Дика Израиљева Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 ево помоћ: И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 2, стих 9 што су важна та два дрвета? дакле, одговор се и даље налази у прве три главе Постања. Из Евине жеље да буде бог, а што је резултирало да ти будеш сваком лонцу поклопац...мислим процес је био дуг, и све то...мада, нисмо ни ми имуни, тако да не очајаваш, и усмјериш своје мисли ка "позитивизму". Никад те не упитах, како се манифетује твоје покајање поред толиког "позитивизма" типа "би хепи"? Јел користиш неке методе јуродивости? СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg449166#msg449166 date=1306288814] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg448435#msg448435 date=1306199263] ево помоћ: И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 2, стих 9 што су важна та два дрвета? дакле, одговор се и даље налази у прве три главе Постања. Из Евине жеље да буде бог, а што је резултирало да ти будеш сваком лонцу поклопац...мислим процес је био дуг, и све то...мада, нисмо ни ми имуни, тако да не очајаваш, и усмјериш своје мисли ка "позитивизму". Никад те не упитах, како се манифетује твоје покајање поред толиког "позитивизма" типа "би хепи"? Јел користиш неке методе јуродивости? 0110_hahaha facenew22222222 facenew22222222 lqj2e2sokakote Sad mi je jasno,mnogo što šta. 0102_laugh “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg449166#msg449166 date=1306288814] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg448435#msg448435 date=1306199263] ево помоћ: И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 2, стих 9 што су важна та два дрвета? дакле, одговор се и даље налази у прве три главе Постања. Из Евине жеље да буде бог, а што је резултирало да ти будеш сваком лонцу поклопац...мислим процес је био дуг, и све то...мада, нисмо ни ми имуни, тако да не очајаваш, и усмјериш своје мисли ка "позитивизму". Никад те не упитах, како се манифетује твоје покајање поред толиког "позитивизма" типа "би хепи"? Јел користиш неке методе јуродивости? 0102_laugh :) Sad mi je jasno,mnogo što šta. Ančiiii cariceeeeee facenew22222222 facenew22222222 lqj2e2sokakote 0110_hahaha smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Gordost je prestajati argumentativno diskutovati o temi i prelaziti u licni napad protiv jedne (ili vise osoba) zbog njegovih stavova a pri tom ne cistiti ispred svoje kuce. Najveca je gordost govoriti da si svestan svoje nesavrsenosti i glumiti da se kajes a osudjujes druge za njegove postupke....A negde u dubini duse krijes istinu da mislis da si nepogresiv samo sto si svestan da to ne bi trebalo da kazes jer bi se tvoja kompetentnost dovela u pitanje. Cinicno je govoriti da si gresnik a blatiti druge do besvesti ... A kada se pojavi neko ko te tera da razmislis o svojim postupcima ljagati ga do besvesti ne shvatajuci da je on tu iz jednog razloga.... Da ti pomogne da aktiviras tvoj mozak..... sto bi rekli James Hetfild i Robert Truhiljo na sve to Sad but true.... facenew22222222 omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Гдје год човјек види еуфоричну руљу, па макар она, умјесто да се кези и подсмијава, клицала славоспјевно: "Осана сину Давидову", треба бити опрезан, и сјетити се да је та иста руља викала: "Распни га, распни". Зато се руља, и еуфорија, треба чувати. "Тако један народ подиже нож на Бога, и удари себе у срце" (Св. Николај, "Богочовјек у Јерусалиму") СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Гдје год човјек види еуфоричну руљу, па макар она, умјесто да се кези и подсмијава, клицала славоспјевно: "Осана сину Давидову", треба бити опрезан, и сјетити се да је та иста руља викала: "Распни га, распни". Jel ti to sam sebe prozivaš 7896634 Tvoja euforija traje već duže vreme,pogotovu za ženskom ruljom 0203_cool Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Postavi cu pitanje, ako moze? Nije li gordost predstavljati se kao mucenik i zrtva???? omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg449166#msg449166 date=1306288814] [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14298.msg448435#msg448435 date=1306199263] ево помоћ: И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 2, стих 9 што су важна та два дрвета? дакле, одговор се и даље налази у прве три главе Постања. Из Евине жеље да буде бог, а што је резултирало да ти будеш сваком лонцу поклопац...мислим процес је био дуг, и све то...мада, нисмо ни ми имуни, тако да не очајаваш, и усмјериш своје мисли ка "позитивизму". Никад те не упитах, како се манифетује твоје покајање поред толиког "позитивизма" типа "би хепи"? Јел користиш неке методе јуродивости? па тако што преузимам одговорност за своје поступке а не сакривам се иза типично гордог и ниског Адамовог одговора да је Ева крива, а преко ње Бог. А Адам рече: жена коју си удружио са мном, она ми даде с дрвета, те једох. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 3, стих 12 требао си да читаш даље и да схватиш како је прошао Адам 0203_cool клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Nije li gordost predstavljati se kao mucenik i zrtva???? јесте, то се зове виктимизација или конкретније изигравање жртве.није се још десило да жртва прави од себе жртву, само крвници - да би се оправдали туђим. http://en.wikipedia.org/wiki/Victimisation http://en.wikipedia.org/wiki/Victim_playing зове се и Адамов комплекс, за неке конкретне ситуације. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,640.msg5038.html#msg5038 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 елем, да најзад и одговорим на питање: ал прво дисклејмер - ово је мој закључак по мом ограниченом знању, не знам да ли овако Црква учи. зар ником није пало на памет чему служи дрво познања добра и зла, а чему дрво живота - зашто је Бог овим речима изгнао Адама и Еву: И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи! И Господ Бог изагна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет; И изагнав човјека постави пред вртом Едемским херувима, с пламенијем мачем, који се вијаше и тамо и амо, да чува пут ка дрвету од живота. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 3, стих 22-24 шта би се десило да је успео ђаво да се докопа тог плода са дрвета живота сам или кроз Адама? не би ли постало зло, смрт, грех - вечно? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Nisam čitala naprijed i ne znam da li postoji sličan odgovor ali ja bih rekla ovako: Gordost se javlja u čovjeku uvijek kada zaboravi da je ne savršen, odnosno da je tvorevina, koja, kako god je stvorena, može i prestati da postoji.Nestvoren je i vječan samo Bog i čovjek nikada ne smije sebi pripisivati tu Božiju osobinu.Bog nam Vaskrsenjem pokazuje, da je moguće izbjeći prestanak postojanja(smrt) i dobiti mjesto u Carstvu Njegovom. "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 25, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 Nisam čitala naprijed i ne znam da li postoji sličan odgovor ali ja bih rekla ovako: Gordost se javlja u čovjeku uvijek kada zaboravi da je ne savršen, odnosno da je tvorevina, koja, kako god je stvorena, može i prestati da postoji.Nestvoren je i vječan samo Bog i čovjek nikada ne smije sebi pripisivati tu Božiju osobinu.Bog nam Vaskrsenjem pokazuje, da je moguće izbjeći prestanak postojanja(smrt) i dobiti mjesto u Carstvu Njegovom. није проблем смрт, јер су и анђели практично смртни по природи, ал су вечни по благодати Божјој. једина је разлика што анђео кад посрне, њему је то за вечност јер нам могућност покајања јер нема слабости, а човек управо кроз своје слабости долази до Бога, освећења и отпуста греха.проблем је грех, промашај смисла постојања. одатле и питање, одакле промашај. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 елем, да најзад и одговорим на питање: ал прво дисклејмер - ово је мој закључак по мом ограниченом знању, не знам да ли овако Црква учи. зар ником није пало на памет чему служи дрво познања добра и зла, а чему дрво живота - зашто је Бог овим речима изгнао Адама и Еву: И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи! И Господ Бог изагна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет; И изагнав човјека постави пред вртом Едемским херувима, с пламенијем мачем, који се вијаше и тамо и амо, да чува пут ка дрвету од живота. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 3, стих 22-24 шта би се десило да је успео ђаво да се докопа тог плода са дрвета живота сам или кроз Адама? не би ли постало зло, смрт, грех - вечно? Пало ми је на памет,и читала сам оца Серафима Роуза на ту тему,где помиње да човек није достигао узраст за кушање првог дрвета,а с обзиром да је окусио прекршивши заповест,он би кушањем са дрвета живота задобио вечни живот у таквом стању па би за вечност остао у греху. Али где је овде одговор на питање зашто је ђаво посрнуо. Јасно да преко човека покушава да досегне вечност,али шта му би да изгуби вечност по благодати. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 елем, да најзад и одговорим на питање: ал прво дисклејмер - ово је мој закључак по мом ограниченом знању, не знам да ли овако Црква учи. зар ником није пало на памет чему служи дрво познања добра и зла, а чему дрво живота - зашто је Бог овим речима изгнао Адама и Еву: И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи! И Господ Бог изагна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет; И изагнав човјека постави пред вртом Едемским херувима, с пламенијем мачем, који се вијаше и тамо и амо, да чува пут ка дрвету од живота. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 3, стих 22-24 шта би се десило да је успео ђаво да се докопа тог плода са дрвета живота сам или кроз Адама? не би ли постало зло, смрт, грех - вечно? Пало ми је на памет,и читала сам оца Серафима Роуза на ту тему,где помиње да човек није достигао узраст за кушање првог дрвета,а с обзиром да је окусио прекршивши заповест,он би кушањем са дрвета живота задобио вечни живот у таквом стању па би за вечност остао у греху. Али где је овде одговор на питање зашто је ђаво посрнуо. Јасно да преко човека покушава да досегне вечност,али шта му би да изгуби вечност по благодати. To je mene bunilo,jer kako bi bez čoveka dosegao večnost,a pobunio se mnogo pre nego što je Adam nastao.Zašto i kako je posrnuo,kada je bio u neposrednoj Božijoj blizini,što bi se reklo,"iz prve ruke" svedok Slave i Ljubavi Božije. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 25, 2011 Пријави Подели Написано Мај 25, 2011 елем, да најзад и одговорим на питање: ал прво дисклејмер - ово је мој закључак по мом ограниченом знању, не знам да ли овако Црква учи. зар ником није пало на памет чему служи дрво познања добра и зла, а чему дрво живота - зашто је Бог овим речима изгнао Адама и Еву: И рече Господ Бог: ето, човјек поста као један од нас знајући што је добро што ли зло; али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи! И Господ Бог изагна га из врта Едемскога да ради земљу, од које би узет; И изагнав човјека постави пред вртом Едемским херувима, с пламенијем мачем, који се вијаше и тамо и амо, да чува пут ка дрвету од живота. Стари Завет, прва књига Мојсијева (Постање), глава 3, стих 22-24 шта би се десило да је успео ђаво да се докопа тог плода са дрвета живота сам или кроз Адама? не би ли постало зло, смрт, грех - вечно? Пало ми је на памет,и читала сам оца Серафима Роуза на ту тему,где помиње да човек није достигао узраст за кушање првог дрвета,а с обзиром да је окусио прекршивши заповест,он би кушањем са дрвета живота задобио вечни живот у таквом стању па би за вечност остао у греху. Али где је овде одговор на питање зашто је ђаво посрнуо. Јасно да преко човека покушава да досегне вечност,али шта му би да изгуби вечност по благодати. To je mene bunilo,jer kako bi bez čoveka dosegao večnost,a pobunio se mnogo pre nego što je Adam nastao.Zašto i kako je posrnuo,kada je bio u neposrednoj Božijoj blizini,što bi se reklo,"iz prve ruke" svedok Slave i Ljubavi Božije. Мени се чини да је све тако како треба да буде и да баш ништа није изван Промисла, а на питање да ли је Бог створио зло одговор је да није јер зло је само одсуство добра, према томе оно и не постоји као нешто посебно створено. Да би се човек учврстио у добру и осетио важност пребивања у Богу морао је да осети зло, јер као слободно биће морао је да има пред собом различите опције, а ђаво је ,што би рекао владика Григорије,келнер који нуди зло. :cheesy2: Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука