florenntina Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Prosto je neverovatno kako svi definisu problem kao "da li, gde i kako naci dodatna sredstva za pokrice troskova" a nikom ne pada na pamet da resenje potrazi u SMANJENJU istih tih troskova! Ne mogu da verujem... Ovi bre kao da su kod nas ucili skolu... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 http://www.businessinsider.com/here-are-the-5-worst-places-to-be-when-the-dollar-collapses-2011-6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,7182.msg476277.html#msg476277 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Од вашег специјалног извештача са лица места... :cheesy: Тренутно се у САД одвија велика борба, али то није између демократа и републиканаца. Они су потпуно исти лопови и расправљају се око небитних и маргиналних ствари, само праве представу да заварају народ. Једини који заиста жели да суштински промени ствари јесте конгресмен и кандидат за председника Рон Пол ког народ све више подржава и око ког се окупио читав један веома активан покрет који неки називају "Друга америчка револуција". Његови циљеви - прекинути све ратове и вратити војску кући, спречити ФЕД (централну банку) да креира новац без покрића, максимално смањити државну бирократију и порезе, спречити утицај разних корпорација, лобија и специјалних интереса на политику итд. Мислим да све зависи од избора 2012-те. Уколико се настави политика која се тренутно води неће бити добро. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 2012 пресудна... па не знам ако сад дође до колапса долара то ће извазвати ланчану реакцију питање је да ли ће у америци бити избора... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 ne postoji i najmanja sansa da usred Sauronovog gnezda neki dobrotvor moze da dodje na poziciju, osim ako nije Bozija promisao, nema sanse za tako nesto, a tom coveku svaka cast ako nije dupli agent onda je jedan od najhrabrijih na svetu Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 10, 2011 Пријави Подели Написано Јул 10, 2011 Постоји шанса, народ се полако буди из летаргије. Он је искрен и доследан већ 40 година колико се бави политиком - увек је гласао против рата, против задуживања, државне потрошње итд. Не прави уопште копромис, без обзира да ли се некоме свиђа или не. Питање је само да ли ће постићи критичну масу до избора. Право је чудо да уопште постоји такав човек на позицији са које може да нешто промени. Ево још једног видеа који се више бави економијом: Иначе, он је још 2003-е предвидео финансијску кризу и прецизно објаснио узроке, потражите на Youtube. Што се колапса долара тиче, до тога ће доћи пре или касније. Нико не може да предвиди тачно када, али је неизбежно. Што више одлажу решење криза ће на крају бити све гора. Какве ће бити последице зависи од тога како ће САД решавати кризу. Ако наставе са истом економском политиком завршиће се хиперинфлацијом и тоталним распадом система. Ако се коначно опамете и заведу ред криза може да буде оштра, али ће трајати веома кратко. Што се "проглашавања банкрота" у Августу тиче, не верујем да ће до тога доћи, али не би било први пут. САД је већ пар пута била у сличној ситуацији, на пример 1971-е када су престали да конвертују доларе у злато (http://en.wikipedia.org/wiki/Nixon_Shock). Банкрот би у односу на алтернативу био бољи избор јер би их присилио да проблеме решавају одмах уместо да чекају да буде још горе. Свакоме је јасно да они дуг од 15 трилиона долара не могу никад да врате. Боље је решавати проблем сад него када буде 150 трилиона. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Овај леви је Звонков идол, Рон Пол, а знате ли ко су ова друга двојица? Овај у средини је Стивен Доналд Блек (познатији као Дон Блек), био један од вођа Кју Клукс Клана, члан америчке нацистичке партије и оснивач Штормфронта, а овај десно је његов син, који на следећој фотографији добија аутограм од Звонковог кандидата. Блек је чак уплатио скромну донацију за Полову кампању 2007 и овај није хтео да је одбије: Цитат "Dr. Paul stands for freedom, peace, prosperity and inalienable rights. If someone with small ideologies happens to contribute money to Ron, thinking he can influence Ron in any way, he's wasted his money," Paul spokesman Jesse Benton said. "Ron is going to take the money and try to spread the message of freedom." "And that's $500 less that this guy has to do whatever it is that he does," Benton added. Наравно, ја не тврдим да је Пол расиста и нациста. Али је врло индикативно да најгори смрдљиви шљам подржава овог човека, а још је грђе како хардкор либертаријанци попут Пола гледају на ту подршку Цитат "Ron is going to take the money and try to spread the message of freedom." "And that's $500 less that this guy has to do whatever it is that he does," Benton added. fmqmtx Свако нормалан би се сместа оградио и вратио те паре. Овако нешто може да изјави или тотална будала која стварно у то верује или крајње покварен и перфидан тип. И у једном и у другом случају је екстремно опасно да такав буде председник највеће светске силе (ако пре тога иста не пропадне). И да, друштво у коме се Дон Блек осећа слободно није и никада неће бити друштво у коме ћу ја моћи да се осећам слободно, па макар ми разни звонкови и рон полови трубили о некаквој слободи до изнемоглости и макар се то друштво сто пута звало либертаријанско. Идеја слободе коју заступају Звонко и ови типови је врло врло врло чудна, у најмању руку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Gadan je taj Ron, al' ovi antiintervencionisticki stavovi su mu sjajni. Iz tog razloga mi je iskreno zao sto mi se cini da nema nikakve sanse. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Цитат Gadan je taj Ron, al' ovi antiintervencionisticki stavovi su mu sjajni. Iz tog razloga mi je iskreno zao sto mi se cini da nema nikakve sanse. Једино што се поред залагања за укидање цетралне банке и осталих чудеса, исти залаже за укидање National Science Fondation, што није неко чудо, када се узму у обзир његови ставови... Наравно, не ради он то зато што је му је мишљење дубоко инспирисано религијом (што само по себи није лоше) Цитат "The notion of a rigid separation between church and state has no basis in either the text of the Constitution or the writings of our Founding Fathers. On the contrary, our Founders’ political views were strongly informed by their religious beliefs. Certainly the drafters of the Declaration of Independence and the Constitution, both replete with references to God, would be aghast at the federal government’s hostility to religion. The establishment clause of the First Amendment was simply intended to forbid the creation of an official state church like the Church of England, not to drive religion out of public life. The Founding Fathers envisioned a robustly Christian yet religiously tolerant America, with churches serving as vital institutions that would eclipse the state in importance. Throughout our nation’s history, churches have done what no government can ever do, namely teach morality and civility. Moral and civil individuals are largely governed by their own sense of right and wrong, and hence have little need for external government. This is the real reason the collectivist Left hates religion: Churches as institutions compete with the state for the people’s allegiance, and many devout people put their faith in God before putting their faith in the state. Knowing this, the secularists wage an ongoing war against religion, chipping away bit by bit at our nation’s Christian heritage. Christmas itself may soon be a casualty of that war." него зато што човек воли сободу (уместо лепо да призна да само следи Џизуса, ко ова наша несрећна Чолићка). fmqmtx Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Цитат Цитат Gadan je taj Ron, al' ovi antiintervencionisticki stavovi su mu sjajni. Iz tog razloga mi je iskreno zao sto mi se cini da nema nikakve sanse. Једино што се поред залагања за укидање цетралне банке и осталих чудеса, исти залаже за укидање National Science Fondation, што није неко чудо, када се узму у обзир његови ставови... Више бих волео да си изнео његово образложење става за укидање National Science Fondation, тачније економске разлоге, него што си овако на то накалемио своје објашњење тога и још на крају завршио са Чолићком fmqmtx Иначе, тема су могуће импликације пропасти долара и банкрота САД.... п.с. Може ли се дисати од теорије еволуције? Ако бих отворио тему Међународни рачуноводствени стандарди, бојим се да бих у 5-6 поруци нашао неку референцу за археоптерикс, Докинса и сл... Мислим, 40 степени је напољу, вреди одустати мало, чисто због времнена.... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Наравно да знам објашњење за укидање NSF -а. Чуо сам га од Звонка сто пута (најчешће на темама о еволуцији). И јако личи на објашњење Рона Пола, наведено горе, зашто није вратио паре (ма колико мала сума била) нацистичком смраду и оградио се од њега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Цитат Наравно да знам објашњење за укидање NSF -а. Чуо сам га од Звонка сто пута (најчешће на темама о еволуцији). Хајде, бар једном ја да чујем, али не Звонков став, него став Рон Пола о потреби укудања те фондације. КОји су, по њему, основни разлози? Можемо покренути и посебну тему о односу тржишне привреде и финансирања науке? Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Ово су неозбиљне примедбе. Др Рон Пол, као и сваки други грађанин, има право на своје лично мишљење. Оно што је битно - какву политику он заступа, да ли жели да некоме нешто забрањује, даје привилегије или финансира туђим новцем. Његов став по свим тим питањима је веома јасан - држава нема право да законски ограничава грађанима слободе, чак и када се он лично не слаже са тим. На пример, изнад је постављен видео где он даје своје мишљење да је абортус убиство (иначе је лекар по професији, породио око 5000 деце), али политички он се залаже против федералног закона о абортусу. Исто важи за ТЕ. Има још пуно супер-либералних ставова, али да не ширим тему. Што се НСФ тиче, немам конкретан извор, али пошто сам читао његове књиге и пратим пажљиво јавне наступе могу веома поуздано да одговорим. Др Пол није само за укидање НФС него и за укидање многих других федералних институција - ФЕД, ЦИА, ИРС итд. Разлог је једноставан - оне су противуставне. Устав САД не даје федералној влади право да оснива и финансира такве институције. Исто као што председнику не даје право да објави рат, него то ради конгрес. У сваком случају, у контексту постављене теме - Рон Пол је једина нада да се избегне економски колапс, ако је то још увек могуће. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Јул 11, 2011 Пријави Подели Написано Јул 11, 2011 Цитат Ово су неозбиљне примедбе. Др Рон Пол, као и сваки други грађанин, има право на своје лично мишљење. Оно што је битно - какву политику он заступа, да ли жели да некоме нешто забрањује, даје привилегије или финансира туђим новцем. Његов став по свим тим питањима је веома јасан - држава нема право да законски ограничава грађанима слободе, чак и када се он лично не слаже са тим. На пример, изнад је постављен видео где он даје своје мишљење да је абортус убиство (иначе је лекар по професији, породио око 5000 деце), али политички он се залаже против федералног закона о абортусу. Исто важи за ТЕ. Има још пуно супер-либералних ставова, али да не ширим тему. Што се НСФ тиче, немам конкретан извор, али пошто сам читао његове књиге и пратим пажљиво јавне наступе могу веома поуздано да одговорим. Др Пол није само за укидање НФС него и за укидање многих других федералних институција - ФЕД, ЦИА, ИРС итд. Разлог је једноставан - оне су противуставне. Устав САД не даје федералној влади право да оснива и финансира такве институције. Исто као што председнику не даје право да објави рат, него то ради конгрес. Oво су праве информације! greengrin Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука