Jump to content

Претње форуму од стране чланова "Образа"

Оцени ову тему

Guest ЖРУ Администрација

Препоручена порука

• Одговори 168
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Један од симптома размахивања Новог светског поретка на нашем поднебљу представља појава крштених Срба који своју светосавску веру исповедају као да живе у некаквом свемирском броду а не у конкретном народу против кога се од стране јудеомасонских, усташких, потуричких, шиптарских и НАТО злочинаца води бесомучни рат, уз непрестано трајање идеолошко-злодуховног разарања у лику партијашког паразитирања и секташке најезде. Збуњени и заплашени пред бујицом немилих догађаја, ови наши "ружичасти и хипи православци" наивно желе да бреме своје непоновиве историјске одговорности збаце бегством у симулацију хришћанског идентитета. То бегство се неминовно завршава кобним упадом у каљугу пијетистичко-индивидуалистичке псеудохришћанске религиозности која, наравно, нема никакве везе са стаменкаменом живе православне црквене побожности. Јер ма како се вешто жонглирало цитатима из светоотачких ризница и ма колико се добро познавала литерарна продукција савремених светских теолошких великана - ипак је све то убијајуће слово шарене цитатологије уколико није заквашено оживотворујућим Духом освештаног светосавског државотворног Предања. Као што и Апостол каза: "Слово убија, а Дух оживотворује" (2. Кор. 3,6).

Прочитај мало боље почетак, издвојио сам ти га..... Одлично, онда се бавите Литургијом, а не политиком и Нацијом, онда ће можда и изаћи и понешто добро из свега овога ....

Подели на овим сајтовима

• Гости

а и живо ме интересује сада шта ће отац Иван рећи на ово.... Можда ће сада променити мишљење и о Небојши....

Нема шта ти мене да прозиваш јер са људима који пропагирају идеологију која пропагира прекидање Литургија и која хоће да побије све који не мисле као они, а опет ради на секташењу и расколу немам шта пуно да разговарам.

Некада је покрет "Образ" био под духовним руковођењем владике Данила који је, како би данас многи рекли, новотар и у теологији и у језику, а заправо човек који је видео проблеме које чекају Цркву. Сада је "Образ" спао да га духовно воде расколници и разоритељи Цркве.

Него, на кога мислиш под тим "ружичасти и хипи православци"? То ме живо интересује.

Подели на овим сајтовима

A по светосавском Еванђељу, шта значи: бити Србин? - To значи: Богочовека Христа сматрати за највишу вредност и волети га више свега; увек се при дилеми приволети Царству небеском а не земаљском; и: све решавати "по правди Бога истинога", па макар све демонске силе удариле на те; но и у том страшном случају:

Боље ти је изгубити главу,

Heгo своју огрешити душу!

...

Тако редом, од првог до последњег човека: тужна поворка несавршених и недовршених људи. A усред њих - Он, тајанствени и чудесни Богочовек: божански савршен и човечански реалан. Његово човечанско добро - божански је савршено и довршено; Његова човечанска истина - божански је савршена и довршена; Његова човечанска љубав - божански је савршена и довршена; тако и Његова правда, и Његова милост, и Његова самилост, и Његова бесмртност, и Његова вечност, и Његова лепота; - све је човечански реално, али и божански савршено и довршено. He чудите се томе: све човечије Он је преобразио у Божје, усавршио и довршио Божјим. Једном речју: у Њему је сав човек божански усавршен и божански довршен.

Ви не верујете? - Пробајте, замислите или савршенијег Бога од Христа или савршенијег човека од Њега. Али, ви нећете бити у стању да то учините. Јер ни индивидуална ни колективна мисао људска не може замислити ни савршенијег Бога од Христа ни савршенијег човека. И што је изузетно и јединствено у свему томе то је ово: сва божанска савршенства у Христу су човечански реална и конкретна. И божанска истина, и божанска љубав, и божанска правда, и божанска доброта, и божанска лепота, у Њему су дате као најочигледније људске стварности и земаљске конкретности. Нема савршеног добра, ни савршене истине, ни савршене лепоте, а да их човек не нађе оваплоћење у Његовој личности и остварене у Његовом животу. Због свега тога, Он је тај савршени и довршени човек, кога род људски, мисао људска, срце људско тражи кроз своје религије, философије, науке, уметности, културе. Окренут ка просвети, овај закључак би гласио: Христос је тај идеални човек, кога људска просвета тражи као свој циљ, као свој смисао, као свој идеал. Са Њим, и од Њега, ми људи знамо шта је прави човек, шта је идеалан човек, шта је савршен човек. У Њему имамо образац, по коме сваки човек може израдити себе у идеално доброг, у идеално праведног, у идеално савршеног и довршеног човека. И то без великих, несавладљивих тешкоћа, јер Он свакоме, који се труди, даје божанске силе да све што је Његово учини својим: и Његову божанску правду, и Његову божанску истину, и Његову божанску љубав, и Његову божанску доброту.

...

Стога је у роду људском само Он, Богочовек Христос, имао право да од људи тражи божанско савршенство: "Будите савршени као што је савршен Отац ваш небески - Бог" (Матеј 5, 48), - и да то божанско савршенство постави и као циљ живота, и као циљ просвете, и као циљ културе, и као циљ свеколике људске делатности. Али, када то чини, Он у исто време даје људима сва потребна средства и све потребне силе, помоћу којих људи могу остварити тај циљ, постићи то божанско савршенство. А та средства, а те силе, то су? - Свете еванђелске врлине: вера и љубав, пост и молитва, кротост и смерност, милосрђе и доброта, нада и трпљење, правда и истина. Остварене, ове врлине дају светог човека. A то значи: савршеног и довршеног човека. Такав човек зна и прави смисао света и прави смисао живота, и целокупним својим бићем ради на остварењу постављеног циља у свима областима људске делатности. Саткан од светих врлина, он главном аортом свога бића стално црпе све бесмртне силе из вечно живог Богочовека. Зато се осећа бесмртним и вечним још у овом свету; зато и у сваком другом човеку види бесмртно и вечно биће. Еванђелске врлине су спроводници божанске светлости; свака од њих низведе у човека по млаз те светлости. Зато светитељ зрачи, светли и просветљује. Он носи у себи "Сетлост света" (Јован 8, 12); она му осветљује сав свет, и он види његов вечни смисао и његову вечну вредност. Светлост света је у исто време и "Светлост живота" (Јован 8, 12); она осветљује пут који води човека у бесмртност и живот вечни. У нашем човечанском свету светлост и живот су синоними; као што су опет тама и смрт синоними.

Преподобни Јустин Ћелијски

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/DuhovnoUzdizanje/Svetosavlje/Svetosavlje.htm

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ма не обазирите се на ове смешне претње! Ови људи не познају ни локалне свештенике, а камоли архијереје. Само их треба игнорисати и не дозовлити им да трују веру и народ.

Подржавам предлог.

Ма дајте, то су неки омладинци од по 20 година који су можда скоро кренули да иду у цркву а неки вероватно нису још ни поверовали. Боље је игнорисати их, тако ће се мање саблазнити и они као неофити а и редовни чланови се неће потресати дискусијама са њима.

Подели на овим сајтовима

а и живо ме интересује сада шта ће отац Иван рећи на ово.... Можда ће сада променити мишљење и о Небојши....

Нема шта ти мене да прозиваш јер са људима који пропагирају идеологију која пропагира прекидање Литургија и која хоће да побије све који не мисле као они, а опет ради на секташењу и расколу немам шта пуно да разговарам.

Некада је покрет "Образ" био под духовним руковођењем владике Данила који је, како би данас многи рекли, новотар и у теологији и у језику, а заправо човек који је видео проблеме које чекају Цркву. Сада је "Образ" спао да га духовно воде расколници и разоритељи Цркве.

Него, на кога мислиш под тим "ружичасти и хипи православци"? То ме живо интересује.

Не прозивам Вас оче уопште, чак бих волео да се са Вама видим и поразговарам...... Оптужујете тешко, и судите лако... Кад ме нађете на сликама да ја прекидам Литургије и кад ми нађете да сам ја негде рекао да бих побио оне који не мисле као и ја, и када будете дали ма и један доказ да сам ја у некој секти и да радим на расколу, ја ћу се искрено покајати и то јавно, овде пред свима....

Имате оче у тексту објашњено ко су хипи и ружичасти православци..... Небојша је те људе одлично описао.... Можда бих могао још који текст од њега, пошто видим да га цените изузетно

Подели на овим сајтовима

Један од симптома размахивања Новог светског поретка на нашем поднебљу представља појава крштених Срба који своју светосавску веру исповедају као да живе у некаквом свемирском броду а не у конкретном народу против кога се од стране јудеомасонских, усташких, потуричких, шиптарских и НАТО злочинаца води бесомучни рат, уз непрестано трајање идеолошко-злодуховног разарања у лику партијашког паразитирања и секташке најезде. Збуњени и заплашени пред бујицом немилих догађаја, ови наши "ружичасти и хипи православци" наивно желе да бреме своје непоновиве историјске одговорности збаце бегством у симулацију хришћанског идентитета. То бегство се неминовно завршава кобним упадом у каљугу пијетистичко-индивидуалистичке псеудохришћанске религиозности која, наравно, нема никакве везе са стаменкаменом живе православне црквене побожности. Јер ма како се вешто жонглирало цитатима из светоотачких ризница и ма колико се добро познавала литерарна продукција савремених светских теолошких великана - ипак је све то убијајуће слово шарене цитатологије уколико није заквашено оживотворујућим Духом освештаног светосавског државотворног Предања. Као што и Апостол каза: "Слово убија, а Дух оживотворује" (2. Кор. 3,6).

Прочитај мало боље почетак, издвојио сам ти га..... Одлично, онда се бавите Литургијом, а не политиком и Нацијом, онда ће можда и изаћи и понешто добро из свега овога ....

Одлично, какве везе ове крстићеве речи имају са расизмом?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ово је текст о "хипи и ружичастим" православцима, а видим да је таквих много..... Постављаћу ја овде још небојшиних текстова.... И да поновим по ко зна који пут, нисам расиста,људе уопштено ценим по врлини.....

Подели на овим сајтовима

Ово је текст о "хипи и ружичастим" православцима, а видим да је таквих много..... Постављаћу ја овде још небојшиних текстова.... И да поновим по ко зна који пут, нисам расиста,људе уопштено ценим по врлини.....

Само што заговараш да се људи не мијешају расно, и то још треба да се спроводи на едукативном нивоу, да се народ (без)образује...није шија него врат.

Ако ти ниси расиста, онда ко су хипи православци? Нема таквих на форуму што се тиче администрације и већине активних чланова овдје.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мелтинг пот, да ли си чуо за то? Њу ејџ нису само квазирелигије, већ и философија, култура, политика, и свашта још по нешто.... Суштина је разарање идентитета брате мој мили, заједнице сваког типа.... Дужа је то прича мало

Ашто се тиче ових "хипи православаца" који живе у "свемирском броду", схватићеш и сам  :229229229:....

Подели на овим сајтовима

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Jel to mozda ovaj sto je rekao "U Hristu nema vise ni Grka ni Jevrenija" ili svi oni Hristoljubci sto napunise

aleksandrijsku, velike bezrasne i anacionalne Aleksandrije, biblioteku svojoj teologijum??? Jesu mozda to

ti ruzicasti hipi pravoslavci? Auu da ovaj "intelektualac" Nebojsa nam kaze da se sa njima Zonglira i da je

on samo dostojana da tumaci te anacionalne rasno ne svesne oce. Eh sto satansko masonska NASA jos

nije napravila vremensku masinu da odem da ih upozorim da ne budu pink pravoslavci.

Narocito je zanimljivo zbog cinjenice da on zonglira sa tekstovima vladike Nikolaja. Toboz vladika Nikolja pise, mada u njegovim delima ima svega od suve projave Svetog Duha do ordinardnih gluposti, da su Bogu drazi Srbi

od Japanaca jer su Srbi svi predanei pravoslavlju. Ajde. Jel to mozda rekao isti onaj vladika Nikolaj koji je u "Relgija Njegoseva" pisao o pagansko nacionalno heroistickom kultu prema kome se Njegos ravnao. Jel to ta kolektivna predanost pravoslavlju o kojoj govori vladika Nikolaj.

Zongliranje ocima i teologijom. Da, ima ga svugde ali je 99% posto skrabotina pokojnog Krstica cisto

amatersko zongliranje i prekrajanje teologije zarad opravdanja zlikovackih ideologija.

A masa ljudi naseda na pricu da je on bio neki intelektualac. Tjah.

Подели на овим сајтовима

Jel to mozda ovaj sto je rekao "U Hristu nema vise ni Grka ni Jevrenija" ili svi oni Hristoljubci sto napunise

aleksandrijsku, velike bezrasne i anacionalne Aleksandrije, biblioteku svojoj teologijum??? Jesu mozda to

ti ruzicasti hipi pravoslavci? Auu da ovaj "intelektualac" Nebojsa nam kaze da se sa njima Zonglira i da je

on samo dostojana da tumaci te anacionalne rasno ne svesne oce. Eh sto satansko masonska NASA jos

nije napravila vremensku masinu da odem da ih upozorim da ne budu pink pravoslavci.

Narocito je zanimljivo zbog cinjenice da on zonglira sa tekstovima vladike Nikolaja. Toboz vladika Nikolja pise, mada u njegovim delima ima svega od suve projave Svetog Duha do ordinardnih gluposti, da su Bogu drazi Srbi

od Japanaca jer su Srbi svi predanei pravoslavlju. Ajde. Jel to mozda rekao isti onaj vladika Nikolaj koji je u "Relgija Njegoseva" pisao o pagansko nacionalno heroistickom kultu prema kome se Njegos ravnao. Jel to ta kolektivna predanost pravoslavlju o kojoj govori vladika Nikolaj.

Zongliranje ocima i teologijom. Da, ima ga svugde ali je 99% posto skrabotina pokojnog Krstica cisto

amatersko zongliranje i prekrajanje teologije zarad opravdanja zlikovackih ideologija.

A masa ljudi naseda na pricu da je on bio neki intelektualac. Tjah.

Видим да потврђивање свог постојања налазиш у пљувању свега Србског и Светосавског..... Препознао си се, тако то иде....  :229229229:

Подели на овим сајтовима

Мелтинг пот, да ли си чуо за то? Њу ејџ нису само квазирелигије, већ и философија, култура, политика, и свашта још по нешто.... Суштина је разарање идентитета брате мој мили, заједнице сваког типа.... Дужа је то прича мало

Њу ејџ је покрет који је израстао за тежњом да раскине заједница са организованим религијама, као и структурама власти као странпутицама које наводно дозвољавају човјеку да се пронађе у свом правом идентитету, а који је унутар нас самих само чека да буде откривен. и онда слије медитација, и остали "crap" који треба да попбуди ту божанску искру у нама и да нас одведе на више нивое свести...Њу јеџ везе нема са тиме да се неко противи расној диференцијацији.

Не треба те ви филозофи да некоме објашњавате шта је народност јер то сваки нормалан човјек зна. Сваки нормалан човјек зНа да цијени различитости међу људима, и да разуме управо то као богатство не зло. Имаш Србију пуну "расно" чистих људи, али душевно прљавих и чађавих и изгледа да вама то ништа не значи, него вам је битно да ли је неко споља "чађав" и држите да је боја коже има вриједноСт пред Богом, и да није битно да ли неки крижанац говори српски језик, воли српску културу, и у духу је бољи Србин од многих чисто расних Срба. Е то ти је Мелтинг пот. Кад пропагираш хомогеност у једном друштву које иде до те мјере да људе разликује и цијени по расној основи.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...