florenntina Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Mozda ovaj komentar moze pomoci boljem razumevanju: "This is just inexplicable, except for French legislators and bureaucrats' atavistic urge to regulate anything they don't understand" facenew22222222. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Dok u Americi na Amazonu knjige možemo kupiti i 60 % jeftinije od fabričke cene, to drugde i nije moguće. U Nemačkoj odavno postoji nešto što se zove "obavezna cena knjiga", a to je zakon koji nalaže da knjige svugde imaju istu cenu - u svim knjižarama, i na svim sajtovima... Tako da Francuzi imitiraju njih... 0102_laugh Miljan je to lepo objasnio, to je u pitanju.... Mada moram da napomenem da stalna cena knjige na svim mestima ne znaci da je na amazonu ne mozes mozda naci jeftinije.. ali ne uvek i ne puno jeftinije.... kada su jeftinije na amazonu to je iz tacno definisanih razloga.... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Dok u Americi na Amazonu knjige možemo kupiti i 60 % jeftinije od fabričke cene, to drugde i nije moguće. U Nemačkoj odavno postoji nešto što se zove "obavezna cena knjiga", a to je zakon koji nalaže da knjige svugde imaju istu cenu - u svim knjižarama, i na svim sajtovima... Tako da Francuzi imitiraju njih... 0102_laugh Miljan je to lepo objasnio, to je u pitanju.... Mada moram da napomenem da stalna cena knjige na svim mestima ne znaci da je na amazonu ne mozes mozda naci jeftinije.. ali ne uvek i ne puno jeftinije.... kada su jeftinije na amazonu to je iz tacno definisanih razloga.... Znaci, nece sve (razlicite) knjige imati istu cenu vec ce ista knjiga (u smislu istog naslova i autora) imati svugde istu cenu bez obzira na meki/tvrdi povez, kvalitet stampe, dizajn, kvalitet papira i sl? Jesam li sad dobro razumela? I ako jesam, kakvo je ekonomsko opravdanje ovih mera? Sta kazu njihovi zagovornici bas me interesuje? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 U sutini je sledece u pitanju..Knjiga izdata od jednog izdavaca ima svugde, bez obzira na prodajno mesto istu cenu... Tako je barem u Nemackoj. Kao sto sam napisala iz odredjenih razloga je mozes kupiti ponekad jeftinije... Koje je opravdanje i obrazlozenje ne znam tacno. odnosno objasnjavano mi je mada nisam zapamtila... Ja cesto kupujem knjige na engleskom jer su ta izdanja skoro uvek jeftinija nego na nemackom... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 4, 2011 Пријави Подели Написано Мај 4, 2011 Можда се мисли на то да одређена књига свуда кошта исто, тј да све књиге имају свуда исту цену. Jes, bas tako... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Sta kazu njihovi zagovornici bas me interesuje? Они не читају књиге очигледно... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Не разумем уопште како је то могуће...? Значи, енциклопедије, уџбеници, стучне књиге и белетристика треба да имају исту цену? Nisi ti to skontao... evo objasnili ljudi... 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Мај 5, 2011 Пријави Подели Написано Мај 5, 2011 Не разумем уопште како је то могуће...? Значи, енциклопедије, уџбеници, стучне књиге и белетристика треба да имају исту цену? Nisi ti to skontao... evo objasnili ljudi... klapklap Moze neki popravni posto ni ja jos uvek ne shvatam ni cilj mere, ni nacin na koji se sprovodi a ponajmanje ekonomsku logiku "projekta"? dada https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука