Џуманџи Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 I ja bih volela da odem,na nedelju ili 2,ali ja skoro i da ne znam sama da odem u neki manastir ...Plašim da me ne izbace,niko me ne bi primio u to sam pomalo sigurna,ali ja sam toliko radoznala da bih rizikovala da me ponize i izbace na ulicu i to bi mi slomilo srce i postala bih neki usamljeni vernik do kraja ....Plaše me monahinje,monasi ne,ali u muški manastir tek ne mogu. Ne znam zašto,svi su nešto strogi a ja ne bih da me neko maltretira,ni psihički ni fizički. Nadam se da me razumete. Ja bih volela da odem na par dana ,da se revitalizujem.....i da se uklopim i taj ritam,ne bih smetala,to je sigurno,a možda i bih na neki drugi način koji mi nije poznat... Draga Arsenija, bila sam u jednom manastiru (samo) par dana i razumem Vas, ali, samo valja sagledati iz druge perspektive. One (monahinje) su sestre u Hristu Gospodu, zasto Vas ne bi primile? Da li je Gospod terao od Sebe ljude koji su Mu se obracali? Takodje, nema razloga da mislite da cete smetati. Sve je na duhovnu izgradnju. Nadam se da cete otici, zaista je lepo i verujem da bi bilo dusekorisno i za Vas i za manastir koji Vas primi. Озренка, Natalija28 and Gordana . је реаговао/ла на ово 3 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Šta te to pokoleba...oko ponoći si imala želju, sada ni želju ni vremena...samo predrasude. Šta se desilo do zore? Nisi me razumela. Nisam bila dovoljno jasna. Radoznala sam. Ne mogu da idem nikud izvesno vreme,iako bih volela da vidim kako monasi žive i da li zaista imaju ljubavi medju sobom .Ako je sve kao što zamišljam,to bi za mene bio neki vid terapije od svakdnevice,od raznih ličnosti,od svega. Mir , tišina i sloboda na moj način .Smatram da se ne bih uklopila u taj ritam života,ali bih se trudila da nikome ne smetam. Ne kolebam se. Ja želim,ali ne mogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 I ja bih volela da odem,na nedelju ili 2,ali ja skoro i da ne znam sama da odem u neki manastir ...Plašim da me ne izbace,niko me ne bi primio u to sam pomalo sigurna,ali ja sam toliko radoznala da bih rizikovala da me ponize i izbace na ulicu i to bi mi slomilo srce i postala bih neki usamljeni vernik do kraja ....Plaše me monahinje,monasi ne,ali u muški manastir tek ne mogu. Ne znam zašto,svi su nešto strogi a ja ne bih da me neko maltretira,ni psihički ni fizički. Nadam se da me razumete. Ja bih volela da odem na par dana ,da se revitalizujem.....i da se uklopim i taj ritam,ne bih smetala,to je sigurno,a možda i bih na neki drugi način koji mi nije poznat... Naravno,sve to bi moralo da ostane u tajnosti...ne bih mogla da podnesem te komentare. ..koji bi se sasuli sa svih strana. Tako da je to neizvodljivo,a možda me zato i zanima. Bila bih srećna kada bih ove godine mogla da odem na Ostrog,ali to je ravno čudu.No,čuda se dešavaju. Какву ти то слику имаш о монасима православне цркве???? Монаси који малтретирају психички и физички и избацују на улицу и зли су у сваком погледу судећи по овоме што ти све написа овде....монаси који некога понижавају... Ревитализације ради се иде на море, а манастир је нешто друго Мало си ме саблазнила, морам да признам https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Ревитализације ради се иде на море, а манастир је нешто друго Šta imaš protiv planine...ja sam čula da se i tamo ljudi oporave... ili banje, tamo je korisno poći...more zna da iscrpi...sunce, plaže....hm... ( ) ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vecana Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Evo, bas malo pre, na Studio B, emisija Duhovnici o Manastiru Temska. Igumanija sama kaze da primaju goste uvek, ko zeli da pomaze u manastirskim poslovima... Pokusaj njih da kontaktiras. https://www.youtube.com/watch?v=ID0m9dO4IY0 Ружица7 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Какву ти то слику имаш о монасима православне цркве???? Монаси који малтретирају психички и физички и избацују на улицу и зли су у сваком погледу судећи по овоме што ти све написа овде....монаси који некога понижавају... Ревитализације ради се иде на море, а манастир је нешто друго Мало си ме саблазнила, морам да признам Де, де . Видиш да Арсенија није имала искуства са манастирима ,па не зна шта да очекује . За почетак, најбоље да оде с неким . Bila bih srećna kada bih ove godine mogla da odem na Ostrog,ali to je ravno čudu.No,čuda se dešavaju. Јеси ли била раније некад ? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Evo, bas malo pre, na Studio B, emisija Duhovnici o Manastiru Temska. Igumanija sama kaze da primaju goste uvek, ko zeli da pomaze u manastirskim poslovima. Баш добро што си ово пренела 8086.gif Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Eto,ja sam mislila da će da mi se desi upravo ovo što mi se sad dešava. Ispitivanje. Pustite me na miru,vidite da ne znam o čemu pričam. Praštajte. Neću više da odgovaram na vaša pitanja. P.s. Hvala vam na trudu,ja sam nepopravljiva. P.s. Predavanje je dobro,ali prejako za mene. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 23, 2014 Пријави Подели Написано Мај 23, 2014 Извини и ти. Није ми била намера да те повредим. Али ево узми у обзир да ублажиш квалификације пре него што стекнеш искуство. Знаш оно, уби ме прејака реч. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Јун 24, 2014 Пријави Подели Написано Јун 24, 2014 Pomaze Bog. Moje ima je vanja, zelela bih da odem u neki zenski manastir na poslusanje na duze, na par meseci, ali ne kao iskusenica. Pitala sam u Gracu, ali oni trenutno ne primaju goste. Ima li neko ko je proputovao vise manastira, negde gde je dobra atmosfera i gde su otvoreni za ovako nesto, jako bi mi znacilo, grad me progutao i ne mogu ni dana vise ovde da ostanem... Nisam neki poznavalac situacije u vezi monastva ali za ova dva manastira sam cuo da su ok- Grgeteg na Fruskoj Gori i manastir Zica. мирођија је реаговао/ла на ово 1 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
snebivljivi maslacak Написано Јул 7, 2014 Пријави Подели Написано Јул 7, 2014 Е Џеси свака част Баш синоћ размишљам на ову тему, да преко љета обиђем бар све манастире у Црногорском приморју. Незгодно ми је што бих то вјероватно морала сама... Био ми је отац који ме крстио дао карту са списком свих црногорских манастира, нажалост то ми је мали сестричић поцијепао. Јел има неко неки списак манастира у Црној Гори? Ово што сам ја имала било је чак и са бројевима телефона... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 Otisla bih na nekoliko dana,ali se plasim. Zato sto> 1.Imali bi milion argumenata zasto ne moze,i verovatno bih pomislila da ne zele da me prime 2.ne bih volela da svi cuju za to,jer ja ne zelim da se zamonasim 3.ne bih volela da budem u sobi danima i da me napadaju neki duhovi,kao Monaha Arsenija u najnovijoj reportazi. 4.ne znam nista konkretno da radim i ne bih mogla nista da pomognem. tj.samo bih bila na teretu... itd. Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука