Jump to content

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

Оцени ову тему

Да ли верујете да су људи крочили на Месец?  

163 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да су људи крочили на Месец?

• Да
      66
    • Не
      82
    • Нисам упућен/а
      5

Препоручена порука

Mene interesuje sledece dakle pre 45 godina su ljudi kako zvanicna istorija i podaci kazu sleteli na mesec. Od tog trenutka do danas,kad se toliko tehnoloski uznapredovalo,da sve to tada sa te strane deluje sa ove perspektive kao neki malo gori digitron u odnosu na to sta imamo danas,a ipak za sve te silne godine (45) nijednom se nije desilo nikome da ponovi tu istu stvar sa mnogo boljom i u odnosu na to doba svemirski boljom opremom,tehnologijom.

Nemojte mi samo reci ono pa dokazali su pre 45 godina i to je dovoljno,pa makar i da su otisli da pobiju tvrdnje da je to sve bila rezija u nekom dobro opremljenom studiju a da ne pricam da se dodje uz pomoc nove tehnologije do novih saznanja.

Problem je sto ne moze vise puta da se prvi put sleti. Inace su ponovili sletanje na Mesec.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

1.  
  2. Да (63 гласове [47.01%])

3.  
  4. Не (65 гласове [48.51%])
  5.  

joooj

Ma dižem ruke, idem lepo da pecam u akvarijumu

:D

Подели на овим сајтовима

Bilo bi posteno napisati ko mi je obrisao poruku i neko obrazlozenje, ovako mi nije jasno sta se desava

Postavio sam pitanje kako to da su mogli da stignu do meseca i nazad sa kompjuterom ranga ZX Spectrum ili cak Orion, ne razumem se u kompjutere tog doba, ali ne verujem da su bili jaci od navedenih...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Да су Руси, онда би сигурно било истина. Овако је јасно да није.

Да су Руси слетели на Месец, он би већ био прикључен РФ. А не ови Амери се вратили као неке бабе, понели три киле камења, усликали који селфи и правац дома дечки.

hocemo-li-i-mesec-da-.jpg

Подели на овим сајтовима

Да су Руси, онда би сигурно било истина. Овако је јасно да није.

Glasači bi se samo zamenili. :) Čast izuzecima.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Bilo bi posteno napisati ko mi je obrisao poruku i neko obrazlozenje, ovako mi nije jasno sta se desava

Postavio sam pitanje kako to da su mogli da stignu do meseca i nazad sa kompjuterom ranga ZX Spectrum ili cak Orion, ne razumem se u kompjutere tog doba, ali ne verujem da su bili jaci od navedenih...

Могли су значи да лете око земље, да лете близу свемира, да лансирају кучиће, да лансирају сателите, да лансирају беспилотне летелице, али је зато било немогуће да то исто ураде са посадом до месеца?

Јел размислиш ти мало пре него што поставиш тако глупо питање?

Ако им компјутери нису били довољно јаки (по твојој теорији) све је то морало да буде лаж. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

У ствари су Совјети први "погодили" Месец без посаде:

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_2

И први извели "меко" слетање:

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_9

Исто тако су успели да врате узорке тла са Месеца на Земљу, више пута:

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_16

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_20

http://en.wikipedia.org/wiki/Luna_24

И сигурно би успели да пошаљу и врате посаду, али је таква мисија за њих била превише скупа.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Могли су значи да лете око земље, да лете близу свемира, да лансирају кучиће, да лансирају сателите, да лансирају беспилотне летелице, али је зато било немогуће да то исто ураде са посадом до месеца?

Јел размислиш ти мало пре него што поставиш тако глупо питање?

Ако им компјутери нису били довољно јаки (по твојој теорији) све је то морало да буде лаж. 

Obrati paznju na recnik, naravno da sam razmislio, a pitanje nije uopste glupo, naprotiv, mozda sam ja glup, ali pitanje nije :0102_laugh:

Izveo si laz, nisam rekao da je to sve moralo da bude laz, nego se pitam i cudim kako su to sve uspeli sa kompjuterima nesto jacim od digitrona.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...