Jump to content

Српски сајт "Шестоднев"

Guest - . . .-

Препоручена порука

не волим кад неко не зна основну логику... дајеш исказ о Ендемичним врстама, ок, говориш истину, и онда  доносиш закључак да би млада земља значила да не би требале да постоје разлике у флори и фауни на удаљеним и изолованим местима. што је потпуно без иједног аргумента! ко бабе и жабе...какве то везе има са временом... Ја апсолутно не видим никакав разлог зашто то не би било могуће...

Па ти управо признаде хипер убрзану макроеволуцију.  girl_jumping :drugarstvo: 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Одговори 272
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

У енглеском језику постоји боље разграничење термина што се тиче Библијских текстова, где се пише о првобитним животињама као 'kind' а други је термин за species што су тотално 2 различита појма.

Превео бих то овако, ако 2 врсте могу дати заједничко потомство, оне јесту исти kind. Примера за ово има колико хоћете... Можда овде буде деце којој мора да се црта, па ће неки провокатор написати а шта ако је нека животиња стерилна, значи ли то да не можемо знати који су kind...стварно нећу улазити у такве приче јер ми говори доста о интелигенцији те особе...

Vidis ta definicija ne moze da funkcionise, evo samo jedan od razloga zasto:

Dakle, sada kad ovo znas, oces li revidirati svoj neinformisan stav? Nisam ni mislio.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Баш због оваквих тема постоји Шестоднев, зато Вас позивам тамо, јер овде се не зна о чему се прича, а Мирољуба знам лично и не знам какве везе то има... Да се слажем са њим у свему не бих правио сопствени сајт на исту тему...

Моја школа је у Светом Писму и Светом Предању, мој једини учитељ је Исус Христос, само не знам где је Ваша школа јер је Ваш ОТАЦ ДАРВИН одустао од католичке школе одушевљен својом бајком коју је смислио...

Пола вас је у школи учило од комунистичких атеиста па вас не зовем Комунистима нити Атеистима...

А те методе Прозивања од људи који подржавају еволуцију сам навикао од атеиста, али ево видим и да тзв. православци користе исте методе...

Подели на овим сајтовима

не волим кад неко не зна основну логику... дајеш исказ о Ендемичним врстама, ок, говориш истину, и онда  доносиш закључак да би млада земља значила да не би требале да постоје разлике у флори и фауни на удаљеним и изолованим местима. што је потпуно без иједног аргумента! ко бабе и жабе...какве то везе има са временом... Ја апсолутно не видим никакав разлог зашто то не би било могуће... јер као што рекох, да би ово био логички исказ и да би имао правилан закључак фале Вам логичке премисе...

Ја бар знам од прилике колико је стара земља, али овде неки људи сваки дан у просеку додају 66 000 година на старост земље... и још то сматрају науком, кад би рачунали проценат грешке то би свако ко се мало разуме у науку сматрао неозбиљним... то су нагађања по нечијој самовољи а не аргументима....

Ако си ти ишта овјде објаснио, онда ће ми требати криптограф...зар је закључак, а што не би могло...

А како питам ја? Имаш Јемен који је удаљен од Сокотре 300 километара, и Сомалију 250км и нема ниједне сличне флоре нит фауне ни у Јемену ни у Сомалији, а клима је у овом тренутку и уназад 6000 година иста...дакле који су фактори утицали да се на Сокотри развију изразито ендемичне врсте?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Као прво јеси ти посматрао 6000 година па знаш да је иста клима била у прошлости, не знаш, ниси посматрао, само нагађаш, дакле не причамо о науци, него о нагађањима?

Данашње врсте које постоје и оригиналне kind врсте нису исте, kind су животиње са Нојеве Барке које су дале све данашње врсте....

Али ок, ви сте људи од пола књиге, за Вас је потоп и Нојева барка само прича за малу децу...

Видећу кад станете пред Ноја једнога дана хоћете ли му се смејати као што се сад смејете?

Подели на овим сајтовима

Ваш ОТАЦ ДАРВИН одустао од католичке школе одушевљен својом бајком коју је смислио...

То нема везе с његовом вером, па ни са поменутом теоријом, како неупућени верују, него је човек само био заклети екумениста и није хтео ништа да има с тим папистима. Знам поуздано, прича се по ложи. Осим тога, био је бесан на католике јер је испред кока кола ложе био задужен да склопи уговор о сарадњи с Ватиканом, али га испалили. Био је Чарлс сјајан лик. Он нам је и осмислио Санта кампању, која до дан данас функционише (само су додали оне камионе у рекламе, али суштина је и даље Чарлсова идеја). Ех, кад се само сетим, тај је могао да попије литре кока коле за вече и ништа...

darwinredsanta.jpg

Елем, да ти откријем тајну његовог разочарања у католике. Као што рекох, ложа га ангажовала да успостави сарадњу и окрене ти он Ватикан једно вече да разговара са папиним секретаром за економске односе, који му је већ пре тога обећао да је пос'o сигурна ствар, јер га је Чарлс подмитио флајком од два литра. Отприлике је овако текао разговор (предање је усмено, изгубили смо магнетофонски снимак):

- Добро вече, кардинале Кирико, овде Чарлс из 33. кока кола мајсторске ложе, како сте?

- Добро сам, стари, само посла преко главе. Легле ми уплате за скоро десет милиона индулгенција, а крај године, па морају да се одраде завршни рачуни.

- Зовем те због раније договорене ствари. Сећаш ли се, договор је био да се у молитву убаци ”кока кола наша насушна” уместо ”хлеба нашег насушног”.

- Да сећам се, само... Како да ти кажем, искрсли су мали проблеми.

- Какви бре проблеми?! Зар се нисмо све већ договорили?!

- Јесмо, али мораш да разумеш. У том тренутку сам потпуно смео с ума да смо у наредна три века везани уговором са пекаром.

Од тада Чарлс није хтео више да чује за латине, старе варалице. Антиекуменизам је некако гутао ради сарадње, јер таки смо ти ми кока кола илуминати, прагматични, али принцип је принцип и договор је договор.

Подели на овим сајтовима

Као прво јеси ти посматрао 6000 година па знаш да је иста клима била у прошлости, не знаш, ниси посматрао, само нагађаш, дакле не причамо о науци, него о нагађањима?

Данашње врсте које постоје и оригиналне kind врсте нису исте, kind су животиње са Нојеве Барке које су дале све данашње врсте....

Али ок, ви сте људи од пола књиге, за Вас је потоп и Нојева барка само прича за малу децу...

Видећу кад станете пред Ноја једнога дана хоћете ли му се смејати као што се сад смејете?

Понављаш већ научено не умејући уопште да аргументовано одговараш.

Ако се клима драстично мијењала, онда слободно објасни који су то утицаји довели да се Сокотра и Мадагаскар који нису баш толико ни изоловани у географском смислу, као рецимо Тахити или Кирибати (па опет флора и фауна Кирибатија је идентична Бахамима рецимо) да имају тако ендемичну флору и фауну. Још увијек чекам одговор.

Објашњење са моје стране би било да су Сокотра и Мадагаскар два врло стара острва, старија много рецимо од Сицилије или Кипра, и да флора и фауна на њима представљају уствари поглед у далеку прошлост када су биљаке управо тако изгледале некад. Пошто је долазило до отцјепљења континената, Сокотра и Мадагаскар су остали парчићи великог континента Панагеје, који се одијелио на мање данашње контитенте. Климатски услови који настали даље промјенили су флору у Африци и Азији, али не и на Мадагаскару и Сокотри, који су остали изолована подручија.

Ето макар сам дао неко објашњење, за разлику од тебе.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Баш због оваквих тема постоји Шестоднев, зато Вас позивам тамо, јер овде се не зна о чему се прича, а Мирољуба знам лично и не знам какве везе то има... Да се слажем са њим у свему не бих правио сопствени сајт на исту тему...

Ako vi stvarno umete da odbranite te vase stavove to treba da umete svugde a ne samo na Sestodnevu.

Tako da batali demagogiju i predji na nesto konkretno.

Моја школа је у Светом Писму и Светом Предању, мој једини учитељ је Исус Христос, само не знам где је Ваша школа јер је Ваш ОТАЦ ДАРВИН одустао од католичке школе одушевљен својом бајком коју је смислио...

A kazi ti blago nama gde to Hristos govori o tome kako se ponasaju zivi organizmi pa da njegovo ucenje

moze da bude u suprotnosti sa evolucionom biologijom??? Inace ovo sam te vec pitao ali nisi odgovorio

kao jos na masu drugih stavki.

Пола вас је у школи учило од комунистичких атеиста па вас не зовем Комунистима нити Атеистима...

Jeste samo sto mi nismo usvojili komunisticku ideologiju niti bilo sta slicno ali ti jesi usvojio Miroljubovu

ideologiju.

А те методе Прозивања од људи који подржавају еволуцију сам навикао од атеиста, али ево видим и да тзв. православци користе исте методе...

Da ljude koji namerno govore veliku kolicinu neistina treba prozivati i pozivati na odgovornost za stetu

koju ce ili vec jesu naneli.

Подели на овим сајтовима

Ako vi stvarno umete da odbranite te vase stavove to treba da umete svugde a ne samo na Sestodnevu.

Tako da batali demagogiju i predji na nesto konkretno.

Tа његова тактика се зове ”једите код Џоа”!  Али знамо за јадац. 301

Подели на овим сајтовима

Кад кажем Еволуција није наука, не мислим да причам са децом па треба да објашњавам суштину! О човече... зар морам цртати....

Ajde  bato, oces flomastere ili drvene bojice? Kako crtas lepse?

да се изразим правилније Еволуција није научна теорија, из горње дефиниције науке је то више него очигледно... Да видим експерименте па ћемо да причамо...

I ako se sa tom prethodnom definicijom slazem u samo jako grubim nacelim i mora bih dosta toga da

pretpostavim da kazem da je tacna shvatam na sta ti aludiras. Ti aludiras da ako bi neka hipoteza ostala

zauvek neproveravana dakle bez pokusaja empirijskog obaranja onda ne bi mogli reci da su stavovi vezani

za tu hipotezu naucno opravdani. Sto bi bilo tacno. E sad ti u svojoj sveopstoj neobavestenosti mislis

da je to slucaj sa evolucionom biologijom. Sto je naravno glupos nevidjenih razmera. Evo gledaj.

http://www.talkorigins.org/faqs/faq-speciation.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7989219

http://www.phys.ksu.edu/gene/chapters.html

http://maranas.che.psu.edu/pub/moore-maranas00.pdf

http://evolution.berkeley.edu/evosite/evo101/IIIC1bLederberg.shtml

Znaci samo treba da se obrazujes i vidis KOLIKO mnostvo empirijskih testova SVIH vrsta prolazi

teorija evolucije.

Еволуција је модерна религија више него било шта друго јер под бр.

Do kad planiras da se brukas sa ovom fundamentalno netacnom i nadasve smesnom tvrdnjom??

Izjava identicna ovoj "London je vozilo nije grad". Nema bas puno smisla slozices se.

Religija, da budem politicki korektan prema na ovom forumu pristunim pripadnickma drugih vera a i

dosledana etimologiji reci, skup ljudi koji kroz molitvena, ceremonijalna i asketska dela zele da uspostave

izgubljenu veze sa Bogom.  Religio po-vezati uspoistaviti vezu ponovo.

Evolucija je svojstvo i nacin delovanja svakog zivog organizma koji se razmnozava, nasledjuje osobine

od roditelja, prenosi osoboine na svoje potomke i na kraju umire. Svaki organizam koji sadrzi ove osobine

je podlozan evoluciji.

Teorija evolucije pak sa druge strane je naucno objasnjenje koje oposuje i predvidja ponasanje mehanizma

po kojim se odvijaju gorepomenute osobine nekog organizma.

Zato ova tvoja recenica "Evolucija je religija a ne nauka" je potpuno potpuno ali potuno besmislena i netacna.

1 покушава одговорити на питање настанка живота, што јесте једна од особина религије.

Ne pokusava! Niti ce. Time se bavi abiogeneza.

http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

Термини попут Врста, Род, Породица су људски термини, класификација коју човек прави по својим малим сазнањима.

Ma sta kazes, nije moguce juuu ja nikad ne bi rekao da su ljudski cccc.

Ovo je jos jedna tvoja potpuno besmislne tvrdnja koja je ekvivalentna sledecoj "Kvadrat, prava i kupa

su ljudski temrini, klasifikacija koju covek (onaj paganin Euklid 7896634) pravi svojim malim saznanjima."

Da li su saznanja mala ili velike to je relativno i o tome bise dalo raspravljati ali ako hoces da ti jednacine

sto proste euklidovske sto analiticke geometrije imaju smisla ot jest da dobija smislene rezulate ti moras

da razdvojis ova tri pojma kvadrat, prava, kupa. A ako vec razdvojis tri pojma koji ce svaki zasebno biti

definisan matematicki onda moras i da ga razvojis lingvisticki to jest svakome po jedna rec.

У енглеском језику постоји боље разграничење термина што се тиче Библијских текстова, где се пише о првобитним животињама као 'kind' а други је термин за species што су тотално 2 различита појма.

Превео бих то овако, ако 2 врсте могу дати заједничко потомство, оне јесту исти kind. Примера за ово има колико хоћете...

Dobro onda da ih zovemo tako. Kind je vrsta  species je porodica a gde je verijacija? Dakle gde je ona

fina distinkcija unutar jednog kinda?

Zasto se drzati te "biblijske" podele kad je ova evoluciona mnogo preciznije i obuhvata tri razlicita pojma varijacuju, vrstu i porodicu koje je sasvim jasno definisala.

Можда овде буде деце којој мора да се црта, па ће неки провокатор написати а шта ако је нека животиња стерилна, значи ли то да не можемо знати који су kind...стварно нећу улазити у такве приче јер ми говори доста о интелигенцији те особе...

Ti me sad sa ovom pricom sterilitetu definitivno podseti na tvog saborca po kreacionizmu Raya Comforta koji

nije umeo (hteo zapravo jer bi bio potucen skroz) da napravi razliku izmedju steriliteta i razvrstavanja.

Uzged tu ti je dat jedan od bezbroj primera kad u prirodi mozemo da pratimo kako na ocigled svih nas

nastaju NOVE VRSTE mehanizmima mutacije i prirdoe selekcije.

не волим кад неко не зна основну логику... дајеш исказ о Ендемичним врстама, ок, говориш истину, и онда  доносиш закључак да би млада земља значила да не би требале да постоје разлике у флори и фауни на удаљеним и изолованим местима. што је потпуно без иједног аргумента! ко бабе и жабе...какве то везе има са временом... Ја апсолутно не видим никакав разлог зашто то не би било могуће... јер као што рекох, да би ово био логички исказ и да би имао правилан закључак фале Вам логичке премисе...

Kao sto ti Ivica rece ti znaci sada predlazes turbo evoluciju. Pazi sta ti predlazes imas mladu zemlju,

6000 hiljda godina i ogromne velike razlike u flori i fauni na izolovanim kontinentima. Da bi do takvih

ogromnih razlika u flori i fauni moglo doci za 6000 treba ti sega mega turbo evolucija u kojoj organizmi umiru

i razmnozavaju se stotinu hiljda puta brze nego sada. Inace nema sanse da dobijes tako velik orazliku u flori

i fauni za tako kratko vreme. Nema nikakve sanse bratac.

Ја бар знам од прилике колико је стара земља, али овде неки људи сваки дан у просеку додају 66 000 година на старост земље... и још то сматрају науком, кад би рачунали проценат грешке то би свако ко се мало разуме у науку сматрао неозбиљним... то су нагађања по нечијој самовољи а не аргументима....

A kako znas? Si video u nekoj solji od kafe ili imas neke druge nacine za sticanje takvih saznanja?

Подели на овим сајтовима

Ne moramo da imamo snimak od pre 6000 godina dovoljno je da uvidimo cinjenicu ledenog doba i

da ova tvoja prica o rajskoj klimi bude srusena u startu.

Daj nam bar neki minimalni ukaz kojim bi se ovo moglo potkrepiti pa a raspravimo.

Auuuu pazi koliko smo tek nadrljali kad dodjemo pred Isusa Navina a onolik se smejemo ideju da se Sunce

okrece oko Zemlje.

7896634 4chsmu1 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

свако може да направио Православни еволуционистички сајт и нека га рекламира колико хоће... немам ама баш ништа против...чак бих и волео да постоји...да се види разлика тачно...

Ja upravo zelim da zidam kucu pa me interesuje ima li neki projekat za pravoslavnu kucu sa pravoslavnim dvoristem? I kada pocinje Svetsko Pravoslavno prvenstvu fudbalu? Na kom si kompjuteru pravio forum? Pravoslavnom Apple?

Puna mu usta pravoslavlja a siri Miroljubstvo i adventizam  :cheesy: winter winter

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Превише питања, превише тема, можемо да причамо, али једна тема у једно време...није проблем...

овако:

1, ако нисте знали, континенти нису раздвојени, међу њима није неки празан простор па да могу да оду негде, испод површине океана и мора је такође чврсто тло, само је ниво воде подигнут. кад би се вода повукла из места из којих је изашла за време потопа, велика већина планете би био спојено копно, ако не и цела планета.

2, ледено доба је чињеница, која глупа изјава, на основу чега је то чињеница...

Значи чињеница је оно што Ви кажете, ево ја ти кажем да је чињеница да је свет стар до 6500 година, зашто је чињеница, па ето онај ко је створио Свет је био јако прецизан у Светим списима, о старости битних људи из историје и простим сабирањем може да се дође до прилично поузданих података, могу да образложим то зашто не знам тачно у годину...

која је поента леденог доба из Божијег угла? шта, Бог се забављао са животињама милионима година и онда је му је пало на памет да их све почисти и започне нешто ново?

Ви нагађате милионе година и додајте како Вам се ћефне, јер ни сами не знате одакле потичу ти подаци.

моја грешка се мери у пар стотина година највише, а Ваш грешка у милионима година које се сваке године померају...па 'оћете се договорити, колико је стар свет, и образложити како сте дошли до података, ја своје рекох како сам дошао, из Светог Писма под бр. 1.

3, Ви ћете променити дефиницију науке како би еволуција била научна теорија, али кад ми неко посматрањем и експериментима дође до тог сазнања нека ми се јави...

4, Можда ће неки од нас стајати пред Дарвином једног дана, али то ће значити да су у паклу

5, Еволуција је религија, има свог Бога - свако је сам свој Бог, као у сатанској секти, исто је, има своју причу о смислу (бесмислу) живота, без обзира што ви овде причате као православци, већина оних који подржавају еволуцију су атеисти и темељ за своје неверство је управо ТЕ, питајте просечног атеисту зашто је атеиста, најчешћи одговор, наука је доказала да Бог не постоји и није потребан, све се догодило еволуцијом...

6, Ево баш правимо православни фудбалски тим, оћеш да се прикључиш? требају нам скупљачи лопти које оду ван терена...

7, ви само демагогију и користите јер немате ништа рећи паметно, слике голих женски сам овде видео на овој теми, слике деда мраза дарвина, цртане филмове, ругање, лажно сведочење о мени а немате појма ко сам.

Питања за Вас:

1) Да ли је прво поглавље Библије извештај о стварању или књижевно дело са пуно метафора?

2) Да ли је Адам постојао, ако јесте да ли је био човек у физичком смислу као данашњи човек?

3) Да ли је постојао Еденски врт?

4) Да ли је Адам живео 930 година, Метузалем 969, и сл... ?

5) Како објашњавате пад човека из Еволуционог угла?

6) Да ли сматрате да Бог не може да заустави Сунце (Исус Навин 10:13)?

7) Ако је еволуциона теорија исправна, да ли то значи да животиње умиру милионима година, мајмунолики човечији преци умиру милионима година, пре појаве самог човкека?

који је онда смисао Библијских текстова да смрт долази након човековог огрешења, значи ли то да је се протеривање Адама и Еве из Еденског врта никад није десило?

(ово је одговор на питање ко је Бог смрти, јер ако Бог користи еволуцију за стварање животињам, онда је тај бог, бог смрти, и крајње болестан бог, и сигурно није бог коме се ја обраћам.) А пошто немамо истог Бога, самим тим припадамо различитим верама. јер ви свог бога уклапате у бесмислену теорију и правите компромис са бајком.

Мој Бог је Бог Живота који је човека створио савршеног у почетку који живи вечно, условно, ако се Држи Бога, исто као што је човеку дарован Вечни живот након смрти под условом да се врати Богу.

8) Да ли постоје анђели и демони?

9) Да ли ви Верујете у Бога који чини чуда, Да ли је Исус ходао по води или је и то бајка као и стварање од 6 дана?

... имам још многа питања за Вас присталице ТЕ, а ови одговори ме баш занимају, па бих молио некога или више људи да изнесе своје мишљење...

Подели на овим сајтовима

Много причаш, а опет нећеш да одговараш на конкретно постављена питања.

Хоћеш ли објаснити поријекло ендемичности флоре на Сокотри и Мадагаскару или ћеш понављати прочитане тракте крецаионистичих дјела и скретати са теме?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...