Jump to content

Patrijarh osveštao šoping centar

Оцени ову тему

Препоручена порука

Hahahaha. vidim da Multivers ne štedi ni vas, baš je vrlo ekumenski raspoložen, uspio je ovdje navaljati svakakvih postova za ovo par dana što je tu - i o nama i protestantima a sada veselo postuje i o vama, hahahaha. Biće veselo s Multiversom ovdje! Izdrži Multivers, izdrži bar još par dana dok ne pretjeraš, vrlo blizu si tome. Istina za sada odolijevaš vrlo inteligentnim izborom tema u stilu: Ja ništa - ja  muzikant. Inače najvjerovatnije bude da sam izgleda već imao što do činjenja s vama na FB a to radi ove vaše stranice:

Istina o Božiću – šta zapravo slavimo?

http://www.facebook.com/login/setashome.php?ref=genlogin#!/group.php?gid=265788291210&v=wall

Najvjerovatnije budeš taj Đ.J. iz Niša ili netko od te vaše haevy-pagan ateističko-satanističke bratije o čijim aktivnostima sam već informisao člana ovog Foruma AlefShina prije nego što sam i sam postao ovdje članom. A najviše radi takvih sam ovdje, raduj se! Ovdje nam možete također objasniti k čemu vam je ta takva strana o Božiću što ste je otvorili na FB. Slušamo!

P.S. Imaš isti izbor videa, crpiš ih s istih "Jesus-raptor" kanala na You Tube kao Đ.J. dam na tebe pozor!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 121
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Patrijarh srpski Irinej osveštao šoping centar

Izvor: Beta

19245444774d9372ae102b6610361511_640x436.jpg

Niš -- U Nišu otvoren šoping centar "Forum" površine 17.000 kvadratnih metara, osveštao ga srpski patrijarh Irinej.

Patrijarh Iriniejj prilikom orvaranja šoping centra (Beta)

Otvaranju su prisustvovali i ministar odbrane Dragan Šutanovac, gradonačelnik Niša Miloš Simonović i bivši premijer Zoran Živković.

Novi šoping centar u Nišu, u kome će se u 45 lokala prodavati više od 80 brendova, otvorila je kompanija "Fešn kompani", a nalazi se u pešačkoj zoni na prostoru bivše Robne kuće "Pionir".

U adaptaciju i izgradnju centra uloženo je 25 miliona evra.

Najveću prodavnicu u "Forumu" ima nemački modni brend "Njujorker", na više od 1.200 kvadratnih metara, dok je prvu prodavnicu u Srbiji otvorio nemački lanac obuće "Dajhman", čija je godišnja prodaja veća od sto miliona pari cipela.

Nakon svečanog otvaranja, "Forum" će za građane biti otvoren od sutra.

Без жеље да вређам Патријарха...ако будем отварао фирму...јел може да дође мени на отварање?

1000000001010

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Шта је ту чудно, благослов - benedictio припада традицији и источног и западног хришћанства од памтивјека.

Не видим разлог што се не би благосиљале људске активности и и њихова мјеста гдје бораве, зграде итд. осим ако нису јавне куће, коцкарнице, тајне фабрике хероина, илегална узгајалишта марихуане и слично кад већ благосиљамо и домаће животиње и стоку: краве, коње, овце и штале, на примјер на светог Антонија Великог пустињака, опата египатског и заштитника домађих животиња.

Папа благословио интернет:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10981.msg349232.html#msg349232

Подели на овим сајтовима

Као прво немојте да глумите фарисеје јер сви идете у "шопинг" (мада ми лепше звучи "у куповину, у набавку"). Ја заиста не видим ништа лоше у овоме. Људима је велика част да им дође Патријарх и да освешта једно овако здање. Хоће ли неко да да смислени одговор зашто то није добро али без нападања патријарха јер може олако да добије опомене и оно што потом следи. Дакле, у чему је конкретно проблем?

Ево може овако.

1. Види се да се Црква врло лепо уклапа у потрошачко дурштво и капитализам. Тако да ме лично смарају приче о некаквом православном, не западном, етосу који православље треба да пројави или Срби у целини, инспирисани православном духовношћу.

2. Проблем је у томе што се Црква не примећује када треба да помогне сиромашнима, него испада да је у савезу са богатима. Што се много не разликује од средњег века када је била у савезу са феудалцима а сиромашнима препоручивала трпљење.

3. Уместо да се освећују овакви објекти боље би било да се власници приупитају да ли поштују права запослених радника, да ли ће људи моћи да живе од своје плате, да ли је било малверзација при куповини овог објекта, итд. Чисто сумњам да би му се овако смешкали да их је све ово запитао.    

Подели на овим сајтовима

AVE SERBIA: Без жеље да вређам Патријарха...ако будем отварао фирму...јел може да дође мени на отварање?

1000000001010

Што да не, ако твоје предузеће буде значајним доприносом по друштвени и вјерски живот у цијелом региону онда сигурно буде. У зависности од ехм, величине тог доприноса онда Патријарх Србски тамо пошаље неког свог уваженог јереја  изасланика да то обави у његово име или ако је тај твој такав допринос ехм, од тако изнимно великог значаја по читав регион и СПЦ (јеси ли чуо иикад за такво благочестиво спонзорство које се другачије назива и ктиторство (задужбине) а било је вјековима од врло великог значаја по србску културну историју и сакралну архитектуру а тиме се бавили тадашњи "предузетници" тј. племство?). Питање је реторичко, наравно да то знаш, ја те само на то подсјећам!

1000000001010

Можеш бити и тим који ће и оживити ту такву Богољубиву праксу својим примјером у свом региону!

Подели на овим сајтовима

Otvoren Portanova Shopping Center u Osijeku

Na ukupnoj površini od 80.000 četvornih metara, te tri etaže, Portanova će zadovoljiti sve potrebe kupaca iz Osijeka, ali i šire regije i gravitirajućeg područja Hrvatskoj, posebice kupaca iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije, istaknuo je investitor, osječki poduzetnik Željko Biloš iz tvrtke „Amplitudo“ d.o.o.

Na izgradnji Centra od 2009. g. svakodnevno je radilo od 500 do 700 radnika dok je na samom projektu radilo oko tisuću osoba različitih znanja i zanimanja. a do sada je zakupljeno oko 95 posto prostora.

U Portanovi ima više od 100 trgovina poznatih odjevnih brendova, kao i veliki Super Konzum, kafići, restorani, Cinestar multipleks kino i Disco-bowling.

Na svečanosti otvaranja uz brojne goste, gospodarstvenike, političare, osobe iz javnog i kulturnog života bili su i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji su istaknuli kako je Portanova bitna između ostalog i zbog otvaranja tisuću novih radnih mjesta.

Ovim reprezentativnih centrom Osijek i županija će dobiti na turističkom značenju jer se radi o mjestu gdje će rado dolaziti gosti zbog zanimljive ponude, a „posebno jer je ovaj trgovački centar smješten na mjestu gdje se račva više prometnih pravaca“, kazao je gradonačelnik Bubalo.

Novi trgovački centar Portanovu blagoslovio je đakovačko i osječki nadbiskup i metropolita msgr. Marin Srakić, koji je istaknuo kako je Osijek ne tako davno, prije 180 godina bio najrazvijeniji grad u Hrvatskoj.

Večeras su počela i prikazivanja nekoliko filmova različitih žanrova u devet potpuno digitaliziranih kinodvorana u prvom multipleks kinu u ovom dijelu Hrvatske. Cinestar u Osijeku očekuje da će godišnje imati oko 250.000 gledatelja.

http://superkupnja.com/izdvajamoview/305/otvoren-portanova-shopping-center-u-osijeku.html/

Подели на овим сајтовима

Ево може овако.

1. Види се да се Црква врло лепо уклапа у потрошачко дурштво и капитализам.

2. Проблем је у томе што се Црква не примећује када треба да помогне сиромашнима, него испада да је у савезу са богатима.

3. Уместо да се освећују овакви објекти боље би било да се власници приупитају да ли поштују права запослених радника, да ли ће људи моћи да живе од своје плате, да ли је било малверзација при куповини овог објекта, итд. Чисто сумњам да би му се овако смешкали да их је све ово запитао.    

1. Pomesao si nesto.

2. Najvece bogatstvo ti daje upravo crkva, u Svetoj crkvi se sjedinjujes sa Gospodom: Dobijas telo Hristovo i krv Hristovu POTPUNO BESPLATNO-Sveto Pricesce!

3. Patrijarh nije inspektor i ''COVEK MUVA''. On ne vidi Sarice, Legije, Siptare, Kumove...On vidi nesto korisno za ljude koji ce tu raditi.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Као прво немојте да глумите фарисеје јер сви идете у "шопинг" (мада ми лепше звучи "у куповину, у набавку"). Ја заиста не видим ништа лоше у овоме. Људима је велика част да им дође Патријарх и да освешта једно овако здање. Хоће ли неко да да смислени одговор зашто то није добро али без нападања патријарха јер може олако да добије опомене и оно што потом следи. Дакле, у чему је конкретно проблем?

Ево може овако.

1. Види се да се Црква врло лепо уклапа у потрошачко дурштво и капитализам. Тако да ме лично смарају приче о некаквом православном, не западном, етосу који православље треба да пројави или Срби у целини, инспирисани православном духовношћу.

2. Проблем је у томе што се Црква не примећује када треба да помогне сиромашнима, него испада да је у савезу са богатима. Што се много не разликује од средњег века када је била у савезу са феудалцима а сиромашнима препоручивала трпљење.

Лепо речено!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ево може овако.

Лепо речено!

Ah, i ovdje na ŽRU su njegovi pravoslavni sljedbenici, on bi se sigurno tome vrlo obradovao da to zna.

Leonardo.jpg

Brazilian theologist Leonardo Boff, Leonardo is one of the renovators of the Theology of Freedom.

Ako niste znali Leonardo Boff bio je kapucin - franjevac kao na primjer pokojni zagrebački profesor teologije Tomislav-Šagi Bunić s kojim se osobno poznavao i dopisivao. Zato ima tu toliku bradu, kapucini prema pravilima nose duge brade i brkove. A bio je kapucinom - franjevcem do tada dok ga nije Benedikt XVI tadašnji kardinal Ratzinger najurio iz KC, hahaha!

Što svi ovakvi oslobodioci liče na Karla Marxa? da bi reinkarnacija nekakva?

Marx nas posjetio po drugi put na Zemlji da dovrši to što je započeo a nije stigao?   :drugarstvo:

Oficijalna web stranica Leonarda Boffa:

http://www.leonardoboff.com/

Biografija:

http://www.thirdworldtraveler.com/Heroes/Leonardo_Boff.html

Nagrada The Right Livelihood Award:

http://www.rightlivelihood.org/boff.html

Leonardo Boff - Wikipewdia:

http://en.wikipedia.org/wiki/Leonardo_Boff

http://inwardpathpublisher.blogspot.com/2010/05/your-religion-is-not-important.html

Подели на овим сајтовима

Zayron

Докле год Црква наплаћује Крштење за мене има проблема у Цркви...

Ја на КиМ-у док сам био...никааадаааааа нико ми ништа није наплатио у Цркви...

Када сам дошао у ове крајеве...обавезно носим новчаник у Цркву...

Сада види...

Замисли да су Апостоли узели наплаћивати или први Епископи...

Па Црква би имала читавих 5 верника..

:drugarstvo:

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Zayron

Докле год Црква наплаћује Крштење за мене има проблема у Цркви...

Ја на КиМ-у док сам био...никааадаааааа нико ми ништа није наплатио у Цркви...

Када сам дошао у ове крајеве...обавезно носим новчаник у Цркву...

Сада види...

Замисли да су Апостоли узели наплаћивати или први Епископи...

Па Црква би имала читавих 5 верника..

:drugarstvo:

Па и тада се давало у Цркву, свеједно за шта. сваки радник је достојан своје плате,

па и тај на виници Господњој, то пише и у Јеванђељу (ДА). Значи такођер и сваки мисионар

(упореди - апостол), поп или епископ. Од чега би иначе живјели они: од крађе или прошње по улицама?

Подели на овим сајтовима

Па и тада се давало у Цркву, свеједно за шта. сваки радник је достојан своје плате,

па и тај на виници Господњој, то пише и у Јенађељу. Значи такођер и сваки мисионар

(упореди - апостол), поп или епископ. Од чега би иначе живјели они: од крађе или прошње?

Па управо!

ја и многи и јесмо давали у Цркву... тако да свештенство и није имало новчаних проблема!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

па и тај на виници Господњој, то пише и у Јенађељу. Значи такођер и сваки мисионар

(упореди - апостол), поп или епископ. Од чега би иначе живјели они: од крађе или прошње?

Па управо!

ја и многи и јесмо давали у Цркву... тако да свештенство и није имало новчаних проблема!

Да, вјероватно су православни вјерници на Косову ни Метохији далеко уцрковљенији или еклисиално свјеснији од осталих. Ваш највећи проблем код православних хришћана је тај да се сматрате сви хришћанима и православцима а при томе је масовна појава да се никад у животу не појавите у Цркви а Црква вам треба само као такав неки свечанији ADD ONS, свечанији додатак и допуна животу па се још буните кад вам се натарификује и наплати то ваше многогодишње или чак цјеложивотно недолажење, неприсуствовање литургији и неприспијевање Цркви тим некаквим поплатцима за крштење, погреб и вјенчање. А то је још код вас заиста масовна и свугдје раширена појава и пракса,  никако некакав изузетак или ријетки случај!!! Па кад, како и на који начин ће онда Црква да побере и прилоге од таквих који се сматрају православцима а неријетко им једини пут како су били у Цркви буде тај кад су их однијели на крштење? Кад никада нису при руци нити су икако видјет на литургији и по цијели живот. Код католика је то учешће у односу на православце много више, нарочито на недељним Мисама и прилози, такозвана "алмужна" потребна за ход Цркве се онда могу побрати без икаквих проблема, свако да колико може а попови, монаси и епископи онда од тог могу нормално да живе. Научите своју православну сабраћу која не хода често на литургију томе да буду редовнији па тако ни ви с тим нећете имати никаквих проблема. Даваћете колико ко стигне али сви солидарно.

А не да вам на главној недељној литургији које су између осталог тако красне чак и по умјетничкој страни буде присутно само пар бакица, црквењак, звонар, свештеници и ти ваши министранти и можда пар случајних пролазника. Ја кад то код вас видим а при том такву красну литургију имате којој нитко на жалост не присуствује онда ми хоће срце препукнут од јада.

Подели на овим сајтовима

Где је онда граница !? Које то онда институције не треба а које треба!? За које то инстиуције знамо да директно или индиректно служе греху? Ако може једно, што не може и друго?

Границу одређује вековно искуство Цркве, Свето Предање и здрав разум. Није тако тешко расудити о овоме.

Kada mi je javio da je to bila kafana i da su se posle dva dana ili mozda i sutradan od osvecivanja, izboli nozevima,ostao sam bez reci.

Када се у обзир узме све што си у овом посту написао - верујем да си тада био најпаметнији.

Мисија Цркве није да створи савршено друштво, већ да преобрази појединца. Она није добротворно друштво. И не располаже органима који би испитивали малверзације - верујем да би ти први подигао свој глас када би Црква почела да се меша у такве ствари.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Па управо!

Да, вјероватно су православни вјерници на Косову ни Метохији далеко уцрковљенији или еклисиално свјеснији од осталих. Ваш највећи проблем код православних хришћана је тај да се сматрате сви хришћанима и православцима а при томе врло често чак и никад у животу не појавите у Цркви а Црква вам треба само као такав неки свечанији ADD ONS, додатак животу па се још буните кад вам се старификује то ваше цјеложивотно недожалење и неприсуствовање литургији тим некаквим поплатцима за крштење, погреб и вјенчање. Па кад ће онда Црква да побере и прилоге од таквих који се сматрају православцима а некад им једини пут како су били у Цркви буде тај кад су их однијели на крштење. Кад никада нису при руци нити нсу кад видјет на литургији и по цијели живот. Код католика је то учешће у односу на православце врло високо, нарочито на недељним Мисама и прилози, такозвана "алмужна" потребна за ход Цркве се онда могу побрати без икаквих проблема, свако да колико може а попови, монаси и епископи онда од тог могу да живе. Научите своју православну сабраћу која не хода често на литургију томе да буду редовнији па тако ни ви с тим нећете имати никаквих проблема. А не да вам на главној недељној литургији које су између осталог тако красне чак и по умјетничкој страни буде присутно само пар бакица, црквењак, звонар, свештеници и ти ваши министранти и можда пар случајних пролазника. Ја кад то код вас видим а при том такву красну литургију имате којој нитко на жалост не присуствује онда ми хоће срце препукнут од јада.

:drugarstvo:  Tuzna isina  bendoff

ruo8hNT.jpgruo8p1.png

fHeACLZ.jpgfHeAp1.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...