Jump to content

Ацо Пејовић: Знам да сам испрљао своју душу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ацо Пејовић: Знам да сам испрљао своју душу

http://www.story.rs/vesti/svet-poznatih/16357-aco-pejovic-znam-da-sam-isprljao-svoju-dusu.html

Насловна | Вести | Свет познатих | Ацо Пејовић: Знам да сам испрљао своју душу

IMG_1532_379953137.jpg&size=article_medium&time=1309272236

27 Јун 2011

Теме: религиозност , путовања , породица , терет славе ,

Тражећи противтежу бурном начину живота који му намеће професија, певач Ацо Пејовић провео је шест дана на Светој гори и у манастиру Хиландару понављао молитве које су га у потпуности препородиле

Љубав према вери и молитви коју му је усадио још деда Марко у родном Пријепољу, фолк певач Ацо Пејовић (41) гаји и данас, па је тако пре месец дана по други пут посетио Свету гору где је шест дана провео у српском манастиру Хиландару. Далеко од света естраде и свакодневних проблема, Пејовић је поново пронашао мир и уточиште.

- Први пут сам у Хиландару био пре седам година јер сам верник и желео сам да се поклоним моштима светаца који су део српске традиције. Тада сам доживео нешто што никада до тада нисам, а то је духовни мир, као и сву лепоту вере у којој сам нашао утеху и ослонац. Ове године шест дана провео сам на Светој гори са пријатељима, фудбалером Гораном Буњевчевићем, политичаром Владом Заграђанином и председником Кошаркашког клуба Партизан Предрагом-Сашом Даниловићем. Желео сам да и они осете тај спокој јер је мени након повратка све у животу кренуло како треба. Обишли смо метох манастира Хиландар који се зове Мило Арсеница и налази се у граду луци Јерисос од које се креће ка Хиландару. После тога отишли смо бродом до луке Јованица где нас је чекао комби који нас је одвезао до манастира. Тог дана била је прослава Светог Василија Острошког па смо до три сата ујутро присуствовали бденију. То је нешто посебно јер сам шест сати провео сам са собом слушајући молитву, а због појања монаха осећао сам се као да припадам неком другом времену. У тим тренуцима пролазио ми је цео живот кроз главу – искрено прича Ацо на кога је посебан утисак оставио разговор са монасима.

IMG_1589_367018079.jpg&size=original

- Према њима осећам посебно дивљење. Имао сам срећу да накратко разговарам с њима јер не смеју дуго да се ометају. То су дивни и интелигентни људи који су свој живот посветили Богу, а у стању су да ти с неколико реченица отворе очи. Када су чули да сам певач и да радим у кафани, наравно да им се то није допало јер је то за њих извор греха, као што и јесте. Саветовали су ме да променим посао, али ја то не могу јер волим музику и тако издржавам породицу. Трудим се да свој посао колико год могу обављам исправно, али знам да сам сигурно много испрљао своју душу. У кафани се дешавају многе ствари које сигурно не бих искусио да радим нешто друго и она је моја велика животна школа. Нагледао сам се свега, али трудио сам се да не следим лоше примере. Ипак, дешавало се да у кафани где радим седнем, попијем неку чашицу више и не останем равнодушан кад видим око себе много лепих девојака. И онда се зачас роде грешне мисли, али ја се трудим да испоштујем Божје заповести, да постим и будем исправан човек, иако то није нимало лако у данашње време – признаје певач.

IMG_1580_506657625.jpg&size=original

- Дани проведени у молитви и тишини, без вести и свакодневних проблема, права су благодет. Чак је и у сали за обедовање велика тишина и једе се у миру док један од монаха чита житија светаца. Игуман манастира даје знак када треба да се почне и заврши са храном, која је стварно нешто посебно. Од меса се једино једе риба одређеним данима, а све остало је од разноврсног поврћа и тестенина. Иначе, организму је довољно веома мало те хране јер она даје невероватну снагу. Занимљиво је да тамо сваке године долази и принц Чарлс јер је англиканска црква, која се налази на Светој гори, посестрима с нашом. На венчању принца Вилијама и Кејт Мидлтон на самом уласку у Бакингемску палату са десне стране била је икона Христа Пантократора, а са леве икона Мајке Божје са Свете горе, што је велики знак поштовања – прича Пејовић који је из ове посете извукао важне поуке.

IMG_1429_847295526.jpg&size=original

- Са Хиландара сам се поново вратио препорођен, а кући сам донео тамјан, јер сваког дана волим да окадим кућу, као и много књига о светогорским старцима. Читајући те списе схватио сам да је најважније волети своју породицу и да је све друго осим здравља небитно у животу – закључује Ацо.

Јелена Куловић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 37
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

знам, знам, часопис је ужас, текст је млак ...

ал оно што ми није промакло је да је човека нешто грунуло у лобању, и да му је очигледно остало и искрено се надам да ће му се нешто позитивно родити  :) greengrin :)

искрено, немам ни појам ко ја овај, видим да је неки певач, и једну песму од овог човека нисам чуо, нити пратим ту естраду, ал ми је мило кад видим овако нешто - да се човек, одакле год и чиме год да се бави и шта год да је урадио, да буде овако лепо додирнут Богом.

мој наклон, свака част и добро дошао у заједницу верних  greengrin 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Цитат

знам, знам, часопис је ужас, текст је млак ...

ал оно што ми није промакло је да је човека нешто грунуло у лобању, и да му је очигледно остало и искрено се надам да ће му се нешто позитивно родити  1000000001010 :cheesy2: :drugarstvo:

искрено, немам ни појам ко ја овај, видим да је неки певач, и једну песму од овог човека нисам чуо, нити пратим ту естраду, ал ми је мило кад видим овако нешто - да се човек, одакле год и чиме год да се бави и шта год да је урадио, да буде овако лепо додирнут Богом.

мој наклон, свака част и добро дошао у заједницу верних  facenew22222222 facenew22222222

facenew22222222

Семе је посађено, дај Боже да га не угуши трње.

Подели на овим сајтовима

дај Боже да их је што више.... facenew22222222 :drugarstvo::( ( мислим на људе, наравно...)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ацо Пејовић је чест гост код мог оца Николаја. Изузетан човек. У то име, ајде дачујемо једну његову песму уживо (бубњар разваљује бубањ):

ACO PEJOVIC-LIVE--SLIKE U OKU

Подели на овим сајтовима

Он је мене био одушевио са пар изјава у неким емисијама када је бранио веру, и када је отворено говорио против Великог брата и других сличних патологија наших ТВ програма. Било би добро да има више оваквих примера, који ће показати да је могуће одржати прави систем вредности без обзира на све, јер реално данас управо јавне личности "кроје" живот младима.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ja ne slusam tu vrstu muzike,ali Acu volim zbog njegovog glasa.Moja omiljena njegova pesma.Za Medu  nasznak9877777777777777777

фала брате, ал не могу ја ово да слушам, једва сам издржо до првог рефрена  thank_you777 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Ja ne slusam tu vrstu muzike,ali Acu volim zbog njegovog glasa.Moja omiljena njegova pesma.Za Medu  0110_hahaha

фала брате, ал не могу ја ово да слушам, једва сам издржо до првог рефрена  0110_hahaha :cheesy:

Uuu u refrenu tek pocinje najbolji deo.Kad Aca svojim promuklim glasom izvuce "U mojim venamaa,tek promil krvi jeee..." 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...