дали човеку живот, него му је дао Бог. Зато ми немамо право да му одузмемо живот.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако осудимо убицу на смрт, по чему смо онда бољи од њега?

Полицајци имају пиштоље, криминалци имају пиштоље. Полицајци = криминалци.

Бољи смо од убице по томе што следимо Божије заповести а он не. Људски живот има сврху и вредност док представља Божију слику у овом свету. Када човек учини нешто што ту слику неповратно поквари, његов живот губи смисао и сврху постојања.

Kako onda da ja tražim od Boga oproštaj za moje grehe, ako ja nekome ne oprostim greh?

Ако осудимо убицу на смрт, по чему смо онда бољи од њега?

Полицајци имају пиштоље, криминалци имају пиштоље. Полицајци = криминалци.

Бољи смо од убице по томе што следимо Божије заповести а он не. Људски живот има сврху и вредност док представља Божију слику у овом свету. Када човек учини нешто што ту слику неповратно поквари, његов живот губи смисао и сврху постојања.

Упс, нетачно.  .mislise. Човек не може да учини ништа да његов живот неповратно и непоправљиво изгуби смисао, а све и да може ко је тај који ће да пресуди да ли је смисао заувек изгубљен или не? Постоји Божја заповест да се кажњава смрћу? Не? Тако сам и мислио...  :cheesy:

Прво, ја не говорим из позиције хришћанина, та теологија је за мене страна.

Нема шта ви да се питате шта се опрашта а шта не, Бог је навео за која дела следи смрт а за која не. Човек може да се покаје и да му се опрости, али не за свако (не)дело.

Без увреде, зар није лепше веровати да Добри и Савршени Бог Који је Љубав, хоће да свима опрости све, кад год и како год ? Уосталом ми смо само људи, а Бог је....па, Бог ! bendoff

Можда је теби лепо, али је лаж. А ја одбијам да верујем у лаж.

Па не постоје објективни докази ни за моје, ни за твоје, ни за уопште било чије виђење Бога, тако да не можеш рећи да је лаж, нити да је твоје виђење истинитије од мог, или неког будистичког монаха на пример. Али зато постоји логика која мени не дозвољава да замислим Бога ( Бог је по дефиницији савршен, свемоћан и апсолутно добар) који ствара бића, која се роде и живе у разноразним (не)повољним околностима, и којима не дозољава да се покају, промене, и која би, тако несавршена и слаба, могла урадити ишта што тај Апсолутни Савршени Бог не би опростио.

Чуј, ако и поред свега што је јасно написано у Светом Писму ти одбијаш да то прихватиш, заиста не постоји начин да ти докажем.

Бог каже да убицу осудимо на смрт, ти кажеш да ја то погрешно тумачим и да је то у ствари рецепт за домаћи џем од кајсије.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Srdjane  facenew22222222

Pinhas Citala, deo. Malo mi je  winter

Зашто бре, па на основу те књиге је Исус доказивао да је обећани месија? Не можеш само да бираш делове који ти се свиђају.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Зашто бре, па на основу те књиге је Исус доказивао да је обећани месија? Не можеш само да бираш делове који ти се свиђају.

Pa i ne biram, zato se i ne nazivam vernikom.

Подели на овим сајтовима

Прво, ја не говорим из позиције хришћанина, та теологија је за мене страна.

A kršten...   

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,11580.msg369827.html#msg369827

Давно је то било...

И Артемије је некад био владика.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

ја би !људе звјери! (кољаче, канибале, силоватеље дјеце и сваки други вид монструма) у собу 2x2, небо да виде пет минута седмично и то кроз мрежу, у мраку са упаљеним свјетлом само приликом ручка, а хранио би их добро квалитетно...

овакав вид изолације подуго се примјењује по америчким затворима и то као казна за оне који преступају затворска правила, да видиш како изађу ко беле лале, послије мјесец дана...

само монструме ја не би никада пустио из такве собе.. па да видим које би онда дијете успио да дохвати и да ли би му уопште на ум пало...  winter facenew22222222 :cheesy:

Подели на овим сајтовима

ја би !људе звјери! (кољаче, канибале, силоватеље дјеце и сваки други вид монструма) у собу 2x2, небо да виде пет минута седмично и то кроз мрежу, у мраку са упаљеним свјетлом само приликом ручка, а хранио би их добро квалитетно...

овакав вид изолације подуго се примјењује по америчким затворима и то као казна за оне који преступају затворска правила, да видиш како изађу ко беле лале, послије мјесец дана...

само монструме ја не би никада пустио из такве собе.. па да видим које би онда дијете успио да дохвати и да ли би му уопште на ум пало...  winter facenew22222222 :cheesy:

Изгледа је такав начин кажњавања популаран међу хришћанима на овом форуму. Психолошко, с примесама благог телесног мучења до краја живота. Човекољубиво, нема шта. Важно је да се не изврши смртна казна.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

опет понављам ЈА БИХ примјенио правила која примјењује најдемократскија држава на свијету facenew22222222... нигдје нисам позивао на убиство....

"јадан мали педофил, троје је само силова, слали смо га у центар за социјални рад и психологу ништа... шта ћемо, он је исто људско биће има право на сву слободу и на све на овом свијету"

а сад једно приватно питање на које не мораш да одговориш

имаш ли дјеце?

Подели на овим сајтовима

опет понављам ЈА БИХ примјенио правила која примјењује најдемократскија држава на свијету facenew22222222... нигдје нисам позивао на убиство....

"јадан мали педофил, троје је само силова, слали смо га у центар за социјални рад и психологу ништа... шта ћемо, он је исто људско биће има право на сву слободу и на све на овом свијету"

а сад једно приватно питање на које не мораш да одговориш

имаш ли дјеце?

Јел ово мени упућено?

Ако јесте, прочитај пријатељу све моје постове на овој теми.

מוות לאוסטאשים

Подели на овим сајтовима

Smrtna kazna za ove sto siluju decu

Постоји много ефикаснији систем - стерилизација. То је и много хуманије, а са друге стране, такви људи су по правилу психички поремећени, и зар није боље, поред оне наведене мере, хоспитализовати таква лица и помоћи им.

1. Sterilizacijom ce izgubiti plodnost, ne i erekciju. Verovatno si mislio na hemijsku kastraciju.

2. Pedofilija i silovanje su opsesivni poremecaji koji nemaju toliko veze sa sexualnim zadovoljstvom koliko potrebe za nasiljem i dominacijom. Postoje silovatelji, npr. onaj Paravinja, koji ne mogu da postignu erekciju ukoliko je zrtva pasivna. Dakle, poenta je u moci i nasilju, sto se sexom samo manifestuje. Cak i ako ih kastriraju, samo ce  promeniti nacin kojim ce zadovoljavati svoju bolestinu.

3. Ta lica treba hospitalizovati i nikad ih ne pustiti. Ne budimo naivni, nema tu pomoci, samo ih treba kontrolisati.

У праву си, помешао сам појмове...  ;)

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...