drradomir Написано Јун 5, 2011 Пријави Подели Написано Јун 5, 2011 Често се у песмама и молитвама Богородица назива и Царица Небеска. Ми се често молимо Царици Набеској, а шта у ствари Бог мисли о томе: Синови купе дрва, а очеви ложе огањ, и жене месе тесто, да пеку колаче царици небеској, и да лију наливе другим боговима, да би мене дражили. Књига пророка Јеремије, глава 7, 18. Него ћемо чинити све што је изашло из наших уста кадећи царици небеској и лијући јој наливе, као што смо чинили ми и оци наши, цареви наши и кнезови наши по градовима Јудиним и по улицама јерусалимским, јер бејасмо сити хлеба и беше нам добро и зло не виђасмо. Књига пророка Јеремије, глава 44, 17. А од кад престасмо кадити царици небеској и лити јој наливе, ништа немамо и гинемо од мача и од глади. Књига пророка Јеремије, глава 44, 18. И кад кадимо царици небеској и лијемо јој наливе, еда ли јој без главара својих печемо колаче служећи јој и лијемо јој наливе? Књига пророка Јеремије, глава 44, 19. Овако вели Господ над војскама, Бог Израиљев, говорећи: ви и жене ваше рекосте устима својим и рукама својим извршисте говорећи: Извршаваћемо завете своје што заветовасмо кадећи царици небеској и лијући јој наливе. Доиста, испунисте завете своје и извршисте. Књига пророка Јеремије, глава 44, 25. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 ја не капирам шта оћеш са овим? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Jeremija (Stari Zavet) ocigledno govori o jednoj idolopoklonickoj navici ondasnjih Izrailjaca, da prinose zrtve nekoj laž-boginji koju su tako nazivali (carica nebeska)? Ta zbivanja navedena u starom zavetu - to obožavanje Nebeske Carice je praktično nastavljeno i danas kroz kult Bogorodice. Bogorodica je suštinski preuzela ulogu Nebeske Carice, odnosno, Đavo je uvek navlačio vernike da njega obožavaju kroz razne likove poput Nebeskih Carica, Moloha, Mamona i ostalo. Ono što je navedeno u starom zavetu ima i višestruko značenje, kao i psalmi koji proriču u stvari hrista, tako i ova starozavetna Carica Nebeska zapravo ima i buduće značenje, sa promislom i predskazanjem o Bogorodici koja će se pogrešno obožavati, iako se to zvanično ne obelodanjuje od strane crkve. Kada se u pretraživač biblije ubaci pojam Carica Nebeska, izađu gore navedeni stihovi. To je sve ono što biblija govori o carici nebeskoj. To nije istrgnuto iz konteksta. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јесте, а на Марсу, кажу, има воде. Де, живота ти, не причај којешта. Не знам да ли си православан (и да ли си уопште хришћанин), али ово што причаш је бесмислено. https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Што каже Лазар,не причај глупости,човече! Од кад је света и века зна се ред и поредак у Цркви,међу хришћанима,Светима а Мајка Божија је Часнија од Херувима,неупоредиво Славнија од Серафима јер је Родила Бога Логоса,непорочно,и Њу у химнама и песмама величамо и славимо и поштујемо. Нити Она може да засени Бога,нити Она то жели.Људи јој прибегавају у молитвама јер Њу Бог најпре слуша и услишава. Води рачуна шта причаш и како се владаш речима,због тебе једино. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Jeremija (Stari Zavet) ocigledno govori o jednoj idolopoklonickoj navici ondasnjih Izrailjaca, da prinose zrtve nekoj laž-boginji koju su tako nazivali (carica nebeska)? Ta zbivanja navedena u starom zavetu - to obožavanje Nebeske Carice je praktično nastavljeno i danas kroz kult Bogorodice. Bogorodica je suštinski preuzela ulogu Nebeske Carice, odnosno, Đavo je uvek navlačio vernike da njega obožavaju kroz razne likove poput Nebeskih Carica, Moloha, Mamona i ostalo. Ono što je navedeno u starom zavetu ima i višestruko značenje, kao i psalmi koji proriču u stvari hrista, tako i ova starozavetna Carica Nebeska zapravo ima i buduće značenje, sa promislom i predskazanjem o Bogorodici koja će se pogrešno obožavati, iako se to zvanično ne obelodanjuje od strane crkve. Kada se u pretraživač biblije ubaci pojam Carica Nebeska, izađu gore navedeni stihovi. To je sve ono što biblija govori o carici nebeskoj. To nije istrgnuto iz konteksta. Ponovicu ti ono sto sam ti rek`o na verujem-u na istu temu - najobicnije sektasko naklapanje... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јесте, а на Марсу, кажу, има воде. Де, живота ти, не причај којешта. Не знам да ли си православан (и да ли си уопште хришћанин), али ово што причаш је бесмислено. Rodoljube, ovo nikad nemoj da koristis kao argument - na Marsu IMA vode, samo da znas, jedino sto je smrznuta... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 ma dobro, sve je to u redu, i taj Nestorije je bio budala kao i sektaši protestanti, ali baš je neobično čudna ta podudarnost da se i taj idol koga je Bog mrzeo u starom zavetu zvao Carica Nebeska i da sada mi u molitvama se molimo Carici Nebeskoj. To baš bode oči i smeta... Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Не видим у чему је проблем Радомире. То је била неко лажно и измишљено "божанство" које су они називали "царица небеска", а Богородица је права "Царица Небеска" зато што је родила Христа Цара Васељене. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Родољуб Лазић Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Јесте, а на Марсу, кажу, има воде. Де, живота ти, не причај којешта. Не знам да ли си православан (и да ли си уопште хришћанин), али ово што причаш је бесмислено. Rodoljube, ovo nikad nemoj da koristis kao argument - na Marsu IMA vode, samo da znas, jedino sto je smrznuta... 0212_rolleyes Ово није било у смислу да тврдим да нема воде на Марсу, него да потпуно невезаном за тему реченицом покажем бесмисленост онога што "дррадомир" прича. А то што Амери кажу да има воде, можда и има... https://pouke.org/forum/index.php?/blogs/entry/199-феномен-православних-форума/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Драдомире,то што причаш савршено знам.Знам неке "секте",веруј ми они дају такве примере да ти поколебају веру.Мани се одма читања тих секташких порука који шаљу ти људи.Они само хоће да искористе људе ништа више.Али лепо је што питаш.Да може неко да ти разјасни. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 To je исто као кад јеховице или пак zeitgeist-oвци почну да те оптужују да ти славиш Хоруса или пак Митру, а не Господа Исуса Христа, јер славиш Божић 25. децембра. Не сабирамо се ми нтада ради Митре или Хоруса, већ Христа ради, и у славимо рођење Исуса Христа, ,,Оног који изиђи из Витлејема а почеци му од вечниојех времена (Михеј 5, 2)", а не Хоруса или кога другог. Кажу, па он је тад слављен. Па шта? Ми неславимо њега, него рођенога из Витлејема, Христа Исуса. И то беше да се испуни Писмо Божије дато преко Данила - о томе да ће Камен пасти на идола и смрскати га, и на том месту, тај паднувши Камен, израсти као планина и прекритии читаву земљу. Тако је и било. Дан рођења Христовог пао је на дан централног идолопоклоњења, и Камен (Христос) смрска идола, и Његово слављење испуни земљу. Или када те оптужују да су хришћани преузели идеју о рођењу Христа од Блажене Дјевице Марије, једна је занеле од пахуље, а по другој верзији од капи зноја који је пао у око, некима је искочило дете из бока, некима из листа... и томе сл. Изида, која није била дјевица (аима и других намерних лажи у филму), зачиње са мртвим мужем и тако рађа Хоруса.Ни Деваки није била дјевица. Но, и да јесу, али једноставно то није истина, ми не би због тога могли бити окарактерисани као слављеници тих дјевица. Дакле, не славе хришћани Царицу Небеску поменуту у горе цитираним стиховима, која није имала никакве везе ни са Богом, ни са Мајком будућег Месије, док Царица Небеска коју славе хришћани, итекако има везе са обећаним Месијом, а тај обећани Месија је - Господ са Неба! О тој Царици Небеској обећано је у Псалму 44. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Прастаро је веровање да ће од жене доћи спасење или Спаситељ, јер је то прво и главно обећање дато првоме човеку. Стога таква нада прожима целокупно веровање човечанства са свих крјаева земље. А најјасније то је обећано дато преко Старозаветног пророка Исаије - Ево вам знак, Дјевица ће родити сина: Емануила. Блажена Дјевица Марија се назива и Царица Небеска зато што је Она Мајка Владике - Цара Небеског. ,,Пријесто је твој, Боже, вјечан и непоколебљив, скиптар је царства твојега скиптар правице. Љубиш правду и мрзиш на безакоње, тога ради, помаза те, Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје... Царске кћери дворе те, a с десне ти стране стоји царица у Офирском злату. Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца својега. И цару ће омиљети љепота твоја, јер је он Господ твој, и њему се поклони. Кћи Тирова доћи ће с даровима, најбогатији у народу тебе ће молити. Сва је украшена кћи царева изнутра, a споља хаљином златом искићеном. Учинићу да се не заборавља име твоје од кољена на кољено, потом ће те славити народи вавијек вијека." (Пс. 44) ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drradomir Написано Јун 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 Carica iz Psalma 44 je Crkva. Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16) Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22) И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јун 6, 2011 Пријави Подели Написано Јун 6, 2011 ,,Пријесто је твој, Боже, вјечан и непоколебљив, скиптар је царства твојега скиптар правице. Љубиш правду и мрзиш на безакоње, тога ради, помаза те, Боже, Бог твој уљем радости више него другове твоје... Царске кћери дворе те, a с десне ти стране стоји царица у Офирском злату." (Пс. 44) Учинићу да се не заборавља име твоје од кољена на кољено, потом ће те славити народи вавијек вијека." (Пс. 44)[/i] Упореди: ,,Што погледа на смерност слушкиње своје, јер гле, од сада ће ме звати блаженом сви нараштаји. Што ми учини величину Силни, и свето име Његово." ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука