after_silence Написано Септембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 Postupaj njezno samnom Drzi me rukama kao dragu malu stvar i pazi da ne zadrhte Ako zelis da lupis samnom o pod od sakupljenih komadica nikad me vise neces slijepiti u mene Odmakni tvrdu ljusku iza koje stojim, pogledaj me stvarnu: vjetrovima isaranu suncima isprzenu kako treperim na tvom dlanu kao svijeca Pazi da ne dodju kise... i ugase me... Silvija Balija Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif za Pricu i Crnjanskog, tu pesmu nam je recitovao profesor u srednjoj jer ju je on mnogo voleo i kolektivno smo se "navukli" na nju :cheesy2: Prelepa mi je! Ne vidim sada iz ovog "moda" da li je neko postavio vec, a mozda sam i ja poklon Konstantin Simonov - ?ekaj me ?ekaj me, i ja cu do?i, samo me ?ekaj dugo. ?ekaj me i kada žute kiše no?i ispune tugom. ?ekaj me i kada vru?ine zapeku, i kada me?ava briše, ?ekaj i kada druge nitko ne bude ?ekao više. ?ekaj i kada ?ekanje dojadi svakome koji ?eka. ?ekaj me, i ja ?u sigurno do?i. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore ?ekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. ?ekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa. ?ekaj me, i ja cu sigurno do?i, sve smrti me ubit ne?e. Nek kaže tko me ?ekao nije Taj je imao sre?e! Tko ?ekati ne zna, taj ne?e shvatit, niti ?e znati drugi da si me spasila ti jedina ?ekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat ?e mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si ?ekati znala kao nitko na svetu... ? ?? ??? ????? ??????? ???? "?????????" ??????? ????????? :smiley: ??? ????? ?? ??? ??????? ?????????...????? ???? ?? ????????... ????? ??,.. ? "????? ??" ?? ???? ?????? ?????????,?????? ? ??????... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Септембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 Dragana Konstantinovic - Tebi. ljubavi 1. Volela bih da mogu da te prelijem osmehom... Da ti u oko pretočim ovaj moj iskričav sjaj koji kroz osmeh zaživi kad ti se spomene ime... Da ti stočim jos smelije pogled sa jasnim podstrekom koji vidi početke i ne priznaje kraj... Kako da ti ga predam? Ne postoje te rime... Kako sve da prenesem kad putevi ne postoje...? Nazirem samo drhtaj, kao dah, treperav, sneni u ono nemušto vreme kad noć smenjuje dan... I već mi sve nade streme put tog tananog zračka koji se niotkud razli u niti žute boje... I osmeh puče u meni poput zrelog maslačka i ode nošen nečim da ti oblije san... 2. Volela bih da mogu svu ljubav da ti prenesem, taj oblak beskrajne čežnje i nežnosti i topline... Da se duž zlatnih niti sva moja ljubav raznese i raspline po tebi i nastavi da teče... Da obavijem ti sve bi' najčulnije dubine... Prizivam bledo veče protkano žutim sjajem. Da li je ovo već bilo ili će sve tek da bude? Svejedno. Ljubav mi teče i ja bih samo da dajem dok se juče kroz danas u isto trajanje slilo. Da li ce stići do tebe? Ne sumnjam više ni trena. U meni čežnje ima da poruši sve planine. U meni nežnost snena jača od svih morskih plima uz nebo ljubavi greje i gazi sve daljine. Samo se pitam tiho dok niti šaraju sne: hoće li zaista moći da ti prenesu sve...? 3. Volela bih da mogu da ti dotaknem lice... Da te usnama svojim toplo osetim žudim... Da talasava vatra u dubinama mojim kroz dodir izroni negde gde skupa s tobom postojim... I da svojom toplinom i tvoju vatru budim... Negde u odbljesku zlata moj dah se meša s tvojim. Kroz neke žućkaste niti osećam tvoju kosu. Dok modro, kasno veče tvoje mi telo krije, počinjem da postojim kroz zlato koje se prosu. I nije sve ovo varka. Ja sam ti dala sebe, svu plam što iz mene lije, vrelinu svakog mog kutka... I nije mi više bitno da li sam ja još ja ili postojim kroz tebe dok je tog večnog trenutka... Moj požar obojen žutim... Znam da do tebe stiže... jer s tvojim plamenom sluti, zašto mi nisi bliže...? 4. Odraz Sunca u meni, toplina koja me greje, i žudnja i dah sneni dok strujimo u jedno... I meki odbljesak snova što se treperi i smeje, i čini od zajedništva sve drugo manje vredno... I sve drugo što šaljem kroz ove zlatne niti, sve ono što imam do čega mi je stalo... Nisu dovoljni u biti... Ne dopiru istim sjajem... Jer: koliko god da ti dam, još toga u meni ima... koliko god da dajem, u meni je još scvalo... koliki god bio žuti sjaj, još veća postoji plima... I znam da ti nisam dala dovoljno, da je sve to malo... Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Септембар 20, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2009 Enes Kišević - Sve je kao.... Dan je kao sunčan Ti si, kao veseo Prolaziš, kao, ne vide te Svima je jako lijepo Svima je, kao, dobro Svima je, kao, ludo... I ti si, kao, sretan! Živi se, kao u moru Ptice su, kao slobodne Budućnost, kao na dlanu Savjest je, kao, čista I sunce je, kao jasno O srce, kao, pjevaj Svi, kao brinu o svima Svatko je prijatelj, kao Svima je, kao stalo do tebe I do svijeta... I dan, kao ode I ti se, kao smiješiš I ništa te, kao ne boli... Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Септембар 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 PRETPRAZNIČKO VEČE Sjutra je praznik. Svoju svjetlost meku Kandilo baca i sobu mi zâri. Sâm sam. Iz kuta bije sahat stari, I gluhi časi neosjetno teku. Napolju studen. Peć pucka i grije. Ja ležim. Ruke pod glavom, pa ćutim, I slušam kako granjem zamrznutim U moja okna goli orah bije. Tako na vrata sumornog mi srca Sjećanje jedno udara i čeka Kô drug i sabrat, kao duša neka Što sa mnom plače i u bolu grca. Negda u take noći, kada otka Pomrlom granju zima pokrov ledan, Ova je soba bila kô vrt jedan, Gdje je kô potok tekla sreća krotka: Kao i sada, pred ikonom sjaji Kandila svjetlost. Iz ikonostasa Suh bršljan viri. Lako se talasa Izmirne pramen i blagoslov taji. Sva okađena miriše nam soba. Okolo žute lojane svijeće, Mi, djeca, sjeli, kô kakvo vijeće, Radosni što je već grudanju doba. Pod tankim velom plavkastoga dima U peći vatra plamti punim žarom, I sjajne pruge po ćilimu starom Veselo baca i treperi njima. Uvrh, na meku šiljtu, otac sio, Pružio čibuk i dim se koluta; Njegova misô nadaleko luta, I pogled bludi sanjiv, blag i mio. Uza nj, tek malko na šiljtetu niže Kô simbol sreće, naša majka bdije; Za skori Božić košulje nam šije, I katkad na nas blage oči diže. U to bi halka zakucala. - "Petar!" - Usklikne otac - "On je zacijelo! On vazda voli govor i sijelo - Otvorite mu!"... - I mi svi, kô vjetar, Trči i vratâ prijevor izvuci. I stari susjed, visok kao brijeg, Tresući s ruha napanuli snijeg, Javio bi se s fenjerom u ruci. Svaki mu od nas u zagrljaj hita, Majka ga krotko susreta i gleda, A on se javlja, pa do oca sjeda, I brišuć čelo za zdravlje ga pita. Sva novom srećom ograne nam soba! Na svakom licu sveto, sjajno nešto. Sučući brke, stari susjed vješto Počô bi priču iz dalekog doba. I dokle prozor hladna drma ciča, Mi svaku riječ gutamo nijemi; Srca nam dršću u radosnoj tremi Sve dogod ne bi dovršio čiča. Zatim bi otac, vedar kô sjaj dana, Uzeo gusle u žilave ruke, I glasno počô, uz ganjive zvuke, Lijepu pjesmu Strahinjića Bana... Meni je bilo kô da pjesme ove Svaki stih posta pun behar u rosi, Pa trepti, sjaje, i meni po kosi Prosipa meke pahuljice nove... O mili časi, kako ste daleko! Vi, draga lica, iščezla ste davno! Pusta je soba... moje srce tavno... I bez vas više ja sreće ne steko'... Kandilo i sad pred ikonom tinja, I sad je pozno predbožićnje doba; Al' gluha jama sad je moja soba, A ja list sveo pod bjelinom inja. Uzalud čekam... U nijemoj sjeni Nikoga nema... Sam, kô kamen ćutim. Samo što orah granjem zamrznutim U okna bije i javlja se meni... No dok mi mutni boli srce kose, Kô studen travku uvrh krša gola - Iz mojih knjiga, sa prašnjava stola, Ja čujem šušanj kô viline kose. Gle! Sad se redom rasklapaju same Sve knjige stare, snovi čežnje duge - Miču se, trepte jedna pokraj druge, I njihov šumor kô da pada na me. Sanjam li? Il' bi ovo java bila? Iz rastvorenih listova i strana Prhnuše lake tice, kô sa grana, I po sobi mi svud razviše krila. Sve se svijetle!... Sve u blijesku stoje!... Jedna okolo kandila se vije, A neka bolno, Kô da suze lije, Pred slikom dršće mrtve majke moje. Neke bijele kao ljiljan prvi, Samo im zlatno meko perje grudi; Neke sve plave, tek im grlo rudi, Kao da kanu kap zorine krvi. Neke mi pale tu na srce svelo, Pa kril'ma trepte i šušte kô svila; A jedna lako, vrhom svoga krila, S cvrkutom toplim dodirnu mi čelo, Kô da bi htjela zbrisat sjen tuge... I slušaj! Redom zapjevaše one!... I glasi dršću, tresu se, i zvone, Mili i sjajni kô luk mlade duge: "Ne tuži! S bolom kuda ćeš i gdje bi?! Mi pjesme tvoje, i drugova sviju Što svoje duše na zvjezdama griju - Sveta smo živa porodica tebi! Mi kao rosa na samotne biljke Padamo tiho na sva srca bona, I u noć hladnu mnogih miliona Snosimo tople božije svjetiljke. Mi združujemo duše ljudi svije'! Mrtve sa živim vežu naše niti: I s nama vazda uza te će biti I oni koje davno trava krije! Prigrli ova jata blagodatna! I kada jednom dođe smrti doba, Naša će suza na kam tvoga groba Kanuti toplo kô kap sunca zlatna"... I akord zvoni... Sve u sjaju jačem Kandilo trepti i sobu mi zari... Iz kuta muklo bije sahat stari. Ja sklapam oči i od sreće plačem... 1910. Aleka Santic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 MIRISNI PLODOVI DUSE Dušo da ne stremim Vječnosti ne bih čuo melodiju koju samo Vrijeme pjeva Već bih život prekratio i od tijela načinio tajnu koju groblje skriva. Kad se ne bih dušo kupao suzama i bolom ukrašavao oči Živio bih slijep, sa noktima u očima i gledao samo u lik tami. Što je život dušo nego noć u pohodu a ipak je smjenjuje zora koja traje Tako mene žeđ u srcu upućuje rajskom vrelu i gutljaju smrti milosrdne. Ako dušo neznalica kaže da i duša i tijelo nestaju da se ne vraća ono što nestane Reci mu da cvijet nestaje ali ima sjemenku koja ostaje i tajnu vječnosti krije. Dušo da ne stremim Vječnosti ne bih čuo melodiju koju samo Vrijeme pjeva Već bih život prekratio i od tijela načinio tajnu koju groblje skriva. Kad se ne bih dušo kupao suzama i bolom ukrašavao oči Živio bih slijep, sa noktima u očima i gledao samo u lik tami. Što je život dušo nego noć u pohodu a ipak je smjenjuje zora koja traje Tako mene žeđ u srcu upućuje rajskom vrelu i gutljaju smrti milosrdne. Ako dušo neznalica kaže da i duša i tijelo nestaju da se ne vraća ono što nestane Reci mu da cvijet nestaje ali ima sjemenku koja ostaje i tajnu vječnosti krije. Halil Džubran Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 SJAJ U TRAVI Sada, kada ništa na svijetu ne može vratiti dane prohujalog ljeta naš sjaj u travi i blještavost svijeta, ne treba tugovati, već tražiti snage u onom što je ostalo i s tim živjeti zaboravimo, ne radi nas, ne radi zaborava već zaboravimo da smo se voljeli, da smo se svađali i da smo bili krivi požurimo s danima danima što će doći požurimo sa shvatanjima, sa svim što me odvaja od tebe jednom ćeš se vratiti i ubrati cvjetove koje smo zajedno mirisali, gazili ali tvoje ruke biće prekratke, a noge premorene da se vratiš biće kasno možda ćemo se naći jedanput na malom vrhu života i neizrečene tajne htjeti jedno drugome da kažemo, al’ proći ćemo jedno kraj drugog kao stranci jedan skrenuti pogled biće sve što ćemo jedno drugome moći dati. zaboraviću oči i neću gledati zvijezde koje me na tebe neobično podsjećaju ne boj se, jednom ćeš se zaljubiti ali voljećeš zato što će te nešto na toj ženi podsjećati na mene. ne otkrivaj svoje srce ljudima jer u njima vlada kob i egoizam život je borba - nastoj pobijediti ali ako izgubiš - ne smiješ tugovati cilj života je ljubav, a ona traži žrtve. bio si moje veliko proljeće uspomena koja će dugo živjeti u budućnosti koje ću se sjećati. osjećaću tugu jer sam te voljela biće to ironija tuge. nestaće sjaja u travi nestaće veličanstvenosti svijeta ostaće samo blijeda slika onoga što je prošlo…. Vilijem Vudsvort Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Nemoj, nemoj ici.. Zaboraviti treba Sve što je moguće Onog koga nema Vrijeme rastanka Izgubljeno vrijeme Treba znati kako Preboljeti sate Što ubiti mogu Udarcima svojim Samo srce sreće Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Pokloniću tebi Svaki biser kiše Iz onih zemalja Gdje ni kiše nema Prokopaću zemlju Sve do iza smrti Da ti skrijem tijelo Svjetlošću i zlatom Stvoriću zemlju Gdje će ljubav biti I vladar i zakon Ti kraljica moja Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Izmisliću za te Besmislene riječi A ti ćeš ih znati Pričaću ti priču O zaljubljenima Što vidješe svoja Srca gdje se ljube Pričaću ti priču O onome kralju Što je davno umro Jer te nije sreo Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Dešava se često Da izbije vatra Iz starog vulkana Što je davno umro I, čini se, ima Izgorjele zemlje Koja žitom rodi Bolje nego druga A kad dođe veče I upali nebo Zar se stopiti neće Crveno i crno Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići Plakati više neću Govoriti neću Sakriću se negdje Samo da te gledam Kako plešeš srećna Samo da te slušam Kako pjevaš srećna I samo ću biti Sjena tvoje sjene Sjena tvoga psa Nemoj, nemoj ići Nemoj, nemoj ići. Žak Brel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Ja i Ja O kad bih mogla samo jednom ja nekuda iza bregova pobeći od sebe. Sasvim sama i vedra projurila bih kroz šume, razgrnula livadi nedra. U život bih se zagnjurila, svakom bih ruku pružala. Sa strašću bih se požurila: da vidim u životu kako je, duša nečija ako je za radost stvorena. Jer od rođenja sa mnom, ma kud se makla, idem ja večno sumorna. A meni se uvek dopadalo: kad su tice kroz noć letele, kad je lišće tiho opadalo; kad su senke u sen sletale, kad me ljudi nisu voleli, kad su stvari duši smetale. Oduvek je jedna ja slutila kobi, suze i bolove, i radosti moje sve pomutila. Oduvek me slatko zlostavljala: ni u šumi, ni u ljubavi, ni u radu ni časka me nije ostavljala. Znam, umreću i ostariću; a nju uvek mladu, uvek žednu bolova na zemlji ostaviću. Desanka Maksimović Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Септембар 29, 2009 Гости Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 MOJA LJUBAV Ovdje sam ljubav sahranio svoju - U ovo more plavo i prozirno, Gdje školjke leže. Ona sada mirno Počiva na dnu... U tihu pokoju Granama svojim ljube je i grle Korali rudi... Njezin se grob svagda Preliva sjajem čistoga smaragda, I šumi glasom čežnje neumrle. Gle zraci jutra kako njojzi rone! I svaki dršće, prodire i tone, I rasipa se kô rubin, kô duga... Dok ovdje gori, više njena groba, Trepti i kruži bono, svako doba, Sam jedan crni leptir - moja tuga. 1910. Aleksa Santic Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Odakle meni ti? Odakle meni u džepu vetar Koji je mrsio tvoju kosu Nekoliko kamenčića Koje si bacala iza sebe Govoreći da ćeš tako lakše naći U povratku put do kuće A vrapci ih neće pojesti Odakle meni mali komad papira Na kome si napisala Volim te I tvoja slika Iz vremena kada si volela da gledaš Kako opada lišće Kada si volela da gaziš po njemu Odakle meni u kutiji od šibica Malo peska sa zamka Koji si sama sagradila I u kome sam te Princezo Poljupcem probudio iz sna Odakle meni snovi puni tvojih reči I gomile rečenica Koje ti pričaš samo meni Odakle meni to da nikada ne kasnim Na sastanke sa tobom Jer ti uvek dolaziš ranije Odakle meni glupa navika Da ti nikada ne kažem Ja te volim Samo zbog toga što znam da znaš A meni je teško da te reči izgovorim Odakle meni devojka Koja se osmehne uvek kada me vidi I kaže mi samo jedno ćao Koje znači i volim te I drago mi je što si tu I poljubi me I budi blizu mene I lepo je što si baš ti moj Odakle meni sanjalica Odakle meni neko ko ne ume da svira Ali čiji je svaki pokret Čija je svaka reč pesma Odakle meni ti? M.Marinović Čale89 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 29, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 29, 2009 Dosao sam tebi.... Došao sam tebi kao što rijeka ide moruŽrtvovao sam jednim potezom i svoj tok i svoje planineNapustio sam zbog tebe svoje prijatelje i svoje djetinjstvoSvaka kap vode moga života upila je so tvoje neizmjernostiTvoje sunce uništilo je moju prošlost pretkeTi vladaš nad mojom krvlju nad mojim snovima nad mojim ludilomDao sam ti sve svoje sjećanje kao jednu kovrdžu moje koseSpavam samo u tvojim snjegovimaRazvalio sam svoju postelju rastjerao svoje dobre vileOdrekao sam se već davno svojih legendiU kojima su Rembo Kras i DikasI Valmor koja plače u ponoćiKonopac Nervalov prekinuo seI metak koji je ubio Ljermontova prošao je kroz moje srcePodijeljeno tvojim koracimaRazvejano tvojim pokretimaKo zaljubljeni vjetar neke šumeJa idem za prašinom koja se jutrom goni iz kućeI koja se strpljivo vraća neprimjetno u toku čitavog danaBršljan koji raste a da niko ne primjećujeDok ga ne sakate u njegovoj vjernostiJa sam izlizani kamen silom tvoga stalnog šetanjaStolica koja te čeka na tvome uobičajenom mjestuOkno sa koga tvoje cijelo gori gledajući u praznoPetparački roman koji govori samo o tebiOtvoreno pismo zaboravljeno prije no što je pročitanoPrekinuta rečenica na koju vraćati se nema značajaTrepatanje soba kroz koje se prošloParfem koji ostavljaš za sobomA kad izađeš nesrećan sam kao i tvoje ogledalo**Luis Aragon Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Септембар 30, 2009 Пријави Подели Написано Септембар 30, 2009 Sjeti se... 0203_cool Sjeti se Barbara, bez prestanka je kišilo nad Brestom toga dana, a ti si hodala nasmijana prokisla, radosna, očarana, pod kišom sjeti se Barbara, bez prestanka je kišilo nad Brestom a ja sam te sreo u ulici Sijama smiješila si se, i ja sam se smiješio ti, koju nisam poznavao, ti, koja me nisi poznavala sjeti se sjeti se toga dana ne zaboravi neki čovjek je stajao u trijemu i viknuo tvoje ime, Barbara a ti si po kiši k njemu potrčala radosna, prokisla, očarana u njegov zagrljaj pala sjeti se toga Barbara, ne ljuti se što ti govorim ti ja kažem ti svima koje volim čak i onima koje sam jednom vidio ja kažem ti onima koji se vole čak i onima koje nisam upoznao. sjeti se Barbara i ne zaboravi tu kišu mudru i sretnu, na svome licem sretnom nad ovim gradom sretnim tu kišu iznad mora i iznad arsenalom tu kišu što je pala na brod iz Cezana oh, Barbara rat je je svinjarija velika i šta je sa tobom sada pod kišom kanonada ognja, krvi i čelika a onaj koji te je grlio, zaljubljeno je li umro, nestao ili jos uvijek živi oh, Barbara bez prestanka kiši nad Brestom jednako kao i tada ali to nije isto, i sve je srušeno to su poratne kiše, strašne i neutješne to nije oluja više od ognja, krvi i čelika to su naprosto oblaci što kao pseta crkavaju kao pseta što nestaju u mlazu vode nad Brestom da trunu negdje daleko, daleko, daleko od Bresta od koga ništa ne osta. Barbara, Barbara Žak Prever (1900 - 1977) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Октобар 2, 2009 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2009 O kerusi Jutros u košari, gde sja, šuška Niz rogoza žuckastih i krutih, Sedmoro je oštenila kučka, Sedmoro je oštenila žutih. Do u sumrak grlila ih nežno I lizala niz dlaku što rudi, I slivo se mlak sok neizbežno, Iz tih toplih materinskih grudi. A uvece, kad živina juri, Da zauzme motke, il prut jak, Izišo je tad domacin tmuri, I svu štenad potrpo u džak. A ona je za tragom trcala, Stizala ga, kao kad uhode ... I dugo je, dugo je drhtala Nezamrzla površina vode. Pri povratku, vukuc se po tmini, I ližuci znoj s bedara lenih, Mesec joj se nad izbom ucini, Kao jedno od kucica njenih. Zurila je u svod plavi, glatki, Zavijala bolno za svojima, A mesec se kotrljao tanki, I skrio se za hum u poljima. Nemo, ko od milosti il srece, Kad joj bace kamicak niz breg, Pale su i njene oci psece, Kao zlatni sjaj zvezda, u sneg. Sergej Jesenjin Za Milicu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Октобар 3, 2009 Пријави Подели Написано Октобар 3, 2009 Zasto si tako lijepa?? ??? Zašto si tako lijepa? Ne budi tako lijepa. Hoću da budeš od mesa, ne od sunčevog sjaja. Zašto si tako lijepa? Kad bi bar imala pjege da ih vječno po tvom licu skupljam. Kad bi bar bila razroka! Cijelog bih života na koljenima ubjeđivao razroko oko. Ali, ti si lijepa. Da, od sunčevog si sjaja. Ali ja ne mogu stalno živjeti u tom sjaju. Ne mogu na pozornici živjeti. Sve mi se vidi! Svaka moja ružnoća. Svaki posrtaj. Ne mogu živjeti pod reflektorima. Shvati to. Nemoj plakati. Ne mogu živjeti s tobom. Suviše si lijepa. ** Milan Kundera Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука