Jump to content

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

• Јесу
      24
    • Нису
      53

Препоручена порука

Automobil je mrtva materija tako da je poređenje na mjestu. Otkud ti to da se od automobila ništa ne pravi?

A mrtva materija nije napravljeno, nego ono od čega se pravi.

Ko pravi?

Eh,da, ako je materija ne-napravljena, znači li to da je ona nešto kao bog za ateiste?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 476
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Причамо о дарвинистичкој еволуцији, о којој може да се говори само када већ имамо живу ћелију.

Најчешћа заблуда о ТЕ поред оне само теорија и човек настао од мајмуна, јесте да људи мисле да она заправо говори о абиогенези...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Kakav je to pad tvorevine kroz veliki prasak kad je velikim praskom nastalo sve sto postoji u komosu? Kakav je to pad koji dovodi do evolucije i stvaranja planeta, zvezda i coveka? Nema ti tu bas mnogo logike...

Да бисмо разумели ту причу морамо се позабавити појмом времена. Наиме, сви кажемо да је творевина пала, али када споменемо време онда се штрецнемо и не дамо ником да га дира - као да време никако није смело да падне, и као да оно не припада творевини.

Међутим, морамо и време разумети као категорију творевине и размотрити на који начин је време могло да доживи тај пад. Разуме се да почетак наше творевине видимо у класичном Великом праску али то може бити прекретница у творевини кроз коју је доживела пад.

Нема логике да ми сада можемо видети научним путем у прошлост како је било пре пада. Ако смо доследни библијском стварању, онда ћемо прихватити немоћ науке да испитује првобитно стање - а тај зид кроз који се не може проћи је управо Планкова јединица кроз коју је настао Велики прасак.

Ми можемо изводити једначине које показују разне могућности, што наука управо чини, и претпоставља да је стварност много сложенија него што смо могли замислити. То нам обезбеђује да прихватимо вероватноће са одређеном дозом озбиљности, а шта буде у будућности то опет морамо Богу препустити.

Једно је сигурно. Наука никада неће моћи потврдити ништа везано за Бога, нити да Он постоји нити да не постоји. Наука данас обезбеђује да се суштинско стварање не може ограничити на класични Велики прасак, чиме се појам Творца ни не назире, али такође наука обезбеђује да се релативизација библијског стварања у потпуности може избећи.

Једном речју, нема смисла да класичним путем говоримо о Адаму и Еви и првобитном стварању. Морамо бити довољно флексибилни да научну еволуцију сматрамо као секундарну појаву у творевини, а не првобитном.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Eh,da, ako je materija ne-napravljena, znači li to da je ona nešto kao bog za ateiste?

Zar opet???

Ono od čega se pravi je mrtva materija. Bog pravi nešto. Materija ne pravi nego je od nje napravljeno.

Ajde koncentriši se malo.

Ko pravi?

Mi to ne znamo. Ne znate ni vi. I dok se ne bude otkrilo ne mogu da kažem ko i kako je napravljno jer to NE ZNAMO ni ja ni ti, niti bilo ko ZA SADA.

Подели на овим сајтовима

Atheist, znam da materija ništa ne pravi, nego pišeš da je nestvorena a to je isto jedna od Božjih osobina. Da li je materija i vječna? Tek onda bi nastala igranka. lol

Koji mi? Ja znam.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Atheist, znam da materija ništa ne pravi, nego pišeš da je nestvorena a to je isto jedna od Božjih osobina. Da li je materija i vječna? Tek onda bi nastala igranka. lol   Koji mi? Ja znam.

Definitivno trol. Ali i to ne baš najbolji. Imali smo bolje ovde. Idi malo na neke druge sajtve izuči zanat ba se vrati ovako nije to to. Ali ajde da ti odgovorim, ali poslednji put.

Ali odakle znaš da je Bog stvorio. Odakle znaš da Bog postoji. na je stvorena prilikom BB kao i sve što postoji. A šta ili ko je uzrok BB mi ne znamo, još dosta treba da napredujemo da bi to shvaili.

Ti ne znaš da je Bog sve to uradio. Ti možeš samo da veruješ u to. Jer ako znaš reci i nama kako znaš, pa da znbamo i svi mi ostali. Kad kažem reci kako znaš očekujem neki dokaz.

PS. I mislim das e sa prethodnom rečenicom slaže većina ljudi ovde bilo vernici ili ateisti (naravno ljudi koji imaju neki kredibilitet na forumu i čije mišljenje me interesuje)

Подели на овим сајтовима

Znam jer mi je dano da znam. Tebi nije dano i zato ne znaš.

E da znaš da sam bolje raspoložen sad bi se upustio u trolovanje trola ili tako nešto skoro uvek je zanimljivo, ali me trenutno mrzi, umoran sam i spavami se.

nego jedino nevoloim kada neko neki ozbilju temu ili razgovor prekine sa trolovanjem, ajde kada je tema od početka Trol-tema to je onda zanimljivo, ali ovako nije lepo. 

Подели на овим сајтовима

Milane Nikolicu...vidim da si fasciniran pojmom vremena....aj sad da te pitam ovako...zar nije prvi pokret Boga u cinu stvaranja bio kreacija vremena?...ili ti hoces nama da kazes da je Bog stvarao svet u vecnosti? .mislise.

Превазилазиш моје могућности објашњавања. Ја ти управо говорим о томе да тај проблем (апсолутизовања времена) постоји код тебе.

Наиме, не можеш време посматрати као нешто што непрекидно траје независно од творевине. Дакле, ако кажемо да је творевина пала, морамо разумети да је и време пало.

Зато је класични Велики прасак логички начин кроз који је творевина пала. Тада је време почело да постоји на пали начин - пре тога је постојало на првобитни начин.

Једноставније од тога можда није пристојно рећи. Ако ћеш ме терати и даље, нека ти буде. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...