Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Koga gnjavi ovakva priča,kao što je trenutno na forumu,definitvno može da proba da pročita ovu knjigu.Ako ništa drugo ne košta ništa bliss jeeee Više o autoru i djelu na wiki огло, јел теби помогло? клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Tek danas sam je našao. Počeću pomalo da čitam.Tip je aktivno pušio 33 godine.Mislim da je i umro od raka pluća.Svoj način ostavka cigareta je razvio u sistem i iskoristio da pomogne drugima sa ovim "problemom". Priča je o "lakom načinu" prestanka pušenja.Naravno ne instant i magijski već je stvar u samom pristupu. za sada obećava.Kažu oni koji počnu da je čitaju na pola već smanje cigarete.A kada je pročitaju nemaju više volje za pušenjem. Naravno radi se o onima koji i uopšte razmišljaju o tome. Ne košta zar ne. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Tek danas sam je našao. Počeću pomalo da čitam.Tip je aktivno pušio 33 godine.Mislim da je i umro od raka pluća.Svoj način ostavka cigareta je razvio u sistem i iskoristio da pomogne drugima sa ovim "problemom". Priča je o "lakom načinu" prestanka pušenja.Naravno ne instant i magijski već je stvar u samom pristupu. za sada obećava.Kažu oni koji počnu da je čitaju na pola već smanje cigarete.A kada je pročitaju nemaju više volje za pušenjem. Naravno radi se o onima koji i uopšte razmišljaju o tome. Ne košta zar ne. потпуно се слажем и не смета ми нити један начин којим се престаје такво робовање никотину у наркоманским дозама ...занимљиво ми је што је рекао о комбинацији са алкохолом, потпуно има смисла ... Бог зна да су сви пушачи викендом и теже шљокаре од оних који не пуше - у преводу, једна страст води другу за руку ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Аљонка, ziveti uistinu Jevandjeljem и молитва, исповест и причешће су више него саставне ствари. Суштина је прочитати цео пост ..... Многи људи тако ваде из контекста, често и из Јеванђеља ситнице, које су потпуно ван основне идеје!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sorry, nisam dovoljno objasnila sta sam htela reci Volja i zelja su kljucni i odluka nije daleko, ali potrebno je biti covek, a ne stalno se pokunjen vracati na isti greh. Mene kada je prvi put duhovnik ''nakrpio'' za greh koji sam 2-3 puta ponovio, ja ga vise ne ponavljam, sramota me velika obuzima, ziveti uistinu Jevandjeljem nekako automatski odbacuje cigarete kao nesto vise nego nepotrebno i pogubno.. Nisam htela da te negiram i ispravljam, nego htedoh da potvrdim nesto, pa se malo izgubila grouphug... A to je da ne pobedjuje nasa volja greh, nego greh lecimo Jevandjeljskim zivotom, a najvise Svetim Pricescem. Ja sam grehe koje sam ponavlajla do u nedogled uspela da obidjem tek kad sam pocela redovno da se pricescujem. Dzaba mi je bilo i `krpljenje` duhovnika, i sramota i sve ostalo. Svakako se slazem, ko se pricescuje, pretpostavka je da se molitvom i postom priprema, i kao posledica ukrepljuje i uzdize se Gospodu www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 причешће лечи и смрт, а камоли пушење grouphug клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 причешће лечи и смрт, а камоли пушење grouphug www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 причешће лечи и смрт, а камоли пушење grouphug To htedoh reci 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 Чек да запалим, па да и ја нешто напишем! Далеко од тога да не сматрам да је трошење дувана проблем - само, мислим да имамо далеко веће изазове пред собом и као друштво и као црква. А да се ја питам, понудио бих решење не кроз забрану, него кроз враћање монопола над продајом дувана држави уз драконске порезе на тај и све друге облике луксуза. Прохибиције су се историјски доказале као неефикасна решења на дуже стазе. A ja bas jesam za zabranu. Ili za neke drasticnije mere koje ne bih ovde iznosila Sad cu verovatno biti napadnuta ali - ja nisam videla sebicnijih ljudi od pusaca, bar ovih koje znam. Bez razmisljanja zapale cigaru i u drustvu dece, nepusaca, bolesnika... U skolama je, kao sto znate, zabranjeno pusiti, na bilo kom mestu (zabranjene su i prostorije za nastavnike pusace). Ja u cetiri skole radim, u sve cetiri purnjaju k`o lokomotive, vise niko i ne pita da li nekome smeta. Коме може да смета засебна, затворена просторија у коју можеш да уђеш ако хоћеш и да не уђеш ако нећеш? У део за непушаче пушач не може да уђе и да пуши, а у део за пушаче може да уђе непушач и да не пуши! Одузимање просторије пушачима је дискриминација! Oduzimanje prostorije nepusacima je onda ZLOCIN. Jer u sve cetiri pomenute skole niko od nastavnika cak i ne pusi u posebnim prostorijama (aiko zabranjenim) nego u onim u kojima svi boravimo. A hoces da cujes razlog? U onim prostorijama gde se pusi im je mnogo zagusljivo!!! То што раде пушачи у тим школама стварно није у реду! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PACTKO Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 ЦИТАТ "Ако ћемо већ о уређењу друштва-зашто би се новац здравственог осигурања трошио на неодговорност неких родитеља и лечење њихове деце која би можда била..." - психички стабилне личности да их родитељи не малтретирају свакодневно разним "видовима" малтретирања - пијанством (коме пиво... може да шкоди више од цигарете?!), физичким кажњавањем за сваку рупицу на мајици, рецимо (ово ми је нешто најновије што сам чула, зато и наводим), разним псовкама изговореним у афекту или, чак и не...Да не набрајам и неке перверзије. Пошто радиш у школи, Аљонка, имаш прилику да срећеш свакојаку децу над чијом судбином би само плакала. - здраве особе да их родитељи правилно хране (а не гурају им од 6 месеци смоки у уста да се деца "смире"). Како да заштитим своје дете од морално палог друштва? Не могу да га изолујем (од цигарета могу!). Мислим да би друштво требало пре да се позабави својом неком моралном страном, а из те моралне ће произаћи све остало! Jel to znaci da treba da zabadam glavu u pesak? Dodji u bilo koji od mojih razreda pa pitaj decu da li im je nastavnica ikad govorila koliko je ruzno pusiti, koliko besmisleno, nekulturno, nezdravo... da li im je ikad pominjala drogu, alkohol... Nije im govorila, nego im mozak ispirala dok nije postala dosadna, tako da kad vide negde cigaru ili im ponudi neko drogu prvo ce se setiti koliko im je bilo muka da me slusaju. Ne resava se problem drustva tako sto se nesto VELIKO desi, pa to VELIKO resi sve ostale probleme. Drustvo smo MI, mi ga i cinimo takvim kakvo jeste. Sve sto se i u drzavi desava, to je nasa slika i prilika, takvo nam je najcesce i u kucama. Можда се нисмо разумели. Ово се односи на свакојака психичка и физичка малтретирања деце од стране родитеља. Ту ништа не можемо да учинимо. Ми можемо "испирати мозак" свим и свачим, говорећи шта је добро, а шта није, али кад та дечица дођу кући имају сасвим другачију причу. Ово сам споменула као нешто што за живот детета сматрам битнијим, али разрада и дубља анализа није за ову тему. Свака дубља анализа психичког живота поједине деце завршила би сузама над њиховом судбином, јер не можемо ништа да променимо. confused.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јун 11, 2010 Пријави Подели Написано Јун 11, 2010 ЦИТАТ "Ако ћемо већ о уређењу друштва-зашто би се новац здравственог осигурања трошио на неодговорност неких родитеља и лечење њихове деце која би можда била..." - психички стабилне личности да их родитељи не малтретирају свакодневно разним "видовима" малтретирања - пијанством (коме пиво... може да шкоди више од цигарете?!), физичким кажњавањем за сваку рупицу на мајици, рецимо (ово ми је нешто најновије што сам чула, зато и наводим), разним псовкама изговореним у афекту или, чак и не...Да не набрајам и неке перверзије. Пошто радиш у школи, Аљонка, имаш прилику да срећеш свакојаку децу над чијом судбином би само плакала. - здраве особе да их родитељи правилно хране (а не гурају им од 6 месеци смоки у уста да се деца "смире"). Како да заштитим своје дете од морално палог друштва? Не могу да га изолујем (од цигарета могу!). Мислим да би друштво требало пре да се позабави својом неком моралном страном, а из те моралне ће произаћи све остало! Jel to znaci da treba da zabadam glavu u pesak? Dodji u bilo koji od mojih razreda pa pitaj decu da li im je nastavnica ikad govorila koliko je ruzno pusiti, koliko besmisleno, nekulturno, nezdravo... da li im je ikad pominjala drogu, alkohol... Nije im govorila, nego im mozak ispirala dok nije postala dosadna, tako da kad vide negde cigaru ili im ponudi neko drogu prvo ce se setiti koliko im je bilo muka da me slusaju. Ne resava se problem drustva tako sto se nesto VELIKO desi, pa to VELIKO resi sve ostale probleme. Drustvo smo MI, mi ga i cinimo takvim kakvo jeste. Sve sto se i u drzavi desava, to je nasa slika i prilika, takvo nam je najcesce i u kucama. Можда се нисмо разумели. Ово се односи на свакојака психичка и физичка малтретирања деце од стране родитеља. Ту ништа не можемо да учинимо. Ми можемо "испирати мозак" свим и свачим, говорећи шта је добро, а шта није, али кад та дечица дођу кући имају сасвим другачију причу. Ово сам споменула као нешто што за живот детета сматрам битнијим, али разрада и дубља анализа није за ову тему. Свака дубља анализа психичког живота поједине деце завршила би сузама над њиховом судбином, јер не можемо ништа да променимо. confused.gif' class='bbc_emoticon' alt=':)' /> Nije tacno da ne mozemo. I ja sam tako mislila, pa mi je neko lepo obasnio da nisam u pravu. Mozemo, ali nam je lakse da se ne mesamo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 иначе, имам само за музичарев коментар 0311_womens дакле, прдежом ћемо се борити против пушења 29dz8zk https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/ani_biggrin.gif zru dobar naziv za kampanju protiv pušenja ... "prdež ili pušenje - odlučite sami !" http://www.freewebs.com/funnyfunnyvideos/joj.htm (ko još noje VIDEO prdež , eto tu ima) ili , što bi rekli u Mozartovom kraju : "prDEnje il' puŠEnje - saMI si odLUčite !" . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Јун 12, 2010 Пријави Подели Написано Јун 12, 2010 ili : bolje je da prdim , nego da pušim ! (da parafraziram iz "rimTu ti tuKi" ono : "bolje je da g***m , nego da puzim") . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anti Palma Crew Написано Јун 16, 2010 Пријави Подели Написано Јун 16, 2010 Добар овај КВИК whackado . .. ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 17, 2010 Пријави Подели Написано Јул 17, 2010 Један од досада непознатијих снимака о.Јоила. Кроз народни хумор и оштроумну поуку, о.Јоил. нас учи шта је добро а шта није. тагови: Туђман smej.gif, анђели, трафика, језеро, цигаре... А кад узмемо да и поред свега на овом форуму има људи који пуше, ајде што чланови, него има и модератора, који не само да кажу "па шта!" него таквим својим понашањем изазивају гнев праведних непушача. И чему то води... Пушачи се горде што су пушачи, па се непушачи горде што не пуше, па се онда пушачи срде што им други држи вакелу.... а овако кад не би пушили, не би се имали на кога љутити, и не би ишли код Туђмана smej.gif О.Јоило је заиста за мене много велики духовник. Наравно не везано за причу о пушењу, него овако. Чак некако мислим да он потенцира ову причу о пушењу заправо ради других грехова које не помиње. smej.gif Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука