Аурор Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Možda je ovo moja predrasuda... ali bojim se da Aleksandar samo otvoreno govori ono što većina pravoslavaca i misli - a to je da je pravoslavlje neodvojivi atribut srpskog naroda iz čega jasno proizilazi da ne može neko da bude Srbin a da ne bude hrišćanin... kao što i pokojni Patrijarh reče: "Srbin nekršten ne biva"... Upravo! A Nebojša, pošto i ti zauzimaš tu pogrešnu poziciju a ako to "o." pre tvog imena znači to što ja mislim da znači, hteo sam nešto da te pitam: nije li i crkva odbacila etnofiletizam kao jeres (1872. valjda)? Ja sam mislio da se vi borite protiv toga a ne da to zastupate. Pa i ljudi na forumu uglavnom ne misle tako a dosta ima i teologa. Mislim, da ne pričam koliko je to samo po sebi pogrešno i apsurdno i koliko smeta ateistima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Потпуно је у праву, јер онај који отпадне од Православља, отпада и од Српства. То је случај код ових ноих, како их зовете другосрбијанаца, који се одвајају од српске традиције, културе, језика, желећи да буду нешто друго, ако што су у прошлом времену Срби комунисти, да би показали раскид са великосрпском хегемонијом, коју је Коминтерна тако жестоко жигосала, изјашњавали се као Југословени, да би како су настали, тако и нетрагом нестали. Исто тако разни секташи се стиде и одричу свега српског. Један ми се жалио како су наше народне песме гомила глупости које треба забранити, јер се велича, туча, пијење вина, сечење глава.... Они чији су преци прешли на римкатолицизам и ислам, неће се данас назвати Србима, ма колико их ми звали браћом. Неки ће се пре наљутити. Тако да ми никога не одбацујемо, само разумно судимо. Pitam se kad cemo vec jednom za svagda raskrstiti sa etnofiletizmom. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Није то етнофилетизам. Етнофилетизам би био када би моје српство (или било која друга нација) реметило евхаристијски етос постојања, када би било препрека према осталим људима, хришћанима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Октобар 16, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Aleksandre ateisti raspravljaju o tebi na njihovoj grupi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
angst Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Није то етнофилетизам. Етнофилетизам би био када би моје српство (или било која друга нација) реметило евхаристијски етос постојања, када би било препрека према осталим људима, хришћанима.Зар није?The People of God: An Orthodox Perspective by George C. Papademetriou "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster... when you gaze long into the abyss the abyss also gazes into you..." — Friedrich Wilhelm Nietzsche Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Зар није? The People of God: An Orthodox Perspective by George C. Papademetriou Управо тако, ако би био сметња постојању "лаоса", онда би био етнофилетизам. Етнофилетизам имаш изражен код данашњих "АртемијевацКао што сам горе и написао. Да је љубав према припадницима свог народа (у етничком смислу) у старту јерес етнофилетизма, онда би и Мојсије и апостол Павле били Јеретици. Рекох, толико су волели свој народ да су били спремни да жртвују и властито спасење (вечни живот), за рад спасења својих сународника. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Ево, погледајте албум Марка Караџића, фотографије са дочека Патријарха у Јагодини. Погледајте коментаре, буквално урлања појединих АС. А после мене назовите етнофилетистом и осудите ме што их називм ново(друго)србијанцима. Можда сам ја и глуп човек (уопште не искључујем ту могућност, нејискреније вам кажем), можда ми фали мало сиве масе (ни ту могућност не искључујем), можда сам у суштини ђубре од човека (то је питање којим ћу се бавити до краја живота), али мени стварно није јасно КО су људи који аплаудирају паради хомосексуалца, а исмевају и урлају на српски народ који је масовно дочекао свог Патријарха. Ево погледајте слике и коментаре: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.227116530682962.54318.226132127448069&type=3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Patrijarh na video bimu IZVOR: TANJUG Jagodina -- Poglavar SPC patrijarh Irinej služio je jutros liturgiju u Sabornoj crkvi "Svetih apostola Petra i Pavla" u Jagodini. Video bim ispred crkve. Patrijarha je jutros u 8.30 sati, ispred hrama dočekalo oko 3.000 vernika i rukovodstvo Grada Jagodine na čelu sa gradonačelnikom Draganom Markovićem Palmom. Brojni vernici, koji nisu mogli ući u crkvu, liturgiju su pratili putem velikog "video bima", postavljenog u porti hrama. Patrijarh će služiti i parastos poginulim Jagodincima u oslobodilačkim ratovima od Boja na Kosovu do poslednjih ratova, ispred Spomenika poginulim Jagodincima za oslobođenje i ujedinjenje od 1912. do 1918. godine na Skveru omnladine, a povodom obeležavanja 80 godina od osvećenja spomenika. Преузето са сајта Б92: http://www.b92.net/i...2&nav_id=549916 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Možda je ovo moja predrasuda... ali bojim se da Aleksandar samo otvoreno govori ono što većina pravoslavaca i misli - a to je da je pravoslavlje neodvojivi atribut srpskog naroda iz čega jasno proizilazi da ne može neko da bude Srbin a da ne bude hrišćanin... kao što i pokojni Patrijarh reče: "Srbin nekršten ne biva"... Па, ово јесте истина, Па, чекај...зар нисмо чули оног јунака који је говори српско-хрваЦки, и атеиста је, где НЕ ЖЕЛИ да се изјасни поводом националне припадности? Так'и који нису правослани (а "Срби"), гнушају се оно што јесу и труде се да извргну руглу све што је српско и свето : , веру, језик, ћирилицу,историју.... тај заиста није Србин. Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Ево, погледајте албум Марка Караџића, фотографије са дочека Патријарха у Јагодини. Погледајте коментаре, буквално урлања појединих АС. А после мене назовите етнофилетистом и осудите ме што их називм ново(друго)србијанцима. Можда сам ја и глуп човек (уопште не искључујем ту могућност, нејискреније вам кажем), можда ми фали мало сиве масе (ни ту могућност не искључујем), можда сам у суштини ђубре од човека (то је питање којим ћу се бавити до краја живота), али мени стварно није јасно КО су људи који аплаудирају паради хомосексуалца, а исмевају и урлају на српски народ који је масовно дочекао свог Патријарха. Ево погледајте слике и коментаре: http://www.facebook....27448069&type=3 Da, ima nas raznih, samo to ismevanje i urlanje na srpski narod nisam nigde primetio... nešto drugo se tu ismeva... i opet ne ismenva se okolnost da ga je neko dočekao, već način organizovanja dočeka, koji neodoljivo podseća na neka već viđena vremena... samo je falila napupela pionirka... ili možda samo nismo videli tu sliku... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Da, ima nas raznih, samo to ismevanje i urlanje na srpski narod nisam nigde primetio... nešto drugo se tu ismeva... i opet ne ismenva se okolnost da ga je neko dočekao, već način organizovanja dočeka, koji neodoljivo podseća na neka već viđena vremena... samo je falila napupela pionirka... ili možda samo nismo videli tu sliku... Шта се друго исмева? Тамо су стојали Срби. А како би требао да изгледа дочек, скуп од 3000 људи, а да не подсећа на "нека већ виђена времена"? Какав је дочек требао да буде а да ви из АС кажете: ово је ОК. Ја претпостављам када бисте ви рекли ОК. Да је тамо било две бабе и један декица који су дочекали Патријарха, ви бисте се онда радовали и говорили: е сад је ОК. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фарисеј Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Шта се друго исмева? Тамо су стојали Срби. А како би требао да изгледа дочек, скуп од 3000 људи, а да не подсећа на "нека већ виђена времена"? Какав је дочек требао да буде а да ви из АС кажете: ово је ОК. Ја претпостављам када бисте ви рекли ОК. Да је тамо било две бабе и један декица који су дочекали Патријарха, ви бисте се онда радовали и говорили: е сад је ОК. Они би рекли ОК онда када би паријарху махали весели момци и девојке са дугиним заставама... Шалим се авокадо (мало банализујем). Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа. "МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Шта се друго исмева? Тамо су стојали Срби. А како би требао да изгледа дочек, скуп од 3000 људи, а да не подсећа на "нека већ виђена времена"? Какав је дочек требао да буде а да ви из АС кажете: ово је ОК. Ја претпостављам када бисте ви рекли ОК. Да је тамо било две бабе и један декица који су дочекали Патријарха, ви бисте се онда радовали и говорили: е сад је ОК. Besmislene su ti te očigledne zamene teza... - ako ismevaš određeni događaj to naravno ne znači da ismevaš srpski narod samo zato što su učesnici događaja Srbi... to je stvarno ordinarna glupost... onda ti ismevaš srpski narod kad ismevaš DS ili LDP pošto su i u tim partijama Srbi... - ako su za tebe jedini načini dočeka: dve babe ili špalir pionira poređan od strane njihovih nastavnika ko za 25. maj, to je zaista samo tvoj problem... U stvari, izvinjavam se, sad sam tražio fotografije da uporedim i dočeci Tita su delovali manje organizovano i manje fake... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Претпоставио са, да ћу добити апстрактан одговор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 16, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2011 Па, ово јесте истина, Па, чекај...зар нисмо чули оног јунака који је говори српско-хрваЦки, и атеиста је, где НЕ ЖЕЛИ да се изјасни поводом националне припадности? Так'и који нису правослани (а "Срби"), гнушају се оно што јесу и труде се да извргну руглу све што је српско и свето : , веру, језик, ћирилицу,историју.... тај заиста није Србин. Farisej, ja naravno ne mogu da ti zabranim da komentarišeš moje poruke, ali nakon što si za tog momka, kao i neke ljude iz Udruženja AS napisao da smatraš da mrze Srbiju više od "ortodoksnih ustaša" zaista ne očekuj od mene bilo šta drugo osim ignorisanja... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука