Jump to content

Папучарска посла

Оцени ову тему

Препоручена порука

t4431    ONA

Žena je, rekosmo ambiciozna, po prirodi valjda, a mladii glupan, zaljubljen. Školski primer današnjeg para. To je naravno dobitna kombinacija za pomenutu damu, i isto tako siguran put ka propasti (razočarenju), mladog gospodina zaljubljenog.

Ona je svakako mnogo talentovanija. Ona je i organizovana, tako da posjeduje spisak stvari koje treba odraditi. Spisak je podjeljen u 3 faze.

Prva je ona pod hitno, i ta faza je najčešće, potpuno odrađena prije braka. Mada je korisnije ne misliti o tim danima. Nikada. Samo je neiskusnima nepoznato da žena nema nikakve veze sa onom devojkom koju smo uzeli za ženu.

Druga faza je ona koja se dešava u prvoj godini braka/везе. Tu se postavljaju temelji apsolutne organizovanosti budućnosti, ko će, šta će i kada će. To je i najvažnija faza u ostvarenju plana za zajednički život. E ko se tu preda taj će kasnje da se kaje. Radovi počinju već prvih dana, obično u kupatilu ili dnevnoj sobi. Prozori odjednom ne valjaju, ili su pločice u kupatilu stare i treba da se urade nove. Novi tepih, sto, klima itd. i sl. Ona sada potpuno postaje žena i njeni planovi su za narednih 300 godina.

Treća faza traje do kraja života, tako da nema potrebe da je posebno opisujemo, ko je bio u braku ili još uvijek jeste, taj se sigurno sada nekih „sitnica" prisjetio. Ko će tek da bude - neka mu je sretno.

E sad, u susretu mlade i ambiciozne dame (upravo udate) i slijepo zaljubljenog, samim tim i priglupog mladića, (muža), koji misli da niko nikad nije tako volio, kao što on voli, kombinacije su nevjerovatne. Ali su isto tako „papuče" sigurne. Ona je stabilna i ide korak po krak. Mada nije važno u braku ili vezi, ko gubi, a ko dobija - važno je ne postati papučar, bar ne odmah ili tačnije - nastaviti misliti svojom glavom, a ne njenom. Napomena: (zaljubljenost nema nikakve veze sa ljubavlju)

ON

On je uvijek dobar, zaljubljen i misli da su svi ljudi dobri. Sve što je bilo on je zaboravio i živi u nekom paralelnom svietu, svetu buduće njene sreće. Takvi su im najbolji. On ne zna da ne smije uvjek priznati grešku, da je ne bi priznavao i kad nije kriv. On ne misli da je korisno namjerno prosuti vino ili slomiti tanjir, samo da vidiš njenu prvu reakciju. On misli da je primirje, ne vidi da je nanišanjen. Dan po dan ili noć po noć.

Koliko bi valjalo kada bi se sjetio nekih momačkih dana, neprospavanih noći, mamurnih jutara i svega onog što zaljubljen čovjek brzo zaboravi. „Ne tako davno bio je divlji, nije se nikoga bojao niti je koga slušao, sve se oko njega vrtilo. A kad smo pili i zore dočekivali, to sad nikom ništa. Sva ljeta i one noći, i tajni sastanci i još diskretniji rastanci, malo gitara i malo rakija to ništa. Sada je tu samo ona, žena tvog života. Umiljata, dobra, želi puno para i puno sreće". Ali ...

Papučar obično ne vidi da je papučar, i neće čak ni povjerovati da jeste i kada mu dokažete. On ne primjeti ni kafanu, ni prijatelje, ni rakiju, ni druge žene i sve ono što je još juče kao momak primjećivao. Ali zato primjeti mrve na podu, neoprane sude, zna gdje stoje krpe i gdje se i kako vraćaju, vidi da li su prozori oprani i čuje da voda kaplje. Voli da on skuva kafu. Primjeti novu majicu na komšiji. Kaže što se ne govori pred ženama. Upropasti svako druženje i obesmisli svaki vic. Skoro zombi. Kakva promjena, kakva katastrofa. O peglanju, usisavanju, pranju suda i ostalim uvredama možda u drugom dijelu ove priče.

Rasplet

I ne bih zaista, bio protiv da čovjek prijatelj, ukoliko voli, postane papučar, da proces romantične - tragedije ne traje od 6 mjeseci do 6 godina. A najčešće „sreća" traje jedva 10 mjeseci. Tada nesretni sin, razočaran u svoj život i nježne i slatke snove, počinje ponovo da pretjeruje. Crnjo se sada vrlo brzo zaljubi u rakiju, vino, moču od pečenja, tuđe žene, konobaricu, sve što vole mladi...

Poslije procesa odljubljivanja, koji traje jedan sat, nakon cirka 10 mjeseci dobrovoljne agonije, obično opcija razvoda ne dolazi u obzir, jer se malo „zakomplikovalo". A ko i sramota je. Tada dalje sve ide kako ide, ko tikve niz vodu, ili što bi rekao pjesnik : „niko sretan niko zadovoljan, niko miran i niko spokojan". tuzansmajli8904

post-3403-131421819588_thumb.jpg

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 83
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ова типична папучарска прича може да изгледа и по овој дефиницији:

PAPUČAR=Momak ili muž čija devojka tj. supruga spava u drugoj sobi jer joj smeta njegovo hrkanje, koja ima s njime sex jednom u dve nedelje ili jednom mesečno, koja sama ide ili ti šmuca sa svojim drugaricama i kad hoće i gde hoće,a za to vredi i slagati jer ju je tako naučila mama, jer zaboga, pa neće valjda on njoj da brani bilo šta, koja neće da vidi njegovu rodbinu a ni njena rodbina baš ne miriši njega, koja smatra da je on nesposoban i dosadan ali da se podrazumeva da pere sudove, pegla, usisava.Ona voli otići sama u Rim.

Али обавезно погледајте линк:

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

lol :drugarstvo: pa papuchari su ustvari mlakonje 1000000001010

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

papučić

... ili papučar (što je popularnije na Vuki) je muškarac koji ima svoju glavu ali, sve odluke donosi glavom svoje partnerke - devojke ili žene.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Malo djete koje keva tjera da pere suđe, briše prašinu, usisava, stere veš... I današnji najokorjeli alfa mužjaci su bili mali kevini papučari. Neki se, hvala bogu, odreknu toga oko 13-14 godine a neki evoluiraju u odrasle papuče koje čekaju na polici da ih zgrabi buduća dominantna ženka.

Подели на овим сајтовима

човек не сме да се одриче достојанства које му је Бог дао. Јер у старом завету пише, кроз пророка речено: "Проклет човек који облачи женско одело, и жена која носи мушко одело", тј. овде се ради о достојанству које припада мушкарцу и жени, не приличи жени да буде глава мужу и обрнуто. Дакле, од Бога је дато да човек буде глава жени, а код папучара је обрнуто, жена постаје глава мужу, и то није божански поредак. Ако човек не може бити глава жени, боље и да се не жени, јер ће имати велику муку.

Подели на овим сајтовима

Malo djete koje keva tjera da pere suđe, briše prašinu, usisava, stere veš... I današnji najokorjeli alfa mužjaci su bili mali kevini papučari. Neki se, hvala bogu, odreknu toga oko 13-14 godine a neki evoluiraju u odrasle papuče koje čekaju na polici da ih zgrabi buduća dominantna ženka.

Mene niko nije tjero da perem suđe, veš, sterem, usisavam a evoluirao sam u muško okorjelo

smradlavo i prljavo alfa prase koje samo gleda gdje će se nažrat, nalokat, zavalit a hrkat, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

Интересантно,

којег год Попа да питаш, добијеш други и чак супротан одговор по било ком па и рецимо овом питању. Текстове које сам горе наводио сам поскидао с нета и то је једна тема о којој размишљам.

Али чудно да ви овде кажете да су будалаштине речи тј. текст следећи: ЦИТАТ:

човек не сме да се одриче достојанства које му је Бог дао. Јер у старом завету пише, кроз пророка речено: "Проклет човек који облачи женско одело, и жена која носи мушко одело", тј. овде се ради о достојанству које припада мушкарцу и жени, не приличи жени да буде глава мужу и обрнуто. Дакле, од Бога је дато да човек буде глава жени, а код папучара је обрнуто, жена постаје глава мужу, и то није божански поредак. Ако човек не може бити глава жени, боље и да се не жени, јер ће имати велику муку.

а тај текст, ту по вама "будалаштину" сам као одговор добио од Доситеја Хиландарца, монаха са Свете Горе. Па сад ви видите. Ја знам да ће бити неверних Тома, али то је рекао Он!

Подели на овим сајтовима

а тај текст, ту по вама "будалаштину" сам као одговор добио од Доситеја Хиландарца, монаха са Свете Горе. Па сад ви видите. Ја знам да ће бити неверних Тома, али то је рекао Он!

rekao sam za celu temu da je "budalastina"

o braku mogu samo svoje licno iskustvo da pricam posto drugo nemam.

pre braka moju sadasnju zenu

nikad nisam nazivao devojko a ona mene momkom.

ona je meni bila sestra a ja njoj brat.

posle toga postala je ona meni zena a ja njoj muz.

nakon toga ja otac a ona majka.

deca nas zovu mama i tata.

neki put ja moju zenu nazivam majko a ona mene oce.....

ne znam sta drugo da kazem sem da postajemo jedno srce kroz Hrista.

sve ostalo mi je nepoznato i strano - kao Kineski jezik.

:drugarstvo:

To je OK što si napisao, sviđa mi se, vrlo lijepo izrečeno a vrlo hrišćanski. Jedino još s tim što po meni sama tema budalaštinom nije, ne znam zašto bi bila baš nekom budalaštinom. Život je prosto takav, budalastiji od svih nas! Jednostavno si svako rekne šta misli i gotovo, tema je tema, takova ili makova! Kome se ne sviđa ne mora ni pisat! A da tema baš budalasta toliko ni nije dokazuje to što si tu sam napisao. Bog svojim pravim crtama piše po našim krivim.

Подели на овим сајтовима

Текст је тако плитак и јадан  fmqmtx

:229229229: :cheesy: fmqmtx

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...