JESSY Написано Јануар 3, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 3, 2015 SNOVIOvo je pesma za tebe,za tebe koji je jedini cujesOvo je pesma za vremena koja dolaze,i pesma za prošla vremena.Pesma za tvoje dobro jutro i za laku noćjer tada sapucem tvoje imei trazim te na jastuku, ljubavi moja.Cini mi se da vidim tvoje licekoje jos ne poznajemi tvoje daleke, tople ocikako me ljube pogledom.Cini mi se da cujem tvoj glaskako mi sapuce neznostidok lezim na tvojim grudimai slusam ti srce kako kuca.Osecam toplinu tvog telai tako zaspim dok me grlisi tako se probudim u tvojim rukamanasmesena, srecna sto postojis…Margaret Santi (1832) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звончица Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Десанка Максимовић ПРЕДОСЕЋАЊЕ Познала сам те кад снег се топи, топи, и дува ветар млак.Близина пролећа душу ми опи,опи, па жудно удисах зрак.С нежношћу гледах стопа ти траг,траг по снегу белом;и знадох да ћеш бити ми драг,драг у животу целом.Познала сам те у звонак дан, дан пијан, свеж и мек.Чињаше ми се већ давно знан,знан кад те познадох тек.С нежношћу гледах стопа ти траг,траг по снегу белом;и знадох да ћеш бити ми драг,драг у животу целом.Познала сам те кад копни лед, лед, док се буди пролетњи дах;кад дан је час румен, час сетан, блед,кад сретно се и тужно у исти мах.С нежношћу гледах стопа ти траг,траг по снегу белом;и знадох да ћеш бити ми драг,драг у животу целом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 DanasDanas bih mogao...voljeti te kao jucer,kao sutra,kao svaki dan.Danas bih mogao..otici daleko...puno daljeno sto je vrijeme,puno dalje no sto oci dosezu.Danas bih mogaopruziti rukuniz krizaljku zbunjenogsrcai dotaci zlatnu ribicu za srecu.Danas bih napokon mogaoprobuditi se sretankad sam vec tebe sanjaoi tvoje usne snom ljubio!Sve bih danas mogaojer danas je dobar dan :za herojski zivot obicnog tempa,za ljubav i poneki poljubacsto ga tamo dalekona tvoje celosmjesta povjetaracusuljavsi se izmedj´ zavjesanosen mojom zeljom...i srebrnom trakom mjesecaJ.L.Borhes Снежана је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Хорхе Луис Борхес: ПРЕТЊА То је љубав.Покушаћу да се сакријем или побегнем. Расту зидови њене тамнице, као у страшном сну. Лепа маска се променила, али, као и увек, јединствена је. Чему моји талисмани: бављење књижевношћу, непоуздана ерудиција, учење речи које је користио оштри север да опева своја мора и своје мачеве, ведрина пријатељства, галерије Библиотеке, обичне ствари, навике, млада љубав моје мајке, ратничке сени предака, безвремена ноћ, укус сна? Бити са тобом или не бити са тобом је мера мога времена. Већ се врч разбија на извору, већ човек устаје на цвркут птице, потамнели су они који гледају са прозора, али тама није донела спокој. То је, већ знам, љубав: немир и олакшање кад чујем твој глас, чекање и сећање, ужас живљења у будућности. То је љубав са својим митологијама, са својим непотребним малим враџбинама. Има један улични угао којим се не усуђујем да прођем. Војске ме већ опкољавају, хорде. (Ова соба је нестварна; она је није видела.) Име једне жене ме одаје. Боли ме једна жена свуда по телу. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10411046_10152913946183745_4070060287799902557_n.png?oh=ac72a59493fe24eae138528896183e63&oe=5530C58E&__gda__=1428378843_e24895c4397aa0656d2886ad4fb157e3 Ratko Petrović Јелина је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kalimah Написано Јануар 5, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2015 Poezija na filmu... srpski pravoslavni film, konačno Pojanje Nektarije Karanci. "The Word in the desert is most attacked by voices of temptation, the crying shadow in the funeral dance, the loud lament of the disconsolate chimera..." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 24, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2015 Наша деца Ваша деца нису ваша деца.Они су синови и кћери животакоји жуди за собом.Они постижу, али не преко вас.И мада су са вама, они вам не припадају.Дајте им љубав, али не ваше мисли,јер они имају своје властите.Можете удомити њихова тела,али не и њихове душе,јер оне бораве у кући сутрашњице докоје ви не можете чак ни у сновима.Можете се трудити да будете као они,али не тражите да они буду као ви,јер живот не иде уназад, нити стоји.Ви сте лукови са којих се ваша деца,као живе стреле, бацају у будућност.Стрелац види знак на стази вечности,и он вас савија својом моћи,да би његова стрела отишла далеко и брзо.Нека ваше савијање у стрелчевојруци буде радост;јер мада он воли стрелу која лети,Он воли и лук који је постојан. Халил Џубран Anika, Јелина, Дуња and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 29, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2015 СОНЕТ бр.66 Не волим те зато јер те волими од љубави до невољења стижеми до чекања када те не чекам,срце ми пролази од зиме до пламена. Волим те једино зато јер те волим,мрзим те бескрајно - мрзећи те молими мера моје љубави скитничке јестеда те не видим и волим као слепац. Можда ће изјести јануарско светло,сурова му зрака, цело моје срцеи украсти ми кључеве спокојства. У овој причи умирем само јаи умрећу од љубави јер те волим,јер те љубим, љубави, крвљу и ватром. Пабло Неруда Milena B. and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 РАЂАЊЕ ПЈЕСМЕ Пјесма је говор тишине људског духа. Она се веже од осјећаја и његове дубине Нитима дугим као добра мисао филозофа И вриједним као јединствени доживљај. Никада се не пише безвољно и нужно. Никада се не хвата у коштац са стварима. Она се проживи и тек након тога оживи И крај њен никад није написан на хартији. Не познаје човјека као што познаје свијет. Она је путник на непотопивим бродовима И када мислиш да знаш како се пјесма рађа, Она ишчезне, али се никад не заборавља. дивни Немања Драгаш, наш најнаграђиванији млади песник "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 БЛАГОСЛОВ Подигао сам свој храм. Не дам никоме право на кључ. Освештан је водом из бистрог Јордана И Бог зна да овде се рађам сваког јутра. Мислим о прошлости као што мислим о борби И жртвујем свој дух због правде на коју чекам И вјере у постојање живота који мене чека. Док гледам сјај олтара, сањам. Сјећам се стварности коју сам имао. Гласови су ми рекли да чувам све своје И да никад не заборавим молитву робова. Није лако оплакати све фреске И запалити свијеће стотинама душа Које се крију од посипања прашином И момента који хвата покрете међу шаке. Изазивам крв у артерији да настави игру И понесе бар једном осјећај светости. Као прича о Авраму и Исаку, снажна је моја нада. Пишу људи да ће бити боље потомцима који нас наследе, Али ја нисам чувар само једне истине. Ја градим изнова. Вјера коју имам у људе,лишила ме је метаморфозе духа И нисам више ни млад ни храбар, али дишем и спокојан сам Јер имам храм у којем још увијек осјећам срећу Када спојим прсте десне руке. Благослов. (још једна Немањина песма) "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Znam, mora da je tako:nikad se nismo sreli nas dvoje,mada se tražimo podjednakozbog sreće njene i sreće moje.Pijana kiša, šiba i mlati,vrbama vetar čupa kosu.Kuda ću?U koji grad da svratim?Dan je niz mutna polja prosut.Vucaram svetom dva prazna okazurim u lica prolaznika.Koga da pitam, gladan i mokar,zašto se nismo sreli nikad?Il je već bilo?Trebao korak?Možda je sasvim do mene došla.Al' ja,u krčmu svratio gorak,a onane znajući - prošla.Ne znam.Ceo svet smo obišliu žudnji ludojpodjednakoj,a za korak se mimoišli.Da, mora da je tako. Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
**Sarah Написано Фебруар 26, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2015 NE ZNAM KOLIKO DUŠA IMAM Ne znam koliko duša imam. Menjam se svakog trena. Stalno me progone. Nikad sebe nisam našao niti sebi poverovao. Dušu imam samo. Ko dušu ima, mira nema. Ko vidi, samo je ono što vidi. Ko oseća, nije ono što je. Držim se onoga što jesam i što vidim, oni me vraćaju a ne ja sâm. Svaki moj san i moja želja je ona koja se rađa a moja nije. Ja sam slika sebe samog. Na sopstvenom putu služim, različitom, nestalnom, usamljenom. Ne znam osetiti gde sam. Zbog toga, lud čitaću svoje biće, kao stranice. Ono što sledi, predviđeno nije što je prošlo, zaboravljeno je, beležim napomenu onoga što pročitah ono što prosudih i osetih. Čitam ponovo i kažem: ”Zar sam to bio ja?” zašto sam to napisao, samo Bog zna. Fernando Pesoa "I ako imam svu veru da i Gore premeštam, a ljubavi nemam, ništa sam." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 10, 2015 Пријави Подели Написано Март 10, 2015 Источнице Ко каже да ће свеци и јунаци? Иду удовице јунака, иду мајке светаца, пекара, бојаџија, - бежите с пута - иду веренице и сестре мртвих ђака и регрута! Иду пред касарне и затворе, иду на стратишта, бојишта, губилишта, иду, од цеђа изједених руку, с торбом на леђима, с колевком на куку! Иза мужева који носе пушке, кроз крај спаљен, опустошен и го, оне, ко утвари, носе иглу и конац, носе брашно, сапун, шибицу, со. Ко каже да у светлост? Иду у мрак, из ког се и звер, престрављена, враћа, иду кроз крв, кроз коју не могу мужеви, иду кроз грех, кроз који не смеју браћа! Не палите им пећ, ни петролејку - њима је топло и светло и без ватре! Вратите у шкрињу вунене чарапе - оне ће и босе преко снежних гора! Не спремајте им, лађари, једра и весла, - оне ће и без лађе преко мора. Љубомир Симовић Kaludjerovic Sreten and Натан је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 POBRATIMSTVO LICA U SVEMIRU Ne boj se! Nisi sam! Ima i drugih nego tikoji nepoznati od tebe žive tvojim životom.I ono sve što ti bje', ču i što snigori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom. Ne gordi se! Tvoje misli nisu samo tvoje! One u drugima žive.Mi smo svi prešli iste putove u mraku,mi smo svi jednako lutali u znakutraženja, i svima jednako se dive. Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.I pamti da je tako od prastarih vremena.I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,kao djeca što ne znaju još ni svojih imena. I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,i sebični je pečat jedan nasred čela. Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanjuda svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,a naša krv, i poraz svih, u klanju,opet je samo jedna historija dušá. Strašno je ovo reći u uho oholosti,no vrlo srećno za očajničku sreću,da svi smo isti u zloći i radosti,i da nam breme kobi počiva na pleću. Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdidalekoj, raspredan, a ovdje u jednoj niti,u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi,pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti? Ja sam ipak ja, svojeglav, i onda kad me nema,ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;o vasiono! ja živim i umirem u svijema;ja bezimeno ustrajem u braći. Tin Ujević Снежана and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Март 12, 2015 Пријави Подели Написано Март 12, 2015 Ти, Боже у суседству Ти, Боже у суседству, ако те понекаду дугим ноћима упорним куцањем ометам, -то је зато, јер те ретко чујем да дишеши знам: осамљен си у сали.И ако ти је штогод потребно, тад никога немада твојим диркама напитак пружи:Изнова ослушкујем. Дај један мали знак.Сасвим сам близу. Само је један танани зид између нас,сасвим случајно; јер могло би бити -због зазива твојих или усана мојих -да би се он сломиосасвим без буке и без гласа. Саграђен је од твојих икона. Иконе твоје пред тобом стоје попут имена.И ако се икада у мени разгори светлосткојом би у својим дубинама тебе познаорасуо би се сјај по њиховим рамовима. А моја чула која брзо слабебез завичаја су и од тебе одвојена. Рајнер Марија Рилке,22.9.1899, Berlin-Schmargendorf(Превод Л.Н.) Снежана, Дуња and Човек Жоја је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука