SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Рећи ћу ти сутра после Литургије. Divad sve ostavlja za sutra, i za slike nas je "zavrnuo" sa tim SUTRA facenew22222222 znaaaaao smej.gif smej.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... никако то нису хтели?нису хтели да постану а чинили су све у својој могућности и помоћи Божјој да то постану? пре ће бити да се нису гордили својом светошћу, знали су за замку гордости. ...nisu htjeli,i nista oni nisu cinili s ciljem da postanu sveti...svetost je posljedica njihovog nacina zivota,ljubavi prema Bogu,i njihovog upodobljavanja NJemu... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari,ustvari kvaka i jeste u tome-ne pozeljeti biti svet,vec zelja da se u svemu upodobi Bogu... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari... Ni ja ne mislim da je pričešće uslov za tako nešto nego život kakav vodimo i naša dela koja činimo, koliko ljubavi imamo...a poželeti da postaneš svetac jeste gordost, ali da budeš svet u smislu da se trudiš da ne grešiš je nešto sasvim drugo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ако немаш жељу да будеш светитељ, свет, зашто се онда причешћујеш, обожујеш, освећујеш, зашто исповедаш светиње светима са вером и страхом? Да бих угодио Богу, колико ми је могуће по мојој слабости, из захвалности за велику жртву којом сам откупљен,и да бих макар мало узвратио за велику љубав које сам недостојан, да бих био ближи Богу. Можда јеси у праву и ја сам погрешно разумео питање , али кад се постави питање одмах ми на ум пада, да ли желиш да будеш оно чега ниси достојан, да те славе и ако не заслужујеш. кле, ШТА је то што је ђаво помислио да ће му бити гарант божанства, шта је то хтео да освоји. Ништа , да је мислио не би урадио шта је урадио. Зашто би неко уопште желео да буде Бог а створен је, чему уопште и размишљање о томе и шта би радио и да добије такву моћ. Једноставно гордост убија разум,и за то постоји гомила примера у историји. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari... Ni ja ne mislim da je pričešće uslov za tako nešto nego život kakav vodimo i naša dela koja činimo, koliko ljubavi imamo...a poželeti da postaneš svetac jeste gordost, ali da budeš svet u smislu da se trudiš da ne grešiš je nešto sasvim drugo... Nego, kako si ti meni sestro? Deder da iskoristim da pitam moju zemljakinju kako je u RS i šta ima novo facenew22222222 nije tema,al' moram... e sanjo moja evo nista posebno,malo sam ruckala,evo sad odmaram da mi se primi ovo sto pojedoh smej.gif a u rs ti uopste nije sjajno,al' vidim da je tako otprilike svuda na ovom nasem balkanu...i da ti jos ovo kazem,ti si sanja jedna legenda,tako si pozitivna i vidim da bas volis da se zezas,i to sve uprkos onome sto smo pisali na onoj temi o strahu,sjecas se...i svaka ti cast,uvjek navijam za borce...grlim znaaaaao ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari... Ni ja ne mislim da je pričešće uslov za tako nešto nego život kakav vodimo i naša dela koja činimo, koliko ljubavi imamo...a poželeti da postaneš svetac jeste gordost, ali da budeš svet u smislu da se trudiš da ne grešiš je nešto sasvim drugo... Nego, kako si ti meni sestro? Deder da iskoristim da pitam moju zemljakinju kako je u RS i šta ima novo facenew22222222 nije tema,al' moram... e sanjo moja evo nista posebno,malo sam ruckala,evo sad odmaram da mi se primi ovo sto pojedoh smej.gif a u rs ti uopste nije sjajno,al' vidim da je tako otprilike svuda na ovom nasem balkanu...i da ti jos ovo kazem,ti si sanja jedna legenda,tako si pozitivna i vidim da bas volis da se zezas,i to sve uprkos onome sto smo pisali na onoj temi o strahu,sjecas se...i svaka ti cast,uvjek navijam za borce...grlim znaaaaao Pa što da te ne priupitam kad nema nikoga pa mogu da spamujem i malo popričam sa tobom... 0102_laugh Nije ni ovde sjajno ali nije ni strašno, bilo je i gorih dana... smej.gif A sestro mila, šta ću, moram da se šalim, kad se zezam sve lakše podnosim i Bogu hvala što me je pogledao...(iako se ne pričešćujem non-stop 0102_laugh) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari... Ni ja ne mislim da je pričešće uslov za tako nešto nego život kakav vodimo i naša dela koja činimo, koliko ljubavi imamo...a poželeti da postaneš svetac jeste gordost, ali da budeš svet u smislu da se trudiš da ne grešiš je nešto sasvim drugo... Nego, kako si ti meni sestro? Deder da iskoristim da pitam moju zemljakinju kako je u RS i šta ima novo nije tema,al' moram... e sanjo moja evo nista posebno,malo sam ruckala,evo sad odmaram da mi se primi ovo sto pojedoh 0102_laugh a u rs ti uopste nije sjajno,al' vidim da je tako otprilike svuda na ovom nasem balkanu...i da ti jos ovo kazem,ti si sanja jedna legenda,tako si pozitivna i vidim da bas volis da se zezas,i to sve uprkos onome sto smo pisali na onoj temi o strahu,sjecas se...i svaka ti cast,uvjek navijam za borce...grlim Pa što da te ne priupitam kad nema nikoga pa mogu da spamujem i malo popričam sa tobom... 0102_laugh Nije ni ovde sjajno ali nije ni strašno, bilo je i gorih dana... A sestro mila, šta ću, moram da se šalim, kad se zezam sve lakše podnosim i Bogu hvala što me je pogledao...(iako se ne pričešćujem non-stop 0102_laugh) 0102_laugh ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Da ne spamujem više...pozdrav i Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 дакле, одакле та гордост, шта је то ђавола толико уверило да ће моћи без Бога, већи да буде? Могла је да га увери само неинформисаност,незнање, несавршено расуђивање. Баш као и нас. На крају,свако греши из незнања,јер кад би знао последице сигурно не би изабрао муку. Зато нас вера спасава. Иако немамо савршено знање,можемо имати савршену веру(поверење у Бога) и послушати Премудрост. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Жеља да будеш слављен је гордост, али жеља да постигнемо највишу могућу меру очишћења од греха нас чини хришћанима.А што је већи степен очишћења то је већа свест о грешности. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 nije sija nego vrat 0205_whistling ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... никако то нису хтели?нису хтели да постану а чинили су све у својој могућности и помоћи Божјој да то постану? пре ће бити да се нису гордили својом светошћу, знали су за замку гордости. ...nisu htjeli,i nista oni nisu cinili s ciljem da postanu sveti...svetost je posljedica njihovog nacina zivota,ljubavi prema Bogu,i njihovog upodobljavanja NJemu... е лебац ти пољубим, како сад то? 0110_hahaha 0110_hahahaсветитељство је последица СВЕТОГ ПРИЧЕШЋА, не њихових дела (која као освећење личности уствари припадају Господу). само се кроз Господа Исуса Христа, чије Тело и Крв једемо као свету причест, као врхунац заједнице и односа двеју личности можемо обожити и отпустити грехе, а не сами по себи или по својим делима ... нема заслуге, јер неумерено грешимо наспрам својих пар добрих дела. по теби, испада да можемо постати безгрешни, тачније ''достојни'' такве светиње над светињама светим делима и даровима вере ... које нам Бог поклања по благодати, и то не по заслузи већ по икономији сопственог и спасења ближњих. само је Бог безгрешан, а сви смо ми потенцијални светитељи, по благодати. ако не верујеш да можеш да постанеш светитељ, што онда једеш свето причешће и шта оно представља за тебе? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14329.msg447315.html#msg447315 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ако немаш жељу да будеш светитељ, свет, зашто се онда причешћујеш, обожујеш, освећујеш, зашто исповедаш светиње светима са вером и страхом? Да бих угодио Богу, колико ми је могуће по мојој слабости, из захвалности за велику жртву којом сам откупљен,и да бих макар мало узвратио за велику љубав које сам недостојан, да бих био ближи Богу. Можда јеси у праву и ја сам погрешно разумео питање , али кад се постави питање одмах ми на ум пада, да ли желиш да будеш оно чега ниси достојан, да те славе и ако не заслужујеш. полако брате, па ми славимо Господа у светитељима, не саме њихове личности. да славимо њихове личности, били бисмо идолопоклоници, а пошто славимо оно шта представљају и њихово уподобљење у Господу онда радимо праву ствар. ми молимо светитеље да они моле Бога за нас, не да нам они испуњавају или чине по ''својој'' светости. ми, људи, па и светитељи, немамо светости без Бога, сва наша благодат и дела су од Бога на дар, од милости и љубави Јединог Бога према човеку. шта кажу у Символу вере, зашто се Син Божји отелотворио и зашто је Бог Отац жртвовао свог Јединородног Сина на Часном Крсту? Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Деве и постао човек. Који је за нас распет у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; и који је васкрсао у трећи дан по Писму. дакле, спасење = светост у Богу, они који су добили венац славе, нимб, ореол око главе. па нема светитеља 5-6 у Рају - ове који су на фрескама знамо јер су нам остављени као смернице на Путу ка Господу. кле, ШТА је то што је ђаво помислио да ће му бити гарант божанства, шта је то хтео да освоји. Ништа , да је мислио не би урадио шта је урадио. Зашто би неко уопште желео да буде Бог а створен је, чему уопште и размишљање о томе и шта би радио и да добије такву моћ. Једноставно гордост убија разум,и за то постоји гомила примера у историји. пази, чак и сам Господ каже за ђавола да је мудар (мудар као змија), иако без благодати. значи, далеко је од тупаџије који је помрачио, немој потцењивати ни Божју творевину, нити мотив који је био толико јак да прокоцка свој благодатни живот. сем тога што не можемо поистовећивати ум телесни (људски) и ум бестелесни (анђеоски/ђавољи) и исте аршине за грех примењивати на различиту природу - телесну и бестелесну. али зато можемо да покушамо да схватимо шта је једног ђавола посрнуло да бисмо боље упознали себе, шта нас људе посрњује. али и како да устанемо, чиме да повратимо благодат светости у којој смо живели. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... ...poziva nas Bog,ali nas samo pricesce,na kome neki srasno potenciraju,kao da je to neka 'magicna' pilula,nikako nece uciniti svetim,ako nemamo veliku volju i zelju da se mjenjamo...svi jesmo pozvani da budemo sveti,ali to pozeljeti,i postati su potpuno drugacije stvari,ustvari kvaka i jeste u tome-ne pozeljeti biti svet,vec zelja da se u svemu upodobi Bogu... па ти ако немаш ту жељу да се уподобљујеш у Господу, онда ће те то свето причешће и спржити, потући до ногу. што би онда јела свето причешће, ако немаш намеру да чиниш све што је у твојој немоћи да ти Бог надокнади снагу (светим причешћем) да се бориш сама са собом и околином?ја уопште не верујем у сопствену снагу нити веру, све моје је усмерено на Бога и на свето причешће, које ми да је снагу да се борим, обожује ме (освећује) и пере од греха. па барем да не будем гори, ако и толико делује у мом тврдом срцу - онда сам већ у плусу! клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука