Jump to content

Шешељ стиже из Хага

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пази кад ти мене прозовеш,како треба да ми се црта.... видим и другим људима на теми црташ до бесвести па не капирају.

Imam jedno pitanje za tebe.. koji su ti omiljeni pisci beletristike. Dakle ne duhovnici, nego ovako knjige....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Imam jedno pitanje za tebe.. koji su ti omiljeni pisci beletristike. Dakle ne duhovnici, nego ovako knjige....

Само ако си се сетио неког детаља иначе смисла нема.

Нису заштитили ауторским правима своја уметничка дела и навели пре изведбе да је филм ствар фикције,зато што су некоме морали да цртају како си ти рекао,већ зато што је без тог детаља, кажњиво по закону.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Само ако си се сетио неког детаља иначе смисла нема.

pitam te cisto da bih ti naveo romane ili filmove gde su autori koristili stvarne likove i stvarne dogadjaje pa im dodavali debele fiktivne komponente...

npr "abraham lincoln vampire killer" jer primer jednog glupog filma koji to radai, gde je abraham linkol, bas onakav kakav je istorijski ali je i na to ubica vampira...

Drugo cak i da je provokacija...

Da li je autor karikature muhameda trebao da se izvinjava muslimanima jer ih vredja? Ne. Niko od vas se na toj temi nije oglasilo, sram ga bilo kako vredj muslimansko zivlje. E kada ste dosli u situaciju da neko karikira i vredja srpsko zivlje tu se bunite. To znaci dupli standardi, Plemensko raazmisljanje.

Kritika je jedno, kritiku skroz podrzavam, ali zbrane i pravdanje zabrane i nasilja nikako.

Подели на овим сајтовима

Lepo, kako ces kulturom diplomatijom i naucnom aktivnoscu da ubedis bosnjake i hrvate da zive u Srbiji i da im beograd bude glavni grad?

Zato sto to nije kulturna, diplomatska i ponajmanje naucna aktivnost.

Ја не знам зашто имамо овакво неразумевање... Ја нисам говорио нигде о муслиманима и Хрватима него о територијама на којима и даље живе Срби... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ја не знам зашто имамо овакво неразумевање... Ја нисам говорио нигде о муслиманима и Хрватима него о територијама на којима и даље живе Срби... 

Zato sto pricamo o seseljevoj velikoj Srbiji..... onda oprosti. Tu moze i protiv velike srbije u smislu RS + Srbija nemam nista protiv, Ali Seseljeva velika srbij ukljucuje i dubrovnik i krajnu itd..

Подели на овим сајтовима

Dragović

Manastir Dragović je smješten nedaleko od Vrlike. Sagrađen je 1395. godine. Manastir je imao bogatu riznicu od koje su ostali neki predmeti. Danas  je manastir Dragović pust, bez monaha i sa neizvjesnom sudbinom kao i narod koji je ovoj svetinji pripadao i koju je iskreno poštovao.

Gomirje

Manastir Gomirje je smješten u zapadnom dijelu Hrvatske. Manastir Gomirje je nastajao kako su se formirala prva srpska naselja u Gomirju, Vrbovskom i Moravicama. Sagrađen je 1602. godine.

Krka

Manastir Krka je podignut blizu današnjeg mjesta Kistanje. Od svog postanja manastir Krka je duhovno ishodište, kulturno središte i narodno zborište pravoslavnih Srba u Dalmaciji.

Krupa

Manastir Krupa nalazi se u Bukovici. Manastirska crkva je posvećena Uspenju Svete Bogorodice. U manastirskoj arhivi čuvana su i 22 turska fermana, a najzanimljiviji među njima je ferman cara Mustafe II iz 1696. godine. Tim fermanom turski car štiti i brani manastirska prava.

Подели на овим сајтовима

Zato sto pricamo o seseljevoj velikoj Srbiji..... onda oprosti. Tu moze i protiv velike srbije u smislu RS + Srbija nemam nista protiv, Ali Seseljeva velika srbij ukljucuje i dubrovnik i krajnu itd..

И онда оде на суд.... толико... сад да погледамо како је то шешељ спроводио и коју казну треба да добије. у реду?

12 година ејбреј 12.

Подели на овим сајтовима

Dragović

Manastir Dragović je smješten nedaleko od Vrlike. Sagrađen je 1395. godine. Manastir je imao bogatu riznicu od koje su ostali neki predmeti. Danas  je manastir Dragović pust, bez monaha i sa neizvjesnom sudbinom kao i narod koji je ovoj svetinji pripadao i koju je iskreno poštovao.

Gomirje

Manastir Gomirje je smješten u zapadnom dijelu Hrvatske. Manastir Gomirje je nastajao kako su se formirala prva srpska naselja u Gomirju, Vrbovskom i Moravicama. Sagrađen je 1602. godine.

Krka

Manastir Krka je podignut blizu današnjeg mjesta Kistanje. Od svog postanja manastir Krka je duhovno ishodište, kulturno središte i narodno zborište pravoslavnih Srba u Dalmaciji.

Krupa

Manastir Krupa nalazi se u Bukovici. Manastirska crkva je posvećena Uspenju Svete Bogorodice. U manastirskoj arhivi čuvana su i 22 turska fermana, a najzanimljiviji među njima je ferman cara Mustafe II iz 1696. godine. Tim fermanom turski car štiti i brani manastirska prava.

Туга, знам, али нажалост слажем се са Млађом да без насиља је јако јако мало вероватно да повратимо територије на којима нема ни 5 посто Срба

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

И онда оде на суд.... толико... сад да погледамо како је то шешељ спроводио и коју казну треба да добије. у реду?

12 година ејбреј 12.

Sta ti meni pricas? Da je haski sud nepravedan? Pa to smo se valjda svi slozili... ja lepo kazem da treba da ti se crta...

nego je l si cuo ti da postoje homoseksualci koji su nacisti i mrze crne... ja se sokirao...

Подели на овим сајтовима

Sta ti meni pricas? Da je haski sud nepravedan? Pa to smo se valjda svi slozili... ja lepo kazem da treba da ti se crta...

nego je l si cuo ti da postoje homoseksualci koji su nacisti i mrze crne... ja se sokirao...

:aplauz:

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Туга, знам, али нажалост слажем се са Млађом да без насиља је јако јако мало вероватно да повратимо територије на којима нема ни 5 посто Срба

Брате видео сам да нема данас ни 5% срба и не треба да их има ако ме разумеш. Шта да повратимо? Манастир? 

Злочин је уствари што Срби не могу да се врате,ако не буде повратка Срба на тло данашње Хрватске,неки тамо даљи у будућности попис становништва ће показати оно што данас показује и Врлика, а то је да ту живе 95% Хрвата.

Нико не гради манастир за 5% становништва на тако малом простору,ти се не чини?

Подели на овим сајтовима

Да се вратим на тему...

Плашим се, да за све оно што хоће међународни суд у Хагу оптужити Шешеља например говор мржње,са свим релевантним доказима за то не може добити здраворазумско објашњење а да при том не отвори хиљаде и хиљаде случајева говора мржње где није било правног основа за пресуду злочина.

Најгоре од тога што су увидели да ту ипак не могу направити правни преседан иако су играли на ту карту.

Шешељ никад неће бити оптужен,никад за живота.

Подели на овим сајтовима

Да се вратим на тему...

Плашим се, да за све оно што хоће међународни суд у Хагу оптужити Шешеља например говор мржње,са свим релевантним доказима за то не може добити здраворазумско објашњење а да при том не отвори хиљаде и хиљаде случајева говора мржње где није било правног основа за пресуду злочина.

Најгоре од тога што су увидели да ту ипак не могу направити правни преседан иако су играли на ту карту.

Шешељ никад неће бити оптужен,никад за живота.

Upravo tako... zato im je i legla Seselja bolest jer nece ni morati da donesu presudu xD

Подели на овим сајтовима

Upravo tako... zato im je i legla Seselja bolest jer nece ni morati da donesu presudu xD

Колико је овде неко рекао сви су испитани већ од 2009 године.

Неће донети пресуду из разлога који сма већ навео.

Све што је српско је доживело преседане, будући да би овај отворио незаустављив домино ефекат,сами виде да им преседан не пије воду. (блокирани су)

А можда зато и што се шешељ разболео... а можда..а можда српска нација ипак није болесна? Видећемо....

Подели на овим сајтовима

Ja jdnostavno ne zelim da verujem daje to istina. Iza te predstave stoje isti oni umetnici kojima smo se divili i pre nje i posle nje. Kovacevic, Lausevic, Bercek, Cvejic... Politicko kidnapovanje umetnosti se desava kad dodju neki "novi" pa krenu da sprovode svoju kulturnu samovolju. Zasto da sumnjam u ove ljude koji su dokazano veliki umetnici i ciji je rad dokazano iznad politike (umetnicki rad ne privatni)?   Nemam osnova da tvrdim tako nesto, vec mi prosto, eto, nije logicno... Zasto bi Bercek, Cvejic ili Lausevic pristali da imaju nesto sa predstavom koja ima jasan politicki cilj? Umetnici (oni pravi) beze od takvih "projekata" glavom bez obzira (ne svi naravno) i ne vidim zasto bi ovde svi pristali na taj podmukli cilj... Zasto kovacevic nije pisao jos takvih drama? Njegove drame su zestoko socijalno angazovane ali to je njegov nacin kritike ne neki zaverenicki plan da "unisti srpstvo, srbiju i svetosavlje"?

Нисам мислио на то да су од некога ангажовани, већ да су, намерно или не, испољили своје политичке ставове по одређеним питањима. Тада је било модерно "ракидати с прошлошћу", јер су псеудонационалисти комунистичке прошлости киднаповали за своје подмукле циљеве све националне симболе. Како је већина уметника тада била у оном другом крилу КП (Стамболићевом), постоји велика вероватноћа да су, намерно или не, хтели да дају свој допринос идеји у коју су веровали и за коју су се борили током деведесетих година. Тада се то радило на овај начин, као и све време деведесетих и све време после преврата двехиљадите године.

Ne. Verujem da to nije bio cilj predstave. Predstava nije dokument, kao sto utvrdismo predstava je umetnicko delo. Lik nekog coveka moze da bude uzet kao inspiracija za kreativni postupak, nista vise... Kao kad uzmes i napravis predstavu u kojoj su glavni likovi Pepeljuga, Seselj i ruzno pace i svi sede u kupeu voza i pricaju dogodovstine iz bajki...    Ili ti ja dam flasu, lamelu i papucu i kazem ti da napravis humanoidnu figuru od toga a onda dodju papucari i optuze te da ti je jedini cilj bio da izvredjas papuce...
Разумем ја шта си ти причао све време, одобравао сам ти постове после читања, и сматрам да је дебата на ову тему, иако је офтопик Шешеља, врло здрава, и да не треба стављати ствари под тепих. Ја хоћу да кажем да овакве ствари једноставно не видим на тај начин. Сматрам да је лик Светог Саве намерно стављен ради провокације, и ради деконструкције свих вредности које он представља, а које су тада погрешно биле повезиване с Милошевићевим крилом КП.

OK. Neka bude. Od onih 7-8 tacaka koje sam naveo jedna nije kredibilna... ali poenta ostaje. Sveti Sava je mogao da bude sasvim obican covek sa savim obicnim zeljama i potrebama... I mogao je da bude i gej. (mogao) 

Проблем је у томе што је Свети Сава у међувремену постао симбол, идеја, око које се овај народ окупљао вековима. Са ове тачке гледишта, није толико ни битно ко је био тај човек у том времену. Да ли је могао да буде и ванземаљац рептил који је непријатеље сатирао ласером из очију? Могао је, али је то нама небитно. Оно што нама јесте битно јесу вредности које нам такав лик Св. Саве представља. Ако се докаже да је био све то што се тврди, онда је сасвим легитимно направити представу, иако би и та представа била крајње контроверзна. Али дирати у симбол свих позитивних вредности једног народа, вући га по блату, пљувати и шутирати, без икакве подлоге или потребе, јесте много, много више од просте представе, и тешко да би прошло у било којој земљи на овом свету.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...