DYNABLASTER Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ma kolko ne moze da se odgovori na ovo pitanje tolko je i nebitno isto bi bilo da postavimo pitanje odakle/zasto zuta boja limuna? niti se moze saznati niti je bitno Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 како ћемо се боље борити са гордошћу ако не знамо одакле је? Ne znam koliko nam za borbu protiv gordosti znači "informacija" odakle je. Na kraju krajeva - to možemo samo da pretpostavljamo. A kako ćemo se boriti? Zdravim rasuđivanjem, smirenjem, molitvom, ljubavlju, pričešćivanjem. Valjda. не морамо да претпостављамо. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ma kolko ne moze da se odgovori na ovo pitanje tolko je i nebitno isto bi bilo da postavimo pitanje odakle/zasto zuta boja limuna? niti se moze saznati niti je bitno питање гордости је далеко од небитног, пошто није небитно за спасење а боја лимуна јесте. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ako dobijes odgovor evo ja cu da pojedem ovaj svoj sesir na smajliju facenew22222222 bliss jeeee Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ako dobijes odgovor evo ja cu da pojedem ovaj svoj sesir na smajliju facenew22222222 bliss jeeee немој да те терам и гуму са џипа да глођеш bliss jeeee bliss jeeee bliss jeeee клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 vec su oglodane nema frke facenew22222222 bliss jeeee btw, cim pitas tako nesto znaci da odgovor na to nije jos dat, jel tako? tako je, a ako ni aquillonja nije umeo da da odgovor, niti bilo ko od mislioca u istoriji planete, onda jedino da sacekamo da se javi neki indigo wunderkind da da odgovor koji niko u istoriji sveta nije jos dao, sheshir spreman, gume spremne, jel treba jos nesto da spremim? bliss jeeee Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 e svašta,ja sam mislio da Medo ima odgovor na ovo pitanje , koliko nas je drilovao a on nas tjera da razmišljamo way to go medeni 0203_cool 319.gif "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 e svašta,ja sam mislio da Medo ima odgovor na ovo pitanje , koliko nas je drilovao a on nas tjera da razmišljamo way to go medeni idea kriminalac па имам, ал не могу да се начудим да нико није хтео да прочита мало по Светом Писму делове који помињу првог ђавола ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. гордост је резултат будалаштине по слободној вољи, негативна манифестација слободе.слобода је један од највећих благодатних дарова с којим смо створени од Бога. губитак љубави, у овом конкретном случају, је узрокован тиме што се старешинства нису испуњавала, па је још и први ђаво пожелео да буде бог, уместо Бога. значи, није му мало било што је обожен већ, по благодати Господњој и по пријемчивости, како сведочи свети Јован Дамаскин, већ по слободној вољи, жељи да се надвиси од своје немогућности да напредује. анђели по природи имају слободну вољу као и човек, само кад падну не могу да се покају јер су бестелесни, а човек се по слабостима тела каје. ђаво нема могућност да спозна покајање јер нема слабост - не једе, не пије, не спава, не умара се, не стари ... ако немаш жељу да будеш светитељ, свет, зашто се онда причешћујеш, обожујеш, освећујеш, зашто исповедаш светиње светима са вером и страхом? откад је гордост примити највећи од свих дарова љубави и милости Господње, за који се Син Божји отелотворио на земљи, родио у затвору практично, и распео на Часном Крсту, ради људи и нашег спасења? није ли то позив, заповест и храброст исповедања вере и највеће дело које човек има поред Богом ? дакле, ШТА је то што је ђаво помислио да ће му бити гарант божанства, шта је то хтео да освоји. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 људи, озбиљно, незнање је недостатак читања Светог Писма и дела светих Отаца. а и из незнања сав грех. мислим да треба више да читате, иначе нећете никад ни проходати, само ћете се хранити из туђе руке и тражити неко други да вам сажваће. у најгорем случају, постаћете паразити или се нећете остварити као хришћани због ломне вере. ионако нам је вера ко млада грана која се повија на ветру, велика ни ко горушичино зрно ... ајмо цитате неке да погледамо, видим да је ово баш тврда храна: 2. Сине човечји, реци кнезу тирском: Овако вели Господ Господ: Што се понесе срце твоје, те велиш: Ја сам Бог, седим на престолу Божјем усред мора; а човек си а не Бог, и изједначујеш срце своје са срцем Божјим; Стари Завет, књига пророка Језекиља, глава 28. http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/26jzk028c.html#2 неретко се ђаво поистовећује са царем тирским, због објашњења висине гордости у коју је ступио и због које је као муња слетео с неба. што се тиче човека, ја сам због тога уверен да је човекова гордост и већа јер не мало пута сам и од себе чуо овакво хуљење. 44. Ваш је отац ђаво; и сласти оца свог хоћете да чините: он је крвник људски од почетка, и не стоји на истини; јер нема истине у њему; кад говори лаж, своје говори: јер је лажа и отац лажи. Нови Завет, свето Јеванђеље по Јовану, глава 8. http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/43jvn008c.html#44 ђаво како отвори уста пред човеком лаже, али не и пред Богом јер Бог има власт над њим. зато је ђаволе на само присуство пекао Собом, не због освете или казне већ не могу да поднесу Његову близину, Божја светост је као непосредна близина сунца грешнику, поготово непокајаним као ђаволима - заслељујућа и претопла. ништа мање ни непокајаном човеку ... зато ђаво увек успе, по мудрости својој и поготово по дужини својег постојања, јер пре човека је створен, да га превари по дозволи Божјој. слабости ради, не понижења већ на покајање, целомудрености и светости ради. 6. И анђеле који не држаше своје старешинство него оставише свој стан чува у вечним оковима под мраком за суд великог дана. Нови Завет, саборна посланица св. апостола Јуде, глава 1. http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/65jud001c.html#6 шта су старешинства анђеоска? шта је то где су анђели пали? како је ђаво успео друге пале анђеле да наговори да ставе живот на коцку? а где човек редовно пада, која су три искушења за људску природу? читајте свето Јеванђеље по Луки, глава 4. http://www.istocnik.com/cgi-local/biblija/biblija.cgi/42luk004c.html има још два цитата која нисам ставио, која очигледно објашњавају шта је то ђаво уствари желео, а тичу се пада Адама и Еве. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 одлична су и читања од светог Јована Дамаскина, из Тачног изложења православне вере: 17. О анђелима http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin17.htm и 18. О ђаволу и демонима http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin18.htm а пошто гордост није само ђаволска, већ је и људска: 26. О човеку http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Apologetika/Tacno_izlozenje_vere/Damaskin26.htm клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... Ali Bog nas u Svetom pismu poziva "budite sveti kao što sam ja svet"- to ne znači gordost, nego težnju da se promenimo i samim tim što više približimo Bogu. Mi znamo da smo grešni, ali Bog nas poziva na to da tokom života budemo sveti u smislu da koliko je to moguće ne činimo namerne i svesne grehe i da se ugledamo na Njega koji je izvor svetosti i stvorio nas je po svom obličju... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Гордост је резултат слободе дате сваком бићу. Гордост значи одвајање од Бога, губитак љубави тј. љубав само према себи. Створење које не може да згреши је стрворење којем није дата могућност избора , које је силом везано за Бога а не из љубави. Љубав подразумева слободу избора, а слобода избора подразумева и могућност избора пада. Зашто је сатана згрешио ? Па, помислио је да може да му буде боље него што му је било , и сама та мисао , стављање себе изнад других Божијих створења, окретање љубави од других ка себи је већ била пад . Све остало што је наступило је манифестација тог пада. Исто, мислим да је жеља да се буде светитељ такође гордост јер је манифестација љубави према себи. da,zelja da se bude svetitelj je gordost,itekako...oni koji su stvarno postali sveti,nikako to nisu htjeli,i sebe su smatrali za najgresnije... никако то нису хтели?нису хтели да постану а чинили су све у својој могућности и помоћи Божјој да то постану? пре ће бити да се нису гордили својом светошћу, знали су за замку гордости. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука