Jump to content

Bog i zemljotres!

Оцени ову тему

cloudking

Препоручена порука

Zemljotres svakako izazivaju ljudi,svojim odabirom nacina zivota.Primera ima bezbroj,Od Mojisja kad je doneo ploce zakona,one koji radilizrtvu zlatnom teletu proguta zemlja(znaci zemljotres).Vladika nikolaj kaze da je plata za srebroljublje upravo zemljotres.Preporucujem onima koji nisu procitali da procitaju Simboli i signali-Vladika Nikolaj

Због безбоштва и немилости човека према човеку долазе и земљотреси. Неће ли се земља потрести од тога. говори опет Амос. (Амос 8, 8.) А велики Исаија виче на безбожни град говорећи: Господ над војскама походиће га Громом и трусом и хуком великом, вихором и буром и племеном огњенијем који прождире (Иса. 29, 6).

12. Но земљотрес може бити понекад и знаком благоволења Божјега, а не увек гнева. Тако при васкрсењу Господа из гроба, и гле, земља се затресе врло. (Мат. 28. 2.) И када апостоли у Јерусалиму беху једном сабрани на молитви, да би их Господ укрепио против непријатеља Христових, наједном затресе се мјесто гдје бијаху сабрани (Дела Ап. 4, 31). То се догодило и када апостоли Павле и Сила беху бачени у тамницу у граду Филиби. У по ноћи стајаху ова два света мужа на молитви и хваљаху Бога. У томе часу уједанпут тако се јако затресе земља, да се помјести темељ тамнички (Дела Ап. 16, 26).

I da,Bog svakako menja svoje odluke zavisno od naseg pokajanja,kao sto rece neko ipred ni Jov nije docekao propast Ninevije upravo radi pokajanja Ninevljana.
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 300
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Izvinjavam se svima.

Cekam odgovore...

Ne postoji Bog. Tačka.

A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo.

Sloba se se 10 godina izdresirao da preko RTS ektra-super-dobro brani svoju politiku, te neće oni.

Šta je za njih da objasne da je Bog nama dao slobodnu volju, a to što mala deca (ili bebe) umiru u mukama, lagano , po nekoliko dana, nedelja ili meseci... imaju oni odgovor i za to, al' trenutno ne mogu da se setim koji beše... 0110_hahaha

Takođe i za masovno umiranje usled prirodnih katastrofa.

Šta ima da pitaš, nije ti dato da sve razumeš...  :cheesy:

Ovo je tvoje licno misljenje, moje iskustvo je vidis neuporedivo drugacije, a ti ovakvim izjavama pljujes na sve ono sto poznajem i cega se drzim... zato budi ljubazan pa svoje misljenje prikazi tako - kao svoje misljenje, da ne bi bilo problema...

Ni ja moje ne namecem ni tebi ni kome drugom...

Hvala...

mod. Kenobi

I ti si ovde gost (kome je vlasnik foruma dao neke zadatke). Možda si hteo da kažeš da sam ja samo običan član, a ti si vlast? To je pod jedan.

2. pljuijem?  bleh

Nemoj da vređaš! Da ne bi imao problema :cheesy:

3. A, ti kada napišeš neki post, je l' u njemu iznosiš svoje mišljenje?

Ja uvek... osim kada ne naznačim da je drugačije.

Znači, čekaj neki drugi zicer da bi pretio nekom (ili opet meni). Ovaj ti je pokušaj ispao smešan  :bla:

p.s. ako nisam bio jasan, to moje "Bog ne postoji. Tačka." znači da za mene nema dileme da Bog ne postoji. A, kako si ti to razumeo?

VIDIM DA SI PROMENIO POST, pa zato da napomenem samo da si me bio podsetio da sam gost na forumu...

Zato i moja replika u vezi sa time.

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

Земљотрес настаје померањем тектонских плоча, или расједањем. Цунами је настао као последица ослобађања енергије приликом тарења плоча једна од друге и тако је настао цунами.

Дакле шта ти још није јасно? Мислим да је јасно да Бог нема никакве везе са земљотресем и цунамијем у Јапану.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

Земљотрес настаје померањем тектонских плоча, или расједањем. Цунами је настао као последица ослобађања енергије приликом тарења плоча једна од друге и тако је настао цунами.

Дакле шта ти још није јасно? Мислим да је јасно да Бог нема никакве везе са земљотресем и цунамијем у Јапану.

Osim što je uredio da se tektonske ploče pomeraju, pa onda nastanu zemljotresi i moretresi...  :bla:

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

Citao sam na ovom forumu da je Bog taj koji upravlja prirodom i svim dogadjajima u njoj... sad me zanima, sta mislite ciji Bog je napravio ovaj zemljtores i cunamije... nas  ili njihov?

Osim što je uredio da se tektonske ploče pomeraju, pa onda nastanu zemljotresi i moretresi...  :bla:

Ајде бре, подсети се мало основно школског градива:

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%87%D0%B0

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Meni se cini da cu ja da dobijem svoje odgovore tek kad vernici usaglase svoja vidjenja religije...

Koliko vernika pitas toliko razlicitih odgovora dobijes... ovo je tek jedan od vecih problema koji postoje u religijskom nacinu vidjenja sveta...

Covek bi pomislio da je 2000 godina sasvim dovoljno da se sve razjasni, a ono ni dan danas ni sami vernici izgleda nisu tacno sigurni u to sta veruju...

Justinijan jedno

Dragi drugo

Obi wan trece

Begbie cetvrto

...

lista se nastavlja kroz citav pravoslavni narod

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Znas sta ulicni, sve sto je trebalo da stoji ispred onog texta je "ja kazem..." i ti to vrlo dobro znas, prema tome, ponasaj se lepo da ne bude posle kako je moderacija ovak`a-onak`a...

I ponavljam, ja nesto kazem kao misljenje, nisma bezobrazan da ti kazem "Bog postoji, tacka" nego imam uvidjavnosti prema onome sto si ti izabrao da drzis kao svoje uverenje...

I jesi, gost si, kao i svi oni koji nisu pravoslavni - to ti nicim ne umanjuje dostojanstvo i mogucnost da kazes bio sta, ali to takodje ne znaci da mozes da pricas svasta a da mi koji smo ovde domaci (dakle, hriscani) cutimo kao mumije!

Dakle, ponasaj se lepo, i nemoj da se pravis lud, providno je...

ja

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Justiane,mora da se salis?

To isto ispada kao da si rekao"Covek se radja iz bluda dvoje ljudi,dakle Bog nema veze sa rodjenjem coveka".

Јер ја сам те саткао у мајциној утроби. (Псалам 139:13)

Не шалим се ја пријатељу. Како раде тектонске плоче то је градиво основне школе.

Какве везе има рађање човека са помицањем тектонских плоча?

Подели на овим сајтовима

Zemljotres svakako izazivaju ljudi,svojim odabirom nacina zivota.Primera ima bezbroj,Od Mojisja kad je doneo ploce zakona,one koji radilizrtvu zlatnom teletu proguta zemlja(znaci zemljotres).

Em sto si naucno nepismen (a verovatno i teoloski),******

Немој да вређаш саговорника јер ће уследити опомена.

Мод. М.Н

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

@obi wan- izvini ali sad ti spamujes moju temu i pises nesto sto nema veze s njom... zamolio bih te obrises komentare koji nisu u vezi sa temom.

@Justinijan- Ovda na forumu je objasnjeno da bog stoji iza svih prirodnih katastrofa i desavanja... ako si vernik onda si pobrkao loncice izgleda ako nisi onda OK 319.gif

Подели на овим сајтовима

Meni se cini da cu ja da dobijem svoje odgovore tek kad vernici usaglase svoja vidjenja religije...

Koliko vernika pitas toliko razlicitih odgovora dobijes... ovo je tek jedan od vecih problema koji postoje u religijskom nacinu vidjenja sveta...

Covek bi pomislio da je 2000 godina sasvim dovoljno da se sve razjasni, a ono ni dan danas ni sami vernici izgleda nisu tacno sigurni u to sta veruju...

Justinijan jedno

Dragi drugo

Obi wan trece

Begbie cetvrto

...

lista se nastavlja kroz citav pravoslavni narod

Пази ово на пољу науке, где су ствари видљиве, научници могу да имају различита мишљења. Ако је ту могуће опонирање, онда због чега не би било опонирања око ствари које су невидљиве? Хришћански верници су сагласни око символа вере, што је темељ исповедања, е сад што има различитих мишљења по питањима која су испод символа вере, па то је сасвим нормално, јер вера је субјективна ствар.

Подели на овим сајтовима

Ne postoji Bog. Tačka.

A, sad, oni koji bi da ga uklope bilo gde, naći će već načina. Imaju viševekovno iskustvo.

управо  се покајах што сам ти дао и једну захвалницу сада ми је  јасно што си имао 2000 постова и само седам захвланица!!!

Подели на овим сајтовима

Пази ово на пољу науке, где су ствари видљиве, научници могу да имају различита мишљења.

Na srecu nisi u pravu... nauka se ne bavi "misljenjima" nego cinjenicama.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...