Jump to content

Artemijevi branitelji se posvadjali...(Dejan VIlovski vs. Vlada Dimitrijevic)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kada se neko ili nesto dovoji od Izvora (Crkve) onda po prirodi tone u cepanje, razjedinjavanje, usitnjavanje...samounistavanje i nestajanje.

U Grckoj se npr 1924 god. odvojila od Grcke Pravoslavne Crkve jedna parasinagoa (Ziloti) koji su formirali svoj "Sinod" i nastavili da zive i deluju samostalno svoj kvazi-crkveni zivot. U medjuvremenu su se odvojile jos neke parasinagoge tako da u Grckoj sada postoje 10 "sinoda". Svi su oni medjusobno posvadjani i takmice se u tome ko ce kome da pokaze ko je prava "Istinita" Crkva... Pazite paralelu, jedna FB grupa se zove "Istina je samo jedna ..." :(

Govori se da u Artemijevoj sekti postoje vec 3-4 sukobljena tabora.

A evo kako izgleda jedan sukog :

http://www.eparhija-prizren.org/sr/autori/klirici/arhimandrit-simeon/317-ne-radi-se-o-ikonomiji-nego-o-pravdi.html

Paznja! Link vodi ka sektaskom sajtu!

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 36
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Цјепкају се и цјепкају се. А гараже на све стране ничу.  :(

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Није то ништа ново. БЗВ и Ихтус се одавно не подносе, а цела ствар је пукла још око неслагања око тога да ли "духовници" који су још увек формално у СПЦ треба или не треба да јавно подрже Артемија и оду у раскол за њим, или да и даље испод жита шаљу своја "чада" у катакомбе...

А да ће до цепања и уситњавања доћи, није било тешко предвидети ни давно пре него што су се одвојили од Цркве...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

vlada dimitrijević je publicista koji se izjašnjavao kao slijedbenik svetosavskog puta koliko znam, i u tom kontekstu bio aktivan.

nakon dešavanja vezano za Artemija on se prvi javno izjasnio da nije za to da se slučaj Artemija tretira bez korektnog suđenja Sabora ali se nije stavio na stranu Artemija.

tako da u tom smislu o sukobu branitelja u užem smislu nije niti riječ.

i o kakva to dalja 3-4 sukoba tabora je riječ?

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Бог створи прво Адама и Еву, а послије Стеву. 

Подели на овим сајтовима

Мада у последњем тренутку,Влада се ипак оградио од ових буздована, што показује да ипак има мозга и црквене самосвести,да би схватио ,куд плови Артемијев брод... :cheesy:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

dimitrijević se u samom početku ogradio (postoji zvučni zapis o tome), tako da ja stvarno ne vidim smisao

ove teme  :cheesy:.

Петровић Станислава

„А ово је вјечни живот да познају Тебе јединога истинитог Бога кога си послао Исуса Христа“ Јн. (17, 3)

Подели на овим сајтовима

znači složili smo se: ogradio se, sukob branitelja ne postoji u tom smislu, niti ikakve naznake sukoba

3-4 tabora, pa se onda ovdje nema šta više napisati u stvari, je li tako?

Петровић Станислава

Подели на овим сајтовима

Само не знам како Влада Димитријевић стече углед да он буде врховни тумач свега у СПЦ? Или сад треба да се изјасни и по овом и по оном питању.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

И зашто је све ово у секте. Није ваљда монах Артемије секташ.

Када би неко могао доказати да је Христос ван истине, и када би истина збиља искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом, а не са истином

Подели на овим сајтовима

Да, али још није секташ. За сад је монах непослушан свом епископу, што је у његовом случају патријарх. Дакле ово не треба да буде у теми Секте, већ у некој другој. А ко зна, можда ће се за двије недјеље покајати.

Подели на овим сајтовима

Ne nego je deda mraz. Sluzi predstave koje naziva litirgijama; rukopolaze raznorazne pacenike.. A ako vam je bas stalo za koje dve nedelje nece biti ni monah artemije.

prstgore

Zebe u svom stilu .mense.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...