Jump to content

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

• Јесу
      24
    • Нису
      53

Препоручена порука

On 26. 1. 2013. at 14:07, Rebetis рече

Значи, Николићу се смеши инквизиција...

Да ли је могуће да се историја понови? Само што сада та опасност прети и православнима.

Наиме, пре су римокатолици тражили да се не разматра питање средишта универзума јер је Земља на том месту, а сада имамо ситуацију када многи не желе да разматрају питање настанка универзума јер је Велики прасак на том месту.

Мислим да такав начин размишљања може само да нас суноврати, у сваком смислу. Без обзира на све, наука ради свој посао и разматра се могућност ,,мултиверзума'', ,,цикличног модела'', итд., где класични Велики прасак представља само једну епизоду.

Замолио бих људе да се не згражавају и саблажњавају на појам ,,мултиверзума''. То је само шири аспекат мултисоларних система, мултигалаксија, што нам је сада као добар дан.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 476
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 26. 1. 2013. at 14:15, Milan Nikolic рече

Тај геније је НАСА и њени истраживачи. Чуо си за микроталасно космичко позадинско зрачење - то је мерила Насина сонда 2001.г.

Поједностављено објашњење: ,,Mерењем удаљености између две области, а уз познату удаљеност коју су фотони превалили од свог настанка, научници су били у стању да нацртају велики троугао на небу чије странице спајају ове две области и Земљу. Збир углова овог троугла је 180 степени, с великом прецизношћу. То значи да је простор раван, а не закривљен како су сви готово читав век претпостављали.''

Ovo je sve logično i liči na tačno. Li zaboravljaš nešto mi ne znamo koliko je kosmos možda je on ustvari zakrivljen, ali je toliko veliki da ovo što smo mi merili izgleda kao da je ravan, kao kada odeš na plažu i u pesku nacrtaš trougao on će isto imati 180 stepeni, ali zemlja nije ravna, ako me razumeš.

Ne kažem da ovi ljudi nisu u pravu ali još nemamo dovoljno informacija da bi sa sigurnošću mogli reći ni da je tačno to što kažu.

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 14:29, Milan Nikolic рече

Наиме, пре су римокатолици тражили да се не разматра питање средишта универзума јер је Земља на том месту, а сада имамо ситуацију када многи не желе да разматрају питање настанка универзума јер је Велики прасак на том месту.

Ustvari središte univerzuma ne postoji....

Mrzi me sad da pišem bio bi to roman ali drugom prilikom. 

Подели на овим сајтовима

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Све би то било лепо што говориш када би над нама било вечито прекривено небо - као зид од густог облака. Међутим, величине наше творевине су толике, и разноврсност у тој творевини је толика, да је наука дошла до Антропичког принципа.

На пример, какво је чудо што наша Земља има орбиту око Сунца на идеалној даљини? Да ли је то дело интелигентног бића, или је дело случајности?

Када погледамо у двеста милијарди планета само у нашој Галаксији, мора бити да статистички постоји нека планета са приближно таквом орбитом. То су ствари случајности које наука разматра, а не некакав напад на веру.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 14:37, Atheist рече

Ovo je sve logično i liči na tačno. Li zaboravljaš nešto mi ne znamo koliko je kosmos možda je on ustvari zakrivljen, ali je toliko veliki da ovo što smo mi merili izgleda kao da je ravan, kao kada odeš na plažu i u pesku nacrtaš trougao on će isto imati 180 stepeni, ali zemlja nije ravna, ako me razumeš.

Ne kažem da ovi ljudi nisu u pravu ali još nemamo dovoljno informacija da bi sa sigurnošću mogli reći ni da je tačno to što kažu.

То сам и ја рекао, чак експлицитно у поруци пре те. За сада је космос раван, мада већ постоји индиција да на великој скали може бити закривљен, што на то асоцира и варијација (иако ситна) у температури позадинског зрачења.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 14:29, Milan Nikolic рече

Када погледамо у двеста милијарди планета само у нашој Галаксији, 

мора бити да статистички постоји нека планета са приближно таквом орбитом.

То bi bio samo jedan od uslova, dok je potrebno da se dogode i sve ostale bezbrojne "slučajnosti", dogadjaji i potrebni uslovi,

da bi nastala planeta kao naša Zemlja, a još teže pretpostaviti da na kraju izrodi  i biće poput čoveka, gotovo da nije moguće.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 14:15, Milan Nikolic рече

Тај геније је НАСА и њени истраживачи. Чуо си за микроталасно космичко позадинско зрачење - то је мерила Насина сонда 2001.г.

Поједностављено објашњење: ,,Mерењем удаљености између две области, а уз познату удаљеност коју су фотони превалили од свог настанка, научници су били у стању да нацртају велики троугао на небу чије странице спајају ове две области и Земљу. Збир углова овог троугла је 180 степени, с великом прецизношћу. То значи да је простор раван, а не закривљен како су сви готово читав век претпостављали.''

Koje dve oblasti cija je udaljenost bila merena?Da li ti hoces da kazes da su dosli do kraja kosmosa? .mislise.

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 14:55, Milan Nikolic рече

@@SHADOWS OF THE LIGHT,

Све би то било лепо што говориш када би над нама било вечито прекривено небо - као зид од густог облака. Међутим, величине наше творевине су толике, и разноврсност у тој творевини је толика, да је наука дошла до Антропичког принципа.

На пример, какво је чудо што наша Земља има орбиту око Сунца на идеалној даљини? Да ли је то дело интелигентног бића, или је дело случајности?

Када погледамо у двеста милијарди планета само у нашој Галаксији, мора бити да статистички постоји нека планета са приближно таквом орбитом. То су ствари случајности које наука разматра, а не некакав напад на веру.

Znaci ti verujes da si produkt slucajnosti delovanja bezlicnih sila komosa i prirode?

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 16:43, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Koje dve oblasti cija je udaljenost bila merena?Da li ti hoces da kazes da su dosli do kraja kosmosa? .mislise.

То позадинско зрачење су први фотони који су неометано путовали од тренутка њиховог настанка. Има око 400 милиона ових првобитних фотона у сваком кубном метру простора, а ако упалиш ТВ где има само снег и шум, ту ћеш имати један део који је производ овог зрачења.

Можда научници нису дошли до краја космоса, али су фотони оданде дошли до нас. Као што до нас долази светлост од свега што видимо, тако долази и зрачење које је најудаљеније од свега што можемо детектовати.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 16:45, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Znaci ti verujes da si produkt slucajnosti delovanja bezlicnih sila komosa i prirode?

Не могу научно да кажем да сам продукт Божији. То припада само мојој вери.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 16:38, Веља рече

То bi bio samo jedan od uslova, dok je potrebno da se dogode i sve ostale bezbrojne "slučajnosti", dogadjaji i potrebni uslovi,

da bi nastala planeta kao naša Zemlja, a još teže pretpostaviti da na kraju izrodi  i biće poput čoveka, gotovo da nije moguće.

То можемо ми тако мислити, али наука је немилосрдна. Она барата бројком од јединице са пет стотина нула (10500), и то за број могућих космоса.

Познати физичари се чак не стиде да кажу да можда у неком другом космосу постоје наши двојници. Све то долази од логичних разумевања природних могућности.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2013. at 16:43, SHADOWS OF THE LIGHT рече

Niko ne zna da li postoji bukvalno fizički kraj kosmosa, ali zbog same prirode širenja svemira, to u suštini i nije mnogo važno. Ta priroda je takva da ako je neka galaksija A udaljenija od Zemlje nego neka druga galaksija B, ta dalja galaksija A će se većom brzinom udaljavati od nas nego bliža galaksija B. Posle određene razdaljine (a ona je negde oko 13 milijardi svetlosnih godina), brzina udaljavanja svega od nas dostiže brzinu svetlosti, a preko te daljine je premašuje. Zato ti nikad nećeš moći da vidiš bilo šta preko te daljine, jer sve se udaljava od tebe brzinom većom od svetlosne i ostaje zauvek nedostupno. Tako da li tamo negde ima kraja kosmosu ili ne, vrlo verovatno nikad nećemo da znamo...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...