Jump to content

Грешни Милоје избачен из СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Само кажем да постоје много гори ликови од Милоја у СПЦ...МНОГО ОПАСНИЈИ. Не желим да се мјешам у пресуду, поштујем ту пресуду и све, само размишљам разумно.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 51
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Sta moze da bude gore, brate, od podrzavanja raskola i cepanja...

Па како је м.Артемије још СПЦ а Милоје није????

Колико знам званично раскола нема...

4chsmu1

Pa bio je vladika, pa je izgubio cin na osnovu presude, znaci vec je sudjen...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Када је био у питању м. Артемије онда сте кукали "али сад ће да стане "метла, зашто сад не наставе?", а сад кад је та "метла" наставила да чисти опет се буните?

Та метла наставља да чисти само један дио прљавштине, ако се тако могу изразити. Метла треба да чисти и у својим редовима, и у државном врху итд...

Подели на овим сајтовима

Vuk:

Семберац има ли разлике између Шарића и Милоја, бар за Цркву која није БИА па да прати шта јој  ко од приложника ради, ако ћемо тако гледати све вјерске организације се финансирају на гријеху, јер ко га нема??

можда је Шарић дао прилог као знак кајања рецимо (ти вјеровататно знаш за цркву Покајницу Карађорђевог кума Вујице) дакле имамо таквих примјера у историји... :drugarstvo:

док се Милоје директно супроставља Цркви, црквено-рушилачки, петља се у ствари гдје му као мирјанину није мјесто, јер не може он да зна боље како се шта служи од једног Епископа СПЦ... није ли тако??

Ma evo viteza na belom konju.

Saric je dakle ktitor hramova jer je pokajnik, ali eto pao je na poslednjem iskusenju, da prenese 2 tone kokaina.

Ali kaje se on, kaje.

Miloje se dakle direktno suprotstavlja Crkvi jer je eto dao KUCE NA KORISTENJE ljudima na ulici, koji su ostali bukvalno beskucnici, jer su mnogi napustili svet i odrekli se svega i sticanja i imanja porodicnog kada su otisli u manastir neki i pre vise decenija.

Kakvo licemerje?

Saric se kaje, a Miloje sa gostoprimstvom rusi Crkvu?

I zasto da se ne mesa u nacin sluzenja?

Sabor je tri puta donosio odluku o nacinu sluzenja, a pre godinu dana u poseti Beogradskim svestenicima Patrijarh Irinej je rekao na sta se odnosi odluka i da se to mora postovati dok komisija ne resi stvari.

Svi ste slusali taj audio snimak i postoji ovde na forumu, i ako neko moze da nadje neka ga postavi ovde.

Na kraju krajeva ako nije bitno kako se sluzi, onda neka sluze kako treba.

Uros:

Његови текстови су објављивани на најразорнијим по Цркву у Србији сајтовима.

U svojim tekstovima je na najblazi nacin sto se moze, pisao o nelogicnostima i nepravilnostima u nasoj Crkvi, i za to se ne izbacuje iz Crkve.

On je to tako pisao, sa uvazavanjem bez ostrascenosti, da je od mnogih bio optuzivan da je ''ubaceni covek''

Његово удомљавање рашчињених и размонашених људи који немају благослов његовог епископа да бораве у тој епархији представља директно саучеништво у подривању расколничког духа које су ти непокајани људи у то време распаљивали.

Od kada se udomljavanje kaznajva takvom merom?

Sta je trebao da uradi?

Da okrene galvu od ljudikod kojih je hiljadu puta bio ugoscen u njihovim manastirima, i ne samo ugoscen, nego poucen, utesen i molitveno i ljudski?

Sta ti pricas covece?

И још једном, све и да је тачно да "има много горих у цркви", што је наравно ничим доказана клевета недостојна хришћанина, какве то везе има? Када је био у питању м. Артемије онда сте кукали "али сад ће да стане "метла, зашто сад не наставе?", а сад кад је та "метла" наставила да чисти опет се буните?

Alal ti vera na poredjenju, ma bistar si, ljubi ga majka.

Sa vladike Artmija, preko Cvorovica, do Miloja.

A da tu metlu malo upotrebite na Pahomiju?

Na onima koji su clanovi masonskih i rotari klubova?

Na onima koji imaju vanbracnu decu?

Na onima koji su nastrani?

Na onima koji se sprdaju sa odlukama SASabora?

Znam, znam, sada cete reci, a ko to ima decu i ko je nastran, ali to moze da odgovori Zosima i vladika Teodosije.

Подели на овим сајтовима

Gresnom Miloju je sudio otac Milic Dragovic, covek koji je uvodio u Crkvu osvedocenog jeretika Miroljuba Petrovica da besedi na Soleji.

Videvsi valjda da je to popularno,jer je doticni dugo imao emisiju na radio ''Svetigori''.

Da li se o.Milic upitao nekada ko je opasniji za vernike, njegov miljenik iz njegove Crkve, ili Miloje dugogodisnji vernik, i ktitor sa tolikim priznanjima Patrijaraha i Vladika?

0.jpg

Подели на овим сајтовима

Мудрове замолио бих  те да не извлачиш моје ријечи из контекста и да не  закључујеш онако како теби одговара. Мада када боље размислим ради како ти је воља јер већ сам те једном "ухватио" да не говориш истину с тога те не сматрам за озбиљног саговорника и човјека. Знаш ти врло добро шта сам хтио да кажем.

Подели на овим сајтовима

Znam dobro sta ste napisali, i u kom tonu, i znam da vam je neprijatno sto morate po svaku cenu da branite komesare u mantijama poput o.Milica.

Niste glupi da ne vidite sta znaci slepa poslusnost i na sta ovo sve lici.

Tesko je to braniti.

A to sto vi mene ne smatrate ozbiljnim sagovornikom i covekom, uopste me ne dotice.

Uhvatio sam ja vas da arogantno lazete, izigravajuci komesara kada ste insistirali da ne postoje dva jeromonaha u Slavonskoj eparhiji.

Подели на овим сајтовима

Znam dobro sta ste napisali, i u kom tonu, i znam da vam je neprijatno sto morate po svaku cenu da branite komesare u mantijama poput o.Milica.

Niste glupi da ne vidite sta znaci slepa poslusnost i na sta ovo sve lici.

Tesko je to braniti.

A to sto vi mene ne smatrate ozbiljnim sagovornikom i coveka, uopste me ne dotice.

Uhvatio sam ja vas da arogantno lazete, izigravajuci komesara kada ste insistirali da ne postoje dva jeromonaha u Slavonskoj eparhiji.

с краја 2010 био је само један...

имају два једино ако је други "катакомбник Авве"  0304_smile4

мене може човјек преварити  једном , други пут ако му ја то дозволим треће неће сигурно!

с тобом ћу стати на првом.

елем

Милоје је дубоко  забраздио и то годинама, његова одликовања  и похвале СПЦ сам је  окачио о клин и нека га буде срам што подрива Епархију и Цркву која му је  очински благослов дала!

Подели на овим сајтовима

Ma vi ste samo nadubudni bosancic.

Niko vas nece da vara , jer vi ste vec prevareni.

Kakav ocinski blagoslov?

Svakom je ovde jasno da ovde vazi: ''Dok imas para i dok nas slepo slusas dobar si, kada postavis pitanje, onda si na ledu''.

Eh da je on svestenik, sta bi mu tek onda uradili.

Nego nije, a i jos je finansijski nezavistan, pa mu ne mogu uticati na sudbinu kao Cvorovicu, i deder da ga stavimo na stub srama.

Neces ti da vidis, a nisi slep.

Nego samo priupitaj o.Milica sto ne sudi Miroljubu, i da li je on naivan kada ga je do pre godinu dana zvao da ovaj besedi u Crkvi, a delovanje Miroljubovo zna svako bar poslednjih 6-7 godina, jos od pojavljivanja na tv Duga iz Novog Sada(bar ja)

Подели на овим сајтовима

за ово "босанчић" очекујем извињење јер ја сам Србин из Босне а не Босанац или пак како си навео.

ко ме је то преварио ајде реци молим те?! очекујем одговор

ситуацију везану за о Милића и Мирољуба не познајем и чујем је први пут од тебе сада, тако да не могу да коментаришем нити да било шта кажем када не знам о чему је се ради.

а што се тиче наводних информација које си чуо од "јеромонаха славонске епархије" обећавам да ћу или назвати Владику или питати првом приликом, такође обећавам да ћу ако се испостави да нисам у праву и да сам се огријешио од тебе по том питању, коленопреклоно замолити опроштај а уколико се испостави да ти ниси говорио истину задовољићу се само да признаш исто.

овим завршавам нашу преписку, нећу више ништа написати мимо теме нити ћу се надовезивати на твоје постове.

Подели на овим сајтовима

Gospodo, moja supruga je iz Bosne, i mrzeo bih svoju polovinu.

A Vas sam tako oslovio, jer ste ostavili na mene dojam da ste bosancic u onome drugom smislu.

Tako da se o.Nebojsa manite rasizma i ako je to jedini povod da se povremeno javite, u toboz nekoj odbrani Srba iz Bosne, nemojte se ni javljati.

Dragi, on jeste pozivao da se bogosluzbeni poredak vrati kakav je i bio, i da se postuju odluke Sabora, sa potpisom patrijarha Pavla uz objasnjenje patrijarha Irineja na sta se odnosi vekovno ustaljeni poredak sluzenja.

I sa krsenjem ustava SPC, i drugim radnajma vladike Hrizostoma, vernik ima pravo da se ne slaze i da ukaze.

On je prihvatio beskucnike u svoje kuce brvnare u svom etno selu, i zbog toga mu se sudi.

To je jasno kao dan, a da je svestenik i to bez drugih izvora prihoda, ne bi mu se sudilo, nego bi on stradao na drugi nacin, a to niko ne bi ni znao.

Vase nemusto objasnjenje vise nije ni smesno, nego jadno.

Narod ce to videti, i shvatiti, polako samo.

Подели на овим сајтовима

Милоје Стевановић је главни финансијер портала борба за веру, као свих осталих сличних активности интернетских и неинтернетских које су имале за циљ изазивање раскола, окретање дијела вјерника против Цркве, и подржавање Артемијевог пута у раскол. Главни је подстрекач и организатор немира који су избијали у Венчанима, Тулежима и Душковцима. Велики манипулатор дијела српског монаштва, нарочито у овчарско-кабларском региону, а и уопште што се тиче артемијевског крила, (бивша Црна Река из артемијевог доба, манастир Рукумија итд...) гдје год је Милоје присутан ту се слинило пред њим, и сад се слини, монаси су били мањи од маковог зрна. На крају се то и показало када су бивши црноречки монаси, где отишли, него код "патријарх Милоја". Примио је одбјегле црноречане (да их је бар примио гологлаве ни због чега, али није) који су одбили послушност Цркви, и који су дио верника повукли за собом да стану једном ногом у раскол, ако већ и нису чврсто и са обе, само неки се не усуђују јавно признати да су иступили из СПЦ и да су се "учланили" артемијеву секту.

Дакле тачно је да има и горих људи од Милоја, ако гледамо њихов досије...криминалци и зеленаши...но за такве је надлежан земаљски суд. Што се тиче тога што Црква прима донације од таквих људи, то је друга тема, и не може Цркве никоме судити због тога, може јединио одбити прилог. За Милоја који је једна од главних карика изазивања раскола итекако може да да свој суд. За активности које је Милоје чинио последњих година, надлежан је црквени суд. Казна колико год била у очима неких строга, у очима неких блага, заслужује да буде изречена, мада сад је питање колико то уопште има сврхе када се види да ни Милоју ни било коме другоме ко је ступио на пут раскола то ништа не значи као опомена, и да ли они опомињу своју савест због тога.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Смирите страсти. Не слажем се са Мудровом, али цјеним његову слободу у размишљању. Цјеним га јер користи свој мозак да размишља, па макар и погрешно расудио цјелу ситуацију.

Јустинијан каже да Црква може да одбије прилог криминалаца, а ја те питам, што то не ради?Јел је то Црква не дај Боже среброљубива?Не разумем што Црква прихвата те прљаве паре и са тим каља свој часни Образ (у који и даље вјерујем)?

Милоје је бар својим поштеним радом зарадио те паре, за разлику од многих монополиста, наркобосова и политичара који се гурају у Цркву како би стојали поред Патријарха и Епископа.

Што само богаташи добијају ордење СПЦ?Што ни један сељак који има плату од 100 евра није добио макар орден Светог Саве 3. степена?Тај његов динар је вриједнији од 100 000 евра једног Шарића.

А нажалост Шарић није једини на листи "донаторора". ekstra

На крају крајева, покретач националне револуције ће бити поносни и гладни србски сељак. Тад ће им СПЦ ваљда дати неки орденчић ако се изборе за слободу .mislise.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...