Jump to content

10 Pitanja ateiste na koja svaki hrišćanin mora da odgovori?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Треба још имати у виду да читамо текст стар пар хиљада година па још преведен пар пута. Питање је шта је нека фраза значила за те људе. Замисли како би следећи текст разумео неко из XIX века, а како ја и ти:

"Кликни мишем на дугме да затвориш прозор."  :291291291:

verovatno bi od toga napravili religiju ;)

Ne nego bi ga sigurno zatvorili u ludnicu

plus to...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

преводи су се увек радили и по усменом и писаном Предању, тако да нема губљења у смислу или контексту, јер живимо у непрекидној Цркви од тих времена.

Подели на овим сајтовима

Треба још имати у виду да читамо текст стар пар хиљада година па још преведен пар пута. Питање је шта је нека фраза значила за те људе. Замисли како би следећи текст разумео неко из XIX века, а како ја и ти:

verovatno bi od toga napravili religiju 0102_laugh

Који си ти цар  ;)

Подели на овим сајтовима

verovatno bi od toga napravili religiju 0102_laugh

Који си ти цар  ;)

Interesantno i nadasve tacno zapazanje...

Подели на овим сајтовима

"Кликни мишем на дугме да затвориш прозор."  ;)

verovatno bi od toga napravili religiju slava3

Који си ти цар  0102_laugh

Mozes ga voleti ili mrzeti, ali ga ne mozes ignorisati, sto on zapravo i zeli  prstgore. Ako nista drugo,  :291291291: za smisao za humor  whackado

Подели на овим сајтовима

Agnostik-osoba koja NIJE SIGURNA, ali iz tvojih poruka se naslucuje, a ti si jos i potvrdio da naginjes ka ateizmu-NE VERUJE u Boga.

Samo sam raskrstila pojmove, necu te vise nista pitati  :drugarstvo:

Ateista nije osoba koja odbacuje mogucnost postojanja boga vec odbacuje tvrdnje religioznih ljudi, naglasavam tvrdnje, da postoje bogovi kakve nam prezentuju. Ateista nije osoba koja veruje ili ne veruje vec osoba koja trazi dokaz za odredjenu tvrdnju, a ako dokaz ne postoji onda ateista odbacuje takvu tvrdnju kao neosnovanu. Iz iznetog stava izlazi da ateista prema bogovima ne izgradjuje stav "verujem - ne verujem" to je stav rezervisan za teiste - antiteiste vec zauzima neutralan stav odnosno uopste ne razmislja o takvom bicu jer su tvrdnje vezane za takvo bice potpuno neosnovane. Ateista moze, ali ne mora, biti i sekularni humanista i kao takav ukazivati negativne posledice koje organizovana religija stvara u jednom drustvu.

Подели на овим сајтовима

Upravo zato i postoji ona analogija sa "ruzicastim jednorogom" ili "spageti cudovistem"

jednostavno nemam razloga da verujem... kao sto svaki vernik apsolutno nema razloga niti osnova da veruje da postoji ruzicasti jednorog...

a svi argumenti u prilog postojanju boga tipa "pogledaj svet oko sebe i videces svuda boga samo ako zelis da ga nadjes" je jednako primenljiv i na boga i na zevsa i na ruz. jednoroga.... te je stoga nevalidan...

Подели на овим сајтовима

Pa, dobro, to je vaše ustavno pravo, da možete vjerovati i u tutankamona,

a, moje u Hrista, Vaskrslog.

Ne vidim razloga da bi  kao david koperfild, pokazivali čuda da bi vi vjerovali.

Sve je stvar srca i vjekovnog opredeljenja.

Ono sam šta su bili i moji preci vjekovima i ništa drugo.

Niko nije vjerovao u tutankamona, zašto bi onda ja??

Подели на овим сајтовима

Agnostik-osoba koja NIJE SIGURNA, ali iz tvojih poruka se naslucuje, a ti si jos i potvrdio da naginjes ka ateizmu-NE VERUJE u Boga.

Samo sam raskrstila pojmove, necu te vise nista pitati  dada

Ateista nije osoba koja odbacuje mogucnost postojanja boga vec odbacuje tvrdnje religioznih ljudi, naglasavam tvrdnje, da postoje bogovi kakve nam prezentuju. Ateista nije osoba koja veruje ili ne veruje vec osoba koja trazi dokaz za odredjenu tvrdnju, a ako dokaz ne postoji onda ateista odbacuje takvu tvrdnju kao neosnovanu. Iz iznetog stava izlazi da ateista prema bogovima ne izgradjuje stav "verujem - ne verujem" to je stav rezervisan za teiste - antiteiste vec zauzima neutralan stav odnosno uopste ne razmislja o takvom bicu jer su tvrdnje vezane za takvo bice potpuno neosnovane. Ateista moze, ali ne mora, biti i sekularni humanista i kao takav ukazivati negativne posledice koje organizovana religija stvara u jednom drustvu.

prstgore na takvoj vrsti ateiste  :), i hvala im sto postoje  :drugarstvo:.

Подели на овим сајтовима

Samo sam raskrstila pojmove, necu te vise nista pitati  ;)

Theos = Bog, a = nema, odbacujem ... Imamo poteskoca sa  grckim ... Ako, ako, nikada nije kasno nauciti neke stvari ...  ;)

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

1) Bog je nedokuciv ljudskom umu, svako ko misli da poznaje Boga, zivi u iluziji. Svet prirode je svakako inteligentno uredjen, u to nema sumnje.

2) Volela bih da je to istina, ali...sumnjam. Odbijam da verujem samo zato sto je lepo.

3) Pogledaj pod 2)  ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...