Jump to content

Грешни Милоје избачен из СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Расизам !  ekstra

Вређа Србе из БиХ који су толико мука претрпели на одбрани вере и Српства.

Није то расизам. Није ни шовинизам. Ми смо исти народ.

Иначе Мудрову поруку нисам схватио као колективнуу нас босанских Срба.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Расизам !  ekstra

Вређа Србе из БиХ који су толико мука претрпели на одбрани вере и Српства.

Није то расизам. Није ни шовинизам. Ми смо исти народ.

Иначе Мудрову поруку нисам схватио као колективнуу нас босанских Срба.

ваљда си ти СрБине СРБИН ИЗ БОСНЕ а не босански Србин како нас муслимани представљају, размисли мало разлика је огромна!

Подели на овим сајтовима

Србин из Босне-босански Србин је апсолутно иста ствар .mislise.

није, зар ти Образ комесар  то није објаснио ја нећу ни покушавати? ekstra

Подели на овим сајтовима

Gospodine Justinijan, vama bi pozavideo svaki komesar za vreme agitropa, na ovome pamfletu i frazama.

Odakle vama informacija da je Miloje glavni finansijer portala Borba za veru?

Kako se to finansira?

Sto to niste kao dokaz podneli crkvenom sudu?

Jeste li vi udbas?

Da li to finansiranje ulazi i placanje tekstova saradnika Borbe za veru?

Da li to on placa tekstove Zeljku Kotoraninu, Djordju Janicu, dr.Miodragu M.Petrovicu, Predragu Dragicu Kijuku, Vladimiru Dimitrijevicu, Srboljubu Zivanovicu, Jovanu Proticu, dr.Marku S.Markovicu, dr.Nikoli Zuticu?

Odakle vam ta spoznaja?

Kako je on to podrzavao odlazak Artemija u raskol? i ''izazivao raskol''?

Kako je on glavni podstrekac i organizator ''nemira'' u Vencanima, u Tulezu, u Duskovcima?

Da li ste ga videli na snimku sa o.Nebojsom i vladikom Atanasijem i vladikom Jovanom?

Da li je on potplatio o.Nebojsu?

Kako ga je potplatio?

Odakle vam ta spoznaja?

Zasto jos nekoga nije potplatio?

Da li ste ga videli na snimku sa narodom kako odgovaraju na liturgiji, i kako i njima i Miloji vladika Jovan vice ''Mars napolje''?

Kako ih je nahuskao da pojaju do kraja?

Koji je njihov motiv da ga slusaju, a u to ne veruju?

Da li je i te pojce potplatio?

Da li ste ga videli na snimku kako se rve sa o.Dmitrom i kleci medj narodom?

Da li je i njih potplatio?

I onu baku koja moli vladiku na kolenima, pored njegovih kola da to ne redi, a on je ne gleda kao Tursko groblje?

Koji je njen interes da to radi? Za novac od Miloja?

Kako on to manipulise Ocima i monasima u ovcarsko-kablarskim manastirima?

Daje im novac?

Kod novotaraca i ekumenista ga nema?

Narod slabo ostavlja?

Oni su retardi, pa ne znaju sta pricaju i sta osecaju?

O.Venijamina nije vladika Atanasije docekivao u Tvrdosu i naredjivao mladjanom jrm.Grigoriju da metanise pred njim ''jer je to najveci duhovnik''?

Kako su to monasi i iskusenici dosli u ''etnoselo''?

Sa kozama?

Sa stanovima?

Sa dzipovima?

Zasto su ako nisu gologlavi, dolazili kod njega, kada imaju tolike stanove i nekretnine?

Kada su oni ''slinili'' nad Milojem?

Da li ste to videli?

Jednom sam bio u Ljuljacima i njega nije niko zarezivao od vernika ni od klira.

Sedeo je sa svojm Pozezanima i Cacanima, narod se vrteo kod monaha, a za vladikinom stolom su sedeli igumani.

Ne znam sta je to Artemijeva sekta, i ja sam u SPC, ali vladiku Artemija smatram zakonitim vladikom?

I sta cemo sada?

Koji sud je nadlezan za nastrane, jeretike poput Miroljuba, one koji su clanovi rotari i masonskih udruzenja i klubova poput Vojislava Milovanovica?

Ili to nije nikakav prestup?

Da li je Crkva odbila prilog od takvih, i da li sme da izbaci iz SPC onoga koji je clan masonskih i rotari klubova?

Cavez,

Kazes da tesko da ima gorih ljudi od toga ''dripca''?

Kako si to zakljucio?

Smem li ja da zakljucim o tebi nesto slicno?

Ko se hvalio da je dao pare i slikao gramate i ordenja?

Da li si otvorio gornji link i video da je to odgovor Borbe za veru na pisanja Blica i nekih iz Crkve da Miloje nije nista ucinio za Crkvu i da je od juce u Crkvi?

Vladika Jovan je rekao da je to delo bivseg clana CK, i deda Marka - kako ti kazes, koji ce mu se pridruziti?

Da nisi i ti clan sudskog veca sa o.Milicem Dragovicem?

Kako ti to znas?

Znas li jos ko je od uglednih Beogradskih klirika bliskih Sinodu, iz komunistickih familija i ko je sve bio clan SKJ do kraja osamdesetih?

Cavez ne budi budak, nego ukljuci mozak.

Подели на овим сајтовима

Глупо је уопште дискутовати на овакав начин - Милоје није избачен из Цркве, он је Цркву напустио својом вољом, а Црква је то само констатовала.

Црква и постоји због грешних људи као што је Шарић и као што смо ми који смо у њој остали. Ако Милоје сматра да му Црква више није потребна, слободно нека иде у Артемијеву секту, нико му не брани. А ако Мудрову и сличнима смета што су је Црква пуна грешника, нека иде лепо у неку у којој су сви безгрешни.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Смирите страсти. Не слажем се са Мудровом, али цјеним његову слободу у размишљању. Цјеним га јер користи свој мозак да размишља, па макар и погрешно расудио цјелу ситуацију.

Јустинијан каже да Црква може да одбије прилог криминалаца, а ја те питам, што то не ради?Јел је то Црква не дај Боже среброљубива?Не разумем што Црква прихвата те прљаве паре и са тим каља свој часни Образ (у који и даље вјерујем)?

Милоје је бар својим поштеним радом зарадио те паре, за разлику од многих монополиста, наркобосова и политичара који се гурају у Цркву како би стојали поред Патријарха и Епископа.

Што само богаташи добијају ордење СПЦ?Што ни један сељак који има плату од 100 евра није добио макар орден Светог Саве 3. степена?Тај његов динар је вриједнији од 100 000 евра једног Шарића.

А нажалост Шарић није једини на листи "донаторора". 1000000001010

На крају крајева, покретач националне револуције ће бити поносни и гладни србски сељак. Тад ће им СПЦ ваљда дати неки орденчић ако се изборе за слободу ;)

Кад је ријеч о Милоју није уопште питање како је он зарадио новац. Нека га је зарадио поштено, хвала Богу, вјерујем да се Црква није тиме бавила када му је изрекла казну изопштења. Црква се бавила активностима Милоја која су била везана за подстицање раскола, а што је Милоје имао свог дебелог удјела последњих година.

Што се тиче донација од криминалаца, које Црква прима и још некима додјељује грамате и ордење, заиста ти не бих могао рећи ништа више, осим да се лично неслажем са том праксом. Нажалост многи епископи из нужде да би уопште могли направити икакву обнову манастира или храмова у својим епархијама посежу за том мјером, да узимају новац од људи које бије лош глас. Нису ствари баш тако црно бијеле наравно. Имаш тајкуна за које не можеш баш тако лако упријети прстом и рећи овај је лош, а он хоће да да новац за Цркву. Он је можда лош, не даје плате својим запоследнима, краде државу, не плаћа порез, намјешта послове, у спрези је са властима итддд, али о томе се не зна баш толико јавно....Епископ не може одбити од таквог јер тако би покренуо ланац незадовољства у ширим круговима.

Што се тиче "дивног и бајног српског сељака", ни ту ствари нису црно бијеле. То је исто један измишљен мит за наше доба доста подобан да се користи да дневно-политичке сврхе.  Због чега би некоме Црква давала ордење само зато што он има мала примања и бори се за живот? Па по томе би 90% Срба требало да добија неко оредење редовно...Но имаш типичан примјер код изградње ауто-пута Бања Лука- Градиша колико је српски сељак невин. Радови на аутопуту су драстично успорени због ријешавањ имовинско-правних односа, јер "дивни, невини и јадни српски сељак" је хтјео да одере државу тражећи невјероватно велике суме за своје парцеле да их прода. Једва су изасшли на крај са имовинско-правним односима и ваљда ће коначно тај аутопут који је најскупљи у историји аутопутева откад се граде на планети земљи, бити и завршен ове године...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Глупо је уопште дискутовати на овакав начин - Милоје није избачен из Цркве, он је Цркву напустио својом вољом, а Црква је то само констатовала.

Црква и постоји због грешних људи као што је Шарић и као што смо ми који смо у њој остали. Ако Милоје сматра да му Црква више није потребна, слободно нека иде у Артемијеву секту, нико му не брани. А ако Мудрову и сличнима смета што су је Црква пуна грешника, нека иде лепо у неку у којој су сви безгрешни.

Nishizava,

nesto si ti ozbiljno pobrkao.

Naravno da su u Crkvi gresnici, i zar ima drugacijih(?) ali ovde se govori o necemu drugom, da ''tesko da ima veceg dripca od ovoga Miloje'' t.j. da je najveci gresnik Miloje pa smo ga stavili na stub srama, jer drugacije na mozemo da mu doskocimo.

Goreg od njega nema Nishizava?

Ne obrici teze!!

Nije on napustio svoju SPC,negu su uzurpatori SPC napustili njega, a do juce su mu novac uzimali i gramatama i oredenjima ga kitili.

Zamislite on priznaje vladiku Artemija za vladiku, i dao je kuce za beskucnike, a uz to se poziva na odluku SASabora SPC o nacilu sluzenja liturgije.

I odmah noga i odmah ekskomunikacija?

Dragovic i kompanija?

Justinijan,

naravno da seljak nije ono sto je bio pred pocetak 1 i na kraju 2 rata, i da je selo prepuno droge, uticaja rialiti soua, i svega sto donosi ''civilizacija'', ali je interesantan tvoj mentalitet da ces opravdati sve zvanicno, i pokuditi svakoga ko stane na taj put.

Odakle tebi ideja da je neko hteo da odere drzavu zbog autoputa?

Izvodjaci i investitori, tajkuni i namesteni preduzetnici podizvodjaci, na celu sa ministrom, vladama itd su nevini i naivni ko francuske sobarice, i hoce da ucine dobro delo da konacno RS dobije autoput, ali eto neki seljaci ''busi hahhahah, busi'' ne daju da se to zavrsi, iz nekih iracionalnih razloga sto hoce jedini izvor prihoda(jednom kada zemlju uzmes, vise je nema) naplate dobro da mogu posle da budu samostalni u gradu, ili kupe zemlju na drugom mestu.

Pun si bre stereotipa!

Ali si zato spreman sve da opravdas kada se pare do tajkuna uzimaju,jer ''zaboga, to je Episkop, kako upreti prstom u nekoga tajkuna''.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Мислим, који болесник, слика своје гранате :cheesy: преко нета које му је дао Партријарх Павле као ту неки аргумент, па то је туга неопевана. Још је гора она Политика која таквима  даје простор у новинама, вероватно је дао новинарки који еврић у џепић.

Једино још на нету таква багра има пролаз као рецимо њихов сајт борба за вечеру.

Немој никога да називаш болесником на овом месту. Тај начин комуникације не приличи некоме ко је у Цркви. Не желим да Те више опомињем за овакве ствари. Мислим да је довољно опомена. Износи своје мишљење без вређања. Такав начин опхођења према некоме оставите за нека друга места.

Подели на овим сајтовима

Nishizava,

nesto si ti ozbiljno pobrkao.

Naravno da su u Crkvi gresnici, i zar ima drugacijih(?) ali ovde se govori o necemu drugom, da ''tesko da ima veceg dripca od ovoga Miloje'' t.j. da je najveci gresnik Miloje pa smo ga stavili na stub srama, jer drugacije na mozemo da mu doskocimo.

Goreg od njega nema Nishizava?

Ne obrici teze!!

Nije on napustio svoju SPC,negu su uzurpatori SPC napustili njega, a do juce su mu novac uzimali i gramatama i oredenjima ga kitili.

Zamislite on priznaje vladiku Artemija za vladiku, i dao je kuce za beskucnike, a uz to se poziva na odluku SASabora SPC o nacilu sluzenja liturgije.

I odmah noga i odmah ekskomunikacija?

Ја не знам где си ти видео да је неко рекао да је Милоје највећи грешник и дрипац. То ко је већи грешник од кога овде, изгледа, знате само ти и Семберац, ваљда имате неки мерни инструмент којим се да измерити грешност. Нико њега није ставио на стуб срама. И нико од њега није новац узимао - он је сам свој новац давао, нико га на то није терао. Монаси који су се код њега населили нису бескућници - они су своју кућу напустили сами, нико их није терао. Осудили га нису никакви узурпатори, већ Црква, која иза ове одлуке стоји. Екскомунициран није одмах, него након неколико година расколничке и цркворушитељске активности.

Стварно си претерао са оваквим лажима и клеветама. Да би неко изнео овакве ствари, мора имати образ дебео ко носорог. Или бити секташ.

У Српској Православној Цркви се и даље слуша Сабор који је састављен од грешних владика, свештеници и верници СПЦ су такође грешници, монаси, који су такође грешни, слушају своје грешне владике чак и када им се њихове одлуке не свиђају, а одлуке Црквеног Суда, који воде грешни свештеници, се поштују.

Како је код вас у Артемијевој секти - не знам.

И, да будем искрен. ни не занима ме.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Грешни Милоје улаже жалбу

Све што сам урадио у складу је са законима ове земље и с јеванђељем. Одлука Црквеног суда Епархије жичке је силовање чињеница, каже за „Блиц” Милоје Стевановић, привредник из Чачка који је изопштен из црквене заједнице. Стевановић, донедавно у чачанском крају, а одскора и у целој Србији познат као Грешни Милоје, најављује да ће почетком следеће недеље уложити жалбу на ову одлуку и поднети је Великом црквеном суду.

Loznica-na-Jelici---Stevanovich-Miloj.jpg

Милоје Стевановић

Он је јуна прошле године на свом имању у селу Лозници прихватио 16 монаха из манастира Црна река који су касније подржавали рашчињеног владику Артемија, а прусуствовао је и литургијама које је служио монах Артемије. Црквени суд је ове потезе Стевановића оценио као формирање монашке заједнице без благослова епископа и предузимање радњи против црквеног поретка и због тога га изопштио из црквене заједнице. Међутим, Стевановић за „Блиц” одбацује све наводе и истиче да Епархија жичка месно није надлежна за његово изопштење јер он од јуна 2010. живи у Београду.

- Разлози за моје изопштење из заједнице су прво то што сам на своје имање примио монахе, на шта имам право и по законима ове земље и по међународном праву, али и по јеванђељу. Даље, то што сам присуствовао литургијама које је у селу Љуљак држао Артемије. Ја сам се Богу молио у православној цркви, с православним хришћанима. На то имам право - каже Стевановић.

Он наводи да ће жалбу Великом црквеном суду поднети следеће недеље и у тој жалби навести све чињенице и доказе које неко, како каже, жели да превиди.

- У мојој личној карти пише када сам се одјавио из Чачка, а када пријавио у Београд. Имам 200 сведока. Ово што се сада дешава је силовање чињеница. Они (Црквени суд) су цео поступак неовлашћено покренули и пресудили - каже Стевановић и додаје да на своје имање не одлази често како би се монаси осећали као „своји на своме”.

блиц

Подели на овим сајтовима

Одлука је добра, али по мени преурањена. Ако се има толико икономије према овим монасима на челу са Артемијем, мора се имати и према обичним људима заведеним од њих.

Свако ко иде у нецрквене заједнице да се тамо моли, нема места у православној цркви. Али то треба Сабор да констатује, постојање те нецрквене заједнице (секте Артемијеваца). И после треба радити са људима, дати им времена да увиде да ван цркве нема спасења. Да се не може ићи и код врачара и у цркву. Већина врачара су и даље чланови цркве. А камо ли они који користе њихове услуге. Неки ред, и редослед поступака се мора (требало би) поштовати.

Подели на овим сајтовима

Одлука је добра, али по мени преурањена. Ако се има толико икономије према овим монасима на челу са Артемијем, мора се имати и према обичним људима заведеним од њих.

Свако ко иде у нецрквене заједнице да се тамо моли, нема места у православној цркви. Али то треба Сабор да констатује, постојање те нецрквене заједнице (секте Артемијеваца). И после треба радити са људима, дати им времена да увиде да ван цркве нема спасења. Да се не може ићи и код врачара и у цркву. Већина врачара су и даље чланови цркве. А камо ли они који користе њихове услуге. Неки ред, и редослед поступака се мора (требало би) поштовати.

Тако је брате, још да има ко да чује ово.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...