Jump to content

Одакле гордост?

Препоручена порука

сви сте пропустили да читате.

написах да вам је написано.

E sad sam skroz zbunjen  thank_you777 klapklap dance67890 dance67890 odo da spavam  1000000001010

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Evo ovako,

pošto sam bio na liturgiji (potreban i dovoljan uslov  1000000001010 )

i ponovo pročitao odgovore,probaću da dam još jedan koji bi imao nekog smisla

Dakle,

kao što kaže otac naš Sv.Sava,

Bog je jedini Dobar,i Predobar

i On je sav Ljubav.

evo stiže bitan momenat:

...Iz ljubavi Bog je blagovolio da stvori ovaj svijet i sve u njemu

Dakle Bog iako u Njemu nema nužnosti i prisile,

pošto je sav Ljubav,kao Ljubav stvorio je nas kao pričasnike te ljubavi,

jer kakva je to ljubav koja se drži samo za sebe i služi samo sebi

Stvorio je i bestjelesne anđele pogledom svojim,

da budu u blizini Prestola Njegova i da gledaju neizrecivu Slavu Njegovu.

Ali,avaj (u pozadini melodramatična muzička tema)

jedan od njih,

gledajući na Boga i Njegovu Ljubav,

sozercavajući Božanski plan za krunu Božijeg stvaranja,ljude,

imajući kao  prvi i najveći Božiji anđeo,sam svjetlonosac, u posjedu svu moć i slavu

poželje svu Ljubav samo za sebe!

Da,da

o gordi i bezumni anđele Gospodnji,ako On tebe stvori iz ničega i privede te u postanje

kako i pomisli da samo ti budeš ljubav i da samo ti imaš svu Ljubav Njegovu za sebe

kako i poželje da tvoja čast i moć i slava budu samo u službi tebi.

Zato sada i najmanja kvintesencija prašine ima veće dostojanstvo i čast pred Bogom od tebe.

Kome neka je Slava i poklonjenje kroz vjekove vjekova,Amin

facenew22222222 Hristos vaskrse

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Odakle gordost pa otuda sto je Bog stvorio i bestelesne sile i coveka sa takvom slobodnom voljom

koja podrazumeva moci gresiti. E sad covek tom istom slobodnom voljom uz Boziju pomoc moze da

stekne savrsenu bozansku slobodnu volju ne moci gresiti. To je treci stepen obozenja koji su neki

sveti dostigli kada vise nije potreban trud i podvig Psalam 82,6 Rekoh doduše: "Vi ste bogovi i svi ste sinovi Višnjega!

Подели на овим сајтовима

григорије, нешто ми је то на климавим ногама - само је Бог отпоран на грех, пад једино Он не може да погреши. једно је не желети грешити, сасвим друго не моћи.

чак су и највећи међу светим бестрасницима били у опасности да падну због гордости, а далеко од тога да су били на пиједесталу безгрешности.

зар се нико није ухватио Светог Писма да прочита како је ђаво пао, око чега, када, на крају мало созерцавао ЗАШТО?

јадни смо ми хришћани ако као деца желимо све Бог да уради за нас и задовољавамо се малим и ништа не тражимо од нек лажне, лицемерне и уображене гордости смирења како се тако ваља ништа не иштети.

иштите и даће вам се, и да будете већи и од свих светих до сад.

почињем да се питам да ли савремени хришћанин уопште и жели да буде светитељ, шта заиста уради по том питању?

отворио сам компатибилну тему.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14329.msg447315.html#msg447315

Подели на овим сајтовима

Hahahha ovo čekam celo veče... Medo gde smo stalii 0405_feel)))

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Medo ovo ću sutra da čitam ... sad nemam snage.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :drugarstvo: link=topic=14298.msg447403#msg447403 date=1306107920]

Jesi li ti, Milane, gord?

име ми је гордан, а какве то везе има са темом?

Ima veze sa temom. Razmisli, nemoj samo druge da podstičeš da razmišljaju. Zar je bitno odakle gordost? Možda i nije dobro za ljude da mozgaju o tome. Bolje da se baviš / bavimo sopstvenom gordošću, to jest da se borimo protiv sopstvene gordosti.

нема никакве везе са темом.

како ћемо се боље борити са гордошћу ако не знамо одакле је?

јел треба да будемо слепци пред Господом који ништа не питају и само клањају главом?

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

A evo i jedan prigodan citat o gordosti (pa odoh da spavam)  : "Ko je odbacio mater svih strasti - sebeljublje, on će, uz pomoć Božiju, lako odstraniti i ostale strasti, kao što su : gnev, tuga, zlopamćenje. A ko je ovladan sebeljubljem, i od drugih biva ranjavan, pa makar i ne hteo." - Sveti Maksim Ispovednik

а одакле гордост?
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...