Jump to content

Da li je EU ekonomski odrziva?

Оцени ову тему

Препоручена порука

pitanje od milion dolara :)

jednostavno razmisljanje je da je evro NEPOUZDAN. ali u situaciji kada pouzdanih valuta vise nema (CHF je od 6.9 fiskiran za evro na max 1,20, a slicno se može očekivati i za austral. i kanad. dolar), to "nepouzdan" nije toliko strasno...

svaka valuta je danas veoma nepouzdana u odnosu na realne vrednosti (zemlja, nekretnine, roba) i u odnosu na ono sto smo prihvatili da ima vrednost (zlato)

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
jedno pitanje, nisam čitao celu temu, pa ako se ponavlja ne zamerite:

koliko je evro pouzdan?

na ovo pitanje odgovor ce se znati tokom sledece i one tamo nedelje. mislim da je sa padom evra, koji se mogao naslutiti sa onih dijagrama koje sam postavio, zavrseno. gotovo sam 100% siguran da ulazimo u fazu kada ce evro ojacati do neslucenih razmera i postaviti svoje nove istorijske vrhove (historical highs). napravicu malu analizu tokom vikenda gde se vidi da sve ukazuje na to.

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

Dok se jednom ne smrkne, drugom ne svane.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

mala ispravka: Sjase Kurta da uzjase Murta

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

jedno pitanje, nisam čitao celu temu, pa ako se ponavlja ne zamerite:

koliko je evro pouzdan?

na ovo pitanje odgovor ce se znati tokom sledece i one tamo nedelje. mislim da je sa padom evra, koji se mogao naslutiti sa onih dijagrama koje sam postavio, zavrseno. gotovo sam 100% siguran da ulazimo u fazu kada ce evro ojacati do neslucenih razmera i postaviti svoje nove istorijske vrhove (historical highs). napravicu malu analizu tokom vikenda gde se vidi da sve ukazuje na to.

evro je trenutno veoma pouzdan i pokazuje upravo sve simptome koje sam ocekivao, pravi cunami. ocekujem u narednim nedeljama da ce mo cesto cuti na vestima kako je "evro danas zabelezio novi najvisi nivo od kada je u opticaju...", i tako svako malo....

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

ЕУ има итекако пуно елемената командног система,

Ima naravno. Zovu se "zdrastveno osiguranje", "socijalna pomoc".

Kapiram ja vas anarholibelare. Ko anarhosocijalisti - samo sa josh nerealnijim stavovima.

да и не помињем етатистички менталитет те супер-државе.

Eu nije Drzava.

Капирам да би сам Стаљин позавидео политичарима из ЕУ на неким од регулација које ни он није својевремено успео да смисли.

Ma vazi. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Далеко од тога, ЕУ је све само не либерално економска унија.

Eu je prvenstveno libelarno ekonomska unija isto koliko i semafor sluzi za regulisanje saobracaja.

Они се максимално мевашају у слободну трговину и производњу.

Mesaju se kada je potrebno.

За 10,000 држа "одредба о продаји купуса" би требало да гласи - "људи могу да купују и продају шта год желе, како год желе".

U tvom ekstremno libelarnom diznilendu mozda jeste tako. Onda neko kupi kupus, prskan, otruje se ... ode da tuzi prodavca i sud mu kaze "kupio si sta si kupio, trebao si da poneses laboratoriju da ga hemijski testiras pre nego sto si kupio."

Подели на овим сајтовима

Продавцу је у интересу да не отрује никога јер ће му то бити крај.

Ne, prodavcu je u interesu da napravi profit.

Ako prodavac proceni da ce profit napraviti ukoliko prevari nekog(prodajuci mu pokvaren proizvod), on ce to uraditi ukoliko nema zakona koji moze da ga spreci.

Подели на овим сајтовима

Ако је законом забрањено да шкодиш другим људима у чему је онда проблем? Нема никакве потребе да се има посебан закон за произвођаче купуса.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако је законом забрањено да шкодиш другим људима у чему је онда проблем? Нема никакве потребе да се има посебан закон за произвођаче купуса.

Svi zakoni koji postoje zabranjuju skodljivost drugim ljudima. Da bi ih zastitili od toga da ih prodavac ne otruje ili im ne proda nesto pod laznom tvrdnjom ili neki drugi akt prevare.

Ne vidim sta ti tu smeta?

Подели на овим сајтовима

Svi zakoni koji postoje zabranjuju skodljivost drugim ljudima. Da bi ih zastitili od toga da ih prodavac ne otruje ili im ne proda nesto pod laznom tvrdnjom ili neki drugi akt prevare.

Ne vidim sta ti tu smeta?

Смета ми што то није тачно. Закони попут поменутог служе да заштите одређене интересне групе од конкуренције или слично. Закон против тровања и варања људи већ постоји као општа одредба, чим видиш неки закон који се односи специфично на неку делатност или производ то значи да је у питању лобирање неке интересне групе - које шкоди друштву као целини.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...