Jump to content

Episkop Grigorije: Jedino vjera može sabrati ljudsku osobu u jedno!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Meni se baš sve svidelo u vladikinom intervjuu.

Jedino mi je nedoumica, o čemu se radi to što je pominjao neko odručivanje na godinu dana iz Crkve, nekih pljuvača, koje je potom vratio.

Čak i Stanković koji je provokator po zadatku, nije uspeo da nešto previše iziritira vladiku i da ga izbaci iz ritma. Zaprepašćuje me voditeljevo neznanje i neobaveštenost, pogotovo ako se radi o Srbinu kako sam čuo za njega. Pa pita za činove u crkvi, odela, neke sitnice koje mislim da zna i laik...

Inače mislim za njega da je jako loš voditelj, ali eto da zahvaljujući udarnom terminu, zanimljivim gostima i provokacijama opstaje i popularan je.

Zapravo na Balkanu i nema tako dobrih TV voditelja. Oni koji su bili ili su sada najpopularniji, su jako loši u tome, nevezano za njihovu popularnost.

Pokojni Minimaks, sada Ivan Ivanović, ovaj Stanković, Mira Adanja Polak, onaj Gajšek... ništa mi se to ne sviđa i sa profesionalne strane svima vidim zamerku. Ali da ne spamujem drugom temom.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Што неће нико да вели који део му је био тхе бест?

Није могуће да се слажете са свим...

па макар у политичком погледу?

Pa u političkom pogledu, kad već ima$ potrebu da raščlanjuješ, ceo nastup je ''the best of the best''...

...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

добро...само ме фасцинира недостатак критике...код вас...

ја се слажем са неким стварима које је рекао Епископ Григорије...

али ме његова некритичност тадићевог режима разочарала...јер знам Епископа и из друге приче..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

добро...само ме фасцинира недостатак критике...код вас...

ја се слажем са неким стварима које је рекао Епископ Григорије...

али ме његова некритичност тадићевог режима разочарала...јер знам Епископа и из друге приче..

Мене фасцинирају једногласне позитивна критике.

А шта, владика треба Тадићу да натрља нос?

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

I jel zna neko o tom događaju kada je vladika odlučio neke ljude iz Crkve na godinu dana pa ih vrnuo???

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

+!

Nisam stručnjak za psihologiju niti ulazim u područje analize stanja nečijeg uma,

ali meni je izražavanje episkopa Grigorija sasvim prirodan.

Ne znam ni kako se inače izražava u svakodnevnom življenju.

Spomenuo si i izraz 'nogomet' i kako ti je 'запарало уши'.

Molio bih te, da navedeš vrijeme, kada je rekao tu riječ, jer ja sam čuo riječ 'fudbal',

kada je govorio o reprezentaciji Portugala (0:08:28) kao i o Prosinečkom (0:09:50).

Episkop Grigorije čini ono, što je dužan.

Osim toga i sveci su činili, što su dužni činiti.

Osobno bih istaknuo onaj dio, kada je spominjao svoj govor u Dubrovniku kao i o ratnim strahotama.

- Zašto?

Jer sam tada plakao.

Inače, isto smo godište: 1967.

Не мораш уопште бити стручњак за психологију, не мораш чак бити ни писмен да би приметио стања о којима сам писао. Потребно је само мало проницљивости и жеље да се ствари објективно сагледају.

Заиста немам ни времена, нити жеље да поново преслушавам цео снимак који траје око сат времена да бих удовољио твојој молби. Надам се да разумеш. Можеш ми веровати на реч или сам послушати поново, али у сваком случају то ни најмање не утиче на поткрепљеност става који сам изнео.

Витешки живот заиста није бедан,

бориш се са аждајом од 9 до 1!

Подели на овим сајтовима

Мене фасцинирају једногласне позитивна критике.

А шта, владика треба Тадићу да натрља нос?

треба да се према тадићу понаша као и према сваком политичару...

критички

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Гледајући снимак емисије запазио сам код владике Григорија једну стару српску бољку. Често наши људи гостујући тамо и комуницирајући са Хрватима имају потребу да им се прилагоде. Мени је јако запарало уши коришћење речи као што су "милијуни", "испричати" (извинити) и "ногомет", који су звучали тако неприродно када их је уважени владика изговарао. Често пратим ХРТ, посебно када Срби гостују тамо и примећујем да је то поприлично честа појава. Вероватно многи наши сународници падну под утицај хрватске надмености као манифестације културно-еманципаторског шовинизма који се често може срести код Хрвата у разговору са Србима, па се неретко труде и да се додворе и увуку западним суседима. Заиста, јако је мали број наших људи који су се поставили равноправно са хрватским саговорницима.

Ово није тачно, него ти се свиђа да будеш паметноји од владике( као и сваки артемит) па свираш у празно.

Ја гледам емисију SURVIVOR на Првој, где учествују српски, хрватски и македонски такмичари...

Тисућу пута сам приметио како Хрвати под утицајем српског језика и средине кажу : такмичар уместо natjecatelj, гласање уместо glasovanje, хлеба уместо kruha.... (имаш на Ју Тјубу емисије)

Тако да ти Сер Жиле покушај загађивања ове лепе теме пропада...

Хај пробај са неким другим глупим питањм и запажањем.

П.С. Овакви ликови као што је овај дотични православац Сер Жиле или Валтер на Интернету Са апетитом омаловажавају ( као сада) наше најеминентније епископе Цркве и тиме " уливају " страхове и неповерење међу обичним народом и тако подривају раскол у Цркви Христовој. Требало би их банирати ...

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Није он дете Радикала.

Какав је то одговор....што улазиш у расправу..ако не желиш да причаш?

ако ко треба критички да се односи према свету..то су хришћани?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Владика се смеје као дете........све ми је дивно али то ми је најлепше!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Питаш или констатујеш?

Откуд ти то да хришћани нужно морају бити критичари?

Хришћанин треба бити смирен и молитвен, дриблањем не би постигао ништа. Уосталом, није владика засигурно мање паметан од свих нас заједно.

Али добро, ти га знаш и из "друге приче"... ;)

Подели на овим сајтовима

Какав је то одговор....што улазиш у расправу..ако не желиш да причаш?

Критика је једно, критизерство је друго. Ти би да Владика буде критизер.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ма не, народ треба да изабира читаве гарнитуре руина, што и радимо, па хајде владико да их преваспитаваш! И ко је ту за негативну критику?!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...