Jump to content

Француска влада регулише цене књига

Оцени ову тему

Препоручена порука

Dok u Americi na Amazonu knjige možemo kupiti i 60 % jeftinije od fabričke cene, to drugde i nije moguće.

U Nemačkoj odavno postoji nešto što se zove "obavezna cena knjiga", a to je zakon koji nalaže da knjige svugde imaju istu cenu - u svim knjižarama, i na svim sajtovima... Tako da Francuzi imitiraju njih... 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Не разумем уопште како је то могуће...?

Значи, енциклопедије, уџбеници, стучне књиге и белетристика треба да имају исту цену?

Ако је цена 3 тома неке енциклопедије била 30Еур, а једна књига белетристике 1Еур, сада ће цена 1 тома енциклопедије бити исто 1Еур. Само што ће бити 30 томова greengrin

Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23)

Подели на овим сајтовима

Што рецимо не донесу закон да сви аутомобили коштају исто? Или да сва јела у ресторанима коштају исто? Или да сва пива коштају исто? Да све куће коштају исто?

Ништа ми није јасан овај свет... Ако шаљу људе на Марс ускоро, јавићу се први као добровољац.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Што рецимо не донесу закон да сви аутомобили коштају исто? Или да сва јела у ресторанима коштају исто? Или да сва пива коштају исто? Да све куће коштају исто?

Ништа ми није јасан овај свет... Ако шаљу људе на Марс ускоро, јавићу се први као добровољац.

Komunisti opet jasu, ha?

greengrin :krstix: :krstix:

Svi smo nadrljali ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ма не знам шта су, али неко од нас није нормалан.

Озбиљно - ако има неко упућен да ми објасни логику која стоји иза оваквог закона живо ме интересује да чујем...? Само информативно, јер уопште не могу да схватим како размишљају...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ја уопште не разумем шта су они тачно регулисали. Нема шансе да све књиге коштају исто.

http://www.amazon.fr/Feynman-Lectures-Physics-New-Millennium/dp/0465023827/ref=sr_1_9?ie=UTF8&qid=1304538858&sr=8-9

http://www.amazon.fr/nature-physique-Richard-Feynman/dp/2020056585/ref=tag_dpp_lp_edpp_ttl_in

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...