Jump to content

Bodibilding (Bodybuilding)

Оцени ову тему

zivkov

Препоручена порука

Evo Beast Mode,ako hoces dodaj ga na facebooku,ime mu je Lord Vital..tu imas video gde radi 16 minuta propadanja,sa samo minut pauze.

Prvo uradi 140 propadanja,pa onda 100,pa 80..tako nesto ako se dobro secam...Zabroji se covek,dosadi ti da gledas,a tek da radis to  joooj

Сад сам га нашао. Сецка некако.

Фали му да се мало дубље спушта и мало више подиже.

Али свакако је прејак.

Подели на овим сајтовима

Ne znam sta pokusavate time sto namerno spamujete temu o bodibildingu?

Ako se palite na vratila ,propadanja. sklekove i cucnjeve sa volovskim kolima(ala Rocky) otvorite temu "bodyweight"

Ajde bre ti ces da mi kazes ko je napaljen,mod neka me opomene.Ti nemoj da se brines,samo nas zaobidji.

Mogao si lepo da kazes,ali ne ti uvek moras da budes drzak!

Ratko jel ima tema za nas sto radimo ovo ili da otvorimo novu?Otvori,pa tamo da pricamo..

Подели на овим сајтовима

Mračnjak, koristiš li suplemente?

Šta misliš u vezi ove vesti?

Iz susjednih zemalja stižu alarmantna upozorenja o radioaktivnosti dijetetskih suplemenata, te pooštrenom režimu kontrola na granicama. Kod nas, po običaju, nema nikakvih reakcija, a pretrpani smo uvoznim pilulama, te preparatima koji se reklamiraju kao dodaci ishrani i za jačanje organizma. U Srbiji pooštrena kontrola uvoza dijetetskih preparata iz Slovenije, Italije, Ukrajine, Rusije, Švajcarske, Kanade, SAD, Indije, Francuske...

Prema nedavnim analizama beogradske Vojnomedicinske akademije, svaki peti dijetetski preparat iz uvoza sadrži cezijum 137! Za prekomjernu radioaktivnost glavni uzročnik je - borovnica, biljka poznata po pozitivnim efektima kod malokrvnosti. Borovnica naprosto upija radioaktivne materije iz okoline.

U Srbiji su analizirani uzorci 138 suplemenata za djecu i odrasle, a radioaktivni cezijum 137 pronađen je u 25 preparata, koji su tamo stigli iz Slovenije, Italije, Ukrajine, Rusije, Poljske, Švajcarske, Kanade, SAD, Indije i Francuske.

Radioaktivnost,  pronađerna u ovim proizvodima, potiče od borovnice, koja je poznata kao svojevrsni bioindikator i detektor radioaktivnosti, jer ima sposobnost da je prikuplja iz zemljišta. Radionuklidi, poput cezijuma 137, potiču iz vještačkih izvora, uglavnom od nuklearnih postrojenja i akcidenata. Pretpostavlja se da tragovi pronađeni u dijetetskim suplementima potiču još od nuklearne katastrofe u Černobilu, koja se dogodila prije više od 20 godina.

Naša država još uvijek, prema informacijama izvora koji je želio ostati anoniman, nema kompletnu zakonsku regulativu kojom su precizirani nivo radioaktivne kontaminacije hrane iz uvoza i način detoksikacije. Nema ni mehanizme kontrole i ispitivanja kako domaćih, tako i inozemnih preparata. U svijetu su propisane maksimalne doze od 1 milisiverta (mSv). U zemljama iz okruženja propisi su šaroliki; u Srbiji dozvoljena radioaktivnost u hrani i dijetetskim proizvodima je samo 0,01 mSv, a u Hrvatskoj i Sloveniji je dozvoljen 100 puta veći nivo. To ne znači da su ti preparati direktno opasni po život, ali njihovo kumulativno djejstvo može da ima pogubne efekte na zdravlje.

Genetske mutacije i potomstvo

Cezijum 137 u organizmu prati metabolizam kalijuma i deponuje se u svim tkivima i organima, posebno u mišićima. Ovaj radionukleid može da dovede do genetskih mutacija ili da ima negativan efekat na potomstvo.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Trenutno ne koristim nista ali i ne planiram vise da uzimam suplemente osim whey proteina... Postigao sam rezultat koji sam zeleo i sada samo radim na odzavanju tako da se necu opterecivati suplementacijom.

A koristio sam bogami, svasta... protein, glutamin, kreatin, tribulus terestris, omega3 kapsule, vitamini...

Sto se tice ove vesti, to nema veze sa zivotom... senzacionalizam na delu (pod uslovom da je vest tacna). Prvo ovo se ne odnosi na suplemente u bodibildingu nego na suplemente uopste, sto znaci da tu spadaju i sumece tablete vitamina i minerala, cedevita...

Pise da su testirali 138 suplemenata, a samo u nasoj zemlji je dostupno tri puta vise suplemenata koji su namenjeni samom bodibildingu... i na kraju pise da je glavni uzrocnik borovnica... e ja ne znam ni jedan BB suplement sa borovnicom tako da nema opasnosti, samo udri po suplementima ne_shvata

Ljudi imaju predrasude prema suplementima jer ih povezuju sa steroidima sto je glupost. To su potpuno razlicite stvari. Steroidi su stetni i nabavljaju se "na crno"... suplementi nisu stetni i nabavljaju se  u slobodnoj prodaji i to tek nakon sto su prosli testove svetske zdravstvene organizacije o stetnosti po ljudsko zdravlje (mnoge suplemente za 0304_smile4 mozes kupiti u apotekama) :krstix:

Proteinski sejkovi (whey protein) koji se kod nas satanizuju kao nesto od cega se umire... se na zapadu daju i deci kao dodatak ishrani... to je to, u pitanju je samo neinformisanost i cista predrasuda...

Koliko je stetna cedevita toliko je stetan i whey protein ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

da, odobreno(i preporuceno) od "svetske zdravstvene organizacije", respect prstgore klinac facenew22222222

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

da, odobreno(i preporuceno) od "svetske zdravstvene organizacije", respect prstgore klinac facenew22222222

Napisao sam svetska jer me mrzelo da nabrajam americku i sve evropske koje se time bave... s obzirom da 80% suplemenata dolazi iz USA a ostatak iz Evrope...

Srpskih BB suplemeata za sada (fala bogu) nema :D

Подели на овим сајтовима

bilo je domacih od Petra Celika i pre bih te uzeo iako su bili od krompir pirea nego ove moderne mishomore

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

ajde posto banalizujes al i na to da ti odgovorim

cedevita kao sok je oket da se pije umereno

a c-vitamin sumece tablete su oket jedna u mesec dana mozda, znas li na primer koje su posledice prevelike kolicine c-vitamina iz tih preparata? ne znas sigurno, evo reci cu ti, dolazi do krtosti krvih sudova...

Подели на овим сајтовима

Управо тако,

Mračnjak. Сасвим је довољно само мерица whey proteinа са мерицом dekstrozе,

са кашичицом kreatina, и то само након тренинга.

И евентуално vitamini (наравно умерена суплементација) ако се не уноси довољно воћа.

А остала два протеинска шејка могу се направити. Од Еlla sira пола кутије са водом и мало јогурта помешати, пре спавања, а претходно појести прву половину уз вечеру.

Ујутру кувана беланца и добар доручак.

Најважнија је добра исхрана.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Управо тако,

Mračnjak. Сасвим је довољно само мерица whey proteinа са мерицом dekstrozе,

са кашичицом kreatina, и то само након тренинга.

И евентуално vitamini (наравно умерена суплементација) ако се не уноси довољно воћа.

А остала два протеинска шејка могу се направити. Од Еlla sira пола кутије са водом и мало јогурта помешати, пре спавања, а претходно појести прву половину уз вечеру.

Ујутру кувана беланца и добар доручак.

Најважнија је добра исхрана.

Ja ne znam o koja tri proteinska sejka ti pricas? Ja nikada nisam napisao da whey treba da se uzima tri puta dnevno...?!

Ja sam od vajkada proteine pio jednom dnevno i to neposredno nakon treninga... to je najbolja mera i najbolji period za apsorpciju...

tri puta dnevno bi bilo super ali brate mnogo je skupo... a i bacanje je  i para i truda ako pijes whey tri puta dnevno a ne vodis racuna  o ishrani... to sam i Dynablasteru pricao: dzaba ti i steroidi ako ne unosis dobru hranu... hrana je najbitnija za confused1  i napredak u misicnoj masi... i to si ti dobro napisao, ella je odlicna za pred spvanja a jaja su super za dorucak..

a c-vitamin sumece tablete su oket jedna u mesec dana mozda

Tableta ili kutija?!

znas li na primer koje su posledice prevelike kolicine c-vitamina iz tih preparata? ne znas sigurno, evo reci cu ti

Prosvetli nas, o premudri...

Подели на овим сајтовима

Ne , ipak cu morati da ti odgovorim...

a c-vitamin sumece tablete su oket jedna u mesec dana mozda, znas li na primer koje su posledice prevelike kolicine c-vitamina iz tih preparata? ne znas sigurno, evo reci cu ti, dolazi do krtosti krvih sudova...

Ti dete stvarno nisis svestan koliko lupas dok ovako pricas napamet.

Za prosecnog zdravog vezbaca je preporucena kolicina dnevnog unoosa vitamina C od 1000 do 3000mg!

Za pusace i vrhunske sportiste ta brojka ide do 10grama dnevno! U zavisnosti od proizvodjaca mislim da su kod nas najjace sumece talete one od 1000mg. to znaci da ako si zdrav rekrativni vezbac kutiju popijes za max desetak dana ( i to pod uslovom da pijes samo 1000mg dnevno).

Ukoliko unosis recimo 3000mg dnevno (preporucena kolicina za zdrave ljude koji umereno vezbaju) tu kutiju ima da popijes da nekoliko dana...

Jos koliko cemo morati da trpimo te tvoje potrebe da siris budalastine pod maskom "informacija"? Ja ti vec reko' , spusti loptu, pogledaj istini u oci i reci sebi- "ja ne znam bas sve... zapravo znam vrlo malo, i nije lepo da solim pamet ako sam vec toliko neupucen"

Sto se tice "krtosti krvnih sudova" nedostatak vitamina C se  u telu manifestuje velikim brojem simptoma pre nego sto uopste dodje do "krtosti krvnih sudova" za koju ti treba dugo i intenivno uzimanje uz zanemarivanje svih simtoma hipervitaminoza koji se javljaju pre toga (drugim recima krtost sudova ces da dobijes samo ako si totalni freak pa pijes vit. C i pored svih ovih simptoma http://www.wrongdiagnosis.com/v/vitamin_c_overdose/symptoms.htm )

PS. da ne pricam kako je jedan od tretmana hipervitaminoze uzimanje nesmanjene kolicine vitamina C  ali razdeljene na vise manjih doza u toku dana.. i to je sve :krstix:

PS. Jel boli kad se ovoliko razbijes o sopstvenu aroganciju?

PPS. Salim se, ne zanima me  confused1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...