Grizzly Adams Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ЕУ има два лица. Једно је укидање вештачких граница између народа, тржишта и култура. То је свакако феноменално и верујем да је свим грађанима Европе у интересу. Ту је будућност и то веома лепа. Друго лице ЕУ јесте бриселска бирократија која због своје идеологије и менталитета с` правом може да се зове ЕУССР. Они би да све регулишу, да народима намећу своја правила и да одређују ко шта може да ради у својој кући. То је пут у пропаст. Питање је само шта ће превладати. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 EU je mirovni projekat. Stvorena je da bi se izbegli ratovi na evropskom tlu. Povezivanjem naroda ekonoski, politicki itd se zeli izbeci neki eventualni sukob u evropi. Sa te strane treba posmatrati i odrzivost EU i njenu ekonomsku opravdanost. Mislim da je ovo najduzi period bez sukoba u evropi, od kako je formirana EU, to jest pocelo formiranje iste potpisivanjem ugovora izmedju francuske i nemacke. Zbog toga je stvotena EU, a trgovina se odvijala i ranije i odvijace se i kasnije. To je razlog stvaranja centralne vlasti u Briselu i to je cena koja se placa. Pa treba izracunati sta je povoljnije i jeftinije evropljanima. Brisel ili Debela Berta. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јун 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Tako nekako i ja razmisljam... S jedne strane slobodno kretanje ljudi i roba uz manje-vise zagarantovan mir, moze se svakako smatrati napretkom i uspehom... S druge strane, jacanje Briselske birokracije i gusenja, pre svega ekonomskih sloboda, utice na jacanje desnicarskih partija sto bi opet moglo, kroz izvesno vreme, rezultirati novim sukobima i raspadom EU. Tesko da bi se posle toga za dugo vremena mogla nekome prodati ideja o nekoj novoj EU. Ne znam samo koliko su stanovnici Evrope svesni svega ovoga i da li ce prokockati svoju istorijsku sansu zbog bednih interesa nekolicine kratkovidih cinovnika... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Na to pitanje odgovor mogu dati samo nemci i eventualno francuzi. Nemacka je tu br.1. Nemacka ekonomija je lokomotiva evrope i dok ne bude neke velike krize (a ova nije tako velika, izvuci ce oni Grcku) bice sve OK. Price o Briselu su samo price. Birokratija, troskovi i slicno, pa to imas svuda. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ЕУ има два лица. Једно је укидање вештачких граница између народа, тржишта и култура. То је свакако феноменално и верујем да је свим грађанима Европе у интересу. Ту је будућност и то веома лепа. Друго лице ЕУ јесте бриселска бирократија која због своје идеологије и менталитета с` правом може да се зове ЕУССР. Они би да све регулишу, да народима намећу своја правила и да одређују ко шта може да ради у својој кући. То је пут у пропаст. Питање је само шта ће превладати. Ta бирократија је, између осталог, последица једног недефинисаног статуса ЕУ федерално-конфедералног. Три су основне предности САД у односу на ЕУ: 1) Један језик (само пресаберите колико је преводилаца потребно: финско-португалски нпр. 0102_laugh што је баналан пример сувишних бирократских трошкова) 2) ЈЕдна монета (коју прати и генерално јединствена фискална политика како федерације тако и федералних држава, плус што ни све чланице ЕУ нису у Еврозони, својевољно или невољно) 3) ЈЕдна држава (јасно дефинисана федерација са расподељеним надлежностима у односу Вашингтон-савезне државе) Тако да, ако ЕУ жели да ојача као глобални играч, мора ићи на већи ниво уједињења у свим сегментима... Или да се спусти на вид одбрамбено-културолошке-економске заједнице... Ово што је сад пола риба пола девојка, није решење... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 EU je mirovni projekat. Stvorena je da bi se izbegli ratovi na evropskom tlu. Povezivanjem naroda ekonoski, politicki itd se zeli izbeci neki eventualni sukob u evropi. Кад, наиме, кажу: мир и сигурност, тада ће изненада наићи на њих погибао као бол на трудну жену и неће утећи. 0102_laugh „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Тако да, ако ЕУ жели да ојача као глобални играч, мора ићи на већи ниво уједињења у свим сегментима... Или да се спусти на вид одбрамбено-културолошке-економске заједнице... Ово што је сад пола риба пола девојка, није решење... Pa evropa to i radi. Korak po korak, ne moze to preko noci. Imaju vec zajednicku monetu, parlament u Briselu, ustav, za deceniju-dve ce imati i svoju vojsku. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Тако да, ако ЕУ жели да ојача као глобални играч, мора ићи на већи ниво уједињења у свим сегментима... Или да се спусти на вид одбрамбено-културолошке-економске заједнице... Ово што је сад пола риба пола девојка, није решење... Pa evropa to i radi. Korak po korak, ne moze to preko noci. Imaju vec zajednicku monetu, parlament u Briselu, ustav, za deceniju-dve ce imati i svoju vojsku. Znam, znam, nego suviše sve to kilavo ide... Neke članice i dalje nemaju zajedničku monetu, bilo zato što je to njihov izbor (Britanija, Švedska, pa čak i Češka..) bilo zato što ne ispunjavaju uslove (Bugarska i Rumunija npr.)Sa ove vremenske distance, mislim da bi jedan od grobara EU mogla biti upravo Eurozona. Preambiciozno stvarana, preoptimistično tretirana (odsustvo disciplinovanja tradicionalno trošadžiskih nacija), nedovoljno podržana (zajednička monetarna politika bez integrisane fiskalne politika) stvara značajne probleme u pogledu troškova njenog održanja.... Pogledajte samo kretanja Eur u odnosu na švajcarski franak. Ranije negde sam napisao da je bolje štedeti (ko može) u francima. Pazite kako je jedna ozbiljna valuta poput Evra poklekla pred ozbiljnom valutom kao što je CHF. http://www.ecb.int/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-chf.en.html Pogledajte to strmoglavljenje od 2010. godine... Skoro 20% za godinu i po! Toliko kosta stvarna grcka kriza i polustvarne irske i portugalske krize kao i neizvesnosti u pogledu Spanije i Italije.... U tom svetlu posmatrajte i kretanje vrednosti naseg dinara. Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ...za deceniju-dve... Ако Европска заједница толко потраје онда би стварно требало да се деси чудо у економском смислу. То чудо би свакако могла да буде комплетна реструктура америчке економије и глобално скидање са долара као резервне валуте. У супротном, тешко. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ...za deceniju-dve... Ако Европска заједница толко потраје онда би стварно требало да се деси чудо у економском смислу. То чудо би свакако могла да буде комплетна реструктура америчке економије и глобално скидање са долара као резервне валуте. У супротном, тешко. Биће веома занимљиво видети расплет. Ко преживи... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 ...za deceniju-dve... Ако Европска заједница толко потраје онда би стварно требало да се деси чудо у економском смислу. То чудо би свакако могла да буде комплетна реструктура америчке економије и глобално скидање са долара као резервне валуте. У супротном, тешко. Биће веома занимљиво видети расплет. Ко преживи... ... причаће. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Зашто су еврозона и евро осуђени на пропаст „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дража Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Економија ми је нарочито слаба страна па не разумем - КОМЕ ове државе дугују толике паре? Једне другима или пак неком великом привредном субјекту (банкарској групацији и сл.). Ако је ово друго (банкама...) случај ко су онда те банке и људи који стоје иза њих. По овоме они су неформално власници већине држава које се декларишу као напредне јер већина њих не може да врати такве дугове ни за пар векова. Да ствари буду још горе видимо да код свих држава овај дуг рапидно расте и не чини се да ће то задуживање престати. Крах таквих дубиоза је по мени неизбежан. Новим задуживањима се само одлаже неодложиво и државе се доводе у још гору ситуацију. Да ли ће Грчка успети да са новим задужењем трајно реши свој проблем. Ја чисто сумњам. Видећемо за пар година... "Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15) http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Економија ми је нарочито слаба страна па не разумем - КОМЕ ове државе дугују толике паре? Једне другима или пак неком великом привредном субјекту (банкарској групацији и сл.). Ако је ово друго (банкама...) случај ко су онда те банке и људи који стоје иза њих. По овоме они су неформално власници већине држава које се декларишу као напредне јер већина њих не може да врати такве дугове ни за пар векова. Да ствари буду још горе видимо да код свих држава овај дуг рапидно расте и не чини се да ће то задуживање престати. Крах таквих дубиоза је по мени неизбежан. Новим задуживањима се само одлаже неодложиво и државе се доводе у још гору ситуацију. Да ли ће Грчка успети да са новим задужењем трајно реши свој проблем. Ја чисто сумњам. Видећемо за пар година... Niko nikom tu ne duguje pare. Drzava duguje samoj sebi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 1, 2011 Пријави Подели Написано Јул 1, 2011 Економија ми је нарочито слаба страна па не разумем - КОМЕ ове државе дугују толике паре? Једне другима или пак неком великом привредном субјекту (банкарској групацији и сл.). Државе издају дугрочне "обвезнице" које су као и сваки други папир од вредности, а то је главни начин на који држава "позајмљује" новац. Може да их купи било ко, па и друге државе. Ако је ово друго (банкама...) случај ко су онда те банке и људи који стоје иза њих. По овоме они су неформално власници већине држава које се декларишу као напредне јер већина њих не може да врати такве дугове ни за пар векова. Ствар је мало компликованија, обвезница не даје дословно "власт". Да ствари буду још горе видимо да код свих држава овај дуг рапидно расте и не чини се да ће то задуживање престати. Крах таквих дубиоза је по мени неизбежан. Новим задуживањима се само одлаже неодложиво и државе се доводе у још гору ситуацију. Да ли ће Грчка успети да са новим задужењем трајно реши свој проблем. Ја чисто сумњам. Видећемо за пар година... Сасвим си у праву, само што политичари више воле изопачене економске теорије по којима је добро задуживати се итд. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука