Zayron Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Licenčne poplatke Windowsu i Adobe smatrate opravdanim i normalnim? A koliko je Crkva važnija od Windows 7 ili Photoshopa! Što onda plaćate Adobe-u Photoshop i Windowsu XP i Sedmicu? https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,12427.msg397167.html#msg397167 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Ja ne placam nista od toga Zayron, proveri bratac te linkove sto turas... njuz.net je "za**bantska" firma i objavljuje netacne tekstove (namerno) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Ja ne placam nista od toga blago tebi BaabNxRb1zw Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Март 31, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Uh... ne kontas... nema veze, idemo dalje пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Uh... ne kontas... nema veze, idemo dalje bendoff Ma bre znam ja šta је Njuz, pa sam sam ga i osnоvao i izmislio, hahahaha! Oduvijek sam se htio bavit pravim kvalitetnim, nepristranim i objektivnim novinarstvom! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВладаВ Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Мисија Цркве није да створи савршено друштво, већ да преобрази појединца. Она није добротворно друштво. И не располаже органима који би испитивали малверзације - верујем да би ти први подигао свој глас када би Црква почела да се меша у такве ствари. Ове ствари су повезане. Замисли да свештеник долази код неког привредника који лоше поступа са својим радницима и да га је баш брига шта овај ради. Зар не би то одбило раднике од цркве. Зар не би то било слагање Цркве са немилосрдним духом овога света који, често, нема слуха за угрожене. А сад замисли када би свештеник дигао свој глас против друштвене неправде колико би то допринело духовном укрепљењу тих људи а можда би их и привукло Цркви. Опомена Цркве у оваквим случајевима такође је у служби преображаја појединца - капиталисте и радника. Није добротворно друштво кажеш. Али то је пријатељу деформација првобитне намене црквене имовине као имовине ''потребитих''. На који начин је Патријарх духовно узнемирио оне који ма је можда и сувише добро на овом свету? Да ли су ти којима је био на освећењу некакви добри хришћани? Чисто сумњам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 link=topic=12552.msg398209#msg398209 date=1301530320] Па зар он није локални владика? јесте... владика нишки и патријарх српски 0205_whistling Ето... један леп пример како људи коментаришу о теми прочитавши само наслов .Шта да радим, јаче је од мене. Учите на мојим грешкама да се не би бламирали као ја. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 ma nije problem 0205_whistling ja da nisam iz niške eparhije verovatno ni sam ne bih znao Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Замисли да свештеник долази код неког привредника који лоше поступа са својим радницима и да га је баш брига шта овај ради. Зар не би то одбило раднике од цркве. Зар не би то било слагање Цркве са немилосрдним духом овога света који, често, нема слуха за угрожене. А сад замисли када би свештеник дигао свој глас против друштвене неправде колико би то допринело духовном укрепљењу тих људи а можда би их и привукло Цркви. Ево замислио сам. А сад ми, молим те, објасни - ко је то у овом тржном центру лоше поступао са радницима? Да ли су ти којима је био на освећењу некакви добри хришћани? Чисто сумњам. Не знам да ли си упућен, али Црква обавља богослужења и чинодејства и за добре и за лоше хришћане, и то управо зато да би и једни и други постали бољи. То што свештеник или патријарх код некога дођу да освете водицу, или да благослове кућу, или, у овом случају, тржни центар, не значи да тиме јавно декларишу да су они код којих су дошли добри хришћани. Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Мисија Цркве није да створи савршено друштво, већ да преобрази појединца. Она није добротворно друштво. И не располаже органима који би испитивали малверзације - верујем да би ти први подигао свој глас када би Црква почела да се меша у такве ствари. Ne da ste ih preobrazili,nego cudo jedno, pola sa ove slike je na robiji, a pola je na poternici. Nego ajde jos malo opravdavanja, i ignorisanja moga pitanja na prethodnoj stranici. Sta ce Patrijarh na osvecenju soping centra kod osvedocenog rotarijanca i masona Zivkovica, i zasto je taj tip imao posebno mesto u desnoj pevnici na intronizaciji u Peckoj Patrijarsiji? Da li mozete da zamislite da neko od nasih vladika kao Sveti Vladika Nikolaj izbaci prase kroz prozor ispred Kralja Aleksandra jer je casni post? Mislim da bi ovi nasi blagosiljali u ime''ljubavi'' i krvavicu za veliki petak, ako je tajkun jako siroke ruke! Procitajte tekst odpre par godina: Ono što upada u oči jeste da su se među dobitnicima najvišeg odlikovanja Srpske pravoslavne crkve našli direktori javnih preduzeća i čelnici grada, koji, za razliku od dobrotvora iz sfere privatnog biznisa, pare za hram nisu vadili iz svog, već iz džepa svih nas! Naime, Orden svetog Save dodeljen je direktoru "Telekoma" Drašku Petroviću, gradonačelniku Beograda Nenadu Bogdanoviću i direktoru "Dunav osiguranja" Marko Petroviću! Jedini koji je orden primio u ime institucije bio je Siniša Nikolić, bivši direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda. Pored njih, ordene su dobili i vodeći srpski biznismeni Miroslav Mišković i Milka Forcan (Delta), Đorđo Antelj (Gemaks), Slobodan Radulović (C market) i Obrad Spremić (Simens). Zanimljivo je da među odlikovanima nije bilo nijednog predstavnika "običnog" sveta, zbog čega ne može a da se nametne pitanje da li je količina novca datog crkvi jedini kriterijum za dodelu ordena. Sociolog religije Mirko Đorđević smatra da je dodela Ordena svetog Save postala dnevnopolitičko pitanje, koje najrečitije govori o sve bližoj sprezi dela vrha SPC i moćnih državnih i ekonomskih struktura. Kad je reč o kriterijumima za dodelu ordena, Đorđević ističe da je to stvar patrijarha i Sinoda, ali primećuje neke momente koji upadaju u oči. - Lako je kao ministar jednim potpisom dati državna sredstva, ili kao tajkun, koji je ko zna kako zaradio pare. Na spisku vidim samo moćnike. Voleo bih da vidim jednom da je orden uručen nekoj učiteljici koja je priloge crkvi dala od svoje plate. Oni su zaboravili običnog čoveka. To nije po jevanđelju, jer ovde ispada da je crkvi bitniji neko ko stotine hiljada evra namakne iz državne kase od nekog ko iz svojih skromnih prihoda da i poslednji dinar - smatra Đorđević. U informativnoj službi SPC nisu bili voljni čak ni da odgovore na pitanje po kom kriterijumu su ove godine dodeljeni ordeni svetog Save, upućujući nas da potražimo službeni glasnik od pre dvadesetak godina. - Nisam voljan da za Kurir polemišem ni o jednoj temi. Slobodno to napišite - bilo je sve što nam je rekao Dušan Stokanović, koji je u SPC zadužen za odnose s medijima! Orden svetog Save ustanovljen je 1883. godine za vreme vladavine kralja Milana Obrenovića. Njime su od tada, najpre kralj, a zatim crkva odlikovali najzaslužnije ljude za duhovni, prosvetiteljski i humanitarni rad. Poslednjih godina, prilično je šarolika lista dobitnika ovog ordena, od biznismena, političara pa do sportista. Orden svetog Save dobio je i Bogoljub Karić. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Зашто би се освештавао шопинг центар? Ово ми уопште није јасно. И у шопинг центру се врши грех и људи могу умирети, или се може срушити кров ко у Русији. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 А што да се не освештава? Неки људи освештавају аутомобиле. За једне је Патријарх етнофилтеиста за друге ће да отвори бурдељ, свако има неку замерку. Мени једино смета ова у овој хаљини јер је велики неукус тако се обући а да знаш да долази Патријарх. Једино ако није знала а и онда је неукусно тако се облачити на радном месту. 0205_whistling Куј зна...можда знала , па је знала да ће снимати, па д асе обуче да је примете, и да јој понуде неку рекламу да сними и тако то, да заради неку пару сирота... У Москви на послу се само тако и облаче колико сам приметио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mudrov Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 Slava u rotari klubu! Glavni je Dragan Brajer, brat. Braca i kolac! Sveti Nikola, Brajerova deca i patrijarh! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 drži se teme da ne brišem postove... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Март 31, 2011 Пријави Подели Написано Март 31, 2011 „Апсолутно је недопустиво освећивати места, која могу имати „двоструко назначање“, а такође институције, које директно или индиректно служе греху: ноћне клубове, дискотеке, ресторане и продавнице у којима се продаје сумњива роба“ - изјавио је патријарх Кирил у среду на редовном годишњем епархијском састанку са свештенством града Москве у храму Христа Спаситеља.'' Појасните ми ово!? Чиними се да и овде има многих којима овај чин није на месту и ја лично мислим да није али не желе да реагују да их неби други напали као да су непријатељи Цркве не дај Боже!! Као прво , он је то рекао за РПЦ. На њу се то односи. Шоп-центар је место трговине. Сумњива роба се зна шта је.Ја сам за то да епископи, свештенство буду свуда и у свако време! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука