Malina Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 .A da su na Balkanu žene uglavnom isprebijane,omlaćene i ponižavane u braku to je tužna činjenica.I većina trpi iz raznoraznih strahova koji nekad nisu ni malo bezrazložni. А зашто се балканке лепе за грубијане? Немој ми само рећи,да су такви постали у браку. :bla: На жалост, има много мушкараца који су такви постали у браку. Знам једну жену која је имала сасвим нормалну везу. Кад су се узели, он је после неког времена почео да је малтретира. Знам да ју је тукао кад је била трудна. То је најгоре што може да уради. Али, у праву си да многи то показују и у вези. Једна моја колегиница са факултета је била опседнута управо оваквим момцима, што је нама осталима било несхватљиво. Малтретирали су је док је била у вези са њима, значи знала је шта може да очекује у браку. То је сад већ проблем у њеном мозгу. Мислим да би ретко која жена пристала на такву везу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
šangaj Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=13942.msg439439#msg439439 date=1305406978] зоске, сигуран сам да знаш један случај да је жена у браку открила монструма dada Jedva su je spas`li :bla: ЧЕКАМ ВАСКРСЕЊЕ МРТВИХ И ЖИВОТ БУДУЋЕГ ВЕКА Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Малина, неке жене бирају насилне мушкарце јер уствари понављају обрасце из своје примарне породице. Ако ју је као дете отац злостављао, велика је вероватноћа да несвесно бира насилне партнере, јер тежи ка познатом а не зна за боље, те тако пресликава ситуацију из детињства. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Малина, неке жене бирају насилне мушкарце јер уствари понављају обрасце из своје примарне породице. Ако ју је као дете отац злостављао, велика је вероватноћа да несвесно бира насилне партнере, јер тежи ка познатом а не зна за боље, те тако пресликава ситуацију из детињства. Слажем се са тобом, мислим да је то и био случај код ове моје колегинице. Никакви разговори које смо ми водили са њом нису били од помоћи, мислим да би њој могао помоћи само стручњак. Свеједно, било нам је страшно да то гледамо. Мене највише нервира колико околина нема слуха за злостављане жене. Колико сам пут чула "Тако диван човек, сигурно је она крива, ко зна каква је према њему." А они су уствари јако намазани и дивни према свима на послу и околини, како би створили погрешну слику о себи, а жену малтретирају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Малина, неке жене бирају насилне мушкарце јер уствари понављају обрасце из своје примарне породице. Ако ју је као дете отац злостављао, велика је вероватноћа да несвесно бира насилне партнере, јер тежи ка познатом а не зна за боље, те тако пресликава ситуацију из детињства. Слажем се са тобом, мислим да је то и био случај код ове моје колегинице. Никакви разговори које смо ми водили са њом нису били од помоћи, мислим да би њој могао помоћи само стручњак. Свеједно, било нам је страшно да то гледамо. Мене највише нервира колико околина нема слуха за злостављане жене. Колико сам пут чула "Тако диван човек, сигурно је она крива, ко зна каква је према њему." А они су уствари јако намазани и дивни према свима на послу и околини, како би створили погрешну слику о себи, а жену малтретирају. Сад је већ касно, али сутра ћу отворити посебну тему о насиљу у породици. Управо сам кренула на још једну едукацију на ту тему ( а иначе радим на тим пословима,између осталог), па бих волела да то пренесем овде, свима који желе да разбијамо заједно предрасуде по том питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Малина, неке жене бирају насилне мушкарце јер уствари понављају обрасце из своје примарне породице. Ако ју је као дете отац злостављао, велика је вероватноћа да несвесно бира насилне партнере, јер тежи ка познатом а не зна за боље, те тако пресликава ситуацију из детињства. To je to.I jedva čekam temu. :bla: “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 OK, a ako bismo imali posla sa konkretnom situacijom a to je ova dole navedena, šta muškarac treba učiniti: SITUACIJA X: Momak ili muž čija devojka tj. supruga ima sve dole navedene osobine: 1) spava u drugoj sobi jer joj smeta njegovo hrkanje, 2) koja ima s njime sex jednom u dve nedelje ili jednom mesečno, a voli i rukoblud 3) koja sama ide ili ti šmuca sa svojim drugaricama kad hoće i gde hoće, a za to se služi i lažima jer smatra da će tako biti mirnija atmosfera jer ju je tako naučila mama, 4) jer zaboga, pa neće valjda on njoj da brani bilo šta, 5) koja neće da vidi njegovu rodbinu a ni njena rodbina baš ne miriši njega, 6) koja smatra da je on winter u sebe i pomalo dosadan mada ga ipak "voli" 7) ali da se podrazumeva da on malo više pere sudove, jer on ne može da gleda brdo neopranih sudova, a ona sudove opere tek kad je veliko brdo, jer je njena mama imala nekad kućnu pomoćnicu a ona neće da se oseća da je nečija kućna pomoćnica, 8)Ona ne pegla jer njena odeća ne zahteva peglanje a on pegla svoje, on usisava. 9) Ona voli otputovati s drugaricama npr. u Rim ili na more. tema je odmah otišla u suprotnu stranu mene takođe interesuje odgovor na ovo pitanje, dakle ne mora bukvalno baš svih devet tačaka ali recimo doooobra većina, kako postupiti a ne razoriti brak?? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Malina Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Сад је већ касно, али сутра ћу отворити посебну тему о насиљу у породици. Управо сам кренула на још једну едукацију на ту тему ( а иначе радим на тим пословима,између осталог), па бих волела да то пренесем овде, свима који желе да разбијамо заједно предрасуде по том питању. Одлично, таква тема нам баш треба. Моја другарица је док смо студирале радила у неком центру за помоћ наркоманима, злостављаним женама и деци. Хтела је и мене да укључи, али тад нисам имала времена, остало ми још пар испита и дипломски , па сам журила да завршим факултет. Сад имам времена, па би волела да се и ја мало укључим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Малина, неке жене бирају насилне мушкарце јер уствари понављају обрасце из своје примарне породице. Ако ју је као дете отац злостављао, велика је вероватноћа да несвесно бира насилне партнере, јер тежи ка познатом а не зна за боље, те тако пресликава ситуацију из детињства. Слажем се са тобом, мислим да је то и био случај код ове моје колегинице. Никакви разговори које смо ми водили са њом нису били од помоћи, мислим да би њој могао помоћи само стручњак. Свеједно, било нам је страшно да то гледамо. Мене највише нервира колико околина нема слуха за злостављане жене. Колико сам пут чула "Тако диван човек, сигурно је она крива, ко зна каква је према њему." А они су уствари јако намазани и дивни према свима на послу и околини, како би створили погрешну слику о себи, а жену малтретирају. тако реагују оне које воле да буду ударане главом о зид ...то ми баш личи на један коментар који сам чуо од једне мазо жене коју свој садо муж малтретира: крава једна, мора да га ја нешто изнервирала ... у преводу, и ја би је ишутирала winter winter winter елем, ја сам тотално у фазону да неки то воле вруће, просто уживају у томе. а кад престану да добијају оно на шта се ложе, онда провоцирају ситуације, глуме до лудила, не би ли добили/добиле шта воле. јесте, тотална патологија глуме и маски мајкл клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 OK, a ako bismo imali posla sa konkretnom situacijom a to je ova dole navedena, šta muškarac treba učiniti: SITUACIJA X: Momak ili muž čija devojka tj. supruga ima sve dole navedene osobine: 1) spava u drugoj sobi jer joj smeta njegovo hrkanje, 2) koja ima s njime sex jednom u dve nedelje ili jednom mesečno, a voli i rukoblud 3) koja sama ide ili ti šmuca sa svojim drugaricama kad hoće i gde hoće, a za to se služi i lažima jer smatra da će tako biti mirnija atmosfera jer ju je tako naučila mama, 4) jer zaboga, pa neće valjda on njoj da brani bilo šta, 5) koja neće da vidi njegovu rodbinu a ni njena rodbina baš ne miriši njega, 6) koja smatra da je on мајкл u sebe i pomalo dosadan mada ga ipak "voli" 7) ali da se podrazumeva da on malo više pere sudove, jer on ne može da gleda brdo neopranih sudova, a ona sudove opere tek kad je veliko brdo, jer je njena mama imala nekad kućnu pomoćnicu a ona neće da se oseća da je nečija kućna pomoćnica, 8)Ona ne pegla jer njena odeća ne zahteva peglanje a on pegla svoje, on usisava. 9) Ona voli otputovati s drugaricama npr. u Rim ili na more. tema je odmah otišla u suprotnu stranu mene takođe interesuje odgovor na ovo pitanje, dakle ne mora bukvalno baš svih devet tačaka ali recimo doooobra većina, kako postupiti a ne razoriti brak?? ја би реко развод, ал бедак ми да ме неко послуша мајклладно би пао у искушење да постанем и насилан winter winter winter клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 pa jeste to po inerciji ide zemo, ali,pošto mi sve radimo na teži način,a i razvod nije baš po "ps-u" zar ne, ima li kakvo drugo rješenje evo i dodatno otežanje,ima djece "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 pa jeste to po inerciji ide zemo, ali,pošto mi sve radimo na teži način,a i razvod nije baš po "ps-u" zar ne, ima li kakvo drugo rješenje evo i dodatno otežanje,ima djece мала, велика ?генерално, одише веза да је без љубави, а и много се родитељи мешају колико читам. жена је под влашћу кеве, дође ти да залегнеш са таштом да решиш проблем у кући prstgore ја би преко деце завршио посао, ем би децу спасавао, ем би тако дотакао и жену. ал ту се мора на куб бити мудар и љубаван, смирен и молитвен, иначе оде то у тровање деце с обе стране кад жена провали. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 Значи, у питању је конкретна ситуација. Искрено, мислим да је момак у самом почетку везе (или брака) погријешио тако што није поставио ствари на своје мјесто. Сад му је, може бити, касно, ако он већ без роптања пристаје на ове тачке од 1 до 9 и то пристаје дуже вријеме, кажеш да имају дјецу. Тешко да сад може да удари шаком о сто (о сто, не о жену :bla: ) и да каже : "е сад је доста!" а да то има ефекта и да се она заиста промијени. Мада би требало да покуша. Ко зна. Овдје ми мало фали њена страна приче. Стиче се утисак да је она тотални негативац али можда и није, можда би могао да сједне са њом и поразговара, укаже шта му смета, стави јој до знања да му такав однос не одговара. Можда помогне stadaradim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=13942.msg439439#msg439439 date=1305406978] зоске, сигуран сам да знаш један случај да је жена у браку открила монструма :bla: Jedva su je spas`li 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 1405_love u opis koji je neko tako sistematično dao se uklapa veći deo švedske ženske populacije koja je u braku- muškarac dakle ne mora da čini ništa jer žena već čini sve ostalo... deca mi se ne uklapaju u sve ovo tako da ne msilim da je konkretan primer Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 14, 2011 Пријави Подели Написано Мај 14, 2011 dobro djecu sam ja dodao, da ne bi ispao baš neki hipotetički primjer, jer uz malo dorade ima dosta ovakvih situacija,ako ne baš onda prikrivenih, ja ih znam najmanje dva/slučaja/ i to sa sve djecom "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука