Jump to content

Опстанак долара, банкротство САД, трајање Америчке ере

Оцени ову тему

Crveni Baron

Препоручена порука

Срби су слободнији народ од Американаца?

Физички - Американац може да оде на било који део његове државе, за разлику од Срба.

Духовно нису ништа поробљнији од нас.

Што се тиче тих камперских насеља, Американци су научени да су сами одговорни за своју (не)срећу, а систем је такав да ако неко жели да ради и привређује да му је то омогућено (јер као што рекосте нема корупције на том ниском нивоу). Док код нас држава сатире привреднике и све врви од корупције. А не бунимо се јер неће нико да се мрдне из своје ушушканости док год сам не буде жртва тог система. Мада, по мени је најбоља тиха и дугорочна побуна и то молитвом, радом и учењем.

Нада нема право ни у кога (ни у друштво, ни у државу)

до у Бога и у своје руке.

Не кажем да нисмо, у бити, слободољубив народ, али смо сада дебело посрнули...

Па и ја идем у сваки део Србске државе.. Од Скопља до Задра...

Пробљени су и те како...који проценат Американаца јесу припадници Хришћанске(Православне) Цркве-1%?

Ма како да не... стотине фабрика које су се иселиле у Азију и протести американаца...које наравно не преносе наше телевизије..јер није одобрио амерички амбасадор у БГ...су због лубеница?

Зашто југ Америке не жели Северно Америчку Унију ?

Зашто југ Америке прети издвајањем из США .. када је све тако лепо и бајно...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 162
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Надајмо се. dada Као да ће наредна велика сила бити боља од Америке. :drugarstvo:

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Па и ја идем у сваки део Србске државе.. Од Скопља до Задра...

Пробљени су и те како...који проценат Американаца јесу припадници Хришћанске(Православне) Цркве-1%?

Ма како да не... стотине фабрика које су се иселиле у Азију и протести американаца...које наравно не преносе наше телевизије..јер није одобрио амерички амбасадор у БГ...су због лубеница?

Зашто југ Америке не жели Северно Америчку Унију ?

Зашто југ Америке прети издвајањем из США .. када је све тако лепо и бајно...

Колико Срба стварно живи црквеним животом? Управо је због тога наша одговорност већа. Они не знају за православље, па није чудо што не живе тако. А ми... Боже опрости...

Можете ли дати извор информације о раздору између југа и севера, а да није од неког руског аналитичара него од рецимо вође тог покрета или неког американца који сматра да је добра идеја да се југ одвоји? Или је то само списак жеља непријатеља САД.

Волео бих и ја да САД не буду више у улози светског полицајца, али списак жеља је једно а стварност нешто друго. Са друге стране, ко зна, можда нам дође неко још гори.

Подели на овим сајтовима

Ja verujem ocu Tadeju  dada

Govorio je i da će Amerika uskoro pući kao balon, i da će tek posle kraha Amerike, Zapada i NATO, Srbi da oslobode Kosovo, jer će se NATO povući sa Kosova pre toga, i Šiptari će biti strahovito brzo poraženi, tako da više neće biti ni jednog Šiptara na Kosovu.

Нису ово никакве пророчке ријечи. Ово или је неко подметнуо оцу Тадеју, или је о.Тадеј дебело промашио. Ово је обично трабуњање које нема ни са чим везе.

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви, са истим проблемима које нас море. Зато не постоји ниједан ваљан разлог да Бог допусти да се Косово врати у руке Срба, ако ће се мјерити тим критеријум да нека земља приапда неком народу онолико колико је тај народ ваљан пред Богом. Свако од нас зна да су Срби данас углавном папирнати православци, а не практични. Свако од нас зна какав криминал се ваља у држави, и колико је народ поткупљивог, и популизму склоног понашању, свако од нас зна да док се Срби бију и убијају за пишљив комад земље, док брат брата издаје, парничи на суду, док се граби и разграђује на све стране, док се људи ко марва понашају за пишљиве саднице трешања за које су спремни да се потуку са другим...неће нама ни Бог помоћи, а то што за то наше стање видимо кривицу у Америци, Бриселу, Јанку и Марку, то само потврђује сву јад и чемер у којем се налази колективна и поробљена свијест Срба. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви, са истим проблемима које нас море.

Ja tom recenicom nisam ni htela nekog da okrivljujem, samo sam citirala sta je rekao covek!

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви, са истим проблемима које нас море.

Ja tom recenicom nisam ni htela nekog da okrivljujem, samo sam citirala sta je rekao covek!

Ти ниси, али "прорачнство" је последица нашег менталитета којим смо у последње вријеме научени да су други криви за то што сами кувамо, и за шта смо сами неспособни да доведемо у ред.

Брат Жељко Билибија каже, да кад пукну Амери, да ће се Срби тек тад ујединити. Што значи да је за нашу разједињеност крива САД, па тако САД је крива за све и што се ми тучемо за трешње, и што брат брат убија за међу, и што хоћемо да у држави влада корупција, криминал, непотизам...што смо поткупљив народ, што волимо на пречац, што волим ода за мало уложеног имамо пуно добити итд...могло би се набрајти много тога због чега смо ми разједињени, а са чима Америка нема никакве везе.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

dada

Апсолутно, највећа кривица је нас самих ту нема збора. Само се не бих сложио да Амери & Co. (тј. њихове државе) немају ама баш никаквог удела у нашој тренутној ситуацији, ако ништа чињеница да тамо постоји сијасет "неокон"-ова који у америчкој војној моћи виде нешто добро уместо пуке тираније, сама по себи њима намеће кривицу у истој мери у којој смо и ми криви кад се ложимо на неке фантазмагоричне русо-српске царевине итд.

Често се чује "какав народ таква и власт". Међутим то није сасвим тачно. Тачније би било рећи "какви су најгори у народу - таква власт". Јер људи који желе да другима намећу своје ставове и да живе на туђ рачун су управо најгори талог сваког друштва. Дакле ствари неће да се промене све док се и они најгори не промене или све док им се број не смањи на ону меру где ће их бити недовољно пуно да би успели да попуне целокупну бирократију. Или све док већина народа не дође к себи и од својих најгорих представника у власти недвосмислено почне да тражи праве ствари, тада би и ти на врху остали без избора јер би им биле угрожене фотеље.

Подели на овим сајтовима

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви,  dadaистим проблемима које нас море.

Ти ниси, али "прорачнство" је последица нашег менталитета којим смо у последње вријеме научени да су други криви за то што сами кувамо, и за шта смо сами неспособни да доведемо у ред.

Брат Жељко Билибија каже, да кад пукну Амери, да ће се Срби тек тад ујединити. Што значи да је за нашу разједињеност крива САД, па тако САД је крива за све и што се ми тучемо за трешње, и што брат брат убија за међу, и што хоћемо да у држави влада корупција, криминал, непотизам...што смо поткупљив народ, што волимо на пречац, што волим ода за мало уложеног имамо пуно добити итд...могло би се набрајти много тога због чега смо ми разједињени, а са чима Америка нема никакве везе.

0409_feel 0409_feel Управу си већину али погледајмо историју увек је постојала одређена доза страха од јаке Србије. dada

У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом.

Подели на овим сајтовима

Ma ko bre covece krivi koga u tom prorocanstvu???

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Наша незавидна ситуација нема никакве везе са Америком. Само у ово пар ријечи које си навела, тј наводна прорчанства о.Тадеја, већ ту се види разлог због чега овакве ријечи немају никаквог смисла, а то је да се коријен проблема пребацује на туђу кривицу, а не види се коријен проблема у сопственом дворишту. Са Америком, или без Америке ми би били исти овакви,  dadaистим проблемима које нас море.

0409_feel 0409_feel Управу си већину али погледајмо историју увек је постојала одређена доза страха од јаке Србије. dada

To je мит брате. Јака Србија...шта би му то могло значити? Ништа баш ако не постоје елементарне ствари које једну земљу чине јаком.

Нема запад потребе да зазире од наводно јаке Србије, јер мислим да су нас довољно добро проучили у последње вријеме да могу да нам се подсмијевају у томе како ми настојимо да своју државу учинимо јаком...

Тучемо се око трешања, брата брату сијече врат због комада земље, градимо 50 до 100 километара аутопута већ 10 година и то у претежно равничарском предјелу. Како у Србији, Београд - Хоргош, тако и Српској, Бања Лука - Градишка. У Србији је скоро свечано отворена дионица од чак 8 км, а у Српској ће ускоро бити и рекорд оборен, јер ће свечано бити отворена дионица од замисли 5 км, чиме ће се омогућити обилажење једног "мегалополиса" "Лакташи Сити" који броји невјероватних 15 000 становника, и то ће уштедјети невјероватне количине секудни које је потребно дуже провести да би прошао кроз то насеље. О квалитету израде, и цијени да се не говори, остаће генерацијама иза џомбав пут који након што се отвори, изгледаће као спреман за рехабилитацију.

Аутопутеви су жиле куцавице и објекти који доприносе управо јачању једне државе, јер доносе развој и новац. Па према томе кад неумијемо да се понашамо тактички и одговрно око тако једне важне ствари као што је аутопут, који заиста чини једну земљу јаком, онда је смјешно сматрати да запад саботира развој Србије и да зазире од ње...просто могу да нам се смеју у брк.

Подели на овим сајтовима

Ma ko bre covece krivi koga u tom prorocanstvu???

Криви Америку и Шиптаре...јер претопставља да ако падне Америка, пашће и Шиптари и ми ћемо продисати...

Не мораш се извлачити, јако је видљиво о чему је ријеч.

Подели на овим сајтовима

dada

Апсолутно, највећа кривица је нас самих ту нема збора. Само се не бих сложио да Амери & Co. (тј. њихове државе) немају ама баш никаквог удела у нашој тренутној ситуацији, ако ништа чињеница да тамо постоји сијасет "неокон"-ова који у америчкој војној моћи виде нешто добро уместо пуке тираније, сама по себи њима намеће кривицу у истој мери у којој смо и ми криви кад се ложимо на неке фантазмагоричне русо-српске царевине итд.

Често се чује "какав народ таква и власт". Међутим то није сасвим тачно. Тачније би било рећи "какви су најгори у народу - таква власт". Јер људи који желе да другима намећу своје ставове и да живе на туђ рачун су управо најгори талог сваког друштва. Дакле ствари неће да се промене све док се и они најгори не промене или све док им се број не смањи на ону меру где ће их бити недовољно пуно да би успели да попуне целокупну бирократију. Или све док већина народа не дође к себи и од својих најгорих представника у власти недвосмислено почне да тражи праве ствари, тада би и ти на врху остали без избора јер би им биле угрожене фотеље.

Утицај америчке политике наравно постоји, али свакако кад узмеш све чињеничне ствари гдје смо доњи, ту америка нема никакве везе. Јер то су елементарне ствари које се раде независно од Америке.

Подели на овим сајтовима

t4431

Zbog cega bih se izvlacila...  7896634

Jednostavno ja to ne vidim kao da krivi covek nekog...  victory78

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...