Jump to content

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

• Јесу
      24
    • Нису
      53

Препоручена порука

Prosto i jednostavno rečeno. Jedino ga ovi moderni "sledbenici knjige" zakomplikovali raznim belosvetskim mudrovanjima. Ko zna šta će na kraju da ispadne. Možda to da Bog i nije stvorio čoveka već "pra atom" iz koga je kasnije sve postepeno nastajalo oko 15 milijardi godina. A možda ni to, ko zna. Važno je biti cool i u trendu.

To je isto kao ono kad covek ide sumom i vidi sliku okacenu o drvo...i na slici predivan pejzaz..nema tragova okolo...i covek pocne da razmislja kako je mogla nastati ova slika..pa mozda duno vetar odlomio parcice drveta i smolom ih vezao i napravioio ram...pa je onda udario grom i odrezao jedan tanak deo za podlogu..pa su onda padale kise ..i bile velike vreline koje su topile okolne biljke i stvarale razne boje..i onda opet dune vetar i nabaca te boje na na podlogu u smislenu sliku predivnog pejzaza...e to ti je otprilike savremene objasnjenje stvaranja sveta...ali doci ce trenutak kad ce slikar da zagrli ovog sto je pokusao uz pomoc prirodnih sila da objasni kako je nastala slika..i kaze mu sine..blage ti veze s mozgom nemas...uzmi cetkicu u ruke i ja cu ti pokazati kako nastaje slika.. greengrin  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 476
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mislim da ne postoji. Kod katolika je valjda prihvaćena, jer tako Zajrone ?

Katolička crkva je prihvatila, čak se i ovaj prošli papa izvinio Darvinu, tako nešto. A čitao sam da je pre par godina bila i neka konferencija u Vatikanu gde su pozvani svi veći naučnici i da je papa otprilike rekao da je sve OK ovo što se istražuje ali da je zamolio da se prestane za istraživanjem, mislim nije to ni istraživanje već "izbacivanjem" hipoteza šta je dovelo do BB, tj zbog čega se on desio. 

Подели на овим сајтовима

Katolička crkva je prihvatila, čak se i ovaj prošli papa izvinio Darvinu, tako nešto. A čitao sam da je pre par godina bila i neka konferencija u Vatikanu gde su pozvani svi veći naučnici i da je papa otprilike rekao da je sve OK ovo što se istražuje ali da je zamolio da se prestane za istraživanjem, mislim nije to ni istraživanje već "izbacivanjem" hipoteza šta je dovelo do BB, tj zbog čega se on desio.

Занимљиво је да Дарвиново Порекло Врста, никада није било на Ватикановом списку забрањених књига (Index Librorum Prohibitorum)...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Nego kakav je zvanični stav crkve prema teoriji evolucije?

Све је овде речено:

Порука поглавара Православних Цркава

15. Октобар 2008

,,9. Што се тиче односа хришћанске вере и егзактних наука, Православна Црква је избегла тражење старатељства над развојем научног трагања и заузимања става по сваком научном питању.''

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Пазите како је ово исправан став Цркве. Наиме, ништа нас не може убедити да неки концепт у науци који је данас подржан, сутра већ неће бити превазиђен.

Зато моја маленкост и наглашава да се морамо пазити од апсолутизованих концепата библијског стварања, било да је реч о еволу-креационизму, било о шестоднев-креационизму.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Najveci je problem sto nauka moze da se bavi samo nacinom funkcionisanja stvorenoga posto razume kako nesto funkcionise onda pokusava da silama funkcionisanja objasni kako je stvoreno nastalo...Uzmimo primer racunara...i nacina na koji on funkcionise...veze nema sa nacinom na koji je stvoren...

ili recimo automobil...znamo da mu je potrebno gorivo ulje,da dolazi do explozija u motoru,sagorevanja i slicno...ali to veze nema sa nacinom na koji nastao automobil...e sad uzmimo primer coveka koji je milijardama puta slozeniji sistem od automobila ili racunara...covek se sastoji od miliona celija...i mi znamo kako funkcionise ljudski organizam..kako rade pluca ,burezi,srce i slicno..kako funkcionise mozak....ali to sto mi to znamo...ne znaci da mi time mozemo da objasnimo kako je nastao covek....a nauka upravo to i radi....umesto samo da posamtra,razume i divi se umu koji stoji iza ovoga sveta...ona ide toliko drsko da analizira da li je to stvoreno savrseno,dobro i slicno....ne znaju kako je nastao jedan jedini atom a ovamo palamude o nastanku svemira...ne znaju kako je nastala jedna celija..ali satrogitro znaju kako je nastao sav zivi svet i kako su se razvile sve vrste zivih bica...

Po meni samo slepac moze reci da je sve nastalo samo od sebe delovanjem nekih bezlicnih sila prirode...ako je celija recimo nastala sama od sebe..onda mozemo komotno reci primenjuci tu logiku da je i ovaj forum nastao sam od sebe....

Подели на овим сајтовима

Napisaću nešto na tu temu ovih dana  ;)

Мислим да је од велике важности да константно истражујемо и да имамо критичку мисао. Само нас такав труд може сачувати од идеолошких схватања природе.

На пример, људи су скоро цео век веровали да је космос закривљен, али није - раван је. То је тек недавно утврђено, значи сада је космос раван - али кроз сто година можда ће опет бити закривљен из перспективе много шире него што сада можемо да разматрамо.

Тако и сада неки сматрају да је еволуција коначни начин настанка живота, тј. врста (у библијском смислу). Међутим, шта ако имамо вероватноћу да је постојао другачији космос пре класичног Великог праска и научне еволуције?

То значи да се ,,библијски сценарио'' не може потврђивати. Научна еволуција је очигледна на одређеном нивоу, а како је настао ,,библијски догађај стварања'' - тј. апсолутни и првобитни почетак творевине - то нико не може потврдно рећи.

Мене сада највише занима појам ,,информација'' повезан са ,,ентропијом''. Каква информација може да постоји у односу на принцип неодређености - GeniusAtWord, молим те да о томе нешто погледаш.

Наиме, зна се да честица не може имати одређену брзину и позицију истовремено - нико не зна где се честица тачно налази док је у таласној функцији. Тај принцип неодређености се односи и на тзв. спин честице (није реч о класичном спину али се може са њим упоредити), што значи да када се детектује честица она има ,,или један или други смер спина'' док у таласној функцији тај спин није био одређен.

Како сада можемо говорити о ,,информацијама''? То бих волео да ми неко објасни.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Katolička crkva je prihvatila, čak se i ovaj prošli papa izvinio Darvinu, tako nešto. A čitao sam da je pre par godina bila i neka konferencija u Vatikanu gde su pozvani svi veći naučnici i da je papa otprilike rekao da je sve OK ovo što se istražuje ali da je zamolio da se prestane za istraživanjem, mislim nije to ni istraživanje već "izbacivanjem" hipoteza šta je dovelo do BB, tj zbog čega se on desio

Значи, Николићу се смеши инквизиција...

Подели на овим сајтовима

A ko je taj genije koji je utvrdio da je kosmos ravan....

Тај геније је НАСА и њени истраживачи. Чуо си за микроталасно космичко позадинско зрачење - то је мерила Насина сонда 2001.г.

Поједностављено објашњење: ,,Mерењем удаљености између две области, а уз познату удаљеност коју су фотони превалили од свог настанка, научници су били у стању да нацртају велики троугао на небу чије странице спајају ове две области и Земљу. Збир углова овог троугла је 180 степени, с великом прецизношћу. То значи да је простор раван, а не закривљен како су сви готово читав век претпостављали.''

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Najveci je problem sto nauka moze da se bavi samo nacinom funkcionisanja stvorenoga posto razume kako nesto funkcionise onda pokusava da silama funkcionisanja objasni kako je stvoreno nastalo...Uzmimo primer racunara...i nacina na koji on funkcionise...veze nema sa nacinom na koji je stvoren...

ili recimo automobil...znamo da mu je potrebno gorivo ulje,da dolazi do explozija u motoru,sagorevanja i slicno...ali to veze nema sa nacinom na koji nastao automobil...

Јес вала, само си заборавио једну ситницу. Аутомобили и рачунари се не размножавају...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...