Jump to content

Православље и економски живот

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa kada vi svaki pogled na drzavu i drustvo koji ukljucuju solidarnost povezujete sa gulazima i fasizmom

Ствар је што у том вашем систему "солидарност" уопште и не постоји.

Постоји само државно насиље.

Наш поглед је веома солидаристички - свако треба да својом одлуком, самостално, помогне другом човеку, који је у неприлици највише што може, ако људима више новца оставиш тако што им мање узмеш од пореза, више ће моћи и да помогну другима, а од те црвене "солидарности" ми се повраћа...

Ne, ti si ovakvo ponasanje kompanija , neplacanje i slicno, povezao sa drzavom i postojanjem drzave i korupcije a ja na to kazem da to nema veze sa drzavom vec sa pohlepom i beskrupuloznoscu ljudske pohlepe, pohlepe privatnika vlasnika firme.

Ма да, дебели партијски функционери и совјетски комесари нису "похлепни", и не гледају свој интерес...  :)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 95
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ма да, дебели партијски функционери и совјетски комесари нису похлепни...

Tacno, samo nisi primetio jednu stvar tu, oni kada su pohlepni rade kao peivatnici a ne drzavni sluzbenici. Tako da tvoja optuzba na racun drzave i zajednickog interesa ne stoji. Ivde se radi o beskurpuloznosti dva pohlepna privatnika. To bi bio vas idealan sistem ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ivde se radi o beskurpuloznosti dva pohlepna privatnika. To bi bio vas idealan sistem ...

Па, ако је неко дебело преварен, угрожен и оштећен и то је све некажњено, то онда дефинитивно није "наш систем", не знам како га замишљаш. Основ је поштовање права појединца и његове слободе.

Tacno, samo nisi primetio jednu stvar tu, oni kada su pohlepni rade kao peivatnici a ne drzavni sluzbenici.

Па да, државни службеници својом исквареношћу оштете свакога и то углавном прође некажњено... Кад дође следећа "гарнитура", они ухапсе пар претходних "зликоваца", само из свог политичког интереса и то је крај "правде" ту.

Подели на овим сајтовима

.А либерализам се заснива на слободи сваког појединца и ту компромиса нема. .

Dokle god budu gazili po piutevima jedne drzave , koji su napravljeni solidarno stanovnici te drzave, nece niko imati pravo da bira hoce li ili nece da bude solidaran sa drugima. 

Kada budu izabrali da ne kotiste te puteve i bilo koji drugi rezultat drustvene solidarnosti onda mogu da biraju.

Подели на овим сајтовима

Dokle god budu gazili po piutevima jedne drzave , koji su napravljeni solidarno stanovnici te drzave, nece niko imati pravo da bira hoce li ili nece da bude solidaran sa drugima.

Ту сад има више ствари. Прва је сам пут. Он би могао бити изграђен искључиво приватним новцем (концесије и слично). О томе не желим сад да расправљам. Друга ствар, коју си опуштено заобишао (баш ме чуди, где ти да лупаш, лажеш, измишљаш, демагогишеш, али кад сам видео да си сопственој жени то радио, ово остало је смејурија) - тај пут су изградили сви становници те државе и они газе онoмe што су финансирали. Нема ту никаквог додатног дуга ни према коме. Проблем би био да неће да плати за пут, а хоће да гази истим.

Подели на овим сајтовима

Ту сад има више ствари. Прва је сам пут. Он би могао бити изграђен искључиво приватним новцем (концесије и слично). О томе не желим сад да расправљам. Друга ствар, коју си опуштено заобишао (баш ме чуди, где ти да лупаш, лажеш, измишљаш, демагогишеш, али кад сам видео да си сопственој жени то радио, ово остало је смејурија) - тај пут су изградили сви становници те државе и они газе онoмe што су финансирали. Нема ту никаквог додатног дуга ни према коме. Проблем би био да неће да плати за пут, а хоће да гази истим.

Ne nego tu nema biranja, hocu ili necu da budem solidaran a da istiovremeno koristis rezultat solidarnosti drugih. Vidis kako znas da ako je put privatan onda lepo platis i ides po njemu. E isto tako i put napravljen solidarno ima cenu, a cena je tvoja soliradnost sa drugima.

Подели на овим сајтовима

То није "солидарност" других него присила и људи немају избора. Нико ту не "злоупотребљава нечију добру вољу" него једноставно не постоји избор - поново заслугом државне силе. Зато нико ту није дужан да "узвараћа услугу".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То није "солидарност" других него присила и људи немају избора. Нико ту не "злоупотребљава нечију добру вољу" него једноставно не постоји избор - поново заслугом државне силе. Зато нико ту није дужан да "узвараћа услугу".

A zasto se ne zalite na "prisilu" da koristite puteve koje niste platili?

Подели на овим сајтовима

Кроз порезе јесмо, а још плаћаш и путарину, то му дође "додатна солидарност"   :)

Све за шта се залажеш се може свести под насиље.

Је л то стварно све што мислиш да ваља?

резиме:

солидарност  =  лепа и хумана, пожељна ствар

наметнута (социјалистичка) солидарност = насиље

Подели на овим сајтовима

Кроз порезе јесмо.

Pa naravno ali non stop kukate kako vam neko nesto otima a u stvari samo placate za imovinu koju koristite... To je poenta cele price o drzavi i porezima koje vi kako vidim ipak kapirate ...

Подели на овим сајтовима

Pa naravno ali non stop kukate kako vam neko nesto otima a u stvari samo placate za imovinu koju koristite... To je poenta cele price o drzavi i porezima koje vi kako vidim ipak kapirate ...

Добијеш неку шачицу нечега назад и још треба да будеш срећан јер ови представе то као некакав поклон (чувене, папрено плаћене бесплатне ствари)  :)

Није то ефикасан и поштен систем за "даш-добијеш" варијанту и нико нас не може убедити да јесте, о томе се ради. Не може држава функционисати као приватно предузетништво, не води се истим стварима, не признаје захтеве и принципе тржишта...

Подели на овим сајтовима

Како нисмо платили? Ја плаћам уредно порез, плус ми наплаћују на аутопуту сваки пут кад прођем. Вероватно смо "преплатили"...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Како нисмо платили? Ја плаћам уредно порез, плус ми наплаћују на аутопуту сваки пут кад прођем. Вероватно смо "преплатили"...

Pa naravno da placate i treba da placate ali i kukate stalno sto placate... Jel kukate tako i na kasi u supermarketu...

;)

Подели на овим сајтовима

Не, зато што тамо сам бирам шта и да ли желим да купим.

Pa mozes da biras i da ne koristis vodovod i struju na primet pa neces morati recimo da platis prikljucak ... onda lepo ne koristis puteve a kola, ako ih vozis samo po svom dvoristu, ne moras ni da ih registrujes ... i tako lepo odaberes sta ti treba a sta ne i platis samo ono sto ti treba ...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...