cloudking Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 1) Kako je logično našem limitarom umu da je ceo Univerzum, koji podleže zakonima, nastao bez ikakve ideje, onako...sam od sebe? Ne govorim ovde o hriscanskom shvatanju Boga, vec o idejnom Tvorcu, kako ga je shvatao npr. Spinoza, kasnije Ajnstajn... Ovaj tvoj bog, mozda nije religijski, ali je ipak bog. A ne mozes davati predstavu o postojanju necega samo na osnovu toga sto ti se (jedina ispravna) alternativa jednostavno ne svidja (slucajnost u stvaranju), jer donosenje zakljucaka na osnovu "ne svidjanja" pada pod religijski domen a od toga si, cini mi se, na prvom mestu, htela da se ogradis... Drugo, ako se toliko "grozite" slucajnosti onda knjige u sake i krenite sa proucavanjem jedniog perioda istorije sveimra kada je slucajnost igrala velik uogu u stvaranju daljeg toka razvoja svmire, tj. prve milisekunde nakon velikog praska kada je jednino kvantna mehanika bila na snazi... a ona, (secamo se hajzenberga i paulija) itekako pociva na slucajnosti ... i to je jedini period kada je uticaj svemocnog bica mogao da bude validan jer su se tu odredjivali parametri na osnovu kojih se kasnije razvijao citav svemir... Drugim recima ako je bog uticao na kreiranje svemira jedino je to mogao tada da uradi, jer nam iskustv govori da se naon toga svemir prilicno autohtono razvijao tj prateci precizno fizicke zakone koji ga oblikuju... jedino sto preostaje kod toga jeste da budete kreacionista a u to ime jedan vic... Razgovaraju dve prostitutke P1- ej cao ta se radi... P2 - ma evo bas lose.. nema kinte nema posla... ko da sam se nesto bogu zamerila.. P1 - E pa sad bog voli samo kreacionsite... Oces da idemo na skup kreacionista? P2 - bezi bre mene i ovo sramota sto radim... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Interesantno...verujete u Boga, ali sumnjate da postoji. Volela bih da cujem jos necije misljenje o tome. Naravno da ljudi sumnjaju, niko i ne kaze da nije tako. I apostoli su sumnjali, a videli su cuda Hristova. Ти не сумњаш, никада? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Хахахахаххаха facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mrachni, izgleda da smo na tragu nechega velikog. Naime, Bog je chekao da se desi veliki prasak i tad je iskoristio svoju shansu da kreira svet, shansu koju je chekao mozhda milionima vremenskih jedinica (ne znam koje su tada vazhile) eto, da ne bi velikog praska ne bismo danas mogli da verujemo u Njega, slava prasku facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Opa! Predrasude! Nemas li postovanja prema prostitutkama koje su zrtve zlostavljanja i nasilja a inace veoma pametne i inteligentne zene prodate u belo roblje? St- rasno! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 ovde sam propustila samo jednu rech koja je opet dala povode za nedoumice: "Ovo, znachi sam zivot vernika je najvalidniji dokaz postojanja Gospoda i svako teoretsko nabedjivanje s onima koji nisu sve ovo predokusili nema nikakve svrhe." jeste najvalidniji dokaz ZA VERNIKA, tako treba da stoji naravno da za inovernog nece biti dokaz niti ce ishta znaciti jer nema lichnosnog odnosa. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 ne osporava on njihovu pamet i inteligenciju ali je vrlo verovatno da ta populacija zaista slabo zna sta je kreacionizam. Shta se bre hvatash za svaku rech sve u cilju da bilo kom nadjesh neku falinku au bre bash si k'o iz one pesme u tunelu u sred mraka sija ochnjak od mrachnjaka facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Opa! Predrasude! Nemas li postovanja prema prostitutkama koje su zrtve zlostavljanja i nasilja a inace veoma pametne i inteligentne zene prodate u belo roblje? St- rasno! Nisu predrasude vec cinjenice one prostitutke koje se bakcu sa kamiondzijama za 20 evra mogu da budu inteligentne ali su one uglavnom neobrazovane. One koje su obrazovane a ima ih iz raznih profesija od lekara, pravnika, ekonomista nisu klasicne prostitutke vec poslovna pratnja koja radi za svote od par hiljada evra. One mozda mogu da se uklope u vic ali je stvar u tome sto njih nije sramota Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Interesantno...verujete u Boga, ali sumnjate da postoji. Volela bih da cujem jos necije misljenje o tome. Naravno da ljudi sumnjaju, niko i ne kaze da nije tako. I apostoli su sumnjali, a videli su cuda Hristova. Ти не сумњаш, никада? confused Posumnjam da mozda postoji facenew22222222 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Opa! Predrasude! Nemas li postovanja prema prostitutkama koje su zrtve zlostavljanja i nasilja a inace veoma pametne i inteligentne zene prodate u belo roblje? St- rasno! Nisu predrasude vec cinjenice one prostitutke koje se bakcu sa kamiondzijama za 20 evra mogu da budu inteligentne ali su one uglavnom neobrazovane. One koje su obrazovane a ima ih iz raznih profesija od lekara, pravnika, ekonomista nisu klasicne prostitutke vec poslovna pratnja koja radi za svote od par hiljada evra. One mozda mogu da se uklope u vic ali je stvar u tome sto njih nije sramota ...ili se meni samo cini... ili si prilicno upucen u demografiju te drustvene kategorije пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Mracni taj vic si ti najverovatnije smislio koji inace uzasno glup. Prostitutke bas znaju sta je to kreacionizam misle bi da je neki parfem u pitanju Opa! Predrasude! Nemas li postovanja prema prostitutkama koje su zrtve zlostavljanja i nasilja a inace veoma pametne i inteligentne zene prodate u belo roblje? St- rasno! Nisu predrasude vec cinjenice one prostitutke koje se bakcu sa kamiondzijama za 20 evra mogu da budu inteligentne ali su one uglavnom neobrazovane. One koje su obrazovane a ima ih iz raznih profesija od lekara, pravnika, ekonomista nisu klasicne prostitutke vec poslovna pratnja koja radi za svote od par hiljada evra. One mozda mogu da se uklope u vic ali je stvar u tome sto njih nije sramota ...ili se meni samo cini... ili si prilicno upucen u demografiju te drustvene kategorije Osnovno obrazovanje nista vise Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 I eto, tek tako, otkri nam se tajna o poreklu tvog kreacionizma facenew22222222 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 1) Kako je logično našem limitarom umu da je ceo Univerzum, koji podleže zakonima, nastao bez ikakve ideje, onako...sam od sebe? Ne govorim ovde o hriscanskom shvatanju Boga, vec o idejnom Tvorcu, kako ga je shvatao npr. Spinoza, kasnije Ajnstajn... Ovaj tvoj bog, mozda nije religijski, ali je ipak bog. A ne mozes davati predstavu o postojanju necega samo na osnovu toga sto ti se (jedina ispravna) alternativa jednostavno ne svidja (slucajnost u stvaranju), jer donosenje zakljucaka na osnovu "ne svidjanja" pada pod religijski domen a od toga si, cini mi se, na prvom mestu, htela da se ogradis... Drugo, ako se toliko "grozite" slucajnosti onda knjige u sake i krenite sa proucavanjem jedniog perioda istorije sveimra kada je slucajnost igrala velik uogu u stvaranju daljeg toka razvoja svmire, tj. prve milisekunde nakon velikog praska kada je jednino kvantna mehanika bila na snazi... a ona, (secamo se hajzenberga i paulija) itekako pociva na slucajnosti confused ... i to je jedini period kada je uticaj svemocnog bica mogao da bude validan jer su se tu odredjivali parametri na osnovu kojih se kasnije razvijao citav svemir... Drugim recima ako je bog uticao na kreiranje svemira jedino je to mogao tada da uradi, jer nam iskustv govori da se naon toga svemir prilicno autohtono razvijao tj prateci precizno fizicke zakone koji ga oblikuju... jedino sto preostaje kod toga jeste da budete kreacionista a u to ime jedan vic... Razgovaraju dve prostitutke P1- ej cao ta se radi... P2 - ma evo bas lose.. nema kinte nema posla... ko da sam se nesto bogu zamerila.. P1 - E pa sad bog voli samo kreacionsite... Oces da idemo na skup kreacionista? P2 - bezi bre mene i ovo sramota sto radim... 1) Maximalno se trudim da budem objektivna, tako da nema kod mene svidja mi se-ne svidja mi se ta mogucnost. Samo razmisljam kolika je slucajnost da svet sa svim svojim zakonima bude slucajnost bez ideje. 2) Interesantan ti je primer Hajzenberga. "Prvi gutljaj iz case prirodnih nauka cini te ateistom, na dnu case ceka te bog"-upravo, njegova malenkost . 3) Mozda se i autohtono razvijao, ali-upravo prateci ZAKONE FIZIKE KOJI GA OBLIKUJU. Opet pominjem-Spinoza. 4) Daleko bilo facenew22222222. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 29, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 I eto, tek tako, otkri nam se tajna o poreklu tvog kreacionizma facenew22222222 Jos uvek nemam svoj kreacionizam mozda jednog dana Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука