Jump to content

"Podržavate li dolazak Pape?"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ja mislim da biskupi i svećenici ne treba ni da idu u Jasenovac.

Odu tamo ,prva rečenica je mi nismo došli nikom da se izvinjavamo Jasenovac neko pokušava nametnuti KC i Hrvatskom narodu pa onda 15 minuta priče o Blajburgu i onda neizostavna priča o domovinskom ratu i Vukovaru.

Ja nisam čuo da je iko na Blajburgu ili u Vukovaru spominjao Jasenovac

Подели на овим сајтовима

Сматрам да би тужба пред међународним судом правде за геноцид против Хрватске донела само добро том народу Хрватском јер би по позитивном исходу довела до отрежњења већине тамошњег становништва те би јасније могли сагледати свој положај у историји и европи уопште , а самим тим би се та усташоидна и криминална идеологија морала урушити , народ би истински постао демократски настројен и сматрам више отворен за екуменски дијалог, овако се екуменски дијалог своди само на пуко шминкање реалности, која је далеко од онога каквом се представља.

Лепо речено, брате. Још бих додао да Тадићево извињавање сваке друге недеље вероватно штети односима Срба и Хрвата, па и самим Хрватима, јер их ушушкава у њихову представу о "праведном" рату.

Подели на овим сајтовима

Nemam ništa protiv papinog dolaska u Srbiji, ali pod uslovom da se pokaje za zločine protiv Srpskog naroda.

confused1

јел можеш ти да се покајеш за злочине тамо неких људи из Афганистана?
Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал confused1 link=topic=14224.msg445120#msg445120 date=1305920238]

Nemam ništa protiv papinog dolaska u Srbiji, ali pod uslovom da se pokaje za zločine protiv Srpskog naroda.

confused1

Папа Бенедикт XVI се већ у Аушвицу једном кајао за сав терор почињен Њемцима над Жидовима и свим осталим народима за вријеме другог свјетског рата али не као Папа ни испред католичке Цркве већ као - да парафразирам "син њемачког народа" ким стварно и јесте па заиста пошто нисам пророком онда такођер нисам у стању ни пророковати да ли ће за вријеме посјете у Хрватској посјетити и Јасеновац, поклонити се жртвама усташког терора и да ли ће при том изјавити нешто и шта тачно и у чије име а у којем својству - као Папа или приватно.

Подели на овим сајтовима

0442_feel

Pa, dobro....Kao zvanični predstavnik Vatikana, mislim da bi bilo lepo da se izvini za zločine svojih prethodnika, ako ništa drugo. Isto kao što se naš predsednik izvinjava kome stigne. 0442_feel

Исусе мој, ја желим бити Твој,

слуга што Те носи у срцу свом.

Подели на овим сајтовима

Папа треба да дође у Србију... да би био ухапшен и да би му било суђено за заташкавање сексуалног злостављања деце у Католичкој цркви. Толико од мене на овој теми.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

bliss jeeee

Папа Бенедикт XVI се већ у Аушвицу једном кајао за сав терор почињен Њемцима над Жидовима и свим осталим народима за вријеме другог свјетског рата али не као Папа ни испред католичке Цркве већ као - да парафразирам "син њемачког народа" ким стварно и јесте па заиста пошто нисам пророком онда такођер нисам у стању ни пророковати да ли ће за вријеме посјете у Хрватској посјетити и Јасеновац, поклонити се жртвама усташког терора и да ли ће при том изјавити нешто и шта тачно и у чије име а у којем својству - као Папа или приватно.

чак и то што је урадио, сматрам промашеним.

не видим ни његову, ни твоју, ни своју одговорност за нешто што се десило а нисам учествовао у томе.

Подели на овим сајтовима

womens

Pa, dobro....Kao zvanični predstavnik Vatikana, mislim da bi bilo lepo da se izvini za zločine svojih prethodnika, ako ništa drugo. Isto kao što se naš predsednik izvinjava kome stigne. bliss jeeee

леп пример зашто ни ПЦ ни РКЦ не треба да се баве политиканством.
Подели на овим сајтовима

Наравно да сам за долазак папе

... у Јасеновац.

0205_whistling

Заиста, слажем се с братом Родољубом. И верујем да би Бенедикт XVI ово радо урадио, када би знао да ће тиме помоћи превазилажењу наших, пре свега историјских сукоба.

Догматске разлике ће решавати неки будући сабори - наравно, у складу са аутентичним Предањем Христове Цркве - али, историјске ране још увек крваре. И, без обзира на све изговоре и историјске ревизионизме, крајње је време да се Рим дистанцира од усташтва, унијаћења и прозелитизма - уосталом, све то је ионако у духу Равенског документа.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Volite se baviti nama pa da vam uputim što imam reći:

Zašto niste branili Krajinu kad je krenula akcija Oluja?

To je vaše, kažete, pa zašto niste stali u rov i rekli: "Ovo je moj dom i moja kuća, moja djeca i ne idem odavde"

Da je to bio moj dom kao što je bio vaš, branio bih ga do kraja kao što smo mjesecima (neki nažalost i do svoje smrti) branili Vukovar, Dubrovnik, Gospić, Sisak, Šibenik, Zadar itd.

Lako je sada biti heroj preko interneta i dizati živac nama nakon 20 godina opet zazivati pakao nad zemljom - gdje ste bili tada? Zašto niste branili Krajinu, Ave Serbia, Rodoljube Laziću kad je vaša?

Znate li vi uopće što je rat? Jeste li vidjeli kako izgleda raskomadan čovjek? Znate li kako smrdi barut? Znate li kako vrišti ranjen na smrt? Lako je sada iz udobnosti svog doma pisati epove ali tu priču meni i milijunima mojih sunarodnjaka nećete uspjeti prodati i prekinite se ponašati kao hrpa idiota jer ne znate što činite, imao si priliku u ljetnu zoru 1995. pokazati što znaš.

Ps. Pitaj se što se pjevalo 1989. i 1990. na Šešeljevim, Draškovićevim, Raškovićevim, Martićevim mitinzima po Hrvatskoj pa ćeš dobiti odgovor zašto je počeo rat i to dvije godine kasnije kad nam je više bilo dosta vaših bojnih pokliča. Znaj da nije počeo jer sam ja htio Čačak ili Valjevo već što si, Laziću i Ave, htio liniju Virovitica-Karlovac-Karlobag, a moja kuća je baš unutar te linije - samo što nisam bježao niti ću bježati, stoga prekini preko tuđeg naroda liječiti svoje nacionalne frustracije

Драги брате Леополде, морам да те подсетим да си ипак на православном форуму и да изрази, попут овога што сам у твом горњем посту означио нису корисни ни теби ни онима с којима желиш да комуницираш. Свакако, разумиво је да су емоције јаке на обе стране - као што се ти, очигледно, не стидиш што си домољуб, покушај да разумеш да се и са ове стране неки људи сматрају родољубима. Али, ако кренемо овим путем, који си до сада ипак успешно избегао, отићићемо предалеко стазом старих рана и емоција - и изгубити сваку могућност за искрену размену мишљења.

Зато бих те замолио да ово схватиш као добронамерно упозорење а не као формалну опомену (коју си овим горенаписаним у суштини и заслужио). Верујем да можеш да учиниш напор и оставиш емоције по страни - поготово када се дотакнеш националних тема. Ако почнемо сада да пребројавамо жртве и истерујемо ко је у праву по овим питањима и да ли је "старија кокошка или јаје" - отићићемо предалеко.

Мали савет: када убудуће будеш у искушењу да овако бурно реагујеш, покушај да пре него што то урадиш, замислиш обрнуту ситуацију - да си, на пример, Србин или Јевреј на неком од римокатоличких форума (рецимо Криж живота, који је чак и један од либералнијих...) - и онда напиши своје мишљење на такав начин. У супротном, наићићеш на људе који на ове ствари реагују подједнако емотивно као и ти... И, ту ће, на жалост, престати сваки даљи разговор. А за тим заиста нема потребе.

EDIT: Ех да, у међувремену си, видим, послушао мој савет - још док сам ово писао. Захваљујем на смирењу...  0205_whistling

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...