Јаков. Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 SA B92 prenosim.. Nju Delhi -- Indijski duhovni lider Sai Baba, jedan od najpoznatijih gurua u Indiji, umro je danas u bolnici u 85. godini zbog problema sa srcem, naveli su njegovi lekari. "Sai Baba nas je fizički napustio. Njegovo telo biće izloženo u ponedeljak i utorak kako bi svi zainteresovani mogli da mu odaju poštu", saopšteno je. Njegovo zdravstveno stanje je bilo kritično već više od tri nedelje. Posle objavljivanja vesti o Sai Babinoj smrti, hiljade njegovih sledbenika okupilo se ispred bolnice Medicinskog instituta u njegovom rodnom gradu Putapari, u južnoj indijskoj državi Andra Pradeš. Policija je morala da postavi barijere kako bi uaspotavila red i apelovala je na javnost da ostane mirna, javila je francuska agencija. Milioni Sai Babinih sledbenika širom sveta veruju da je on posedovao natprirodne moći, kao što su mogućnost da pravi predmete od vazduha, da se seća prošlih života i da leči smrtonosne bolesti. Među njegovim sledbenicima su bili bivši indijski premijer Atal Bihari Vadžpaji, sudije, glumci, generali, indijska legenda kriketa Sačin Tendulkar i holivudska zvezda Goldi Hon. On je tvrdio da je reinkarnacija bivšeg duhovnog lidera Sai Babe od Širdija, koji je umro 1918. godine. Njegova organizacija je finansirala zdravstvene i obrazovne projekte u Indiji, uključujući bolnice i klinike koje su tvrdile da mogu da leče bolesti koje medicina ne može da izleči. Jedan od njegovih najvećih finansijera bio je bivši vlasnik lanca restorana "Hard rok kafe" Ajzak Barton Tigret, koji se preselio u Putaparti i poklonio veliki deo svog bogatstva Sai Babinoj fondaciji. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 girl_jumping girl_jumping "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 girl_jumping girl_jumping http://www.svet.rs/clanak/najnovije-vesti/sinan-saki%C4%87-ne-veruje-sai-baba-nije-na-samrti Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 girl_jumping girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 girl_jumping Зар он није био антихрист у Дигиталном Анђелу ? girl_jumping girl_jumping http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Kako tо? То је sad razočarenje! Ja mislio da će živjeti navjeke kakva je "čudesa" pravio! girl_jumping Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Kako tо? То је sad razočarenje! Ja mislio da će živjeti navjeke kakva je "čudesa" pravio! girl_jumping Има ту мало мистике, умро је за Васкрс girl_jumping http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Kako tо? То је sad razočarenje! Ja mislio da će živjeti navjeke kakva je "čudesa" pravio! dada Има ту мало мистике, умро је за Васкрс dada Hajd barem to je dokazao, tako dakle razočarenje nije tako veliko i katastrofalno! 0442_feel Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зоран Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Саи Баба је рођен у селу Путапурти у области Пенукунда. Само име села значи “град – мравињак у коме змије живе у мравињацима”. Читав крај је препун кобри, које се обожавају, јер ове отровнице симболизују бога уништења, Шиву. У тренутку кад се Баба родио, 23. новембра 1926, један индуски астролог је рекао да небо показује знамења великог значаја. Познати гуру и мудрац Шри Оробиндо имао је виђење светлости која с неба силази у област у којој је Баба рођен. Поред бебе у колевци је била нађена кобра, знак Шиве, и дете је посвећено многим божанствима, а нарочито Шиви. Иако није било из касте брахмана, ова знамења су учинила да су многи сматрали као да је дете брахманско. ...Као дете, Баба је глумио разне ликове у сеоској глумачкој трупи, која је играла представе о боговима. 8. марта 1940. године увече, дечак је одједном почео да стравично вришти и колабирао је. Изгледало је као да је без свести. Читаве ноћи остао је тако. Окупљени људи, забринути због онога што се десило, тврдили су да га је обузео зли дух који обитава у оближњој пећини Мутјалама. Пожурили су да принесу жртве демону да би дете било остављено на миру. Дете је почело да виђа штошта, да говори мудре изреке на санскрту, цитира свете списе, а често је ћутало, ни са ким не општећи. Повремено му се тело крутило, постајући сасвим несавитљиво. Лекари из оближњег Анантапура нису знали шта да мисле. Астролози су рекли да га је обузео зли дух. Његов брат довео је егзорцисту у кућу. Дечак му је рекао: “Дођи, ти који ме сваког дана обожаваш, и сад, кад си дошао, твој једини посао је да ме обожаваш и да одеш”. Егзорциста је побегао. У породицу је улазио све већи страх. Сељаци су тврдили да је дечак под утицајем враџбина. На крају, одвели су г код познатог “скидача” чини у суседно село Браманапали. Егзорциста му је обријао главу, насликао “Х” (текст пише ћирилицом, прим. моја) на челу и почео са разним физичким мучењима, која су за циљ имала “изгон злог духа”. Баба је трпео као да не осећа никакав бол. На крају, родитељи нису више могли да гледају страдање свог сина, и одвели су га кући. Његово чудно понашање се наставило. Неки пут је био тежак као десет људи, а неки пут лак као “лотосова стабљика”. Препирао се са одраслима, откривајући им њихове тајне грехе. 23. маја окупио је чланове своје породице и ниоткуда, њима на дар, материјализовао слаткише и цвеће. Суседи су дотрчали у кућу – и њима је дао поклоне добијене ниоткуда. Његов брат, запањен и уплашен, узео је штап и почео да га удара, говорећи: “Јеси ли ти бог, злодух или лудак?” Дотадашњи Стајарананда Раџу је рекао: - Ја сам Саи Баба. Припадам Апастамба Сутри, школи мудрог Апастамбе и у духовној линији сам Бхарадваџе. Ја сам Саи Баба. Устврдио је да је реинкарнација једног од најмоћнијих индуских људи-богова, Саи Бабе из Ширдија. Одвели су га код једног поклоника Ширди Саи Бабе у суседно село. Индус је на почетку био скептичан, а онда је дечак материјализовао вибути, змијски прашак. Човек га је запањено гледао. Осетивши да Ширди Саи Баба говори кроз њега, упитао га је: “Шта ћемо с тобом?” Одговор је био: - Клањајте ми се. Сваког уторка. Испразните своје умове и домове мене ради. Следећег уторка, затражио је од присутних да му у руке ставе прегршти цветова јасмина. Бацио их је у ваздух. Кад је цвеће пало на земљу, исписало је његово ново име: Саи Баба. Бабина слава је расла, и ускоро су многи веровали да је он Калки, последи аватар. Тврдили су да је у њега ушао моћни дух који је обитавао у једном Шивином лингаму (каменом фалусу). То су потврђивали чињеницом да Баба у утроби има мноштво лингама, каменова јајастог облика, које материјализује пред присутнима – падне у транс, тресе се и тресе, а затим лингами излазе из његових уста. Индустријска и трговачка елита из Бомбаја и других места била је одушевљена Саи Бабом. Чак и неки скептици, попут доктора Багавантама, кандидованог за Нобелову награду за нуклеарну физику, почели су да га сматрају божанским после чуда које су видели – на пример, Баба је рекао физичару да у руке узме шаку песка и песак се претворио у примерак светог списа, “Багавад Гите”. Својим ученицима Баба је говорио: “Ја сам утеловљење истине /.../ Не поредите моју моћ с бедним моћима магова. Моја је моћ божанска и нема граница. Ја имам моћ да земљу претворим у небо и небо у земљу. Али то не чиним јер за то немам разлога”. Прилазио је својим бактама и говорио им: “Дошли сте овде због љубави, због мајчинске љубави која вам недостаје? Ја вас волим више него хиљаду мајки. И хиљаду пута више од ваших мајки.” Такође: “Крв ћу своју дати за вас”. Ово је људе врло привлачило, нарочито усамљене и рањене Западњаке. Они су у Баби видели оца, мајку, бога, чудотворца; тако је, за многе, и данас. Баба материјализује предмете, вибути, лингаме; тврди се да може да претвори воду у бензин. Пре но што читаоцу на увид ставимо исповест Тала Брука, да видимо шта би нам о његовим моћима, које он, очито, има, рекло православно Предање. Овде је реч о демонским силама које су индуског несрећника изабрале за свог гласноговорника и чудотворца, претечу антихриста. То се види по чињеници да су га најавили врачари – астролози, да га је претходник, маг Оробиндо, предсказао као “наследника”, и да му је у колевци нађена кобра – змија, древни символ сатане. (Сетимо се Благог Господа неба и земље, Који се рађа међу јагањцима, и Који ће, по речи Божјој прамајци Еви, “сатрти главу змији” (Пост. 3,15)). С њим зли духови чине “чуда” још као с дететом: ђаво му са ко зна ког краја света доноси слаткише и цвеће, чиме Баба одушевљава децу и комшије. Познато је да демони имају огромне моћи, и да могу да упливишу и на материјални свет; да би их понизио, Свети Јован, владика новгородски, молитвом је принудио једног демона да га за ноћ пренесе у Јерусалим и врати у Новгород, што је ђаво, стењући од мржње и беса, морао да учини. Коначне моћи Саи Бабе је добио кад је ђаво ушао у њега, што су приметили и његови родитељи, његов брат, као и комшије – зато су га и водили код егзорцисте. Међутим, овај “егзорцизам” је био бесмислени пагански обред, то јест пуко мучење детета. (Како сатана може да изгони сатану, рекао би Господ.) Да је у Бабу ушао ђаво, види се по томе што је одмах почео да погађа тајна дела људи, да говори измењеним, нељудским гласом, док му се тело кочило, неки пут тешко као да припада десеторици људи. У житију Светог Јована Кронштатског (упокојио се 1908. године), једног од највећих светаца новијих времена, наводе се многи примери исцељења ђавоиманих људи које је молитвом творио Свети Јован. Да видимо како је то изгледало, да би нам Саи Бабина укоченост постала јаснија. Гардијски пуковник Евгеније Михаилович Жилкин испричао је следеће: “Сродница моје жене, из фамилије Шохових, у Петрограду, оболела је од потпуног душевног растројства, које се нарочито изражавало у нетрпељивости према свему светоме; болесница је мрзела Цркву, Свето Причешће и молитву. Болест се толико компликовала да је болесница легла у постељу, а њени укућани су стално морали да бде над њом, да не би у наступу лудила дигла руку на себе. Крст који је о врату носила више пута је збацивала са себе, тако да су јој га најзад скинули, јер је постојала опасност да се њим задави. Тетка моје жене, знајући за њен негативан став према позиву и доласку оца Јована, без њеног знања обрати се оцу Јовану са молбом да посети болесницу и помоли се за њено оздрављење. На опште чуђење свих у кући, болесница је у дан и час доласка оца Јована дошла у стање особитог узбиђења, потпуно јасно и одређено осетила на даљини долазак оца Јована и говорила: “Ено га, спрема се, облачи се, иде”. А после неког времена: “Ево га, стигао је”, и почела да се дере на сав глас: “Не треба, не треба!” (Саи БАба је, да напоменемо, кад су сељаци у њему препознали злодуха и пошли да донесу кокосов орах ради приношења жртве демону са молбом да изађе, то видео на даљину и о томе говорио присутнима). Свети Јован Кронштатски је Марију излечио молитвом и Светим Причешћем, и зли дух је одмах побегао. 1882, по сведочењу Евстатија Андрејевича Ковеског, Свети Јован је изгнао злодуха из једног сељака који је, ђаволом у себи, био тако снажан да су десеторица људи морала да га држе како се не би отргао. Из његовог грла су излазили животињски крици све док се Светац није помолио и спасао га милошћу Божјом. Монахиња Марија (Родевич) прича ово: “У цркву је улетела бесомучна жена. Отац Јован јој приђе, али се она баци на њега, савије га до земље и повуче неколико корака. Отац Јован је био веома блед у лицу, али је није пуштао из руку. Страшним гласом из беса она је довикивала: “Ја сам стар... Она је смртни грех учинила, нећу да изађем!”... Али, на послетку, почела се смиривати и опет из беса запитала: “Куда да идем!” А баћушка са победничким осмехом одговорио му је тихо: “У бездан!” Тиме се исцељење завршило”. Одавде видимо откуд Саи Баби туђи глас после поседнућа. Из њега је говорио ђаво. Многобројни описи поседнутости демонима у житијама светих сведоче да се ђавоиманост пројављује и преко укочености и неосетивости тела. Злодухом опседнути често повраћају разне предмете (рецимо, перје). Одатле лингами у утроби Саи Бабе. То што ради Саи Баба, могли су да чине и многи магови некад. Тако је Свети Кипријан (слави се 2. октобра), пре но што се обратио у Хришћанство, толико овладао црном магијом да је могао да наводи градоносне облаке на читаву област која би му се успротивила. Према свему реченом, јасно је ко је Саи Баба – ђаволски чудотворац, чија сила потиче од самог сатане. Његова присутност нам јасно говори да је близу доба антихриста, последњег лажног месије у злу уједињеног човечанства, који ће, како пише у Откривењу Јовановом, моћи да своди огањ с неба, да би задивио и застрашио своје следбенике. А сад да видимо шта нам о Саи Баби каже сам Тал Брук, његов бивши гласноговорник... После тога, моћи ћемо да прочитамо и исповест једне Србкиње, која је веровала овом демонијаку, следећи савете Весне Крмпотић, Бабинепропагандисткиње у нас. (из књиге “Стаклене очи Индије”, Светигора, Цетиње, 1997) Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 24, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Suviše olako možda pričamo o smrti naših bližnjih. Čak i kada se radi o smrti nekog ne-hrišćanina, i pod navodnicima lošeg čoveka.. U smrti smo svi isti. I kralj i rob. I hrišćanin i siik. Šta ako se taj čovek koji nije rišćanin, u poslednjem času svog života pokajao za svoja dela. Možda ispovedio Hristosa. A mi to ne možemo znati nego samo Bog. :cheesy: Isto kao što je možda neko ceo život bio mio Bogu, a u poslednim trenucima života hulio na Svetoga Duha. I zašto onda čak i u smrti nekoga ružimo? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Suviše olako možda pričamo o smrti naših bližnjih. Čak i kada se radi o smrti nekog ne-hrišćanina, i pod navodnicima lošeg čoveka.. U smrti smo svi isti. I kralj i rob. I hrišćanin i siik. Šta ako se taj čovek koji nije rišćanin, u poslednjem času svog života pokajao za svoja dela. Možda ispovedio Hristosa. A mi to ne možemo znati nego samo Bog. :cheesy: Isto kao što je možda neko ceo život bio mio Bogu, a u poslednim trenucima života hulio na Svetoga Duha. Амин, господине Владане. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 Suviše olako možda pričamo o smrti naših bližnjih. Čak i kada se radi o smrti nekog ne-hrišćanina, i pod navodnicima lošeg čoveka.. U smrti smo svi isti. I kralj i rob. I hrišćanin i siik. Šta ako se taj čovek koji nije rišćanin, u poslednjem času svog života pokajao za svoja dela. Možda ispovedio Hristosa. A mi to ne možemo znati nego samo Bog. Hristos vaskrse Isto kao što je možda neko ceo život bio mio Bogu, a u poslednim trenucima života hulio na Svetoga Duha. I zašto onda čak i u smrti nekoga ružimo? Kol`ko da ne bude zabune - ko se kaje, radja rod dostojan kajanja, po recima proroka... I drvo se po plodovima poznaje... Bez imalo zluradosti, daleko bilo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 odkada postoje te meditacije i gure na zermlji ,znali neklo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 24, 2011 Пријави Подели Написано Април 24, 2011 odkada postoje te meditacije i gure na zermlji ,znali neklo Od kad je covek postao religiozan u pravom smislu reci pre oko 10 000 godina. Veoma je vazno znati i razumeti da meditacije nisu ovi chantovi, yantre i mantre koje se nalaze na istoku i sto su preko New Age pokreta dosle na zapad. U tome svakako postoje meditaicje ali su one spojene sa chantovima, yantrama i mantrama nekih religja pa vise nisu samo meditacije. Meditacija kao pojam se sasvim nezavisna od bilo kakve duhovne prakse jer ona ne radi nista drugo nego da ocisti um od nepotrebnih pomisli koje se naukpe tokom burnosti i zahuktalposti svakodnevice i koje veoma smetaju pri bilo kakvoj molitvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука