Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Цитат

bendoff covece, ja sam agnostik koji se trudi da na ovom forumu blize upozna pravoslavlje, religiju koja je dominantna na nasim prostorima ... nisam religiozan ...  prstgore

Aqulio ti je napisao post u kome objasnjava sta je vazno za veru ... nije vazno kakvo je njihovo vidjenje zemljotresa, Eve i Adama, vec kakve su licnosti u "duhovnom" smislu ...

A sto se tice ubijanja, mnogi su spremni da ubiju za SRS, Zvezdu i Partizan (inace, komunisticke simbole) pa bi im ukidanje religije ne bi uopste ni smetalo ...

Kad kazem VI mislim na clanove foruma... ne persiram ti 0442_feel

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат

4chsmu1 covece, ja sam agnostik koji se trudi da na ovom forumu blize upozna pravoslavlje, religiju koja je dominantna na nasim prostorima ... nisam religiozan ...  0442_feel

Aqulio ti je napisao post u kome objasnjava sta je vazno za veru ... nije vazno kakvo je njihovo vidjenje zemljotresa, Eve i Adama, vec kakve su licnosti u "duhovnom" smislu ...

A sto se tice ubijanja, mnogi su spremni da ubiju za SRS, Zvezdu i Partizan (inace, komunisticke simbole) pa bi im ukidanje religije ne bi uopste ni smetalo ...

Kad kazem VI mislim na clanove foruma... ne persiram ti ;)

OK.  :drugarstvo:

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Цитат

.............................

*moja baba - Ivice, kako bese ono tvoje o omnipotentnom bicu? :drugarstvo:

"ONO TVOJE"  hehehe ... pa sad mi je jasno otkud takva popularnost...

"Moja baba" je najpopularnija definicija na sajtu vukajlija.com.

http://vukajlija.com/moja-baba/2849

Vidim da je neko ovde to prisvojio... 0442_feel

...ono tvoje....  hehehe

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ovde je izgleda najveci probelm sto kad kazemo "vernik" ne mislimo na isto...

Vi pod tom recju podrazumevate nekog ko poznaje religiju i razume veru Kao sto su vecinom posetioaci ovog foruma.

Ja pod tim terminom podrazumevam narod. Moja baba je vernik duze  od svih vas. redovno ide u crkvu i slavi slavu. Sece kolac i ide na groblje. Njeno vidjenje Adama i Eve i zemljotresa  u japanu nema vezse s onim sto vi ovde pricate. A tako misli i vecina pravoslavnog naroda. Naroda koji se javno izjasnjava ka pravoslavni i spreman ja za pravoslavlje i da ubije, a a npr. ne zna sta je  to liturgija.

Ne znam da li vi priznajete ovakav poredak ali je on zaista ocigledan...

Masoni .... sve su to oni zamesili... ne slusaj ove sa foruma njih su vec  "usmerili" pomocu fluora ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Vidim da je neko ovde to prisvojio... 0442_feel

Невин сам, деце ми!  :drugarstvo:

Само сам једном давно то поставио, када је неко рекао да и његова баба може да изведе доказе ређањем фосила (на некој расправи о еволуцији).

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ako nauka moze da funkcionise bez Boga i vecnog zivota, zasto imamo ovakve ludosti poput "Adama i Eve koji su postojali i pre velikog praska"? Mislim, ako svako od nas moze da zamislja stvari na taj nacin, zasto neko ne bi mogao da zamislja da su svi ljudi orudja u rukama bica iz sedme dimenzije koji se igraju sa nama kao na tetrisu?

Ni za jedno ni za drugo nema nijednog dokaza?

Морам овде напоменути да је то само виђење једног човека овде, наиме, Милана Николића, и да није остало без критика, и то из теолошких, а не природно-научних разлога...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Буди љубазан па покажи ту теолошку критику. То стално очекујем и није лепо да тако измишљаш.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Цитат

Буди љубазан па покажи ту теолошку критику. То стално очекујем и није лепо да тако измишљаш.

Па ја сам критиковао на оној теми "Еволуционизам и креационизам у светлости отаца..."  или тако нешто. А читао сам и како су други критиковали на оној теми коју је Аквилио направио "Питајте еволуционисте...". Е сад ако желиш да идем реченицу по реченицу твојих писања о томе, па да критикујем сваку понаособ, могу, али за то треба времена, ако желиш. Наравно немој да се увредиш, здрава, братска критика је ваљда увек добродошла? То би била права критика, ово досад је заправо било само заиста неквалитетно "одмахивање руком".

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Па ја сам критиковао на оној теми "Еволуционизам и креационизам у светлости отаца..."  или тако нешто. А читао сам и како су други критиковали на оној теми коју је Аквилио направио "Питајте еволуционисте...". Е сад ако желиш да идем реченицу по реченицу твојих писања о томе, па да критикујем сваку понаособ, могу, али за то треба времена, ако желиш. Наравно немој да се увредиш, здрава, братска критика је ваљда увек добродошла? То би била права критика, ово досад је заправо било само заиста неквалитетно "одмахивање руком".

Проблем је што не могу да се сетим неке критике. Те теме стално пратим и чудно ми је што то кажеш, мада ову што си прву споменуо нисам стигао да пратим нити сам писао у њој.

Питам се сад да ли си уопште читао шта сам писао у вези синтезе еволуционизма као стања „пада“ и одговорности првостворених Адама и Еве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Цитат

Питам се сад да ли си уопште читао шта сам писао у вези синтезе еволуционизма као стања „пада“ и одговорности првостворених Адама и Еве.

Јесам и занимљиво ми је. Проблем је (за мене лично) то што је то за мене у старту неприхватљиво, јер као што рекох у бројним темама да имам исто материјалистичко виђење настанка човека као и (између осталог) атеисти (с том разликом да ја сматрам да је то део Божјег промисла). Учење је православне Цркве оно што каже свети Максим Исповедник: "Христос би се оваплотио и да Адам није пао.", што се не слаже са твојом теологуменом, јер како то да се оваплоћава у инверзном Есхатону. С друге стране у потпуности се слаже са римокатоличком теологијом.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...