Jump to content

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?  

78 члановâ је гласало

1. 1. Да ли су пре ,пада' постојали други људи осим Адама и Еве?

• Јесу
      24
    • Нису
      53

Препоручена порука

to ne naziva samo dobrim nego dobrim veoma.Smrt je tu isključena.

O stvaranju sveta

-Svaki stadijum Svog delanja Bog naziva "dobrim", sagledavajući njegovu savršenu i neiskvarenu prirodu i, kako uči sveti Amvrosije Milanski,unapred se naslađujući savršenstvom celokupnog dela: "Kao Sudija vascelog dela, Bog, sagledavajući ono što će se tek dogoditi kao nešto već dovršeno, pohvaljuje ovaj deo Svog delanja,

koje je još u početnom stadijumu, budući već upoznat sa njegovim krajnjim svršetkom..."  On pohvaljuje svaki pojedini deo kao dostojan onoga što će doći.

Sveti Serafim Rouz

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 476
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

O stvaranju sveta

-Svaki stadijum Svog delanja Bog naziva "dobrim", sagledavajući njegovu savršenu i neiskvarenu prirodu i, kako uči sveti Amvrosije, unapred se naslađujući savršenstvom celokupnog dela:

"Kao Sudija vascelog dela, Bog, sagledavajući ono što će se tek dogoditi kao nešto već dovršeno, pohvaljuje ovaj deo Svog delanja,

koje je još u početnom stadijumu, budući već upoznat sa njegovim krajnjim svršetkom..."  On pohvaljuje svaki pojedini deo kao dostojan onoga što će doći.

Znači Bog je video smrt,smrtnost u tvorevini ali on to naziva dobrim zato što on to ne vidi kao ono što u tom trenutku jeste veća kao ono što će  biti,kao ostvarenje svoje volje?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Njegov pogled je uprt ne iz proslosti, nego iz eshatona tj. iz realnosti Carstva Bozjeg na zemlji - svemiru.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Njegov pogled je uprt ne iz proslosti, nego iz eshatona tj. iz realnosti Carstva Bozjeg na zemlji - svemiru.

Ali Carstvo Božije još uvek nije uspostavljeno iako je njegov pogled uprt iz ,,relanosti,, eshatona.Realnost za Njega ali za nas nije,stvoreni svet još uvek nije obožen iako ga možda Bog vidi kao takvog.Pričam pre svega o našoj perspektivi pošto Božiju nemamo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ali Carstvo Božije još uvek nije uspostavljeno iako je njegov pogled uprt iz ,,relanosti,, eshatona.Realnost za Njega ali za nas nije,stvoreni svet još uvek nije obožen iako ga možda Bog vidi kao takvog.Pričam pre svega o našoj perspektivi pošto Božiju nemamo.

Pa tu bi mozda mogao da se ponovo rodis vodom i Svetim Duhom, kako bi Hristosova perspektiva bila ti.

Podsecam> ne zivim vise ja (i moja perspektiva) nego zivi Hristos u meni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Ja mislim da su postojali jer ako su Adam i Eva živeli po Božijoj volji onda znači da su živeli po zapovestima a s obziom na prvu morali su imati dece. Biblija ih u prvom delu ne pominje,kasnije se nazivaju sinovima Božijim koji se žene ćerima ljudskim.Njih se Kain plaši.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Heraklit рече

Ja mislim da su postojali jer ako su Adam i Eva živeli po Božijoj volji onda znači da su živeli po zapovestima a s obziom na prvu morali su imati dece. Biblija ih u prvom delu ne pominje,kasnije se nazivaju sinovima Božijim koji se žene ćerima ljudskim.Njih se Kain plaši.

Могуће је да су људи еволуирали након Адамовог пада, а да је Адам пао у стање где постоје еволутивни људи. Дакле, Адам је узрочник еволутивних људи путем пада.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Nisam ispratio temu ali me zanima da li u pravoslavlju postoji opcija da se priča s početka Postanja nikad u istoriji nije desila ? Ono kao nije postojao konkretni Adam i konkretna Eva nego je sve s ciljem prenošenja nekih egzistencijalnih poruka koje se tiču odnosa Boga i čoveka ?

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...