Jump to content

Episkop Grigorije: Jedino vjera može sabrati ljudsku osobu u jedno!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ti si postirao ono djubre od artikla (bez linka sto je valjda forumski kaznjivo) ali hajde da pogadjam? Pecat ili neko slicno smece od novina?

Није, у питању је прес од прије 2-3 дана, и поставио сам чланак само као "глас народа" јер у истим новинама још нисам чуо негативан коментар за в.Григорија, односно није у реду само прихватати похвале а када неко критикује одбацивати у старту. Конкретно овде новинар замјера зашто је секирација над спортским резултатом засјенила трагедију породица у Поповом пољу, а вјеруј ми да је то жацнуло многе Херцеговце. Добро, опростиће они, али мислим да не треба непријатељима Цркве давати материјала. Многе ствари у Цркви чине се некад и ради обзира и чувања свештеничког угледа, без обзира што то често зна да личи на формализам. У сваком случају негдје средину треба наћи.

Не знам шта некоме смета тај текст. Нико се није ни покушао осврнути на њега дати неку конструктивну критику, позитивну, негативу...Само удри по аутору текста и поставчаљу онако на слепо...као си се усуди критиковати мог "идола"...Аутор је добро указао чудну ситуацију, у коме се ЗХ владика нашао усред спортског дешавања у тренутку када му плива пола епархије. А пре тога је чистио жваке по плочнику...када те жваке никоме нису сметале нити је задатак нити позвање епископа да уклања жваке, осим комуналне службе која се и финансира од самих грађана управо из тих разлога.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Један од највећих епископа у СПЦ по мени :cheesy:

То је такође рекао онај новинар "Агапе" након партије баскета са њим  0212_rolleyes

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Ima u starecniku negdje prica o nekom monahu koji je zivio gresno i kada je umirao oko njega se skupilo mnogo dusebriznih (dusebriznika ima uvjek i svugdje) monaha koji su se zabrinuli sto on gresan ide Bogu na istinu, zacudili su se kada su ga vidjeli da se na samrti smije i pitali "zar nisi zabrinut zbog mnozine grijehova svojih?", a on im je odgovorio :"ali ja nikada nisam nikoga osudio" ...Sto sam ovo napisao ne znam ,ali ne moze da skodi, a cim ne skodi znaci da koristi.

Подели на овим сајтовима

Nisi, ali Justinijan i semberac jesu.

Ti si postirao ono djubre od artikla (bez linka sto je valjda forumski kaznjivo) ali hajde da pogadjam? Pecat ili neko slicno smece od novina?

Јустинијан није измислио масератија. Хоћеш да ти тражим и те снимке?

Јустинијан такођер није измислио зрелиште коња, нити је монтирао ону фенсерај слику из кафића, као што није монтирао ни извод из земљишне књиге. Ако ти мислиш да су то монтаже, слободно јако бих волио да то можеш дискредитовати.

Ja sam ti vec rekao da je sesti u maseratija jedan put nije isto kao i imati maseratija. A tvojim postovima pokusao si upravo to da navedes sto je apsolutna laz.vec sam ti rekao da nemas pojma o imovinskom stanju u eparhiji. Eparhija je u jednom treutku zbog povracaja imovine dobila dosta poslovnih prostora koje su menjani po potrebi za druge prostore. Ovakvim transakcijama je cak omogucena i gradnja dve manje crkve. Ali ti to ne kapiras; jer tvoj izvor informacija o Vladici su muslimanski novinari i plajanski kockari koji su svoj patriotizam pokazali u periodu 1992-1995.

Немам ја појма брате мој, ја да имам појма ја не би ништа писао. Овако имам појма да је неко земљиште дато под хипотеку, и чак сам поставио тај изводак, и нико више да га демантује или да неко објашњење....

Овако само нарогушени адвокати, од кога више не можеш ни да имаш слободно мишљење. 0212_rolleyes

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ima u starecniku negdje prica o nekom monahu koji je zivio gresno i kada je umirao oko njega se skupilo mnogo dusebriznih (dusebriznika ima uvjek i svugdje) monaha koji su se zabrinuli sto on gresan ide Bogu na istinu, zacudili su se kada su ga vidjeli da se na samrti smije i pitali "zar nisi zabrinut zbog mnozine grijehova svojih?", a on im je odgovorio :"ali ja nikada nisam nikoga osudio" ...Sto sam ovo napisao ne znam ,ali ne moze da skodi, a cim ne skodi znaci da koristi.

0212_rolleyes

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Eto morao sam radi Justinijana da zovem osobu koja tacno zna vozno stanje manastira Tvrdos i Vladike Grigorija.

Poseduje se dva auta Pezo 0212_rolleyes od Dejana Bodiroge; i auto Dzip :cheesy: od Branka Tupanjca. Helikopter je isto bio 0110_hahaha od Branka Tupanjca.

Eparhija ima ergelu ; 0110_hahaha iz Backe Palanke jer se tamnosnji klub zatvorio. Vec sam rekao da su poslovni prostori dobijeni povratom imovine.

Vinski podrum je otvoren jos u doba Vladike Atanasija.

Crkva na Hrupjelima nije pod hipotekom ali jedan drugi prostor jeste.

Dobit za vreme kampa Dejana Bodiroge u gradsku kasu ide oko milion bosanskih maraka.

Eparhija zaposljava oko 150 ljudi direktno a indirektno je zahvaljuci Vladici Grigoriju jos barem petsto Hercegovaca dobilo posao jer je isti lobirao za otvaranje firmi po Hercegovini.

Tenis je gledao jer je u to doba bio u Beogradu na sednici Sinoda.Karte je uzeo i na tenis ga je pozvao dejan Bodiroga. Ima li jos ista sto vas interesuje?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Zeebeedee - ЦОС (црквена обајвештајна служба)  0212_rolleyes :cheesy: 0110_hahaha

Свака част за податке, и требају овакве ствари да се износе на видјело,

јер си сад овим подацима затворио уста многим Васковићима.

Не треба мијешати такве са људима који заиста искрено питају ствари које чују и које им нису јасне (као што су то учинили и браћа Јустинијан и Семберац са понашањем и дјеловањем оних којима је искључиво циљ клевета епископа који им не иду низ длаку или им се не допадају из неких других разлога, а поготово професионалним пљувачима попут оног Бакира из 60 минута или оног лудог Васковића.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Eto morao sam radi Justinijana da zovem osobu koja tacno zna vozno stanje manastira Tvrdos i Vladike Grigorija.

Poseduje se dva auta Pezo bendoff od Dejana Bodiroge; i auto Dzip bendoff od Branka Tupanjca. Helikopter je isto bio smej.gif od Branka Tupanjca.

Eparhija ima ergelu ; smej.gif iz Backe Palanke jer se tamnosnji klub zatvorio. Vec sam rekao da su poslovni prostori dobijeni povratom imovine.

Vinski podrum je otvoren jos u doba Vladike Atanasija.

Crkva na Hrupjelima nije pod hipotekom ali jedan drugi prostor jeste.

Dobit za vreme kampa Dejana Bodiroge u gradsku kasu ide oko milion bosanskih maraka.

Eparhija zaposljava oko 150 ljudi direktno a indirektno je zahvaljuci Vladici Grigoriju jos barem petsto Hercegovaca dobilo posao jer je isti lobirao za otvaranje firmi po Hercegovini.

Tenis je gledao jer je u to doba bio u Beogradu na sednici Sinoda.Karte je uzeo i na tenis ga je pozvao dejan Bodiroga. Ima li jos ista sto vas interesuje?

Хвала брате зебеде. Разјаснио си нејасноће о в.Григорију. Ниси наравно био дужан да зовеш човека, али ако си то учинио нека си ради других људи. Треба да једном престанемо са изигравањем строгоће и да једни друге мирним речима уверавамо аргументима. Да нам речи буду благе, а докази јаки (бл.Патријарх Павле). Онај ко има уши да види, видеће, онај ко је задрт и коме је циљ намерно ниподоштавање, тај ће остати у мраку своје сујете.

Још једном благодарим.  bendoff

Подели на овим сајтовима

А пре тога је чистио жваке по плочнику...када те жваке никоме нису сметале нити је задатак нити позвање епископа да уклања жваке, осим комуналне службе која се и финансира од самих грађана управо из тих разлога.

Justinijane, da li si bio u Trebinju u parku ispred saborne crkve? Otkud ti znas, da mi je znati, sta je tamo bilo potrebno a sta nepotrebno? I otkud to nije "posao" vladike nego striktno komunalne sluzbe? Uopste me ne bi iznenadilo da je taj park (ustvari dvorista crkve, sa sve ogradom) u posedu SPC. I sta onda? Jel to u nadleznosti komunalne sluzbe?

Taj akt vladike je bio namenjen pre svega njegovoj pastvi u gradu u kome se nalazi saborna crkva njegove eparhije (i gde, samim tim, najvise sluzi) - Trebinju, a ne sirokoj javnosti da odlucuje sta je "potrebno" a sta "nepotrebno", osim ako ta javnost nisu Trebinjani u kom slucaju je i kritika prirodna stvar. A i to kao pastirski, pedagoski cin koji je imao za cilj ne da "postidi" gradjane Trebinja nego da ih otrezni da ne prljaju svoj dom, dvoriste svoje saborne crkve. Ja recimo ne sumnjam da kojim slucajem komunizam tamo nije vladao kako imovinom tako i mentalitetom ljudi, da tih zvaka uopste i ne bi bilo po podu jer je tamosnji narod po prirodi domacinski nastrojen. E taj domacinski duh je vladika imao nameru da probudi, a ne bedna ljudska rasudjivanja koji je posao dostojan a koji "nedostojan" jednog vladike. Ni jedan rad za coveka nije nedostojan, upravo to je komunisticka izmisljotina i podmetacina koja se nazalost prilepila za mentalitet ovog naroda i previse.

Подели на овим сајтовима

Тај акт са чишћењем града смо поздравили сви на форуму,

а након што је похвалио и о.Гаврило настала је права хајка артемита на њега.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Хвала брате зебеде. Разјаснио си нејасноће о в.Григорију. Ниси наравно био дужан да зовеш човека, али ако си то учинио нека си ради других људи. Треба да једном престанемо са изигравањем строгоће и да једни друге мирним речима уверавамо аргументима. Да нам речи буду благе, а докази јаки (бл.Патријарх Павле). Онај ко има уши да види, видеће, онај ко је задрт и коме је циљ намерно ниподоштавање, тај ће остати у мраку своје сујете.

Још једном благодарим.  bendoff

Свака част брате.

Ето, све је разјашњено благодарећи Зибидију

а нека будућа искушења, клевете и смутње сасечене унапријед.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest srna u izgubljenom raju

Ljudi ja bih se zabrinuo za vladiku Grigorija kada nebi bilo traceva, ogovaranja, ili dobronamjernih primjedbi (sto je vrlo rjetko), kada bi bila tisina ,znacilo bi da on nista ne radi i ne vrijedi, ali sada kada vidim da se trude da ga blate oni iz Avaza, ili raskolnici sa anticrkvenih sajtova ja jos vise postujem svoga vladiku. Ko je bez grijeha neka baci kamen na njega. Nesto rijetko vidim da se na forumu raspravlja o nacinu borbe protiv grijeha (sopstvenog), o pokajanju, o podvigu, o demonskim obmanama, prosto problem licnog grijeha nije u modi, ali se zato vrlo cesto raspravlja o tudjem grijehu i greski, valjda se lakse time baviti nego prebrati svoju savjest. P.S. nisam mislio na nekoga ovdje konkretni i svaka slicnost sa stvarnim osobama i dogadjajima je sasvim slucajna.

Подели на овим сајтовима

Бато видиш да је добро што смо исповједили помисли на владику и да је Господ дао да се појавио члан који има тачне информације из прве руке. Тако су сви умирени, а будуће саблазни сасечене у коријену.

А има на форуму и много добрих тема о нашим личним мукама, искушењима, падовима и устајањима.

Зато и волимо ЖРУ и зато се зовемо ЖИВЕ РЕЧИ УТЕХЕ, да сви утеху нађу.  bendoff

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...