Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 Управо сада, Nikola Stojanovic рече Omiljena vrsta psa, prelepi su. Volim pse, ali akita (japanska) je nevjerovatna. Imamo labradore, terijere, dalmatince... ali akitu osjećam na poseban način. Ova je beba... tek tri mjeseca, a pametnica je malena. Поет је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 Pošto već neće biti zabrane, treba uvesti brutalne i rigorozne kazne za puptanje pasa bez povodca. Onda ogromne kazne za šetanje pasa po travjjacima, parkovima i oko zgrada, a posebno ogromne kazne za ne kupljenje izmeta. Treba uvesti potpune zabrane da se psi vode (a pustati se ne smeju nikako) po javnim površinama osim u posebnim, ogradjenim mesima (treba ih izgraditi, savki park da iam kao manje rukomoetno igraliste, ogradjeno za pse). Em toruripte te životinje, em torturišete ljude i košije oko vas. Da kerovi amorravaju dečija igralipšta, čoškove zgrada, ulaze u ugradama, parkove, travnjake oko zgrada - sve je u psećem izmetu i mokrači! Ponavljam, na stranu koliko te ćivotinje pate. Posebno one posebne vrste. Haski na plus 40 -lludilo mozag! Šefer, vučijak, u grasonjeri - ludilo mozga! Rotvajlera dva u stanu - ludilo mozga! Terijeri, šnauseri - divne ćivotinje koje suu aktivne 24 sata u stančiću od 40 kv. - ludlo mozga. Goniči koji mogu da trče po 200 kilometara u stanu - ludlo mozga! Ptičari, koji su za trnje, korove, gustiš i šišražje - na sofi od skaja - ludilo mozga! Zakonodavac treba uvesti da svaki nasrtaj psa na drugoga bude kaznjovo kao POKUSAJ UBISTVA! Pa lepo gzda i gazdarica, volis pit-bula, rottvajlera, idi robijaj 5 godina. Da neko placa kredit 30 godina i rmbaci za neki stancic detetu, a da kerovi pisaju i kenjaju po decijim igrlaistima? Koja je to kultura? Jecić је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 11 минута, Ćiriličar рече Dršanje pasa u stanu poprimilo j epatološke oblike. To je mučenje životinja! Da ne govorimo o manijakluku da se psi ukrštaju da bi bili što krvožedniji, pa im se štirkaju uši, seku repovi i sl. Prava perverzija i patologija. U pravu si. Mučenje je za psa držati ga u stanu, pa čak i u boxu u dvorištu. Zahtijeva pažnju, a daje više od onoga što se uloži u njega. Dvorište i društvo i naravno, svakodnevne šetnje. Mada bih dodala da su mnogi psi bolji, tolerantniji i kulturniji od nekih ljudi. Nemam ništa protiv tih divljih ljudi, ali ja bih te i takve pustila u šumu. Šuma je njihovo prirodno stanište. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 @Ayla Ja sam odrastao sa psima. Moj otac je plakao kao malo dete kada su nam u lovu ubili terijerku jednu. Imali smo balkanskog gonica, sa rodovnikom, ocenama, voleo sam ga kao brata ili sestru, majka, svi smo a voleli....ljudi s+u stanovima pojma nemaju sta je aps, jer pas mentalno oboli u stanu. Vecina pasa u stanovima je mentalno bolesna. Nije covek za stan kamoli pas. Posebno specijalne vrste. Šnauser, bre, mali, on je aktivan 24 sata...ne staje, terijeri vecina vrsta, posebno jamari....oni trckaraju kao naelektrisani, vade krtice po dvoristu, neprestano su aktivni, na muve reguju...to je preraslo u skoro bolest i perverziju, pas je postao kao deo imidza i garderobe kad se izadje na ulicu. Na stranu sada druge stvari sta se radi sa zelenih povrsina, oko zgrada i opasnost za decu od krvozednih pasa. Kafanski amater је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 @Ćiriličar ja sam saglasna sa mnogo čim u tvom postu. Istina, mnogo toga se uzima kao modni detalj, pa čak i dijete. Nećemo se glođati oko toga... I ja vodim rat sa nesavjesnim vlasnicima koji se bahato ponašaju. I ja kao vlasnik psa imam problem sa njima i dešava se da se osjećam ugroženo, ali ova tema nije namijenjena za komentare te vrste. Ako imaš šta reći, a očigledno je da imaš, otvori temu pa udri, a ja ću ti se pridružiti i skupa ćemo pucati po ovima što si ih pomenuo. Ćiriličar, Kafanski amater and Драшко је реаговао/ла на ово 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 @Ayla Dobro de, necu....sto kaze Boki, mor'o sam, jer bi puko...tema je lepa, kao i psi...a znas mene. (Nazalost, tako je kako je. Razumem ja ljude, vecina, ima psa u stanu iz neke ljubavi i to...ali otislo sve u stranu. Pas je zaista prijatelj coveku. Ne sacem se sada detaljno Knjige o Jovu, pominju li ga tamo, kad nabrajaju čuda Bozijeg stvaranja, od rzanja konja pred boj, preko krokodila...ali cudo pravo. I oromne, nevreovatne razlike od rase do rase. Ko nam je kriv kad smo napustili sela. Umesto da zivimo na selima kao aritokrate, jos danas sa sredstvima komunikacije, a mi sa psima po betonu.) Jedan moj poznanik na zapadu (umoro je nazalost, a drzao ga je - nju, zenka je bila - onako radi druzenja, bio je uzasno bogat, bolesno bogat a bolsno sam) imao je faraonskog psa. Zenka je bila.... Je li istina da je to jednina vrsta pasa koja nece da se pari sa drugim rasama? Dakle ne moze i nece da bude "mesanac". Izvini sad, nismo deca, bez asocijacija...imao je labradora i nju. Kada je njoj doslo vreme parenja, nastajao je rat, morao je da ih razdvaja. On poludi, ali ona ga svega izujeda, postaje prava zver, ne dozvoljava da joj se priblizi. Video sam ih na zapadu par na ulici, i video sam ovde u Moskvi dvoje, setaju ih. Jako su retki. Uglavnom, da se pohvalim, druzio sam se dosta i sa njim/njom....kakva je to zivotinja, pravo cudo stvaranja. Onako te gleda prodorno, velikim zuckastim ocima, i vrti lavom levo-desno, pa polu-cvili...bre hoce da prica sa tobom...imao sam pse, sa dosta ih se druzio, ali ona je nesto najposebnije od psece vrste sto sam "sreo". Vlasin joj je imao veliko dvoriste, kucu-dvorac, ali cemu...pogledaj kako izgleda....pa on/ona moze da trci 100 kilometara u cugu...sve na njemu je "zov prirode". Nije to za skucene prostore. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 Nisu njene slike, sa neta su...imali smo jednu nemacku terijerku lovnu. Kakva je to zivotinja, lele. Поет, Milica Bajic, Брада and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 5 минута, Ćiriličar рече Nije to za skucene prostore. Naravno da nije. (i preeeeeedivan je ) Problem je u tome što se ljudi ambiciozno zalijeću, pa žele da priušte sebi nešto što ne mogu ispratiti. Grijeh je biti vlasnik zvijeri (ma koja bila) samo da bi se kompenzovalo nešto drugo. Psi su selekcijom i ukrštanjem već dovedeni u situaciju da ne mogu imati dugovečan život bez adekvatnih uslova i njege. Dodajmo tome neinformisanost, nekulturu, svojeglavost i bahatost i jasno je da će ti isti vlasnici svom (nazovi) ljubimcu uništiti život. Ali nisu svi ljudi isti. Rekoh ti već, neki i svoju djecu tretiraju kao modni detalj, tako da ljubimci i nisu prvi na listi ugroženih na planeti. пре 7 минута, Ćiriličar рече @Ayla Dobro de, necu....sto kaze Boki, mor'o sam, jer bi puko...tema je lepa, kao i psi...a znas mene. Znam ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 Ovo je bila najveća ljubav moje porodice... svi smo bili ludi za njom. Napustila nas je dva dana pred trinaesti rođendan, i pokidala nas je sve. Zvala se Greta Milica Bajic and Поет је реаговао/ла на ово 2 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 5 минута, Ayla рече Grijeh je biti vlasnik zvijeri (ma koja bila) samo da bi se kompenzovalo nešto drugo. On je, mucenik (od tada su mi se zgadile pare, mda ih volEm...pa kad nam trebaju ) truli bogatas bio...nezamislivo mnogo para. Ali sam, i sada ok labradori su blagi psi, mirni, moye da se "udepresivi"...ali ondaje kupi nju, jer mora biti poseban....skupi su, koliko znam 10-15 000 evra kosta faraonski pas... Lela...pa ona ne staje. A bas je kao dama, onako ponosna, i jos je on u centar stavio....ne staje, dakle neprestano, neema to da spava, kad zaspe , jaoo, nisma to nikad videeo....isturi obe prednje sape, a glavu na bok, na uho polozi medju papke, ali samo drema....cim se neki zvuk pojavi, ona otvori jedno oko i zverla...ako je malo jaci dize glavu.... Posle kada je napustao zemlju, a cesto je to radio, da je u penzinat, 200-300 evra mesecno plati da je zbrinu...ali ovi je tutnu u kavez, u boks, daju joj klopu i ajmo dalje....imaju stotine pasa....pravo mucenje. Hladna Skandinavija...ona je za masline, sunce, Sredozemlje, protranstva....dusa me bolela koja je to ludorija. Ali on mora sve da ima...mada, umrije siroma... Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 2 минута, Ćiriličar рече mada, umrije siroma... Sada sve ima. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 10 минута, Ayla рече Napustila nas je dva dana pred trinaesti rođendan, i pokidala nas je sv Psi, pred smrt, jesi primetila, se kriju, sakrivaju se u neko cose, ili odlaze negde dalje i umiru sami tiho... Kada je nas blakanski gonic umro, otgao se sa lanca i otisao na kraj dvorisa i sekrio se i umro. Jedan poznanik je imao vucijaka, imao je dovriste ali je ulazio u kucu, i oboleo i bio u kuci...vicijak se odvukao iza nekog kauca, zavukao u najzabitije cose i izdahnuo... Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 2 минута, Ćiriličar рече Psi, pred smrt, jesi primetila, se kriju, sakrivaju se u neko cose, ili odlaze negde dalje i umiru sami tiho... Kada je nas blakanski gonic umro, otgao se sa lanca i otisao na kraj dvorisa i sekrio se i umro. Jedan poznanik je imao vucijaka, imao je dovriste ali je ulazio u kucu, i oboleo i bio u kuci...vicijak se odvukao iza nekog kauca, zavukao u najzabitije cose i izdahnuo... Uh... pokušala sam da opišem Gretin odlazak i ne mogu. Bolno i prebolno. Tješi me što znam da je bila srećna među nama. Imala je okruženje koje je obožavalo, i tretirali smo je kao člana familije, a ne kao ljubimca. (ti i Italija večeras me nagrdiste, da mi od suza oba oka ispadaju ) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 пре 21 минута, Ayla рече ti i Italija večeras me nagrdiste, Vidiš gore onog švapskog terijera...mi smo imali ženku, ista takva....lele šta je to. 24 sate ne spava, stalno po dvorištu trčkara k'o navijena. Nikad ne laje. Ali pazi foru, da puknes od miline...zamisli tako maJo, oni su nizi dva puta, recimo, od velskog terijera, tako mala kad trckara kakvi su to sitni i brzi koracici - pa kad trci brzo ona je kao strela, samo nestane - trčkara stalno po dvoristi, mi bi popodne pili kafu u dvoristu leti, ili jeli lubenicu, neko druzenje porodicno...a ona levo-desno i glavna faca. I sad ne samo sto trckara, nego jednu zednju nogici dign, savije u kolencetu kao da je prebijena, a nije, i tako na tri noge trckara brzo - neveerovatno. I tako je uvek trckarala na tri noge, jedino kad trci brzo spusti cetvrtu nogicu. Zima bese, cale otisao u lov sa njom...nema caleta (nije bilo mobilnih tada), vece nema caleta. Kad oko famoznog dnevnika ide, mrka pogleda...vrata se otvaraju ulazna, mi svi iz dnevne na hodnik...a on njen lanac spusti na plocice u hodniku...onako zveci lanac od keramiku...pune oci suza coveku. Ubio ju je neki lovac greskom. Umro je i stari...Bog da mu dušu prosti...tek danas znam kavo sam detinjstvo imao...a psi su dar Boziji, posebno deci...samo za to treba prostor, nazalost mi zivimo u kavezima u betonskim kutijama. Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Поет Написано Март 21, 2020 Пријави Подели Написано Март 21, 2020 Sad terajte kera celo vece za ljubimci. A ostale teme i ljudi vas cekaju i pate , sto ve nema. Ayla је реаговао/ла на ово 1 ,,Ne kudi nista sto je ljudsko. Sve je dobro, samo ne svuda, ne uvek i ne za svakoga." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука