Баба Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 21:14, Православни Србин рече А можеш ли, конкретно, да објасниш зашто је то тако? Конкретно могу, ал кратко не могу. Зато се нећу ни трудити да објасним сем пар ставки. Уосталом коме је објашњавање по форумима променило мишљење? 1. Шешељев национализам расу и нацију ставља у први план а веру у други. Код Николаја је признаћеш то незамисливо. 2. Николајев национализам се темељи на Православном Хришћанству. За Шешеља је Православно Хришћанство само једно од религија свеколиког Свбства. 3. Николајев национализам као хришћански патриотизам је пре свега испуњење Јеванђеља. За Шешеља је Јеванђеље једна од светих књига светских велигија не нужно и најбоља али у сваком случају боља од Кувана. 4. Шешељев национализам је национализам западног типа и стога стран српском народу. Николајев национализам је национализам заветног народа, косовскозаветни и једини разумљив и прихватљив Србима. 5. Национализам западног типа ставља нацију изнад појединца а елиту изнад нације. Заветни патриотизам ставља Бога изнад свега, не признаје елитизам а ближњи је одмах после Бога по важности. итд. Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 22:54, Жељко рече Конкретно могу, ал кратко не могу. Зато се нећу ни трудити да објасним сем пар ставки. Уосталом коме је објашњавање по форумима променило мишљење? 1. Шешељев национализам расу и нацију ставља у први план а веру у други. Код Николаја је признаћеш то незамисливо. 2. Николајев национализам се темељи на Православном Хришћанству. За Шешеља је Православно Хришћанство само једно од религија свеколиког Свбства. 3. Николајев национализам као хришћански патриотизам је пре свега испуњење Јеванђеља. За Шешеља је Јеванђеље један од светих књига светских велигија не нужно и најбоља али у сваком случају боља од Кувана. 4. Шешељев национализам је национализам западног типа и стога стран српском народу. Николајев национализам је национализам заветног народа, косовскозаветни и једини разумљив и прихватљив Србима. 5. Национализам западног типа ставља нацију изнад појединца а елиту изнад нације. Заветни патриотизам ставља Бога изнад свега, не признаје елитизам а ближњи је одмах после Бога по важности. итд. to si ti jednu razliku rastegao na 5 razlika, ali si u pravu, medjutim koja je trenutna alternativa? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Zeljko zanima me isto tako analiza Vucicevog i Tominog nacionalizma Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 22:51, Зосима рече Хехе, Шешељ у храму св Саве, а Тома на Хиландару...побожни кумови , а на крв и нож су... ето, кад сагледаш сва та кумства и неслогу, сасвим је јасно зашто смо земља трећег света и зашто кер нема за шта да нас уједе. Они су само мали узорак нашег народа, више говоре о нама него о себи. Кад попијем ја запјевам Росо, нећу кући, нећу ни на посО Млађони, kordun, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Па да, тај неки зонфић... Как'е ово ниђе везе има с било чиме!? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 23:06, МилошБГ рече Zeljko zanima me isto tako analiza Vucicevog i Tominog nacionalizma Ко уопште тврди да они поседују такво што? Rašo and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mile1989 Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 Kako moze neki Srbin da podrzava odlazak u evropu , kad i ptice na grani znaju da je uslov ulaska u EU gazenje svega srpskog . Pa zar treba Srbin da ustukne pred tirjaninom. Pa nas je ovoliko upravo zbog toga jer smo ginuli protiv svakakvoga zla . Draga braco ja sam iz Crne Gore , gdje se mnogo bolje vide ti napadi na Srbe od strane evropske , cak su nam i svestenike zabranili iz Srbije , da ne pricam o sabotiranju za posao . Dakle hocu da kazem da narodu treba jedan Vojislav Seselj koji se okrece RUSIJI pa mi biramo . Ocemo li da nam se setaju pederi ulicom ili vojska. TO TREBA DA BRINE SVE A NE JEDNA IZJAVA SESELJA , izmedju ostalog objasnio je zasto : UBISTVOM DJINDJICA SE SRBIJA OSLOBODILA IZDAJNIKA I MAFIJASA . Dakle on se raduje radi toga . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 22:49, Odahviing рече Ja mislim da Karla nikada nije ni bila antisprska iako je tako ličilo, jednostavno ona je htela da odgovorno radi svoj posao i da se svi koji su otišli tamo kazne. E kada su očigledne zločince pustili onda je počela da se buni, a kako ovi nisu puštali naše ljude već Hrvatske izgledalo je da je stala na našu stranu. Ustvari nije ni na našoj ni na njihovoj nego je pritv svih optuženika. Barem sam ja to tako shvatio. Таман тако. Још кад се дода томе и да је престала добијати паре од одређене екипе онда је још јасније зашто је заузела садашњу позицију. А и она је профи није безвезе, па је издала и коју књигицу и мало уцењивала одређене јевропске кругове за бољу тезгу, бат изгледа се заиграла ко и Оља Бећковић па на крају извисила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 16, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 16, 2014 On 16. 11. 2014. at 23:53, mile1989 рече Kako moze neki Srbin da podrzava odlazak u evropu , kad i ptice na grani znaju da je uslov ulaska u EU gazenje svega srpskog . Pa zar treba Srbin da ustukne pred tirjaninom. Pa nas je ovoliko upravo zbog toga jer smo ginuli protiv svakakvoga zla . Draga braco ja sam iz Crne Gore , gdje se mnogo bolje vide ti napadi na Srbe od strane evropske , cak su nam i svestenike zabranili iz Srbije , da ne pricam o sabotiranju za posao . Dakle hocu da kazem da narodu treba jedan Vojislav Seselj koji se okrece RUSIJI pa mi biramo . Ocemo li da nam se setaju pederi ulicom ili vojska. TO TREBA DA BRINE SVE A NE JEDNA IZJAVA SESELJA , izmedju ostalog objasnio je zasto : UBISTVOM DJINDJICA SE SRBIJA OSLOBODILA IZDAJNIKA I MAFIJASA . Dakle on se raduje radi toga . Ама човјече све је то лепо ал није озбиљно. Та Шешељева прича о Русији је обична демагогија и тога је и он свестан, ово озбиљном човеку немош причати, ал Шешељ ни не рачуна на озбиљне људе. Какви Руси какви бакрачи. Мислим треба бити добар са Русима и браћа смо и вера смо и помагали су нас, није да нису, ал треба бити реалан. Ено ти Белоруси па неће у савез са Русијом. Или још горе они Украјици па то су бре све Руси па се ено кољу међу се јер неће у савез са Русијом. И сад преко мора тијех народа неђе на Балкану неки Срби оће са Русијом. Лепо је то. Ал није реално, јер Русија тренутно није у стању ни Русе да обједини. GeniusAtWork, Kaludjerovic Sreten and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mile1989 Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Жељко:Pa treba ici u evropu po cijenu parcanja nase zemlje . Jedini spas naseg naroda je sacuvati VJERU , sacuvati PRAVOSLAVLJE , a kako se sacuvati od grijeha pod civilizacijom sataninom zapadnjackom . Nas jedini spas i jeste Rusija , jedino nam ona i moze pomoci da povratimo Kosovo . A svi su upoznati sa jacanjem ruskog naroda prvenstveno mentalno tj vracanje naroda na pravoslavni put I stava Putina koji jeste veliki vjernik i branilac pravoslavlja . Pogledaj samo zakone koji se donose u skladu sa moralom i zdravljem duha , e tamo treba da trazimo pomoc a ne od neprijatelja . Nama nema bolje alternative od Seselja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mile1989 Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 On 16. 11. 2014. at 23:59, Жељко рече Та Шешељева прича о Русији је обична демагогија и тога је и он свестан, ово озбиљном човеку немош причати, ал Шешељ ни не рачуна на озбиљне људе. Koliko je sposoban to je dokazao . A to za trenutnu jacinu Rusije je smijesno , pa ona se uspjesno bori protiv pola svijeta trenutno , u svim aspektima su napredovali . Mislim da moze i da je to putin i dokazao djelima i rijecima da je uz Srbiju , dakle mi mozemo da racunamo na njihovu pomoc. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Rusija je pomagala Srbiji i pomaže koliko može. Ali ako neko misli da će da rizikuju svetski rat zbog nas, neka malo porazmisli opet. Rusija nije naša mama pa da je vučemo za haljinu čim nešto zagusti (na stranu što mi uglavnom i ne znamo šta hoćemo). Naši problemi su mnogo dublji od Putina, gejeva i EU... Милан Ракић, Kaludjerovic Sreten, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 On 16. 11. 2014. at 23:03, kordun рече medjutim koja je trenutna alternativa? Алтернатива је: патриотски покрет ЖРУ Баба, Kaludjerovic Sreten, mile1989 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mile1989 Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 On 17. 11. 2014. at 0:35, GeniusAtWork рече Rusija je pomagala Srbiji i pomaže koliko može. Ali ako neko misli da će da rizikuju svetski rat zbog nas, neka malo porazmisli opet. Rusija nije naša mama pa da je vučemo za haljinu čim nešto zagusti (na stranu što mi uglavnom i ne znamo šta hoćemo). Naši problemi su mnogo dublji od Putina, gejeva i EU... Slazem se nece ulaziti u 3. svjetski rat ali se bori protiv amerike koja nam je zaposjela kosovo , a sa njihovim slabljenjem mi imamo sansu da se povuku sa kosova a onda ide kosovski boj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paladije Написано Новембар 17, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2014 Lagano sozercanije.. Čitam ovaj tekst od čika Ilketa ( Ilarion Djurica) i ne mogu da vjerujem...da nesto ovako se izgovori..eto recimo svesteno lice (sad i ja lažno morališem, ali eto da proguram)..malo ukrašeno sa ponekim citatom, naravno obojeno u moralizam i tvrdokornu osudu...mora da je čika Ilke baš bio revoltiran..i naravno ustajale kritike "marksizma"...ali prisutan "temporalni zaborav"_1 da je Šašelj trunuo 12 god u kazamateniju...sad to spominjem onako uzgred (jer sam apolitičan )i opet je tu za ovaj jadni srbistanski narod izgovorena po koja apologijica od Šekija...od andjela mira do paganina(sic!)...eh mnogoglagoljivosti i gordeljivosti.... .. _1.ШЕШЕЉ, ЗАМАЛО ИСПОВЕДНИК СВЕТЕ ВЕРЕ Dr Војислав Шешељ, могао би бити нови исповедник светог Православља када би вером освештао своје страдање. Само Христом Богом, светим Евангелијем и Његовим Блаженствима би победио Звер која је пуна сифилистичних гука задоцнелих последица крижарских ратова и Инквизиције. Као анђео мира би се показао када би му Бог придодао вере. Био би нови бранитељ напаћеног Српства, као што је генијалан и уверљив. Са више вере православне, био би тамјан Богу, јер би мирисом Христовим проветрио овај смрдљиви свет. Ионако крвари где је бескрван за свој народ. Са више Христа, страдао би и за оне који му се противе и који му суде. Јер он је жртвовао свој живот за нас као иостали потенцијални исповедници Православља пред сатанистичким Хашким трибуналом. Шешељ би са Христом припадао нама. У невољама прогонствима и клеветама, у Христово име, он би нас тешио. Као брат би нам осветлао образ и утешио нас. Он би нас са мало више Христа гладне правде Божије нахранио. Он би био наш отац, али и наша мајка. А ми бисмо били његова одана браћа! Е да је у његовом срцу најпре Бог и правда његова! Његово срце би припадало само Светој Цркви. Могли бисмо да кажемо мирне душе: Срећне ти ране, јуначе и мучениче! А овако, само жалимо што је њему много више стало до правде овог света, а не до правде Божије. Узалуд је генијалан, када није анђео мира. Sada ispada da ako nije hrišćanin da je neko niže biće...(prim pre) Протосинђел Иларион Ђурица 13. новембар у 00:55 Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука